“Palestijnen”: een wereld vol leugens, misleiding en vervalsingen

Screenshot_11

De “Palestijnse president” Mahmoud Abbas.

(Door: Bassam Tawil – Vertaling: E.J. Bron)

Helaas blijven de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) hun koppen in het zand steken en beliegen alles en iedereen – te beginnen bij hun eigen volk tot aan de internationale gemeenschap toe. De actuele golf Palestijns terrorisme duurt nu al twee maanden, maar onze leiders, met voorop de “Palestijnse president” Mahmoud Abbas, spreken nog steeds van een “vreedzame volksopstand” tegen Israël. Deze golf Palestijnse mes-aanvallen, schietpartijen en geram met auto´s is van alles, maar beslist geen “volksopstand” of “vreedzame opstand”.

President Abbas en zijn hoge leiders van de PA en Fatah moeten ons nog steeds uitleggen wat er vreedzaam en volks aan is om in te steken op een 80-jarige vrouw genaamd Ruti Malka in Rishon Letzion en op een 70-jarige vrouw in Jeruzalem.

In plaats van de door zijn volk gepleegde terreuraanslagen te veroordelen, blijft Abbas Israël aanvallen, omdat het de met messen zwaaiende aanvallers stopt. Hij heeft geen gelegenheid onbenut gelaten om valse en leugenachtige beschuldigingen tegen Israël te fabriceren. Daartoe behoren beweringen dat de Israëli´s “onschuldige” Palestijnse mannen en vrouwen “standrechtelijk executeren”. In werkelijkheid bevonden deze “onschuldige” Palestijnse mannen en vrouwen zich “slechts” midden in een poging om mensen dood te steken.

Bij twee gescheiden bijeenkomsten van de PLO en Fatah in Ramallah herhaalde Abbas zijn bedachte beschuldiging dat Israël “oorlogsmisdaden zou begaan” en er aan zou werken de status quo op de Tempelberg “te veranderen”. Hij herhaalde deze beschuldigingen ook tijdens ontmoetingen met vooraanstaande westerse politici en officiële regeringsvertegenwoordigers in Ramallah en het buitenland.

In plaats van zijn volk ertoe op te roepen te stopen met het uitvoeren van terreuraanslagen brachten Abbas en de leiders van de PLO en Fatah hun “erkenning voor de heldhaftige vastberadenheid” van de Palestijnen tot uitdrukking, die, zoals hij zei, “hun heilige plaatsen en het nationale project verdedigen”. De Palestijnse leiders beschouwen de terroristen, die veel Israëli´s vermoordden en verwondden, als “verdedigers” van de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem.

Het was Abbas, die nog enkele dagen voor het uitbreken van de terreurgolf zei dat de Palestijnen “het de Joden niet verder zouden toestaan om onze heilige plaatsen met hun smerige voeten te verontreinigen”. Hij verklaarde bovendien dat “iedere druppel bloed, die in Jeruzalem vergoten wordt, zuiver bloed is” en dat de terroristen naar het paradijs zouden gaan.

De terroristen, die de straat opgingen om te moorden, werden zonder twijfel door de woorden van hun president geïnspireerd. Het is deze soort officieel toegestane retoriek die jonge mannen en vrouwen ertoe aanmoedigt een mes te pakken en de eerste Jood neer te steken die ze tegenkomen. Abbas ging zelfs zover tegen de terroristen te zeggen dat het hun plicht zou zijn de islamitische heilige plaatsen te “verdedigen”. Hij verzekerde hen dat wanneer ze door Israëlische veiligheidstroepen gedood zouden worden dat zij in het paradijs komen.

Dat Abbas zijn volk tot moord aanzet, gebeurt op hetzelfde moment, waarop zijn door de PA gecontroleerde media hun massale campagne voortzetten om het volk tot moord aan te wakkeren, terwijl zij terroristen als “martelaars”en “helden” bejubelen. Tegelijkertijd bevorderen deze media leugenachtige samenzweringstheorieën zoals de leugen dat Israëlische soldaten en politieagenten messen naast de lijken van de terroristen “neerleggen”.

De afgezant van Abbas bij de VN, Riyad Mansour, herhaalde de oude nieuwe leugen van rituele moord dat Israël de organen van dode Palestijnen zou oogsten.

Zulke belasteringen, leugens en smaad moeten de Palestijnen verder radicaliseren en hen ertoe aanzetten door te gaan met hun terreuraanslagen op Israëli´s. Deze belastering is ook op het verbreiden van de haat tegen Joden overal in de wereld gericht, waarmee levens in de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en elders in gevaar gebracht worden.

Het enige verbazingwekkende is dat Abbas en de Palestijnse leiders hun golf van terreur en hun bloedbaden nog steeds een “vreedzame volksopstand” noemen. Dat is niet alleen een gigantische leugen; het is een poging van de kant van de leiding van de PA om de wereld te misleiden dat Israël´s machtige veiligheidstroepen deze zielige, onschuldige terroristen doden, die slechts deel uitmaken van een vreedzaam protest tegen deze kwade Israëlische “bezetters”.

Abbas weet heel goed dat de terroristen niet deelnemen aan een of andere “vreedzame” demonstratie op de “Westelijke Jordaanoever” of in Jeruzalem. Hij weet heel goed dat de terroristen “eenzame wolven” zijn, die hij zelf tot moord op Joden heeft aangezet – om geen andere reden dan dat zij Joden zijn. Maar dit besef heeft Abbas en de rest van de Palestijnse leiding er niet van weerhouden om door te gaan met hun leugen over de aard van deze terreuraanslagen tegenover de wereld en het eigen volk.

Desbetreffend geven Abbas en de Palestijnse leiding gehoor aan het Arabische spreekwoord, dat luidt: “Hij sloeg me en schreeuwde, om daarna te komen en bezwaar te maken”. Diegenen die deelnemen aan de actuele golf van terreur tegen Israël zijn dezelfde mensen die bij de wereld klagen over Israël. Het is niet verrassend dat velen in de internationale gemeenschap toe komen snellen om het valse narratief van de Palestijnse leiding te ondersteunen.

In de verdraaide wereld van Abbas bestaat geen golf van mes- en autoaanvallen op Joden. In de verdraaide wereld van Abbas bestaan geen terroristen. Om in te steken op oude Joodse vrouwen en een 13-jarige joodse jongen maakt volgens Abbas deel uit van een “vreedzaam volksprotest”. In de ogen van de Palestijnse leiders zijn de meeste van de door hen tot moord op Joden aangemoedigde terroristen “onschuldige slachtoffers”, die door Israëlische politieagenten en soldaten een mes in handen gedrukt kregen om hen te belasteren.

Dat is de wereld waarin Mahmoud Abbas en de Palestijnse leiding leven. Het is een wereld van leugens, vervalsingen en misleiding, die erop gericht is Israël te demoniseren en de Joden te vermoorden. Het ultimatieve doel is niet alleen zoveel mogelijk Joden vermoorden, maar ook Israël op de knieën te dwingen, in de hoop dat het zo snel mogelijk zal verdwijnen.

Welkom in de wereld van de “Palestijnen”, waar we leugens en onze eigen leugens geloven. En dan van de rest van de wereld verlangen dat ook hij deze gelooft.

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Bassam Tawil

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, Terrorisme, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op “Palestijnen”: een wereld vol leugens, misleiding en vervalsingen

 1. marcelvl1976 zegt:

  Er is weinig veranderd sinds Arafat ofwel Ara-RAT dood is.

  Like

  • fleckie zegt:

   NIW 11.12.2015. ‘……….VEGETEN. VLUCHTELINGEN’. ……….Jaron Beekes. Het is een ..ONDERBELICHTE ..GESCHIEDENIS: de ETNISCHE ZUIVERING van…RUIM….
   850.000….. JODEN uit..ARABISCHE ..landen. ACtivist en ervaringsdeskundige Edwin Shuker was in Nederland om aandacht te vragen voor de ..vergeten…v
   Uchtelingen……………………..Edwin Shuker (1955) groeide op in een Joodse enclave in Bagdad. De Iraakse hoofdstad , waar ooit de Talmoed en de Gemara werden geschreven,was eeuwenlang een welvarend centrum van Joods leven geweest. In ..1920
   was meer dan een kwart van de inwoners. Joods. ” Het was het New York van het Midden-Oosten”, zegt Shuker nu. Toen hij acht was,kwam de BAATHPARTIJ ,gestoeld op ARABISCH NATIONALISME ,aan de macht. Al snel kregen Joden een aparte, gele identiteitskaart ,mochten ze thuis geen telefoons meer hebben en werden ze uitgesloten
   van het universiteits- en verenigingsleven, niet veel later werden Joden OPENLIJK VERVOLGD . In 1971 besloot de familie te vluchten.” Als criminelen werden we opgejaagd”., herinnert Shuker zich. Via de bergen in het Koerdische gebied in NOORD-IRAK vluchtten ze de Iraanse grens over en vroegen uiteindelijk asiel aan in GROOT-BRITTANNIE ,waar SHUKER sinds zijn zestiende woont. …………….JOODSE NAKBA………………..Inmiddels bekleedt hij een indrukwekkende reeks functies binnen internationale Joodse organisaties.Zo is hij vicepresident v”h. European Jewish Congress.Raadslid van de Board of Deputies of BritishMandate Jews, bestuurslid van Sephardic Voices en tot kort voorzitter van Justice for Jews from Arab Countries( JJAC).
   Op 30 november was hij in Amsterdam om twee lezingen te geven,een voor het CIDI en een voor leerlingen van JSM Maimonides, over de etnische zuivering van Joden in ARABISCHE landen,die plaatsvond in de jaren na de Israelische Onafhankelijkheidsoorlog. Die datum,30 november,is niet toevallig gekozen: sinds vorig jaar is het een internationale herdenkingsdag voor wat wel de ‘JOODSE NAKBA’ wordt genoemd. …………..De CIJFERS van JOODSE VLUCHTELINGEN uit ..ARABISCHE landen lopen uiteen,van enkele HONDERDDUIZENDEN tot EEN MILJOEN. OM HOEVEEL MENSEN GAAT HET?. ……….VOOR 1949 woonden er 856.000 JODEn in de regio,Inclusief Iran. Ik rond het meestal af naar ‘ bijna EEN MILJOEN’. Laten we nu eens een rekensommetje doen.In een VN-rapport van enkele weken geleden staat..dat..er..in de jaren 40 maximaal 780.000 Palestijnen waren. Dat aantal is inmiddels gegroeid naar ..12.2 miljoen,over de hele wereld. Er waren dus in de jaren 40 meer Joden in Arabische landen dan Arabieren in…PALESTINA.Als er natuurlijke groei had plaatsgevonden,zoals dat bij de Palestijnen is gebeurd,waren er vele miljoenen Joden in de Arabische wereld geweest. En dan hebben we het nog niet eens over het land dat ons is AFGENOMEN. Alleen al in IRAK bezaten Joden land dat tien keer de OPPERVLAKTE van ISRAEL beslaat. Hier was veruit de meest welvarende gemeenschap van Irak”. ……………WAS DIE VERVOLGING OVERAL RIGIDE.?…………….
   ” Zeker niet.In MAROKKO waren bijvoorbeeld geen wetten expliciet tegen Joden gericht,hun bezittingen werden niet afgenomen. Maar feit blijft dat 99% van de drie-tot vierhonderdduizend MAOKKAANSE joden vertrokken is, vrijwillig of niet. Irak ging waarschijnlijk het verst in de discriminatie van hun Joodse inwoners. Joden hebben daar 2600 jaar gewoond,en zijn altijd loyaal aan het land geweest. We hebben nooit iets gedaan om die massale vervolging te verdienen”……………. HOE KOMT HET DAT DIT VERHAAL RELATIEF ZO WEINIG AANDACHT KRIJGT.”…………………..” Toen onze grootouders massaal in Israeel aankwamen,hoorden zij voor het eerst over de verschrikkingen van de SJOA. Daar stak hun verhaal bleekjes bij af. Uit respect voor de slachtoffers van de Sjoa hebben ze hun persoonlijke tragedies nooit gedocumenteerd…
   Maar het gaat om millennia-oude gemeenschappen,die nooit meer terugkomen. Terwijl, hoe verschrikkelijk de Sjoa ook was, BERLIJN nu een van de snelst groeiende Joodse centra ter wereld is.”. ……………. SINDS VORIG JAAR IS 30 NOVEMBER EEN INTERNATIONALE HERDENKINGSDAG. WAT IS ER VERANDERD!DAT ER NU WEL AANDACHT VOOR HET ONDERWERP IS?”. ………………..” Dat is te danken aan een groep zeer betrokken en doelgerichte individuen van over de hele wereld., die zo’n tien jaar geleden Justice for Jews from Arab Coentries ( JJAC) vormden. Iedereen kent het verhaal v.d.Palestijnse vluchtelingen. Het woord ‘NAKBA’ is Europees vocabulaire geworden. Maar er is ook een etnische zuivering van Joden in het Midden-Oosten geweest. En als mijn generatie er niet meer is,is er vrijwel niemand meer die daarover kan vertellen. We voelden heel sterk dat het een race tegen de klok is. ………..En dit haat niet alleen over het verleden,over een paar Jemenieten die nog steeds huilen omdat ze hun land moesten verlaten.NO SIR.!…..Dit gaat over JODEN en hun plek in de wereld…..
   Dit gaat over AHMEDINEJAD , die een paar jaar geleden ISRAEl en koloniale macht in het hart van de Arabische wereld noemde.Maar zo zit het niet. Joden waren hier lang voordat de Arabieren kwamen.Dit baat om de LEGITIMITEIT van ISRAE”. ………………….
   DOORBRAAK……………IRonisch genoeg is er ook in Israel ruim zestig jaar lang weinig aandacht geweest voor v.uchtelingen uit de Arabische wereld. De JJAC-beweging is dan ook in de diaspora begonnen. Shuker:” We hebben er in de VS en Canada een resolutie doorheen gekregen.Daardoor is er sinds een jaar een wet die zegt dat wanneer het woord” vluchteling” wordt gebruikt in de internationale arena,met betrekking tot Palestijnen, dat de Amerikaanse of Canadese afgevaardigde verplicht is om ook de JOODE VLUCHTELINGEN te benoemen. Dat was een doorbrak,een grote overwinning voor ons. …..Begrijp me niet verkeerd.We zijn hier niet om een wedstrijdje te doen wie er meer heeft geleden. We erkennen het leed van de Palestijnen.Maar kijk eens hoe de internationale gemeenschap de verschillende groepen behandelt .Er zijn ruim ..170 VN-
   Resoluties geweest waarin het expliciet over Palestijnse v
   Uchtelingen gaat. Niet EEN benoemt de Joodse vluchtelingen.Dat willen we veranderen. Vertel BEIDE KANTEn van het verhaal. En daarvoor hoeven we niet het wiel opnieuw uit te vinden. Als precedent kunnen we de VN-commissie nemen die aan het eind van de Golfoorlog in 1991 werd opgezet om de slachtoffers van de Irakese agressie te compenseren.Daarbij werd geen onderscheid gemaakt tussen Koeweiti’s,Irakezen,Israëli’s of wie dan ook.ieder geval werd apart bekeken. Israelische particulieren hebben meer dan..4 miljoen dollar compensatie uit dat fonds ontvangen. Een soortgelijke,eerlijke en gelijkwaardige behandeling willen we voor Joodse en Arabische vluchtelingen”. “………………….ER WORDT VAAK GEZEGD DATAntisemitisme in de ARABISCHE WERELD HET GEVOLG IS VAN HET ISRAELISCH- PALESTIJS CONFLICT. VOLGENS ANDEREN IS JODENHAAT EEN INTRINSTEK ONDERDEEL VAN DE ARABISCHE CULTUUR. HOE ZIET U DAT,…………….” Ik denk dat antisemitisme,in de betekenis van. Een Jood haten omdat hij een Jood is,vanuit EUROPA is geimporteerd naar de Arabische wereld. Als er al die tijd antisemitisme was geweest zoals we dat sinds halverwege de 20e eeuw zien in Arabische landen,hadden Joden er nooit zo lang kunnen leven. De stichter van de Moslimbroederschap heeft al zijn antisemitische opvattingen op HITLERS ‘MEIN KAMPF ‘ gebaseerd. Niet op duizenden jaren van coëxistentie”. …………….IS EEN PARALLEL TUSSEN UW VERDRIJVINGEN TOEN! EN de v.uchtelingencrisis die nu aan de gang is”. ………………..
   Shuker twijfelt. Dan:” Ja, je kunt de situaties vergelijken. Ook wij kwamen in Groot-Brittannie aan als asielzoekers. We werden toegelaten,we kregen de kans om in vrijheid te leven. De mensen die nu uit Syrie vluchten.zijn volledig op zoek naar een beter leven.Maar iedere poging om de huidige v.uchtelingencrisis te verbinden aan de Joden die massaal de gaskamers in zijn gedwongen., zoals je ook wel hoort,is misplaatst en beledigend”. …………………HOOPVOL………………….Na de lezing stapt Edwin Shuker in het v.iegtuig om zijn werk in Engeland voort te zetten. onvermoeibaar blijft hij zich inspannen om aandacht en gerechtigheid te vragen voor zijn honderdduizenden lotgenoten.Ondank alles ziet hij ook lichtpuntjes……………” Er bestaat een enorm gevoel van nostalgie in Irak. Veel Irakezen hebben het idee dat toen de Joden er waren,alles beter was. Een Arabisch gezegde luidt:” Toen de Jood vertrok,nam hij de zegen met zich mee’. Ze missen ons. Vooral onder de jongere generatie worden de jaren 30 geïdealiseerd. Er was een parlement.,er was beschaving,er waren ziekenhuizen,bejaardenhuizen,allemaal door Joden opgezet. En dat weten ze. Aan de andere kant zijn er Iraakse Joden die in Israel zijn geboren en getogen,die heimwee hebben naar Irak. Terwijl ze nooit en voet over de grens hebben gezet. Er is een FACEBOOAgina met meer dan 19.000 volgers,waar Iraakse Israëli’s recepten uitwisselen, de taal bespreken, de cultuur , noem maar op. ……….Die hang naar vreedzame coëxistentie ,met behoud van eigen identiteit,dat stemt hoopvol.En daar probeer ik aan vast te houden.Niet aan het vertekende beeld dat we eeuwenlang zouden zijn vervolgd. Want voor het overgrote deel van de geschiedenis hebben Joden en Arabieren respectvol zij aan zij geleefd”.#<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

