Grieken moeten vanaf 2016 “geld onder het matras” en “sieraden” aangeven bij de belastingdienst

Screenshot_8

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

In Griekenland moeten belastingplichtigen vanaf januari 2016 ook thuis bewaard contant geld, sieraden en alle andere voorwerpen van waarde aangeven bij de belastingdienst. Dit geldt ook voor de inhoud van bankkluisjes.

Vanaf 1 januari 2016 moeten Grieken alle thuis bewaarde waardevolle goederen zoals “geld onder het matras” en andere waardevolle voorwerpen, volgens de definitie edelmetalen of edelstenen aangeven bij de belastingdienst. Behalve onroerend goed, voertuigen en waardepapieren moeten de belastingplichtigen nu bovendien d einhoud van hun gehuurde bankkluisjes opgeven, de naam en de vestigingsplaats van de bank.

In een gezamenlijke verklaring van de ministeries van Financiën en Justitie moeten van nu af aan alle voorwerpen van waarde worden genoemd in de belastingopgave. Contante bedragen van meer dan € 15.000,- en waardevolle voorwerpen met een waarde van meer dan € 30.000,-, die zich in de desbetreffende huishouding bevinden, moeten worden gedeclareerd. De oorlog tegen de persoonlijke vrijheid en het privé-eigendom is volop aan de gang, zoals Ron Paul onlangs heel juist opmerkte.

Opmerkelijk daarbij is dat dit al gepland moet zijn geweest voordat de Syriza-partij vanaf januari 2015 de regering vormde. De partijvoorzitter Alexis Tsipras heeft voor zijn ambtsaanvaarding als minister-president van het land belastingverlagingen evenals het stoppen van bezuinigingsmaatregelen aangekondigd, maar niets van dit alles gebeurde.

De crisis in Griekenland duurt al zeven jaar. Onlangs verschenen er berichten dat de nood inmiddels zo groot is dat de prostitutie in het land explodeert. De prijzen voor de diensten van prostituees zijn van oorspronkelijk € 50,- gedaald naar € 2,- Van de 525 Griekse bordelen hebben slechts tien een licentie.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Griekenland, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Grieken moeten vanaf 2016 “geld onder het matras” en “sieraden” aangeven bij de belastingdienst

 1. Jan zegt:

  Valt nog mee dat er niet staat ‘en alle andere voorwerpen van waarde afgeven bij de belastingdienst’, maar misschien is dat de volgende stap

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Het is er idd een aanzet toe. Waarom zou je dit immers anders willen weten? Griekenland bereidt zich vast voor op een Grexit en dan heeft de regering geldnodig. Veel geld.

   Like

 2. dutchess43 zegt:

  De huis-tuin en keuken Griek wordt op deze schandalige manier aangepakt, terwijl de miljardairs zoals reders met rust gelaten worden.
  Als ik Grieks was met nog wat waardevolle spullen en kruimeltje contant geld, had ik ze te verrekken. Ze zijn al meer dan genoeg uitgekleed, terwijl hun regering decennia lang geld geleend en verspild heeft, en het op deze manier tracht terug te halen.

  Like

 3. Edjan zegt:

  Mensen: niet te hard over die Grieken roepen (lui, dom, onbetrouwbaar etc.) want dit gaan we hier ook krijgen! Duurt nog hooguit 10 jaar! (hoewel, al dit soort zaken is het laatste jaar wel in een stroomversnelling terecht gekomen)

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  Dit moet in Nederland al dertig jaar of meer. Dus wat is het probleem? Dat nu ook Grieken hun zwart vermogen moeten opgeven? Tendentieus bericht. Of is de conclusive dat de ‘oorlog’ al meer dan dertig jaar in Nederland aan de gang is.

  Like

  • tjonge zegt:

   precies joost visser !
   .
   ik zat ook al te denken, wij in nederland zijn dan al meerdere decennia genaaid door de belastingdienst, want wij moeten officieel alles van waarde opgeven, ook hetgeen wat we thuis onder de matras hebben liggen (of we dat ook doen is een tweede 🙂 ).
   .
   dusssss, gewoon een nonbericht dit, en geeft maar weer eens aan hoe wij (nederlanders) maar weer eens kapot belast worden tov andere landen….

