Frankrijk stemt in met Russisch vredesplan voor Syrië

Screenshot_9

De Franse president Hollande op het vliegdekschip “Charles de Gaulle”.

(Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk sluit zich aan bij de Russische voorstellen voor een overgang in Syrië. Daartoe ziet Frankrijk ook af van de eis van een onmiddellijk aftreden van president Assad.

Frankrijk heeft zich aangesloten bij het Russische vredesplan voor Syrië: volgens dit plan dienen binnen 18 maanden een overgangsregering gevormd en verkiezingen gehouden te worden. In de afgelopen jaren waren internationale inspanningen voor een oplossing in het Syrië-conflict vooral mislukt aan de verschillen in opvatting tussen Rusland en het Westen.

Frankrijk houdt niet meer vast aan een onmiddellijk aftreden van de Syrische staatschef Bashar al-Assad. Een aftreden van de president voor het begin van het overgangsproces in Syrië zou niet absoluut noodzakelijk zijn, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, zaterdag tegenover de Franse lokale krant “Le Progrès” uit Lyon. In principe zou een afscheid van de machthebber echter beslist nodig zijn. “Er zijn garanties voor de toekomst nodig”, benadrukte Fabius.

Fabius had vorige week al opzien gebaard met uitlatingen over een mogelijke samenwerking met de Syrische regeringstroepen in de strijd tegen de Jihadisten-militie “Islamitische Staat” (IS/ISIS). Maandag noemde hij echter voorwaarden voor zo´n samenwerking en sloot een samenwerking met Assad uit. Een samenwerking met het Syrische leger zou alleen mogelijk zijn als dit niet meer onder bevel zou staan van Assad, verklaarde Fabius.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

18 reacties op Frankrijk stemt in met Russisch vredesplan voor Syrië

 1. Leannie zegt:

  Lijkt mij als leek de beste keuze. Ik denk dat door samenwerking met Assad IS veel sneller en cleaner te verslaan is.

  Like

 2. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 3. Pogo zegt:

  Ik heb het zó gehad met welke arrogantie ‘het Westen’ praat over bijv. Syrië.
  En gelukkig draait Frankrijk nu een beetje bij.

  In Irak zijn we op uitnodiging van de Iraakse regering. Daar kun je dan ook niet zoveel op tegen hebben.
  Syrië is een heel ander verhaal.
  Assad heeft geen vrijbrief gegeven aan een coalitie die als ‘ultieme doel’ heeft hem af te zetten.
  Een coalitie die zegt te strijden tegen IS maar als hoofddoel heeft om Assad te laten wieberen.
  Een coalitie waarin alles samen komt zoals de VS, de EU, de NAVO, de VN, Turkije en Rusland (China??).
  En wij, het Westen, gaan voor de zoveelste keer in de geschiedenis even voor een soevereine staat bepalen wie daar de lakens mag uitdelen.
  Wij gaan wel even bepalen wat goed is en wat fout is.

  Je kunt van Assad vinden wat je wilt maar dit en met deze arrogantie, dat lijkt mij niet de manier.
  Zelfs heel gevaarlijk.
  Want wat is ‘goed’?
  ‘Goed’ is waarschijnlijk wat de VS goed vinden.
  Dat betekent bij lange na niet dat het ook goed is voor alle partijen.

  En waar dit conflict ook over gaat, of het nu gaat over een nieuwe leider in Syrië (lees; een trekpop van de VS) of een nieuw aan te leggen gasleiding richting Europa of wat dan ook, het gaat hier over een soevereine staat waar wij niet zomaar even kunnen bepalen wat daar gaat gebeuren.

  Wat dat betreft heb ik de opstelling van Rusland veel liever.
  En natuurlijk zullen mensen dan weer zeggen; Ja maar dat doen zij omdat zij daar zelf belang bij hebben.
  O.K. dat kan zo zijn maar toevallig komt het wel overeen met hoe wij met zulke situaties om moeten gaan.

  Hopelijk gaan meer landen inzien dat het op deze manier niet gaat en aansluiten bij de Russische opstelling.
  Al zal dat wel een klap in het gezicht zijn van Obama (VS).

  Like

 4. Edjan zegt:

  Heel misschien zouden we heel af en toe toch eens een heel klein beetje naar Assad moeten luisteren?

  De Britse premier David Cameron ziet het liefst dat Assad het veld ruimt en de “gematigde oppositie” een plek krijgt in het landsbestuur…. De Britse premier schat dat er zo’n 70.000 gematigde oppositiestrijders in de Syrische burgeroorlog vechten. Als zij een akkoord zouden sluiten met de regering, kunnen ze hun pijlen vervolgens richten op IS, redeneert Cameron. Volgens Assad verkondigt hij echter onzin. “Dit is weer een van David Camerons klassieke schertsvertoningen”, schampert de Syrische president in het interview. “Waar zijn die 70.000 gematigden waar hij het over heeft? Er zijn er geen 70.000. Er zijn er niet eens 7000.”

  Like

 5. Benesha zegt:

  Toch blijven het allemaal hypocrieten. Al die EU leiders blaten vanalles over Assad omdat hun bazen in de VS met daarachter nog eens de echte poppenspelers, beslist hebben dat Assad weg moet. Is er iemand die weet waarom? Syrië was een vreedzaam land waar iedere Godsdienst welkom was. Plots is Assad de duivel omdat een scenarioschrijver in het witte huis dit heeft beslist. Terwijl we allemaal weten dat het om geopolitiek tegen Rusland gaat. Rusland heeft daar een mooie marinebasis. De parallellen met de Krim zijn duidelijk.