   • fleckie zegt:

    ……….DE ..VLUCHTELINGEN…..uit ‘MYTHEN ..en..FEITEN, een beknopt overzicht van HET ARABISCH- ISRAELISCH KONFLIKT! Samengesteld door Alan M.Tigay, Near East Report Washington.U.S. Aangevuld en bijgewerkt door CIDi en CID, den Haag,Brussel, juli 1981. ………………………..MYTHE………………..” DE PALESTIJNS – ARABISCHE VLUCHTELINGEN ZIJN DE VOIRNAAMSTE SLACHTOFFERS VAN DE OORLOG VAN 1948. “…………………..FEIT……………De oorlog die de Arabieren begonnen na de V?N? -resolutie over de verdeling van. Palestina veroorzaakte twee vluchtelingenproblemen: het Arabische en het Joodse. ……………TIENDUIZENDEN JODEN in PALESTINA verlieten hun woonplaats als gevolg v.d. gevechten , o.m. de INWONERS van de oude stad van JERUSALEM, sie uit de streek rond Goesj Etzion en uit JUDEA en uit verscheidene ..kibboetsen in de NEGEV. Anderzijds moesten ongeveer 800.000 JODEn uit ARABISCHE landen in de jaren na Israels onafhankelijkheid..uitwijken..NA???BEDREIGINGEN??of…MISHANDELINGEN. …………….Tijdens de V.N.-debatten over Palestina. In 1947 verklaarde de Egyptische vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering:” Het leven van EEN ..miljoen Joden die in de Moslimlanden leven, zal bedreigd worden door de oprichting van de JOODSE staat”. …………..De Joodse vluchtelingen bleven..niet..lang..vluchtelingen. De meesten werden in Israel geïntegreerd, anderen trokken naar EUROP, de V.S. en Canada. …………….Zowat 600.000 Palestijnse Arabieren verlieten het gebied dat thans Israel vormt om zich terug te trekken in de delen van PALESTINA die zich ONDER ARABISCHE CONTROLE bevonden of in andere Arabische staten. Zij werden door hun ..gastheren..niet erg …menswaardig…ontvangen..en..kwamen in kampen terecht, die deels nog.steeds bestaan. Thans woont ca.17% van de Palestijnen nog in kampen. De meeste Arabische staten kantten zich tegen iedere vorm van integratie v.d.vluchtelingen.De economische verantwoordelijkheid voor de vluchtelingenkampen werd aan de WERELDGEMEENSCHAP..OVERGELATEN en in het bijzonder aan de UNITED NATIONS WORKS AND RELIËF AGENCY!UNWRA) ………………..MYTHE…………………” JOODSE GRUWELDADEN HEBBEN GELEID TOT DE MASSALE UITTOCHT VAN DE PALESTIJNSE ARABIEREN”. ………………….FEIT…………….Er zou niet EEN Palestijnse v.uchteling zijn geweest,als de Arabieren in 1947 de VN.-resolutie hadden aanvaard., die Palestina in tweeën verdeelde. ……………De Arabische leiders hebben sedert 1948 hun verantwoordelijkheid voor het drama v.d.Palstijnse Arabieren AFGEWENTELD op de ISRAELI .’s. Maar het zijn vooral de Arabieren en niet de Israli’s die de bevolking aanzetten tot vluchten, om zo de gehele Arabische-en MOSLIMWERELD mee te slepen in een heilige oorlog tegen de Joden. …………….Zeker van een snelle overwinning beloofden de Arabische leiders aan de Palestijnse..Arabieren..een snelle terugkeer naar hun woonplaats,waar ze niet alleen hun eigen bezittingen zouden vinden maar ook die van de Joden. De uittocht begon met het vertrek v.d. meest kapitaalkrachtige elementen v.d.Arabisch-Palestijnse maatschappij, die liever in Beiroet of CAIRO wilden zijn tijdens de vijandelijkheden( eenzelfde fenomeen deed zich voor in mLIBANON vanaf 1975; de bovenste laag v.d.Libanese maatschappij ontvluchtte de burgeroorlog en trok naar DAMASKUS, CAIRO, EUROPA of AMERIKA? ). Men schat het aantal palestijnen dat het land verliet tijdens de eerste 2 maanden v.d.vijandelijkheden( november en december 1947) op 20.000. Tegen het einde van januari 1948 had de uittocht reeds een dergelijke omvang aangenomen,dat het Palestijns- Arabische Hoge Comite de Arabische buurlanden vroeg ,de vluchtelingen inreisvisa te ..weigeren..en de grenzen voor ze te sluiten. Naarmate de Arabische legers het land binnentrokken,trok de Arabische burgerbevolking weg. …..Een Arabisch dagblad uit JAFFA..” ASJ Sja’ab” schreef op 30 januari 1948: ” De eerste.. groep ..van..onze..vijfde..colonne..wordt..gevormd ..door..allen..die..hun have en goed achterlieten…..Vanaf de eerste onlusten,dachten zij slechts aan vluchten om aan de strijd te ontsnappen”. …………….Op 30 maart 1948, beschuldigde As Sarih uit JAFFA de Arabische bewoners van de streektaal Tel Aviv ervan ” ons allen te schande te maken door het verlaten van hun dorpen.”. ………..Duizenden Arabieren verlieten de kustvlakte van Sjaron,tussen Tel Aviv en Haifa,,en trokken in de winter van 1948 naar de heuvels van het binnenland. Velen KCHTEN hun kuddes..aan Joodse buren. Dit alles gebeurde nog veel eerder dan de aanval op het dorpje …DIR YASSIN, welke op 10 april 1948 plaatsvond. In TIBERIAS vertrokken op 18 Aprl 1948 plotseling 6.000 burgers die, naar gebleken is, gevolg gaven aan een Arabisch bevel. Opmerkelijk is dat de Britten hen alle mogelijke vervoermiddelen ter beschikking stelden. De plaatselijke Joodse gemeenschap verklaarde oggicieel:” Zij hebben zeld verkozen de stad te verlaten. Het is de Joodse burgers ..verboden..aan..hun..bezittingen..te ..komen”. ……………In Safed vertrokken in een nacht 14.000 Arabieren,hoewel ze alle strategische punten in de stad in handen hadden en zij slechts een kleine Haganah-brigade en 1500 joodse burgers tegenover zich hadden. ……………Er is een voorbeeld bekend,in het gebied Ramle-LYDDA, dat Israelische troepen een deel van de Arabische bevolking dwongen naar een gebied te gaan,enige kilometers verder,dat door het Arabische legioen bezet was. …………………..
    MYTHE………………….” DE ISRAËLI’S HEBBEN DE ARABIEREN UIT HAIFA VERJAAGD”. ………………….FEIT……………..HAIFA was tot 1948 een stad waar Joden en Arabieren in goed nabuurschap samenwoonden met gedeelde verantwoordelijkheid voor het bestuur. Thans is Haifa een stad met een groot aantal zarabische- Israelisch staatsburgers. Maar tijdens de oorlog van .1948 vond er een belangrijke uittocht van Palestijnse Arabieren plaats. Het Londense blad” THE Economist ” van 2 oktober 1948 bracht dit verslag van een Zbritse ooggetuige:………. Gedurende enkele dagen deden de Joodse autoriteiten,die toen geheel Haifa( afgezien van bepaalde wijken die nog door de Britse soldaten waren bezet) in handen hadden, alles om de Arabieren ertoe te brengen in Haifa te blijven en garandeerden hun bescherming ..en..veiligheid. Voorzover ik weet,gaven de Britse burgers aan hun Arabische vrienden de raad in Haifa te blijven. Toch zijn er van de 62.000 Arabieren die vroeger in Haifa woonden slechts 5.000 of 6.500 over”. …………Diverse factoren beïnvloedden de Arabisvhe beslissing Haifa te verlaten. De Arabische legers nie zich gereedmaakten om Palestina binnen te vallen,lieten weten dat Arabieren die in Haifa zouden blijven en de Joodse bescherming aanvaarden, als verraders zouden worden beschouwd. ………..Jamal Hoesseini,woordvoerder van het Arabische Hoge Comie van Palestina,verklaarde op 23 april voor de Veiligheidsraad v.d.V.N. ………..” De Arabieren wilden geen bestand aanvaarden. Zij verlieten liever hun huis in de stad……”………….De Britse politie van Haifa zond op. 26 Aprl 1948 het volgende rapport naar het hoofdkwartier v.d.Britse politie in Jerusalem: ” De Joden doen al het mogelijke om de Arabische bevolking ertoe over te halen in Haifa te blijven en er hun gewone leven voort te zetten, hun winkels en ondernemingen niet te sluiten en ze verzekeren hen dat hun leven en hun belangen beschermd zullen worden”. …………….In haar memoires vertelt wijlen GOLDA MEIR ( van 1969 tot 1974 premier van Israe) dat Dacid Ben Goerion, de eerste Israelische regeringsleider, haar de volgende instructie had gegeven: ” ik wil dat U de Arabieren,die zich op het strand van Haifa bevinden, overtuigt om terug te komen……Zij hebben niets te vrezen”. …………Golda Meir vervolgt haar relaas:” Ik ben er onmiddellijk heengegaan. Ik smeekte ze… Naar huis terug te keren, maar er was slechts ..EEN…antwoord:” wij weten dat we niets te vrezen hebben,maar wij moeten vertrekken. Wij zullen terugkomen. “. Ik waarvan overtuigd dat ze niet weggingen uit angst voor ons, maar uit vrees als verraders v.d.Arabische zaak. Te worden beschouwd.”. …………….In 1975 publiceerde het Amerikaanse ministerie ..van .buitenlandse zaken de telegrammen van Aubrey Lippincott, in 1948 Amerikaans Consul- Generaal in Haifa. Deze diplomaat bevestigt op 26 april 1948 dat ” plaatselijke Arabische leiders ,die onder druk van de …MOEFTI… stonden alle Arabieren aanspoorden, de stad te verlaten” en dat velen wegtrokken. .>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Like

 2. geentvkijker zegt:

  Daarom zei ik al, gisteren…..het spoort helemaal niet DAAR, terwijl nu ook nog bewezen is
  dat Palestijnen voor 95% Joodse oorsprong heeft ! Maar goed dat is hun blijkbaar nog niet ter ore gekomen, Feitelijk vecht en strijd iedereen daar tegen ZICHZELF dus….
  zuchttt…..ik wilde dat ze er vandaag mee stopten ! Verschrikkelijk !
  En dat liegen, tjaaa dat is een STANDAARD eigenschap van alle volken uit het Midden-Oosten daar…..standaard !