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Het is GEEN non bericht maar het maakt wel veel duidelijk, ook voor Nederland, u weet wel dat uithoekje vol met melkkoeien in het EU reich .

    Like

 5. Jean zegt:

  De EU terroristen zullen hun slag thuishalen als wij ze ongestoord hun vernietigingsstrategie laten verder zetten.
  Ik hoop dat de Grieken nuchter zijn en zullen eisen “weg uit die EU misdaadorganisatie”.
  Uiteraard kunnen wij Europeanen Griekenland niet redden want daar is het systeem veel te corrupt voor in Griekenland, de burgers zullen dat daar zelf moeten opknappen iets wat wij hier in het westen ook zullen moeten gaan doen en dat is:
  1- die EU misdaadorganisatie sluiten en de misdadigers opsluiten.
  2- alle moslims/islamieten van het grondgebied flikkeren.
  3- mosselketen laten gebruiken door varkenskwekers dan hebben die haatzaai bunkers tenminste een positieve doel.
  4- grenzen sluiten zodat er langs geen kant nog tuig binnen kan geraken.
  5- islam totaal verbieden én verbannen in Europa.
  6- religie subsidiëren verbieden.
  7- religies allemaal onderwerpen aan onze seculiere wetten, iedereen is vrij te geloven wat hij/zij wil maar niemand heeft het recht zijn wil op te dringen aan anderen en zeker niet als die bullshit in strijd is met onze seculiere wetten.
  Als dat uitgevoerd is zal Europa nr 1 op deze aardbodem worden op gebied van veiligheid, leefbaarheid en welvaart. Alle gelegenheden die de vreemdelingenindustrie steunen opdoeken en de leeglopers wandelen sturen uiteraard zonder oprotpremie.
  Politiekers die weigeren uit te voeren wat wij burgers eisen op alle vlakken uitsluiten in onze samenleving en ze een boete opleggen van 1.000 euro per dag dat ze islamtuig blijven steunen.
  Europa: JA , EU: NEEN.

  Like

 6. jungleelephant zegt:

  Goede punten;nu nog zien uit te voeren!

  Like

 7. Bas zegt:

  Scheepsmagnaten aanpakken, i.p.v. Jan met de pet ! Obsceen rijke scheepsmagnaten en anderen betalen geen cent aan belastingen, maar laten dat over aan het gewone volk.

  Like

 8. Theoden zegt:

  Ik vind het erg van die prostitutie. Gewone mensen die door wanbeleid van leiders, EU en banken aan deze vernedering worden onderheven. Al die moslim/afrika invasie wel miljarden na toe. Liever een vrouw van Griekse straat dan moslim in mijn tuin.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Even heel duidelijk zijn, de kleine man in Nederland zowel in Griekenland die moet je met rust laten, voor beide hier zowel daar is een uitgeklede situatie en dat is de harde realiteit. Niet zo gauw roepen dat Griekenland miljarden kreeg om het land te redden. Dat geld was voor de banken om het financiële klimaat daar op te krikken. De gewone man zag er amper iets van, kon maanden lang het geld waar hij als pensionist recht op had met maar 50 euro per week opnemen. De rekeningen liepen wel door he. Hoe zal het over een half jaar hier zijn als het gat in de begroting nu al een mega groot gat heeft geslagen door die imigratie instroom die maar niet ophoud. Denk u dat u trouw uw pensioen zult blijven ontvangen als Nederand straks misschien failliet is? Dus ik zou maar oppassen zomaar iets te zeggen hier. Wel mag je hardop hier zeggen dat de rijken via speculaties en door deze toeristenindustrie rijker worden en dat er nog even hard wordt gefraudeerd, dus brul maar richting dat soort lui en deze regering die van alles regelt behalve voor u en mij. Moest ik even kwijt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s