  Like

  • Cathja zegt:

   Zo ging het ook met Irak en Libië. Saddam Hussein moest van de Amerikanen verdwijnen vanwege het in bezit hebben van massavernietigingswapens, die ze nooit hebben gevonden, en in Libië wilden ze Kolonel Ghadaffi de laan uitsturen, omdat hij de olie niet langer in dollars betaald wilde hebben. Misschien speelden er ook nog andere zaken een rol, maar daar weet ik niets vanaf.

   Ik vrees dat het in Europa dezelfde kant op gaat. Er moeten mensen worden opgeruimd die een ‘hoger plan’ in de weg staan. Dat dit totale chaos met zich mee zal brengen interesseert Amerika niets.

   Like

  • Pogo zegt:

   @Benesha

   “Is er iemand die weet waarom?”

   Wat “hun bazen in de VS met daarachter nog eens de echte poppenspelers” allemaal bekokstoven, blijft natuurlijk gissen.
   Maar met de dikke CIA-vingers waarmee de VS heeft zitten roeren in het M-O kun je wel wat afleiden.

   Opeens ontstonden er overal opstanden en zogenaamde revoluties onder de noemer ‘de arabische lente’. (Net als in Oekraïne zijn er bewijzen dat de CIA daar een grote rol in heeft gespeeld. Denk aan het ophitsen en steunen van bepaalde groeperingen, tot aan moordpartijen en aanslagen toe.)
   Ons werd voorgehouden dat de bevolkingen daar meer democratie wilden en daarom in opstand kwamen tegen de regiems.
   Natuurlijk zullen er mensen zijn die daar meer vrijheden en democratie willen maar een grote moslimmeerderheid (in Libië, Egypte, Tunesië of Syrië) wil helemaal geen democratie of meer vrijheden.
   Die willen een moslimleider (soennitisch) en de sharia-wetgeving.
   Niks geen vrijheden en democratie.

   Het gaat dus over regime change (wat weer betrekking heeft op de macht in het M-O, een pijpleiding die aangelegd moet worden, valuta of wat dan ook).
   Vast en zeker niet over meer democratie of vrijheden of het welzijn voor de plaatselijke bevolking daar.
   En ik kan mij herinneren dat voor het uitbreken van al die zogenaamde ‘arabische lentes’ de pijlen vooral gericht waren op Iran.
   (Syrië->Iran->Rusland)

   Dus met “Terwijl we allemaal weten dat het om geopolitiek tegen Rusland gaat.” geef jezelf al een beetje antwoord op jouw vraag.

   Like

 6. D. G. Neree zegt:

  En dan nu een liedje voor Obama, Cameron, Hollande en Merkel, aangevraagd door Assad en Putin.

  Like

 7. Anna. zegt:

  Als Frankrijk……. Notabene een NAVO lid instemt met het beleid wat de Russen voeren ten aanzien van Syrie……. Nou dan begint hier het einde van de NAVO?……!

  Putin zijn beleid staat haaks op dat van Obama, ze kunnen en willen niet samenwerken….. ( waarom zou de moslim Obama ook) Frankrijk is door de aanslagen veel agressiever in de aanpak van IS geworden en kiest nu dus de kant van Rusland….. Wat wel met toestemming bombardeerd in Syrie……. Krijgt Frankrijk die toestemming nu ook om in Syrie te bombarderen……….Zo ja is dan de NAVO exit.voor Frankrijk….. .?

  Like

  • Edjan zegt:

   Als de NAVO turkije in die mate steunt dat dat land ongestraft in Noord-Syrië en Noord-Irak mag binnenvallen om
   1) Koerden uit te roeien
   2) Olietransporten van IS naar turkije te beschermen
   3) wapens aan IS te leveren
   Dan zou de hele NAVO uiteen moeten vallen en wel hoe sneller hoe liever!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Edjan. Erdogan rekent op dit “straffeloos”. Maar ik denk dat hij bezig is om zichzelf onmogelijk te maken.
    Erdogan gaat ten onder… let op mijn woorden.

    Like

  • geentvkijker zegt:

   En zelfs DAT is niet het hele verhaal, dat Obama moslim is…..
   Zijn vader was moslim, en dus krijgt hij dit van iedereen automatisch `toebedeeld ` …
   zijn moeder was echter Joods, je bent Joods wanneer je moeder Joods is, Joods zijn gaat via de moeder-lijn …..eigenlijk gaat dit laatste in feite VOOR .
   In ieder geval, WAT hij ook is….Obama regeert niet zelf, hij is een marionetten-pop van zijn schaduw-regering / achterban, en hij doet gewoon wat de TOP van de piramide hem opdraagt ! Barry Soetoro, zit zijn hele leven al ( vanaf zijn 16e, zeker ) in de grootste gevangenis van de wereld…..de Piramide plus OOG…goedbeschouwt kun je er nog medelijden mee hebben ook ….eigenlijk

   Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Als het al tot een gesprek laat staan een compromis komt dan zal dit gedicteerd worden door de USA. De heer Poetin moet gewoon het werk afmaken, is voor Europa veel beter en een voorlopig groot gevaar vanuit het MO en IS is deels door zijn borbardementen al wat ingedamd. Maar ik zei vorige week nog, Libië is een groot gevaar, daarnaast Tunesië die straks zijn vrijheid verliest. Nog heel veel werk aan de winkel want de IS verlegt het terein naar daar en dan is de oversteek naar Europa nog maar een paar km.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s