  Like

 3. Pogo zegt:

  Tja en dan komt Tony Blair ook nog eens langs.
  Maar wat ziet hij?
  “Palestijnen willen geen vredesgesprek”
  “De Britse oud-premier Tony Blair is een persoonlijk initiatief begonnen om de Palestijnen en Israëliërs weer in gesprek te krijgen. Maar de felle Palestijnse reacties verraden een hardnekkige onwil.”
  -Voor de rest moet je betalen.-
  https://www.nd.nl/nieuws/buitenland/palestijnen-willen-geen-vredesgesprek.1097925.lynkx

  En toch blijf ik hopen dat Wilders zijn vingers hier niet vanaf gaat houden.
  Hij is de enige die deze feiten de andere partijen onder de neus kan houden.
  Wie zal anders de andere partijen laten inzien hoe hypocriet zij omgaan met de palestijnen in relatie tot Israël?
  Ik geloof best wel dat vele leiders inzien wat voor een terroristische bende de PA, de PLO, fatah en hamas zijn maar om bepaalde redenen daar niet uitgesproken over kunnen zijn.
  Wilders heeft daar maling aan of zou dat moeten hebben.
  En daarom kan hij dat.

  P.s.
  Nu ook weer met die steekpartij in Londen. http://www.nujij.nl/algemeen/steekpartij-metro-londen-mogelijk-terreurdaad.34406267.lynkx
  Het hele Westen heeft het erover.
  (Ach en wee. ‘Wat erg is het toch allemaal dat juist ons dit moet treffen.’)
  Het kwartje wil maar niet vallen dat dit dagelijkse kost is in Israël/voor de Israëli’s.

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  Het bekende Palestijnse fabeltje dat de Joden de moskee op de tempelberg willen verwoesten herhaalt zich keer op keer en is al heel oud. De grootmoefti van Jeruzalem verspreidde deze al in 1929, wat aanleiding was voor talrijke pogroms tegen Joden. Israël heeft nooit iets gedaan om de moskee te beschadigen.
  De terreur startte al in de jaren 1920 onder invloed van een mix van moslimfundamentalisme, nazisme en Arabische nationalisme, lange tijd voordat de Staat Israël werd opgericht.
  Palestijnse leiders zijn vooral bezig zichzelf te verrijken door machtsmisbruik en corruptie Arafat s vermogen werd geschat tussen de 1 en 3 miljard dollar en Mahmud Abbas geschat op honderd miljoen dollar. Hamas is uitgegroeid tot een beweging van miljonairs. Ongeveer 1.200 onder de leiders en het middenkader. De hoogste leider van Hamas die in ‘ballingschap’ leeft en in werkelijkheid in Qatar woont in grote luxe, bezit volgens Jordaanse media 2,6 miljard dollar..
  Volgens een opiniepeiling in 2014 vindt 25 % van de Palestijnen de corruptie het grootste probleem van de Palestijnse maatschappij.
  Hamas pleegt oorlogsmisdaden en maakt zich daaraan schuldig door 2 criteria; onderscheid en proportionaliteit. Hamas maakt met het afschieten van haar raketten welbewust geen onderscheid tussen burgerdoelen of militaire doelen. Integendeel, de raketten worden bewust afgeschoten op Israëlische dorpen en steden-en op burgerluchtvaartvliegtuigen en een kerncentrale. Hamas schept daar zelfs over op. De raketten hebben juist tot doel om zo veel mogelijk burgers te doden en daardoor disproportioneel volgens oorlogsrecht. In 2014 werden er bij de gevechten door Hamas maar liefs 18 soorten oorlogsmisdaden gepleegd.

  Zie het boek 150 Palestijnse fabels: http://likud.nl/2015/12/150-palestijnse-fabels/

  Like

  • fleckie zegt:

   NIW, 21.12.2007!…’7,5 miljard beloofd’. : TIJDENS een DONORCONFERENTIE in PARIJS, is de Palestijnen in totaal 7,5 MILJARD DOLLAR hulp toegezegd. Dat bedrag is door 68 staten bij elkaar gebracht-althans , beloofd-en dat was zelfs meer dan de 5,6 MILJARD waarom president ABBAS gevraagd. Het geld is gekoppeld aan de stichting van een PALESTIJNSE staat. HAMAS is fel tegen de overeenkomst en noemde die ‘ een oorlogsverklaring tegen HAMAS’. De donorconferentie was. .de grootste…sinds tien jaar.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

   • fleckie zegt:

    Waar de kantoren van de UNRWA gevestigd zijn, met 29.000? ‘ medewerkers’, kan men waarschijnlijk nog vinden op ‘vrije encyclopedie van het conflict ISRAEL-PALESTINA. .www.vecip.com

    Like

 5. Anna. zegt:

  Het is beschamend wat die lieden uitkramen….. Maar ook schaamte kennen ze niet…….
  In het verleden konden ze geen oorlogen winnen van Israel en daarna zijn ze op de propaganda toer gegaan. Yasser Arafat is daar nog mee begonnen kreeg zelfs een Nobel prijs hiervoor….. ( dat was net z’ on stommiteit als de Nobelprijs aan Obama). Maar als het vreedzaam KLINKT dan trapt de wereld erin……. Nu is de wereld zo geïslamiseerd ook de VN dat moslims en in dit geval het speerpunt van de Moslim wereld de zogenaamde Palestijnen……. tegen de andere beschavingen, rücksichtslos kunnen liegen en roepen wat ze willen…… De meest idiote opzichtige leugens worden geloofd….. En die stomme jongelui denken dat ze het in het hiernamaals beter hebben….. HOE GEK KAN EEN DICTATOR JE MAKEN. Ach ja, islamieten houden van de dood helaas…….. Ze zouden veel leukere dingen kunnen doen, maar ze kiezen hiervoor……. En het vervelende is dat ze daar steeds ook anderen bij willen betrekken……… Parijs Londen Amerika en ga zo maar door………jammer voor hen dat de Joden ( en wij ook ) van het leven houden…….

  Wat betreft de Tempelberg…… Die zal nooit door de Joden veranderd worden want dan valt de hele wereld over hen heen……( dat gebeurt toch al maar dan nog heftiger ) dat zou een oorlog uitlokken zijn en daar passen ze wel voor op….. Die oorlog krijgen ze helaas toch wel…..
  Maar vergeet niet dat daar bij de Dode zee 2 grote tectonische aard platen een tegengestelde beweging maken en dat daar ter plaatse een hele grote aardbeving wordt verwacht…. Het is een kwestie van tijd…… En hoe Israel en Jordanie er dan uit zullen zien….. Dat is onbekend maar het zal heftig zijn de dode zee is immers het laagste punt op aarde…. En het schuift tegengesteld met 2 centimeter per jaar!!!!!! Geologisch zeer interresant.
  Enne……..als dat spoedig komt dan zal Abbas Israël daar wel de schuld van geven………

  Like

 6. De hoeksteen van een fascistische doctrine is de opvatting van de Staat, de essentie, de functies en de doelstellingen. Voor het fascisme is de staat onvoorwaardelijk, individuen en groepen naar verhouding beperkt.

  Benito Mussolini.

  Like

 7. Jan zegt:

  ‘kerstboom’ bij Abu Dis universiteit met foto’s van terroristen en moordenaars:

  This photo surfaced today: it depicts a Christmas tree in Abu Dis decorated with “martyrs” who carried out terror attacks as well as Hamas founder Ahmed Yassin and others. Standing by the tree is Palestinian bishop Atallah Hanna*.

  * The Orthodox Patriarch of Jerusalem and Terror
  http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=9370

  Like

 8. fleckie zegt:

  Uit ‘De ACHTERGRONDEN van het CONFLICT’, van Christenen voor Israel, dec.1991……………….
  ‘Het ENGELSE MANDAAT’. Het Engelse mandaat over PALESTINA is de geschiedenis ingegaan als een periode waarbij de Engelsen erg veel last hebben gehad van de ruzies tussen de Joodse en Arabische gemeenschappen. Volgens de officiele gegevens v.d.VERENIGDE NATIES bestond de bevolking van PALESTINA.. In 1919 voor slechts 10% uit Joden . De overige bevolking..bestond uit Arabieren, waarvan ongeveer 10% christen was. In 1939 zou al 30% v.d.inwoners van Palestina JOODs zijn. Deze toenemende Joodse immigratie..werd een v.d.belangrijkste oorzaken v.d.toenemende Arabische onvrede met het mandaat. ……………een andere bron van onvrede met de Joden was het gevolg v.d. Joodse immigratie naar Palestina. De nieuwe aangekomen immigranten kochten grond van Aarabische grootgrondbezitters,om zo grote KOLLEKTIEVE. Boerderijen , de KIBBOETZIM,op te richten..VANWEGE ..de..steeds groter wordende stroom immigranten namen Joodse werkgevers zoveel mogelijk Joodse arbeiders in dienst. Dit maakte de Joden erg impopulair .bij..de Arabieren…die..zelf te kampen hadden met een flink aantal ..werkloze..landarbeiders..en…ongeschoolde ..krachten. Toch waren de Joden ..niet..de enige nieuwkomers in het land………Door de ..VOORSPOEDIGE ..ECONOMISCHE… ONTWIKKELING???van het gebied ,die door de..TOEVLOED..van..JOODS..KAPITAAL..was ontstaan, kwamen …MEER ..dan…HONDERDDUIZEND…ARABIEREN..uit ..SYRIE..en LIBANON zich in PALESTINA vestigen, ..wat de al bestaande problemen ..alleen ..nog maar vergrootte’ .<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 9. fleckie zegt:

  Uit ‘MYTHEN EN FEITEN’ Een beknopt overzicht v.h.Arabisch – Israelisch konflikt’. .Samengesteld door Alan M.Tigay, Near East Report Washington,U.s.. Aangevuld en bijgewerkt door CIDI en CID…Den Haag, ..Brussel, juli 1981. ………..De OORLOG van 1948’…………………..MYTHE………………….” In 1948 was Israel de agressor”. ………………….FEIT……
  Tijdens de debatten over PALESTINA , die in 1947 in de Ver.Naties plaatsvonden, verklaarden de Arabische leiders openlijk dat zij van plan waren de toekomstige Joodse staat te vernietigen. Jamal Heissein,de woordvoerder v.d.Arabische Hoge Commissie voor Palestina, verklaarde op 24 november voor de Verenigde Naties………..” De voorgestelde..verdelingsgrens..zal niets anders worden dan een ..grens..van..bloed..en..vuur”. …………….Vijf dagen later keurden de V.N. de verdeling goed en begonnen de Arabieren hun oorlogsoperaties: het leggen van mijnen op de wegen,het afsluiten van Joodse vestigingen van de buitenwereld,het aanvallen van konvooien. Een week na de stemming in de V.N. waren er bij de Joden reeds 105 doden gevallen. ………………
  In JERUSALEM werden aanslagen gepleegd: meer dan 50 mannen,vrouwen en kinderen werden gedood. 35 studenten v.d.Hebreeuwse Universiteit..werden..vermoord op een weg nabij de hoofdstad. De burelen van het Joodse Agentschap werden door bomaanslagen zwaar beschadigd. Een konvooi op weg naar het Hadassah Ziekenhuis, op de berg SCOPUS in Jerusalem werd aangevallen,waarbij 77 Joodse ..dokters..,verpleegsters..en..wetenschapsmensen de dood vonden……………..In januari ..1948.. werden de eerste detachementen..v.h. Arabische Bevrijdingsleger- bestaande uit huurlingen afkomstig uit alle Arabische Staten– ingezet vanuit SYRIE en.,JORDANIE. Zij vielen onmiddellijk Joodse dorpen aan. …………….De Verenigde Naties veroordeelden de Arabische Staten die de vijandelijkheden waren begonnen. De V.N.- Commissie voor Palestina kon echter onmogelijk tussenbeide komen ten gunste van de Joodse burgerbevolking,aangezien de Britten, die meester bleven in Palestina tot ..15 ..mei, elke medewerking weigerden. In een verslag voor de V.N.-Veiligheidsraad zei de Commissie op 16 februari 1948 het volgende:…….. ” Machtige..ARABISCHE..BELANGEN, ..zowel..binnen als ..buiten….Palestina, …blokkeren…de resolutie v.d.Algemene Vergadering. Men tracht moedwillig en met geweld de voorgenomen verdeling te wijzigen”. …………….Trygve Lie, toen Sekretaris- Generaal v.d. Ver.Naties, schrijft in zijn autobiografie” In THE Cause of Peace”( in dienst van de Vrede):..” Vanaf de eerste week van december .1947 werd de toestand in Palestina chaotisch. De Arabieren hadden herhaaldelijk verklaard dat zij zich met geweld tegen de verdeling zouden verzetten. Zij leken vastbesloten hun woorden in daden om te zetten en vielen de Joodse gemeenschap in Palestina aan.”. …………..Nooit ontkenden de Arabieren deze verantwoordelijkheid,die ze integendeel duidelijk opeisten. Jamal Hoessein verklaarde op 16 Aprl 1948 voor de Veilgheidsraad v.d.Ver.Naties:” ….
  De vertegenwoordiger van het Joodse Agentschap zei ons gisteren dat niet zij hadden aangevallen,maar de Arabieren. Wij hebben dit niet ontkend.Wij hebben de gehele wereld meegedeeld dat wij zouden vechten”. …………….De V.N.- Veiligheidsraad bleek niet in staat de resolutie over de verdeling te doen toepassen. De V.S. stelden toen een tijdelijk bestuur over Palestina voor, in afwachting van nieuwe onderhandelingen. De Algemene Vergadering kwam in bijzondere zitting bijeen en besloot een bemiddelaar te sturen. ……….De verdelingsresolutie werd nimer officieel opgeschort of afgeschaft. Zij bleef van kracht en de staat Israel werd op 14 mei uitgeroepen, op de dag dat de Britten hun bestuur staakten. Vijf Arabische landen( Egypte,Syrie,TRANSJORDANIE,Saoedi- Arabie en Irak) vielen onmiddellijk Israel binnen, met als openlijk doel:” De Israëli’s in zee te werpen”. Op 15 mei 1948 , verklaarde Azzam Pasja, de Secretaris-Generaal van de Arabische Liga, te Cairi:……….” Dit zal een uitroeiingsoorlog en geweldige slachting zijn, te vergelijken met de Mongoolse slachtingen en de Kruistochten”.

  Like

  • fleckie zegt:

   Vervolg: MYTHE..” De Verenigde staten was het enige land waarvan Israel tijdens zijn Onafhankelijkheidsoorlog steun kreeg…………………FEIT……………….De Ver.Staten,,,de Sovjet – Unie en de meeste andere staten die een deel uitmaakten v.d.Verenigde Naties,erkenden Israel en veroordeelden de Arabieren. Bepaalde staten die tegen de oprichting van Israel hadden gestemd in 1947 steunden in 1948 eveneens de Joodse staat. De Ver.Staten stelden een resolutie voor,waarin de Arabische landen werden veroordeeld wegens hun schending van de brede. . De gedelegeerde v.d.V.S. ,senator Warren Austin, verklaarde op 28 mei .1948 dat de Arabische legers zich in beweging hadden gezet” om een onafhankelijke regering uit te schakelen”.,hetgeen een zaak van internationaal belang was en bovendien ” een schending van het Handvest v.d.Verenigde Naties betekende”. …De Sovjet-Russische afgevaardigde,Tarasenko,verklaarde op 20 mei 1948 voor de Veiligheidsraad: ……….” Wij
   zijn bezorgd over het feit dat een aantal buurstaten van PALESTINA troepen gestuurd heeft naar Palestina.Onze kennis terzake is niet gebaseerd op geruchten,niet op dagbladartikelen,maar op officiele documenten ondertekend door de regeringen van die staten die de Veiligheidsraad op de hoogte gebracht hebben van hun inval in PALESTINA.Ik verwijs in het bijzonder naar de documenten die ondertekend en opgestuurd zijn door de regeringen van TRANSJORDANIE en Egypte. ……….Ik wil terloops opmerken dat geen van de landen waarvan de troepen ..PALESTINA zijn binnengevallen PALESTINA kan opeisen als deel van zijn grondgebied”. ……………Een andere Sovjet-Russische afgevaardigde Andrei Gromyko ,verklaard op 29 mei 1948 voor de Veiligheidsraad:”….. Het is niet de eerste keer dat de Arabische staten,die de aanval op PALESTINA georganiseerd hebben een beslissing van de Veiligheidsraad of van de Algemene Vergadering naast zich neerleggen. De delegatie van de USSR acht het van essentieel belang,gezien de Arabische houding t.o.v. de beslissingen v.d.Veiligheidsraad ,dat deze zich voortaan duidelijker en heel wat vastberadener uitspreekt”. ……………Een bestand werd ingesteld nadat de Veiligheidsraad op 15 juli .1948 gedreigd had de Arabische regeringen te veroordelen wegens agressie en schending van het V.N.Handvest . Een tweede reeks gevechten eind 1948 ,leidde tot Israelische successen op alle fronten, behalve in JUDEA, waar OOST-JERUSALEM ..door…TRANS-JORDANIE werd veroverd en waar ..talrijke…Joodse burgers gedood of …verdreven…werden. In totaal leden de Israëli’s enorme verliezen:..6000 doden op ..650.000… Mensen. ………………..MYTHE………………..” De Arabische troepen vielen PALESTINA binnen,nadat ISRAEL opgericht was”. ……………….FEIT……………….Via de debatten in de Veiligheidsraad kan men de waarheid achterhalen. De ( BRITSE) bevelhebber van het Arabische Legioen van Jordanie, Sir John Bagot Glubb, schreef bovendien in zijn autobiografie’Een soldaat met de Arabieren’,: ” Vanaf januari 1948 hadden de Arabieren getracht de hoofdweg tussen TEL AVIV en JERUSALEM af te snijden en zo de JOODSE INWONERS van de Heilige Stad te isoleren. Begin januari begonnen de eerste detachementen van het Arabische Bevrijdingsleger..vanuit YRIE ..PALESTINA te infiltreren. ……………Sommigen kwamen via JORDANIE en zelfs via AMMAN …Het Bevrijdingsleger waagde een aanval op een Joodse nederzetting in het JORDAANDAL(15 februari)… en frontale aanval Midde op een mislukking uitliep”. ……..
   En Glubb vervolgt:” De Jordaanse regering verkoos eigenlijk een politieke regeling.Maar de politici,de demagogen,de pers en de massa?..Waarschuwingen werden veronachtzaamd. Weifelaars werden als verraders gebrandmerkt. …De Egyptenaren onder leiding van Abdoel RACHMAN Pasja Azzam, Secretaris -Genaraal v.d.Arabische Liga,waren het meest oorlogszuchtig. De toekomst v.d.Palestijnse Arabieren werd geofferd op het altaar van de Egyptische politiek. De Arabische regeringen waren grotendeels verantwoordelijk voor het trieste lot van de Palestijnse Arabieren. Door hun eisen op te schroeven, ..had men ..ze..onverzoenlijk smaakt”. ……………….MYTHE………..
   …..” Israel is ontstaan uit terrorisme,dat gelijksoortige methoden en leiders had als mee Palestijnse Bevrijdingsorganisatie nu”. ……………….FEIT………………..Terrorisme–het plegen van aanslagen op de burgerbevolking was niet de politiek van de HAGANA of van het Joodse Agentschap, dat de Joden in Palestina ..bestuurde. Na de oorlog,richtte de HAGANA zich op de redding en ophanging van de overlevende Europese Joden en op de verdediging van van de PALESTIJNSE JODEN en beperkte zich tot aanvallen op Britse militaire installaties en op Arabische militaire doelen. ……………Er bestond een aantal Joodse splintergroepen die onafhankelijk waren van de HAGANA en van het Joodse Agentschap . Een van die groepen, de IRGOEN, viel een Arabisch dorp aan, stootte de gewapende weerstand en doodde meer dan 200 Arabisxhe burgers. Dit gebeurde in Dir Yassin,dat een belangrijk bolwerk vormde in de Arabische blokkade van Jerusalem en waar Arabische soldaten onderdak vonden. Maar Dir Yassin is een incident,en anders dan de PLO die trots de verantwoordelijkheid opeist voor haar aanvallen op burgers,veroordeelde het Joodse leiderschap van Palestina de moordpartij krachtig …………………MYTHE……………….” De IRGOEN pleegde een bomaanslag op het King David Hotelals onderdeel van een terreurcampagne tegen burgers. Dit betekent dat Menachem Begin,die aan het hoofd stond v.d.Irgoen,een terrorist is”. ………………..FEIT…..
   ………….Het King David Hotel was het hoofdkwartier van het Britse Militaire Bestuur en van de Britse recherche. Twee gebeurtenissen brachten de IRGOEN ertoe het Britse hoofdkwartier als militaire doelwit te kiezen. ……………Op 29 januari .1946 vielen Britse troepen de kantoren van het Joodse Agentschap binnen,waarbij ze talrijke dossiers in beslag namen. Meer dan 2.500 Joodse leiders uit geheel Palestina werden daarna gearresteerd De bewuste documenten waren niet alleen van levensbelang voor de Joodse bevrijdingsbeweging,maar zij bevatten tevens de namen van Joodse agenten in Arabische landen,waardoor belangrijke activiteiten v.d.inlichtingendienst in gevaar gebracht werden. Alle documenten werden meegenomen naar het King David Hotel. Een week later nam de Joodse woede tegen de Engelsen en hun blokkade toe. Bekend werd dat 40 Joden tijdens een pogrom in POLEN vermoord waren, 40 Joden die men had kunnen redden,indien de poorten van Palestina zich hadden geopend voor de overlevenden van HITLERS concentratiekampen.m……………Op 22 juli plaatste de IRGOEN springladingen in de kelderverdieping van het hotel. Verscheidene keren werden de Britten telefonisch gewaarschuwd en werd hun aangeraden het hotel te verlaten. Zij weigerden en 91 Britten,Arabieren en Joden kwamen om het leven. Tientallen jaren ONTKENDEN de Britten dat..men..ze..had.. Gewaarschuwd. …………..
   In 1979 echter,bewees een lid van het Britse PARLEMENT dat er inderdaad een waarschuwing van de IRGOEN was geweest. Hij kwam met de getuigenis van een Brits officier die andere officieren in de bar van het King David Hotel grapjes had horen maken over een zionistische bedreiging aan het hoofdkwartier. De officier die het gesprek hoorde verliet het hotel en overleefde de aanslag. .>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

   Like

   • fleckie zegt:

    DE WAPENSTLSTAND van 1949 en de SINAI VELDTOCHT van 1956. ………………..
    MYTHE………………..” Na het sluiten v.d. Wapenstilstandsakkoorden in 1949 heeft Israel de vrede geblokkeerd”. ………………..FEIT…………………In de herfst van 1948 riep de Veiligheidsraad v.d.Verenigde Naties Israel en de Arabische staten op te onderhandelen over wapenstlstandsvoorwaarden. Egypte stemde hierin toe, nadat de Israëli’s tot EL Arisj in de SINAI waren doorgestoten. Groot Brittannie was bereid Egypte militair bij te staan..overeenkomstig het Britse-Egyptische verdrag( dat pas in 1952 werd opgezegd). Maar in plaats van deze nieuwe vernedering te ondergaan verkozen de Egyptenaren de Israëli’s te Rhodos te ontmoeten. ……………V.N. Onderhandelaar Ralph Bunche bracht hen samen aan de conferentietafel en kreeg later een Nobelprijs. Hij waarschuwde dat, indien een van de delegaties weg zou lopen van de onderhandelingstafel,deze later de schuld zou krijgen van het mislukken ervan. …Tegen de zomer van .1949 was er via onderhandelingen tussen Israel en vier Arabische staten– Egypte,Jordanie,Libanon en Syrie–een wapenstilstandsovereenkomst tot stand gekomen.Bunche slaagde in Rhodos ,omdat hij stond op directe onderhandelingen tussen Israel en de Arabische staten– met elk van die staten apart. …………….Intussen nam de Algemene Vergadering v.d.V.N. op 11 december 1948 een resolutie aan,die de partijen opriep tot vredesonderhandelingen..en..die..een Verzoeningscommissie voor Palestina in het leven riep,waarin de Verenigde Staten, Frankrijk en Turkije zitting hadden. Alle Arabische delegaties stemden tegen de resolutie. De Verzoeningscommissie..voor..PALESTINA..faalde in LAUSANNE, omdat ze de vier. Arabische staten toestond bijeen te komen en te weigeren DIREKT met de Israëli’s te spreken. …………..Na 1949 eisten de Arabieren als voorwaarde vooraf bij onderhandelingen dat Israel de grenzen van de Verdelingsresolutie van 1947 zou aanvaarden. Doel van deze manoeuvre was de Arabieren af te schilderen ..als..degenen..die de Verenigde Naties en zijn resoluties verdedigden,en de schijn. Te wekken dat Israel ze niet opvolgde,hoewel het TEGENOVERGESTELDE het geval was. Door deze poging werd niet voldaan aan de vereiste dat degene die het hof iets vraagt schone handen heeft. De Arabische staten zagen er geen tegenstrijdigheid in een eis in te dienen voor iets dat ze hadden kunnen krijgen.,als ze niet de oorlog tot hun beleidsinstrument hadden gemaakt. …………….Zij schiepen een nieuw begrip dat ze bij latere oorlogen zouden gebruiken:.. de leer van de oorlog met beperkte aansprakelijkheid. Volgens deze theorie mag een agressor een compromisregeling verwerpen en trachten via oorlog alles te winnen,in de geruststellende zekerheid dat hij, ook als hij die verliest,erop kan staan dat het oorspronkelijke compromis,met de rechten daaraan verbonden,weer van kracht wordt. ………………..MYTHE…………………””Israel had geen enkele reden Egypte in 1956 aan te vallen en moet als agressor beschouwd worden”………………….FEIT…………………De Israelisch- Arabische betrekkingen werden,theoretisch althans,tussen 1949 en 1956 geregeld door de wapenstlstandsakkoorden van Rhodos. Maar de houding die beide partijen innamen tegenover de akkoorden,verschilde aanmerkelijk. De Israëli’s beschouwden de akkoorden als een eerste stap naar vrede,terwijl de Arabieren ze beschouwden als een pauze in de vijandelijkheden en verklaarden dat ze nog steeds in staat van oorlog verkeerden. …….
    Als gevolg van deze ”oorlogstoestand” achtte Egypte zich gerechtigd het Suezkanaal te sluiten voor de Israelische schepen. Op 9 augustus 1949 steunde de Gemengde Wapenstilstandscommissie v.d.Ver.Naties Israel op dit punt,terwijl het Egyptische besluit werd afgekeurd. Op 1 september 1951 stelde de Veiligheidsraad v.d.V.N. dat Egypte een einde moest maken aan de staat an oorlog..en gaf Egypte bevel het kanaal te openen..voor..Israelische schepen. ……………Egypte weigerde en ging er zelfs toe over artillerie op te stellen in Sjarm- El-Sjeich waardoor het de Israelische schepen onmogelijk werd gemaakt door de Straat van Tiran te varen. Bovendien organiseerde Egypte aanvallen van fedayien( Palestijnse commandoso’s) in het centrum van Israel, die vele slachtoffers maakten onder de Israelische burgerbevolking. ……………Artikel lll v.d.wapenstilstandsakkoorden van Rhodos bevatte in paragraaf 2.. een clausule waarin stond dat ” paramilitaire krachten uit beide landen met in begrip van eventuele ongeregelde troepen,geen militaire of vijandige akties zullen ondernemen tegen de militaire of paramilitaire krachten van de tegenpartij,of tegen burgers uit de gebieden die door deze partij gecontroleerd worden”. Paragraaf 3 van hetzelfde artikele stelt dat ” geen enkele oorlogspad of vijandige aktive zal worden ondernomen vanaf het gebied gecontroleerd door een van de partijen betrokken bij dit akkoord tegen de andere partij”.
    Op 30 oktober 1956 klaagde de Israelische ambassadeur bij de V.N. ABBA Eban,in de Veiligheidsraad..de..oorlogspotentieel van Egypte aan , als schending van de wapenstilstand van . 1949. ……………Tijdens de zes jaar,waarin deze oorlogsvoering plaats had in strijd met de wapenstilstandsovereenkomst,waren er…1843… gewapende diefstallen,…1339… schermutselingen met Egyptische troepen,…435.. invallen vanaf door Egypte gecontroleerde gebied, en…172… sabotagedaden in Israel door Egyptische militaire eenheden of door…fedajien… Als gevolg van deze. Egyptische vijandelijkheden werden 364 Israëli’s gewond en ..101 gedood. Alleen al in 1956 leidde de Egyptische agressie tot 28 doden en 127 gewonden in Israel. ……………In 1955 begon Egypte massaal wapens uit de Sovjet- Unie te importeren. In 1956 nationaliseerde Nasser het Suezkanaal .In oktober 1956 sloot Nasser een bondgenootschap met JORDANIE en verhevigde de fedajienaanvallen tegen Israel. Vanaf dat ogenblik besloot Israel tot definitieve maatregelen tegen Egypte en ging over tot de bezetting van Gaza en de SINAI……De Joodse staat had de steun van Groot-Brittannie en Frankrijk, die bezorgd waren om de nationalisatie v.h Suezkanaal. De Ver.Staten namen echter samen met de Sovjet- Unie een anti- Israelische houding aan: Overal werden de V.
    S bekritiseerd omdat ze van Egypte zelfs niet eisten dat het de oorlogstoestand zou opgeven…en..vredesonderhandelingen. zou beginnen. …Preseident EISENHOUWER zette de Israëli’s onder zware druk en verplichte ze in 1957 zich uit GAZA en de. SINAI terug te trekken. Als tegenprestatie beloofde hij JERUSALEM ,dat het Suezkanaal zou worden geopend en dat de vrije doorvaart in de Golf van Aden en in de Rode Zee door Washington en door de V.N. zou worden gewaarborgd. Deze belofte werd volledig..vergeten..tijdens de crisis van mei 1967, die leidde tot de ..ZESDAAGSE OORLOG.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘TUSSEN DE OORLOGEN..uit MYTHEN en FEITEN, een beknopt overzicht van het Arabisch- ISRAELISCH Konflikt….Samengesteld door. Alan M.Tigay,Near East Report Washington, U.s.. Aangevuld en bijgewerkt door CIDI en CID…………………………..
    MYTHE ………………..” Na de oorlog van 1967 weigerde Israel met de Arabische Staten te onderhandelen over een vredesverdrag”. …………………FEIT………………..Na de Zesdaagse oorlog van juni 1967 hoopte Israel dat de Arabische staten eindelijk zijn bestaan zouden erkennen en vredesonderhandelingen zouden beginnen. Israel kiet aan de Arabische staten doorschemeren dat het bereid was bijna alle bezette gebieden op te geven in ruil voor een algehele vrede. Tijdens hun vergadering te Chartoem antwoordden de staatshoofden v.d.Arabische Liga met een ‘Driemaal Neen’. ……….” De Arabische koningen en presidenten hebben besloten hun inspanningen te bundelen ,op internationaal en op diplomatiek gebied, om de gevolgen van de agressie op te heffen..en..om..de..terugtrekking …te ..verzekeren van de Israelische aanvalstroepen uit Arabisch gebied: en dat binnen de grenzen die de Arabische staten zich stellen: neen tegen vrede met Israel: neen..tegen..erkenning..van..Israel : ..neen tegen onderhandelingen ..met Israel; behoud van de rechten van het Palestijnse volk in nationaal verband”. …………….MYTHE…………….” Israel weigerde resolutie.. 242 .. van de
    Veiligheidsraad uit te voeren, die was aangenomen in november 1967″. ……………….FEIT……………Op ..22 november 1967 aanvaardde de Veiligheidsraad een resolutie, waarin de grondslagen werden vastgelegd voor vredesonderhandelingen tussen Israel en de Arabische staten. Op de Bijeenkomst v.d.Arabische LIGA eind 1980 te Amman hebben de Arabische staten resolutie …242… verworpen. Israel heeft altijd gezegd de resolutie te zullen uitvoeren. Maar er bestaan grote verschillen omtrent de…interpretatie ..van de tekst. ……..De Arabieren leggen de nadruk op paragraaf …1… en…2… van de resolutie,maar hebben altijd geweigerd rekening te houden met paragraaf…3…, waarin staat dat een speciale V.N. Vertegenwoordiger ” contacten moet vestigen en onderhouden…..om een akkoord te vergemakkelijken”. ……..Resolutie 242 werd hernieuwd in 1973, na afloop van de Jomkippoeroorlog door resolutie …338… die eveneens de nadruk legt op het openen van vredesonderhandelingen. ……..Hieronder
    volgt de tekst van resolutie 242 die op 22 november 1967 door de Veiligheidsraad v.d.V.N. werd aangenomen. ………………..RESOLUTIE ..242 (1967).. VAN DE VEILIGHEIDSRAAD..(22 november..1967). ………………..DE VEILIGHEIDSRAAD,…………
    Uitdrukking gevende aan zijn voortdurende zorg ..ten..aanzien van de ernstige toestand in het Midden- Oosten, De nadruk leggende ..op..de..ontoelaatbaarheid..van..het..verkrijgen..van..grondgebied door middel van oorlog en op de noodzaak om te werken voor een rechtvaardige en duurzame vrede, die het elke staat in dit gebied mogelijk maakt in veiligheid te leven, Er voorts de nadruk op leggende ,dat alle lid- staten door hun aanvaarding van ..Het..Handvest ..van de Verenigde Naties de verplichting op zich hebben genomen te handelen in overeenstemming met artikel ..2.. van het Handvest. ……….l…bevestigt dat de verwezenlijking van de beginselen van het Handvest de vestiging vereist van een rechtvaardige en duurzame vrede in het Midden- Oosten, die de toepassing van beide volgende beginselen moet inhouden. …..a…terugtrekking van Israelische strijdkrachten uit gebieden die tijdens het jongste conflict zijn bezet*……………beëindiging van alle aanspraken op belligerentie of van de staat van oorlog alsmede RESPEKT voor en erkenning van de soevereiniteit,territoriale integriteit en poltieke onafhankelijkheid van alle staten in het betrokken gebied en van hun recht in vrede te leven binnen..veilige..en..erkende..grenzen,..vrij van bedreigingen of daden van geweld………….
    2… bevestigt voorts de noodzaak van.:……….. a. .gegarandeerde vrijheid van scheepvaart door de internationale waterwegen in het gebied,……….b…het tot stan brengen van een rechtvaardige regeling voor het Vluchtelingenvraagstuk……….c… de garantie ..van..de ..territoriale…onschendbaarheid..en politieke..onafhankelijkheid..van elke staat..in het betrokken gebied door maatregelen..die. Onder meer de instelling van gedemilitariseerde zones inhouden. …………3… verzoekt de secretaris- generaal een speciale vertegenwoordiger te benoemen met de opdracht in het Midden-Oosten contacten met de betrokken regeringen te leggen en te onderhouden..teneinde overeenstemming te bevorderen en behulpzaam te zijn bij pogingen tot het bereiken van een vreedzame en aanvaardbare regeling in overeenstemming met de bepalingen en beginselen van deze resolutie…………4… verzoekt de secretaris- generaal zo spoedig mogelijk aan de Veiligheidsraad verslag uit te brengen over de vorderingen van de pogingen van de speciale vertenwoordigers. ………………Met algemene stemmen aangenomen in de .. 1382e vergadering……………………….DE TEKST van de resolutie 338.., die door de V.n. Veiligheidsraad werd aangenomen op 22 oktober 1973′, is korter:
    RESOLUTIE..338. ..(1973)….. VAN DE VEILIGHEIDSRAAD,(22 oktober 1973)……. …….
    De Veiligheidsraad,…..1… Doet een beroep op alle partijen in de huidige gevechten om alle vuren te staken en alle militaire activiteiten onmiddellijk te beeindigen,niet later dan twaalf uur na het tijdstip waarop deze beslissing is aangenomen,in de posities die zij thans innemen:………… 2… Doet een beroep op alle partijen om onmiddellijk na..de..wapenstilstand te beginnen met de tenuitvoerlegging van Resolutie ..242 (1967) ..van de Veiligheidsraad in al haar onderdelen;……. …..3… Besluit dat onmiddellijk en..gelijktijdig met de wapenstilstand..onderhandelingen tussen partijen..dienen te beginnen onder geëigende auspicien, met het doel een rechtvaardige en duurzame vrede in het Midden- Oosten te vestigen. ……………….Aldus aangenomen in de 1747e vergadering met 14 stemmen voor en geen tegen……………………………..MYTHE…………….
    ” Resolutie 242.. verplicht Israel ertoe alle gebieden die het veroverd heeft in 1967 te ontruimen”. …………………FEIT……………….Er bestaat een tegenstrijdige interpretatie van de eerste alinea van paragraaf l..van resolutie..242.. .De Engelse tekst van de resolutie ( waarop bovenstaande vertaling berust) ..zegt letterlijk: ” Withdrawal of Israeli ARMED Forces FROM Territories occupeerde in THE recent conflict”. Hetgeen vertaald kan worden als: ” Terugtrekken van de Israelische strijdkrachten uit gebieden die tijdens het jongste conflict bezet zijn”. ..De Franse tekst zegt echter: ” Retraitbdes Forces israeliennes des Territories occupeerde….Volgens Lord Caradon ,de opsteller van de resolutie in 1967, moet men juridisch gesproken van de Engelse tekst uitgaan. De regeringen van de Verenigde Staten en van Israel menen dus dat de resolutie de Joodse staat verplicht ..tot..terugtrekking uit bepaalde gebieden die tijdens de Zesdaagse oorlog werden verkregen,maar niet uit al deze gebieden . De Arabische staten menen daarentegen dat Israel zich moet terugtrekken..tot..de..bestandslijnen..van..1 juni 1967, ..aan de vooravond van de oorlog.
    Het dient te worden opgemerkt dat het Engelse woord ” all”( alle) zorgvuldig werd vermeden: ” Withdrawal from Territories” en niet ..” Withdrawal..from..all..the.territories”.
    Hetgeen de Amerikaans- Israelische interpretatie bevestigt. …………….Arthur Goldberg, die in 1967 de Amerikaanse vertegenwoordiger was bij V.N. ..publiceerde op 8 mei 1973.. de volgende verklaring:…..” Resolutie 242 eist niet uitdrukkelijk de Israelische terugtrekking tot de grenzen van voor het uitbreken van de vijandelijkheden. De Arabische staten wensten een dergelijke formulering: de Sovjetunie diende een dergelijk voorstel in bij de Veiligheidsraad; en dit voorbeeld werd nagevolgd door JOEGOSLAVIE en een paar andere landen tijdens de speciale zitting van de Algemene Vergadering van de V.N. . Maar noch in de Veiligheidsraad,noch in de Assemblee verkreeg de eis tot een dergelijke terugtrekking de benodigde steun. …..De resolutie beperkt zich ertoe het principe te verwoorden van terugtrekking v.d.Israelische troepen uit gebieden bezet tijdens het recente conflict en koppelt het aan het principe dat iedere staat in dat gebied recht heeft in vrede te leven binnen ‘veilige en erkende grenzen'”. …………………….
    “Wat een eventuele Israelische terugtrekking betreft,zijn de Engelse woorden” THE”, “ALL” en de uitdrukking ” the juni 5,1967 lines”, niet toevallig, maar ..wel..degelijk ..bewust..weggelaten…” …………………….Arthur Goldberg bedoelt hiermee dat de Veiligheidsraad vrijwillig een resolutie heeft genegeerd die als volgt was opgesteld:..
    ” Terugtrekking van de Israelische strijdkrachten van ” all THE territories’ die ze op 5 juni 1967 bezetten”. …………………De resolutie spreekt over een terugtrekking uit bezette gebieden zonder…de…omvang…van…de…terugtrekking…te…specificeren. De aanwezigheid in de tekst van de woorden ” veilige en erkende grenzen”, houdt in dat vaDe partijen bij een vredesverdrag tot grenscorrecties ..kunnen..overgaan,waarbij van een gedeeltelijke Israelische terugtrekking sprake is,omdat de grenzen van voor 1967 onveilig waren gebleken. …………………….Op 25 november schreef Eugene Rostow,voormalig staatssecretaris van buitenlandse zaken van de V.S. .,die een belangrijke rol speelde in de Amerikaanse diplomatie tussen 1966 en 1967, in een brief aan de ” New York Times”: ……….” Juridisch gezien, bezet Israel de gebieden veroverd in 1967 op gezag van de resolutie van de Veiligheidsraad,die verbieden de Israeliscgphe aanwezigheid met geweld aan te tasten zolang de betrokken partijen geen vrede sluiten. De gewapende aanval van 6 oktober 1973 ( de Jom-KIPPOER-Oorlog) betekent daarom de meest flagrante schending ..van het ..V.N.-Handvest sedert de Noord-Koreaanse inval van 25 juni 1950 in Zuid- Korea,die ook als doel had het heroveren van nationaal gebied”. ……………………MYTHE………………..” Resolutie 242.. verplicht alleen Israel de bezette Arabische gebieden te ontruimen. De Arabische staten worden nergens toe verplicht”………………….FEIT……………Resolutie 242 refereert ook aan de vrije scheepvaart in de internationale waterwegen, hetgeen betekent dat de Israelische schepen vrij in het Suezkanaal en de Golf van Akaba mogen varen. …Na aanvaarding van de resolutie verklaarde Nasser::………..”” Wat ook de prijs zal zijn, wij zullen Israel niet toestaan door het Suezkanaal te varen”. ……………….De resolutie vermeldt:” een rechtvaardige regeling van het vluchtelingenprobleem “. De Arabische staten beweren dat dit de repatriëring inhoudt van de Palestijnse vluchtelingen. Maar het gebruik van het woord…” vluchtelingen’..toont aan dat de twee vluchtelingenproblemen– het Arabische en het Joodse– tegelijkertijd moeten worden opgelost. ………..Tijdens de debatten rond resolutie 242 legden de Arabieren er telkens weer de nadruk op dat,zelfs indien zij deze resolutie zouden aannemen, de Palestijnen van hun kant hun natuurlijk recht niet konden opgeven: de bevrijding van PALESTINA en de vervanging van de staat Israel door een Arabisch-Palestijnse staat. Toepassing van resolutie 242 is bijgevolg voor de Arabische staten slechts een etappe in de strijd tegen Israel en geenszins, hoewel de resolutie dit duidelijk aangeeft, het einde van het Israelisch- Arabisch conflict.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

 10. Jan zegt:

  Arabier verdraagt geen lood: Knife-wielding ‘palestinian’ terrorist is neutralised effectively.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  In de eerste comments las ik dat de heer Wilders zijn mening over deze zaak moet zeggen. Ik vind dat hij nog niets moet zeggen en zich bezig moet houden met Nederland, daar is zoveel te doen en te herstellen, daar heb je de komende jaren de handen vol aan.

  Like

 12. Joshua zegt:

  Deze persoon abbah s IS net zo erg als jasar ararat net zo lang liegen tot de niet nadenkende zombie’s het gaan geloven en mee krijsen met deze van elke realiteit verstoken IDIOOT.
  http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20terreurleider%20Abu%20Mazen%20(Mahmoud%20Abbas).htm

  Like

 13. fleckie zegt:

  Heer Bron: gi.morgen, heb ik ‘het hoofdstuk ‘de Zesdaagse Oorlog’ ‘ uit het boek MYTHEN en. FEITEN gebracht,, Is helaas verdwenen?….( heb wel gemerkt, dat er weer op mijn p.c. ‘Ingebroken’ is, ondanks dat ik van provider ben veranderd,met automatische beveiliging)…..(Google gaf voorheen aan dat er minstens 2 ‘inbrekers’ bezig ‘waren geweest.

  Like

 14. fleckie zegt:

  ‘De UNRWA …TELT …VERKEERD.’………………..NIEUW KISRAELITISCH WEEKBLAD 8.6.2012 …..door”….TED de HOOG………………..Einat WILF is op campagne om de telpraktijken van de UNRWA aan de orde te stellen. Eigenlijk zijn maar enkele tienduizende Palestijnen ECHTE vluchtelingen . Vorige week was ze op uitnodiging van het CIDI een paar dagen in Nederlland: dr. Einat Wilf, een Israelische parlementarier v.d.Atsmamoet- partij., een donkerharige veertiger die promoveerde in de politicologie . Ze maakt deel uit van Ehud Barak s Arbeids- partij,die begin 2011 aan zulke grote spanningen tussen de linker- en rechtervleugel blootstond dat Barak tot een slimme afsplitsing besloot,en daarmee verhinderde dat de Arbeid door uittreding de coalitie van Netanyahu om zeep hielp. Vanaf januari 2011 hield Netanyahu daarom 66 parlementariers over, inclusief de..vijf..vab Atsmaoet– een marge die dankzij Kadima inmiddels overigens flink wat ruimer is geworden . …………….Wilf kwam om een idee te promoten..en natuurlijk ook ‘om mensen te ontmoeten’..Tijdens een persontbijt in het Amsterdamse Victoria Hotel, vrijdag, zette ze haar idee zonder omwegen uiteen: de UNRWA ( United Nations Reliëf and Works Agency ), de hulporganisatie die– merkwaardige uitzondering — SPECIAAL voor de Palestijnen op aarde is en ruwweg…EEN ..MILJARD ..DOLLAR. per jaar mag uitgeven, telt zo ongeveer …ALLE PALESTIJNEN als..VLUCHTELINGE ??MEE, behalve die uit de PALESTIJNSE GEBIEDEN op de ‘WEST BANK. Deze manier van tellen , die zomaar VIER MILJOEN vluchtelingen oplevert, is volgens Wilf een praktij van de UNRWA ‘ die in de jaren 60 begonnen is maar niet stoelt op enige solide JURIDISCHE BASIS? Waarom zouden nakomelingen van vluchtelingen zelf vluchteling zijn, redeneert ze, als ze GEWOON in de GAZASTROOK , de West BANK, of…JORDANIE wonen en niemand ze dwingt om daar weg te gaan? Inmiddels is men al bij de VIERDe of VIJFDE generatie beland, : hoe lang is die VN- filosofie houdbaar? ……….Wilf wil de TERM ‘vluchteling’ gaan beperken tot de mensen die in..1948 daadwerkelijk hun huizen moesten verlaten. Zij mogen van Wilf terugkeren als ze zich’vredelievend’ gedragen. Deze manier van tellen of definitie zou het aantal Palestijnse vluchtelingen plotseling terugbrengen tot ‘ENKELE tienduizenden’. Omdat de eis op terugkeer een belangrijke horde is in het vredesproces,en omdat het momenteel niet de tijd is voor grote onderhandelingen,lijkt het Wilf verstandig om deze kwestie eerst aan te pakken– ‘ klein beginnen’ kortom. De komende jaren gaat ze campagne voeren voor deze visie. ……………..UITSMIJTERS…………………Los van haar campagneverhaal had ze voor het ontbijtende journaille nog wat nconceptude uitsmijters. Geloofde ze nog in een twee- statenoplossing? ‘Optimisme’ was niet aan de orde,hooguit ‘de plicht om te proberen’ en zo zag Barak het ook; een’overtuiging dat hetb kan lukken’ is er niet. Dat Barak in 2000 in Camp David zo dicht bij een oplossing leek te zijn lag niet aan zijn bijzondere talenten,maar aan de strategische situatie. De kansen op vrede waren na 1989 toegenomen omdat de Sovjetunie ..wegviel..als..steunpunt..voor de Arabieren, maar dat de kansen zelfs in de jaren 90 niet werden gegrepen zegt volgens Wilf veel over het..’diepgewortelde Arabische antisemitisme’. …………….
  Een journalist is de koppige overtuiging toegedaan dat Israel een zorgplicht heeft tegenover .naar..een..Palestijnse staat teruggekeerde vluchtelingen, maar Wilf vindt van niet– dat was toch immers het hele idee van een soevereine staat? Is het Westen te mild tegenover de nukken en grillen van Arabische landen? vraagt ondergetekende.Jazeker ,vindt Wilf, er is sprake van een ‘racisme van lage verwachtingen’. Ook Israel heeft zichzelf in 1948 en erna uit de nesten gewerkt.Waarom moet de Palestijnen steeds een..SLACHTOFFERROL worden toebedeeld? De ..UNRWA is helaas een ..vitale..kracht bij het in standhouden van die rol,bevestigt Wilf weer een andere vraag. ………………..ONAANTASTBAAR……………….En dan Netanyahu, de chef van de coalitie waar ze zelf in zit. Hij is volgens Wilf onaantastbaar en niet alleen de machtigste,maar ook de breedst gesteunde politicus van het land:” Zijn visie weerspiegelt die van de meeste Israëli’s. Hij dient hun belangen,vinden ze .Israeli’s vertrouwen geen leiders die te gretig willen onderhandelen.” Netanyahu is precies de man die deze waakzaamheid belichaamt. Nooit eerder was volgens Wilf een Israelische premier ..zo..omstreden. ……………Als de discussie ten slotte om onnaspeurlijke redenen bij het Europese schuldgevoel belandt wordt ze heel welbespraakt. ” Dat Israel het produkt zou zijn van dat schuldgevoel.is een sprookje dat het in Arabische landen goed doet. De stichting van Israel is niet door de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt,het zionistische plan is veel ouder,dat is zonneklaar. Israel zou zowiezo zijn gesticht,maar dan met..meer..Joden…
  …..We slaan onze notitiecahiers dicht- tegen zo’n energieke afsluiter kan de povere hotelkoffie niet op.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   Vervolg op…’DE VLUCHTELINGEN,………………..MYTHE………………….”DE GEGEVENS OVER DE ARABISCHE VLUCHT KUNNEN OP DIVERSE WIJZEN VERKLAARD WORDEN”…………………FEIT…………….Tussen Aprl en juni 1948 publiceerde de Lndense “Times ” elf belangrijke artikelen over Palestina,waaronder talrijke verslagen van ooggetuigen, nergens schrijft deze krant dat de Joden de Arabieren zouden hebben weggejaagd. ………..De Onderzoeksgroep voor Europese Migratie Problemen. schrijft in haar publikatie van januari maart 1957: …………….” Al in de eerste maanden van .1948 vaardigde de Arabische Liga orders uit, die de bevolking aanzetten tot het zoeken van een tijdelijk onderkomen in de buurlanden en beloofden dat iedereen, in het spoor van de triomferende Arabische legers, naar huis zou kunnen terug keren om zijn deel te krijgen van de goederen. die door de Joden waren achtergelaten”… ………..Op 3 Aprl 1948 merkte het Radiostation van het Nabije Oosten in CYPRUS op: “” Men mag niet vergeten dat het Hoge Arabische Comite de uittocht uit JAFFA,HAIFA en Jerusalem heeft aangemoedigd en dat sommige leiders hebben geprobeerd het lot van de vluchtelingen ..POLITIEK..uit..te …buiten”. ……………Op 16 augustus 1948 verklaarde migr.GEORGE HAKIM, Griekse Katholieke Aartsbisschop van GALILEA in ..een..interview met het Libanese dagblad .SADA-al-Janoeb”:……………” De vluchtelingen waren ervan overtuigd dat hun afwezigheid uit Palestina niet lang zou duren en dat ze binnen enkele dagen of EEN of TWEE ..WEKEN , naar huis zouden terugkeren. Hun leiders hadden hun beloofd dat de Arabische legers zeer snel ‘de zionistische bandieten ‘ zouden verpletteren..en..dat..er..dus..geen ..reden tot paniek was of om een lang verblijf in het buitenland te vrezen”. …………….Emiel Ghoery, secretaris van het Hoge Arabische Comite van Palestina verklaarde op 6 sept.1948 in een vraaggesprek met de “Beiroet Telegraph”: Het v.uchtelingenprobleem is het directe gevolg van de Arabische weigering het Verdelingsplan van de V.N. En de oprichting van een Joodse staat te aanvaarden. De Arabische staten zijn unaniem over deze politiek en zij moeten samen het probleem oplossen”. …………….Glubb Pasja,..de Beitse ..officier ..die..opperbevelhebber..was geworden van het Arabische. Legioen van..TRANSJORDANIE, bevestigde op 12 augustus 1948 in de Londense ‘Daily Mail’ dat de ” dorpen dikwijls verlaten werden zonder zelfs maar bedreigd te zijn door de gevechten”. De Jordaanse krant’Ad Difaa’ schreef op 6 september 1954 onomwonden: ………..” Wij waren baas in eigen huis,tevreden met ons lot..maar in EEN nacht veranderde alles. De Arabische regering zei ons:” Ga weg zodat wij het land kunnen binnentrekken’. Wij zijn weggegaan, maar zij( de Arabische regering) is het land nooit binnengetrokken”. ………………..MYTHE…………………” ISRAEL HEEFT DE UITTOCHT MET WOORDEN EN DADEN AANGEMOEDIGD DOOR DE. ARABIEREN OPZETTELIJK IN PANIEK TE BRENGEN”………………..FEIT……………De Joodse leiders in Palestina hebben de Arabieren onmiddellijk gevraagd niet weg te gaan en ISRAELISCHE STAATSBURGERS te worden. De Nationale JOODS-Palestijnse RAAD richtte op 2 oktober 1947 de volgende oproep tot de Arabieren: ……….” Het Joodse volk. reikt de Arabische volkeren de hand in oprechte vriendschap en broederschap: het Joodse volgt roept op tot samenwerking als vrije en gelijke bondgenoten in naam van vrede en vooruitgang en in het voordeel van hun landen”……………..Op 30 november 1947, de dag na de stemming in de V.n., verklaarde het JoodseAgentschap:” Het voornaamste thema achter de spontane vreugde die wij thans meemaken,is de wens van onze gemeenschap om de vrede na te streven en de vaste wil om tot een vruchtbare samenwerking met de Arabieren te komen. ……………..Vier dagen later, op 3 december 1947 , volgde een oproep v.d. Nationale Raad van de Joden in Palestina( Va’ad Le’oemi): ………..” Arabieren, De..Nationale..Raad..van..de…Joden…in..Palestina..vraagt niet toe te geven aan degenen die..U.. vragen bloed te vergieten”. …………….In de Israelische Onafhankelijkheidsverklaringvan 14 mei 1948 staat de volgende paragraaf: …………….” Terwijl wij het slachtoffer zijn van een ongegronde agressie, roepen wij toch alle Arabische inwoners van de staat ISRAEL op,tot vreedzame betrekkingen. Wij vragen hen een rol te willen spelen in de ontwikkeling van de staat,als volledig gelijkberechtigde burgers die vertegenwoordigd zijn in alle tijdelijke of permanente staatslichamen en instellingen”. …………….Ondertussen nam de Arabische uittocht steeds grotere afmetingen aan. In februari 1962 getuigde Salim Jubran, een Arabische-Israelisch staatsburger voor een Amerikaanse commissie: …..” Het Arabische Hoge..Commando..verzocht ons het land twee weken te verlaten om de militaire operaties te vergemakkelijken. Zijn afgezanten zeiden ons:” Een kanon kan geen onderscheid maken tussen een Jood en een Arabier. Verlaat het land gedurende twee weken en u komt als overwinnaar terug. ..Ik hoorde de radio van de Haganah die de Arabieren verzocht te blijven en vreedzaam met de Joden samen te leven. De Joodse burgemeester van Haifa heeft ons eveneens gevraagd terug te komen. De Histradoet, het valverbond verspreidde. V
   Ugsxhriften waarin de Arabieren werd gevraagd terug te komen. Ik heb nog steeds een van die vlugschriften”. …………………..MYTHE………………….” HET ISRAELISCHE LEGER HEEFT TE DEIR. YASSIN. EEN ..BLOEDBAD AANGERICHT OM DE ARABISCHE BEVOLKING VAN PALESTINA OP DE VLUCHT TE DRIJVEN”. ………………….FEIT……….
   ………..Op 16 maart 1969 publiceerde het Israelische ministerie van buitenlandse zaken een gedocumenteerde studie over de zaak DEIR YASSIN. Een onafhankelijke studie,verricht door het Onderzoekscentrum van de Universiteit van Michogan,komt overeen met het Israelische dokiment. Wat is er op 9 en 10 april 1948 in ..DEIR YASSIN
   gebeurd?. ………….,,,Twee Arabische dorpen. DEIR YASSIN en KASTEL, blokkeerden de weg die het JOODSE deel van JERUSALEM verbond met de lustvlakte. Deze weg was de becoorradingsroute voor de 100.000 bedreigde Joden ..van..Jerusalem. De burgerbevolking van DEIR YASSIN bestond uit een paar honderd mensen. In maart 1948 huisde in het dorp eveneens een Compagnie IRAAKSE soldaten en een groep gewapende Palestijnen. ……….Op 10 april 1948 werd DEIR YASSIN omsingeld door een honderdtal soldaten van de dissidente groepen IRGOEN en de Lechi. Meer dan 200 dorpsbewoners verlieten onmiddellijk de stelling en werden ongedeerd naar Jerusalem overgebracht. Witte vlaggen verschenen aan de vensters van de huizen. Toen de Joodse voorhoede binnenkwam,werd deze plotseling beschoten. Een zwaar gevecht begon. De Joodse soldaten moesten huis na huis innemen, met handgranaten. Na het gevecht waren er 254, ook onschuldige, burgers gedood. Volgens de Israelische IRGOEN en Lechi strijders hadden de IRAAKSE ..troepen en de gewapende Palestijnen hun gebruikt als gijzelaars. ?……………YunesAhmad Assad, een Arabische overlevende van DEIR YASSIN verklaarde op 9 april 1955 in het Jordaanse dagblad ‘Al Urdun’:………….. ” De Joden wilden de bevolking van het dorp sparen., maar ze waren verplicht op te treden toen men op ze schoot. De Irgoenleider was op slag dood”. …………….De aanval op.. DEIR YASSIN werd ondernomen door dissidente groepen van het Joodse gewapende verzet. Ben Goerion, hoofd van de officiele Joodse organisaties,veroordeelde op 11 april 1948 de wijze waarop Ned operatie werd uitgevoerd. Enkele dagen na de proclamatie van de staat Israel ontbond Ben Goerion alle Joodse troepen die niet tot de ..Haganah behoorden, om zo het Israelische Verdedigingsleger ( Tsahal) op te richten. ..Opgemerkt moet worden dat de aanval op. DEIR YASSIN lente 1948 plaatsvond en dat de Arabische uittocht reeds een paar maanden eerder begonnen was. …………………MYTHE…………………” DE V.N. HERFT OFFICIEEL HET REPATRIERINGSRECHT VAN DE PALESTIJNSW VLUCHTELINGEN
   ERKEND”…………………. FEIT…………….OP 11 december 1948 richtte de V.N. , CIA een resolutie, een Verzoeningscommissie..voor Palestina op,(PCC), belast met het voorbereiden van een Israelisch-Arabisch ..vredesakkoord. De vijfde..paragraaf van de resolutie voorzag in ” onderhandelingen…met het oog op een eindakkoord omtrent alle opende problemen tussen de betrokken partijen”. Er werd aan toegevoegd dat een snelle oplossing moest worden gevonden voor de vluchtelingen, in het kader van een vredesverdrag. ………..De resolutie erkent geen onvoorwaardelijk recht op terugkeer. DIT ..is het kernpunt van de woordenstrijd. Sommige Arabieren hebben er met klem op gewezen dat de vluchtelingen het recht op terugkeer naar Israel hebben op grond van deze clausule. De clausule spreekt evenwel ..niet…over enigerlei rechten. Alle Arabische staten stemden ..tegen…deze resolutie. Desalniettemin is paragraaf 11 het..centrale..thema geworden..van..hun..anti-Israelische…politiek, terwijl paragraaf 5, die oproept tot een Israelisch-Arabisch vredesverdrag, altijd door de Arabische regeringen genegeerd is. …………………..MYTHE………………….” IN 1948 BLOKKEERDE ISRAEL DE BESPREKINGEN VAN DE VERZOENINGSCOMMISSIE VOOR PALESTINA”………………….FEIT…………….Begin 1949 begonnen de eerste onderhandelingen,georganiseerd door de Verzoeningscommissie. Israel stelde voor 100.000 Arabische v.uchtelingen op te nemen in het kader van een algemeen akkoord. Dit aanbod werd verworpen. Op 1 april 1950 aanvaardde de Arabische Liga een resolutie die haar leden verbood met Israel te onderhandelen. De Verzoeningscommissie deed in 1951 een nieuwe poging. Tevergeefs. Zij merkte in een overzichtsrapport over haar werkzaamheden op: ………..” Aangezien Israel voor de oplossing van het v.uchtelingenprobleem belangrijke verbintenissen aangaat, is het nodig. Dat Israel van zijn buren tegelijkertijd zekerheden krijgt op het gebied van zijn. Economie en veiligheid”. …………………..MYTHE…………………..” Er ZIJN 1.500.000… 3.000.000 ….4.000.000 PALESTIJNSE VLUCHTELINGEN”. …………………..FEIT……………..De ARABISCHE PROPAGANDA heeft steeds het aantal Palestijnse v.uchtelingen overdreven. ………..Op Israelisch grondgebied, zoals dat volgens de wapenstilstandsakkoorden van 1949 is bepaald, werd de totale Arabische bevolking voor de oorlog geschat op 750.000 ..Onmiddellijk na de oorlog waren er 160.000 Arabieren in Israel. Het totale Arabische luchtelingen ..bedroeg dus ongeveer 590.000. Van hen begon ongeveer 20% heel v.ug een nieuw leven in de ARABISCHE wereld. Thans beweren de Arabische staten dat er in 19481,3 miljoen Palestijnse v.uchtelingen waren. Hoe is dit verschil te verklaren?! …………..De HULP. die…de…UNRWA…..aan de Palestijnse v.uchtelingen verstrekt, betekende, gezien de onderontwikkelde toestand van het Arabische MIDDEN-OOSTEN aan het eind van…de…veertiger..jaren,..een economische verbetering. De voedselkaarten kregen zelfs een bepaalde geldswaarde., de GRATIS scholen, die ..de…UNRWA…had opgericht, waren een VOLLEDIGE NIEUWIGHEID in het gebied:zelfs in Israel moest men toendertijd enig schoolgeld betalen. …..In ALLE ..LANDEN waar zich vluchtelingenkampen bevonden en in de eerste plaats in de Palestijnse gebieden die..door…JORDANIE…waren …VEROVERD, lieten duizenden plaatselijke bewoners zich op de…HULPLIJSTEN…INSCHRIJVEN. … De…UNRWA moorden hier paal en perk aan te stellen. Maar de Arabische regeringen zagen hierin een middel om nun eigen economische ?.EN…SOCIALE …PROBLEMEN..op te vangen. Zij verzetten zich tegen elke controle van de v.uchtelingenlijsten en de lijst van sterfgevallen. ……………..De Economische Studiecommissie van de V.N. ..berichtte op 28 december 1949 dat tenminste 160.000 NIET-v.uchtelingen zich op FRAUDULEUZE wijze op de lijsten van de ..UNRWA hadden laten inschrijven. In 1952 ..verklaarde dezelfde commissie d ” Terwijl alle geboorten onmiddellijk worden aangegeven ,worden ; waar mogelijk ) alle ..STERFGEVALLEN verzwegen, opdat de families de kaarten van de. Overledenen. KUNNEN BEHOUDEN”. …………….Henri Labouisse, directeur van de UNRWA , verklaarde op 20 juli 1955 ,tijdens een conferentie over de Palestijnse vluchtelingen die plaatsvond in Jerusalem: …..” Er zijn vluchtelingen die…500 VOEDSELKAARTEN van de ..UNRWAb in hun bezit hebben. Er zijn er die KLEDINGKASRTEN van de ??UNRWA….VERHANDELEN”. ………………….MYTHE………..
   ………..” DE GESCHENS BEWIST DAT REPATRIËRING HET BESTE MIDDEL IS OM EEN VLUCHTELINGENPROBLEEM OP TE LOSSEN”. …………………FEIT…………………..
   In de jaren na de Tweede Wereldoorlog waren er in de wereld 40 miljoen vluchtelingen: KOREANEN, VIETNAMEZEN, oosterse en westerse JOden, Indiërs, Pakistani, Chinzezen en Duitsers. Steeds gaf dit aanleiding tot integratie in een nieuw land. ………..
   Volgens het werk van Holborn ” World Refugees”( 1960) nam West-Duitsland na de Gweede Wereldorlog 9’6 miljoen c.uchtelingen op,( 5,9 miljoen uit Polen, 1,8 miljoen uit. TSJECHOSLOWAKIJE en de rest uit verscheidene andere Europese landen)………….Oostenrijk ..integreerde na de Hongaarse revolutie van 1956 ..178.000 Hongaarse vluchtelingen( zelfanalyse Rees” de Eeuw v.d. Mens zonder vaderland(1957) …..ITAL werd het nieuwe vaderland van 585.000 Italianen uit gebieden die aan JOEGOSLAVIE werden afgestaan, en uit diverse Afrikaanse gebieden, FRANKRIJK verleende na de dekolonisatie asiel aan bijna 1,5 miljoen vluchtelingen, Frankrijk, Belgie, de V.S. En Canada namen sedert 1975 ongeveer 300.000 vVietnamese, Cambodjaanse en Paotiaanse vluchtelingen op. ……………..HONDERDDUIZENDEN LIBANEZEN ..nebben hun land verlaten vanwege de burgeroorlog die in 1975 begon en zijn in Frankrijk, Noord-of Zuid-Amerika gaan wonen, NEDERLAND, TOCH??EEN??OVERBEVOLKT LAND, nam in de vijftiger jaren 230.000 vluchtelingen uit INDONESIE op en in de zeventiger jaren MEER dan HONDERDDUIZEND ??EMIGRANTEN uit…SURINAME. ………..TURKIJE nam 150.000 Turken op die door het communistische regime van…Bulgarije ERWARTEN uitgewezen. Tussen India en Pakistan worden 15 miljoen mensen uitgewisseld. Finland opende zijn grenzen voor 400.000 Kareliers afkomstig uit de gebieden die door de USSR werden geannexeerd, 250.000 GRIEKS-CYPRIOTEN werden naar het zuiden van hun eiland gedreven na de TURKSE INVASIE van 1974. ISRAEL, tenslotte ,heeft meer dan 1,5 miljoen vluchtelingen uit Europa en de Arabische landen opgenomen. ………………….MYTHE………………….” ISRAEL HEEFT DE ARABISCHE SCHADEVERGOEDING GEWEIGERD”………………….FEIT…………………….
   De VerOeningscommsiie van de V.N. ( PCC) steld in het begin van de maren 50 een studie op over de Arabische bezittingen in Israel. De totale waarde bedroeg ongeveer 300 miljoen dollar. Israel stemden erin toe de bankrekeningen v.d.vluchtelingen te blokkeren. Bovendien heeft Israel zich steeds weer bereid verklaard schadevergoeding..te…betalen, zelfs zonder vredesverdrag. Dit probleem moet echter gekoppeld worden aan schadevergoeding voor de Joodse vluchtelingen uit Arabische landen, die een grote hoeveelheid bezittingen achterlieten., en thans voor het merendeel Israelisch staatsburgerlijk. Jaren geleden hief Israel de blokkering van de banktegoeden ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar van Arabische vluchtelingen op. ………………….MYTHE………………….” DE ARABISCHE STATEN HEBBEN DE MEESTE FONDSEN VOOR DE PALESTIJNSE VLUCHTELINGEN GELEVERD”……………………..
   FEIT…………….Sedert 1948 zijn de Arabische v.uchtelingen …..TEN…LASTE…..van de INTERNATIONALE…GEMEENSCHAP …..gekomen, DIE ZE HEEFT GEVOED, ??GEHUISVEST en ..VAN ONDERWIJS ..VOORZIEN? Dit betekende een …UITGAVE van MEER dan 1 ..MILJARD…DOLLAR…VOOR…DE…UNRWA. GEEN enkele groep vluchtelingen werd ooit met …MEER..ZORG…door INTERNATIONALE..INSTANTIES.
   OMRINGD. De ARABISCHE REGERINGEN droegen echter weinig bij tot dit werk, noch op ..FINANCIEEL , noch op TECHNISCH GEBIED. Sedert 1950 heeft Israel meer geld aan de..UNRWA gegeven, dan welk Arabisch land ook, met uitzondering van ..SAOEDI-
   ARABIE……………..Als groep leven de vluchtelingen ..heel..wat..beter..dan..vele armetierige dorpelingen uit het Egyptische ,Syrische en Iraakseachterland. ONDANKS de officiele Arabische tegenwerking worden de v.uchtelingen geleidelijk in de. Arabische economieën geïntegreerd. ………..IN de AFGELOPEn JAREN werden de WERKZAAMHEDEN v.d.?.UNRWA geschaad door UNRWA functionarissen die OPENLIJK PALESTIJNSE TERRORISTISCHE AKTIVITEITEN STEUNEN. Volgens het Amerikaanse weekblad’Faces Magazin’ van 30 december 1975, dat een ontmoeting met een informatie- officier van de …PLO, JADA, beschrijft, bleek dat de ..PLO-man EVENEENS VERBONDEN was aan de …UNWRA. Verder bleek dat in de winkel van de ?.UNRWA tientallen… Mensen werkten die door de??V.N. Betaald werden..en..PLO- PROPAGANDA verzorgden: ..boeken,posters…en…afbeeldingen..van ..YASSER..ARAFAT: ALLEMAAL BETAALD DOOR ..DE…V.N………….SLECHTS Jordanie aanvaardde ..de. Vluchtelingen..als..normale burgers..en stond hen toe te werken. dat was uit eigenbelang. Jordanie wilde de vluchtelingen integreren om zo elke poging een Palestijnse regering te vormen die het Jordaanse. Bestuur over de westelijke Jordaanoever in gevaar kon brengen…tege..te..gaan.nLibanon aanvaardde de vluchtelingen ..niet als..burgers..omdat..spdaardoor..de .Chritenen niet meer in de meerderheid zouden zijn. In Syrie en Irak werden de Palestijnen gediscrimineerd, maar wel mochten ze er werken. …………,,,,.De meeste Arabische staten weigeren het staatsburgerschap aan de daar wonende Palestijnse Arabieren. In een advertentie, die op 8 juni 1976 in Amerikaanse dagbladen verscheen,waarin de Libische regering Arabische arbeiders vraagt en ze in ruil o.m. het Libische staatsburgerschap aanbiedt,staat uitdrukkelijk ..dat..dit..niet..geldt..voor…..Palestijnse. .Arabieren. Nu LYBIE eind 1980 zijn inwoners het..’ Arabische staatsburgerschap’ aanbiedt, sluit het opnieuw de Palestijnen, die in dat land wonen, uit. Onder het motto dat ‘ het Arabische grondgebied een tehuis is voor het hele Arabische volk,” heeft de Iraakse regering huisvesting aangeboden aan Egyptische boeren, maar..niet…aan Palestijnse Arabische vluchtelingen. Terwijl er werkgelegenheid en grond in overvloed was in de Arabische landen, werden vele Palestijnen samengeperst in het dichtbevolktev …Gaza, waar tijdens de regering van Nasser de vluchtelingen praktisch gevangenen waren. Zeer weinigen mochten emigreren; ze mochten Egypte niet binnen; ze kregen het Egyptische staatsburgerschap niet en hun bewegingsvrijheidwerd sterk beknopt door de avondklok. Maar Egypte beschuldigde de…UNRWA ervan dat ze met Israel samebpnspanden om te trachten het vluchtelingenprobleem op te losse. …………………. MYTHE………………….,,
   ” HET PROBLEEM VAN DE PALESTIJNSE VLUCHTELINGEN IS DE TIJDBOM VAN HET MIDDEN-OOSTEN”. …………….FEIT…………….Vanaf 1964 stond in het jaarraport van de ??UNRWA dat de helft van de vluchtelingen volledig was geïntegreerd of dat binnenkort zou zijn. Op 14 juli 1966 verklaarde de voormalige Amerikaanse minister van buitenlandsezaken, Dean Rusk, voor een senaatscommissie te Washington: ……………….
   ” Er zijn. Ongeveer 500.000 mensen ingeschreven als vluchteling, die in feite een normaal leven leide en werk hebben…”. …………….Tegenwoordig zijn de Libanese vluchtelingenkampen militaire bases van de PLO, of opvangplaatsen…voor…MOHAMMEDAANS..LIBANESE…VLUCHTELINGEN. .>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
   UNRWA-bijdragen in dollars tussen 1 mei 1950 en 31 december 1979. ———————– Arabische staten———————————– Andere Landen ……………………………………..
   Algerije………………………………………..0……… Nederland………………………….12.991.591….
   BAHREIN ………………………….133.867……….Belgie………………………………….8.173.044..
   Egypte…………………………….5.508.206……….EEG ( als geheel)………………..98.532.339…
   Gaza……………………………….2.195.613………. Australië……………………………..7.432.442…
   Irak………………………………….1.336.029………. Canada…………………………….50.997.098…
   Jordanie …………………………..4.700.931……….Frankrijk …………………………..29..178.648…
   Jemen…………………………………………..0……….West-Duitsland…………………..47.955.890…
   Koeweit…………………………….7.362.860……….Zweden……………………………..64.947.543…
   Libanon……………………………..1.573.279………Verenigd koninkrijk…………….172.096.264.
   Libie ………………………………….9.816.100……… V.S…………………………………816.164.592.
   Marokko……………………………. …738.903…….. .Sovjet- unie……………………………………00…
   Oman…………………………………,,.195.000…. …..China…………………………………………….00
   Qatar………………………………….2.020.728….. ………………………………………………………………
   SAOEDIE Arabie………………..38.931.172…………………………………………………………………..
   Soedan………………………………….192.946…………………………………………………………………..
   Syrie…………………………………….2.716.584………………………………………………………………….Tunesië …………………………………..95.000………………………………………………………………….
   Ver. Arabische Emiraten…………4.025.000………………………………………………………………….
   Zuid- Jemen………………………………….750………………………………………………………………….
   …..Totaal…………………………….81.542.968 ………..Totale inkomsten van UNRWA in de….
   …………………………………………………………………….gehele periode : 1.526.565.536…………..
   Israel…………………………………….9.918.597………….dollars……………………………………………
   ..

   Like

   • fleckie zegt:

    Omdat …..deels….. verdwenen is, het door mij gebrachte bericht uit MYTHEN EN FEITEN! een beknopt overzicht v.h.ARABISCH- Israelisch KONFLIKT!, ..betr. de bedragen, die de ……UNRWA…..gedurende de jaren 1950 –31 december 1979, in ‘bijdragen’..heeft …’mogen’ …ontvangen, probeer ik het nu op een andere manier te brengen, : landen..en..bijdragen gewoon ‘achter elkaar’…..UNRWA BIJDRAGEN IN DOLLARS TUSSEN 1 MEI EN 31DECEMBER 1979…..ARABISCHE STATEN: ALGERIJE……….0,….. BAHREIN…..133.867, —…..EGYPTE…..5.508.206…..GAZA…..2.195.613…..IRAK…..1.336.029….. JORDANIE…..4.700.931….. JEMEN…..0…..KOEWEIT…..7.362.860….. LIBANON…..1.573.279….. LIBIE…..9.816.100….. MAROKKO…..738.903….. OMAN…..195.000….. QATAR…..2.020.728….. SAOEDI- ARABIE…..38.931.172…..SOEDAN…..129.946….. SYRIE…..2,716.584….. TUNESIË…..95.000….. VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN…..4.025.000….. ZUID -JEMEN…..750….. TOTAAL …..81.542.968………. ANDERE LANDEN…..NEDERLAND…..
    12.991.591….. BELGIE…..8.173.044….. EEG ( Als geheel)…..98.532.339….. AUSTRALIE…..7.432.442….. CANADA…..50.997.098….. FRANKRIJK…..29.178.648….. WEST- DUITSLAND…..47.955.890….. ZWEDEN…..64.947.543….. VERENIGD KONINKRIJK…..172.096.264….. V.S……816.164.592….. SOVJET UNIE….. O…..CHINA…..0 …………..( TOTALE INKOMSTEN VAN???UNRWA IN DE GEHELE PERIODE:…..1.526.565.536 DOLLAR)

    Like

 15. Jan zegt:

  Stekende Arabier naar de eeuwige jachtvelden gezonden

  Like

 16. fleckie zegt:

  …..DE UITPUTTINGSOORLOG! 1969-1971, …..,uit Mythen en Feiten, een beknopt overzicht van het Arabisch- Israelisch Konflikt , samengesteld door Alan M.Tigay Near East Report Washington,U.s.. Aangevuld en bijgewerkt door CIDI en CID. Den Haag, Brussel, juli .1981. ………………..Mythe……………..”..ISRAEL IS VERANTWOORDELIJK VOOR DE UITPUTTINGSOORLOG”. ………………..FEIT………………..In april 1969 opende Nasser het vuur langs het Suezkanaal om druk op de grote mogendheden uit te oefenen. Dit was een duidelijke schending van het staakt- het- vuren van juni 1967. Hiermee begon een nieuwe Egyptisch- Israelische oorlog , de Uitputtingsoorlog,die zestien maanden zou duren en aan beide kanten zeer vele mensenlevens zou kosten. ……….Om het Egyptische artillerievuur te beantwoorden ondernamen de Israëli’s luchtaanvallen diep in vijandelijk gebied. Caïro riep de hulp in van Moskou. In 1970 werden Russische piloten ingezet in het gebied van het Suezkanaal; enige tijd voor het staakt- het- vuren van zomer 1970 werden op een dag vier Migs met Russische piloten door de Israelische piloten neergehaald…………………..MYTHE…………………” Egypte maakte in 1970 een einde aan de Uitputtingsoorlog”. …………………FEIT………………..Zomer 1970 overtuigden de Verenigde Staten Israel en Egypte ervan een nieuw staakt- het-vuren te aanvaarden, wat leidde tot onderhandelingen onder auspicien van de V.N.. Israel verklaar in het kader van deze onderhandelingen bereid te zijn het principe van een territoriale terugtrekking te aanvaarden. ……….Op 7 augustus 1970, schonden de Sovjetunie en Egypte het akkoord door het opstellen van ultra- moderne Sam 2 en Sam 3 luchtdoelraketten langs de westelijke oever van het Suezkanaal. In de wapenstilstandsovereenkomst stond expleciet: …..” Beide partijen zullen zich weerhouden de militaire status-quo te wijzigen binnen een zone van 50 km ten moesten en ten westen van de bestandslijn. Geen van beide partijen zal enige nieuwe militaire installaties in deze zone plaatsen. De activiteiten binnen deze zone zullen zich beperken tot handhaving van de bestaande stellingen op hun huidige positie en tot de rotatie en de bevoorrading van de troepen die zich thans in de zone bevinden”. ……………Het weekblad ” TIMe” van 14 september 1970 meldde dat volgens Amerikaanse verkenningsvluchten ” de 36 Sam 2 raketten, Die heimelijk in de bestandsonderhoud werden opgesteld slechts het eerste deel vormen van het meest indrukwekkende luchtafweersysteem uit de geschiedenis”. ……….Ondanks..deze..Egyptische ..schendingen stemde Israel in met hervatting van de vredesonderhandelingen. Een bijzondere gezant van de V.N..,GUNNAR JARRING, sloot zich an bij de Egyptische interpretatie..van..resolutie..242… En eiste van Israel volledige terugtrekking tot de bestandslijnen van voor 5 juni 1967. ……….Sadat, die Nasser in 1970 opvolgde,beklemtoonde dat Egypte zo ver was gegaan als het kon en dat het de plicht was van de V.S. ” druk uit te oefenen op Israel”. Op 20 mei 1971 verklaarde hij: …..De Israelische houding interesseert ons niet,: het is de houding van de V.S. Die van belang is”. ……….Hij vroeg de V.S. Om onmiddelijke stopzetting van de wapenleveranties aan Israel. Op het ogenblik dat hij deze eis formuleerde ,bevond de Russische president Podgorny zich in CAIRO om een nieuw Egyptisch- Russisch vriendschapsverdrag te ondertekenen,dat in de levering van een grote hoeveelheid wapens voorzag. ………………..MTHE..
  ………………” In 1971 was Egypte bereid serieuze onderhandelingen te beginnen”. …………………
  FEIT…………………Op 20 februari 1971 had Egypte in een brief aan JARRING inderdaad( voor de eerste maal sedert 1948) de wens te kennen gegeven ” tot een vredesverdrag te komen met Israel”. Maar het dient te worden opgemerkt dat: ……….De essentiële woorden ‘een vredesverdrag met Israel’ in Egypte noch via de radio,noch via de geschreven pers werden gepubliceerd. Egypte directe onderhandelingen met Israel weigerde. Israel zijn brieven over nieuwe onderhandelingen niet naar JARRING,maar naar de Egyptische regering stuurde. Egypte weigerde de briebpven te aanvaarden. ………. Meteen na de brief van JARRING sprak Sadat de bijeenkomst van de Palestijnse Nationale Raad te CAIRO toe. Hij beloofde aan de PLO van Yasser Arafat steun ” tot de overwinning” ..en verzekerde dat ” Egypte nooit resolutie..242.. zou aanvaarden”. ( Radio CAIRO,27 februari 1971.) ………..Vijf dagen na..de..brief..aan..JARRING van 20 februari schreef Mohammed Heikal,hoofdredakteur van het semi- officiele Egyptische dagblad Al Achram en vertrouweling van Sadat: ….”.De Arabische politiek streeft twee doeleinden na: Ten eerste het uitwissen van de sporen van de agressie van 1967, het terugtrekken van Israel uit alle bezette gebieden. Ten tweede het uitwissen van de sporen van de agressie van 1948 door de vernietiging van de Staat Israel zelf. Dit is echter nog een abstract, niet gedefinieerd doel.Sommigen onder ons hebben de fout begaan met de tweede etappe, in plaats van met de eerste te beginnen “.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘DE JOM -KIPPOER-OORLOG’,….. , uit MYTHEN en FEITEN, een beknopt overzicht van het Arabisch. Israelisch KONFLIKT, samengesteld door Alan M.Tigay,Near East Report Washington,U.S. , aangevuld en bijgewerkt door CIDi en CID, den Haag, Brussel , juli 1981………………… MYTHE………………..” ISRAEL IS VERANTWOORDELIJK VOOR DE OORLOG IN 1973″. …………………FEIT…………………Op 6 oktober 1973′ de dag van JOM KIPPOER, de heiligste dag van het Joodse jaar, openden ..SYRIE…en…EGYPTE…een gezamenlijke verrassingsaanval op Israel. ……………Op de Golanhoogvlakte moesten ongeveer 180 Israelische tanks het hoofd bieden aan zowat ..1400 Syrische tanks. Langs het SUEZKANAAL werden minder dan 500 Israelische soldaten, die de steunpunten verdedigden langs de ‘Bar Lev Linie’ aangevallen door …80.000( tachtigduizend) Egyptenaren. ……….Tijdens de eerste twee dagen van de aanval nam Israel een defensieve houding aan, mobiliseerde zijn reservisten,sloeg de aanvallers uiteindelijk terug en verplaatste de oorlog na enige dagen tot diep in het vijandelijke gebied. Via een luchtbrug kregen de Arabische staten van de Sovjet Unie voortdurend geperfectioneerde wapens, terwijl de Verenigde Staten een staakt- het -vuren poogden te bereiken. Negen andere Arabische staten, o.m. LIBIE, MAROKKO en JORDANIE namen eveneens aan de gevechten deel. Toen besloten de V.S. Eveneens een luchtbrug in te stellen voor de bevoorrading van Israel….Overigens ..geen..van de Europese staten was bij deze gelegenheid bereid toestemming te geven de Amerikaanse..wapentransportvliegtuigen..een tussenlanding te laten maken op hun vliegvelden. Alleen PORTUGAL stelde zijn kolonies als landingsplaats ter beschikking. Daardoor konden de voor ISRAEl VAN LEVENSBELANG zijnde wapens toch nog tijdig arriveren. .Egypte werd twee weken later voor een verpletterende nederlaag behoed door de ..Veiligheidsraad van de V.N. die een wapenstilstand oplegde, toen de troepen van generaal SJARON het Suezkanaal hadden overgestoken..en in de ..richting ..van…CAIRO optrokken. …..DIEZELFDE VEILIGHEIDSRAAD had niet gereageerd bij de aanval op ISRAEL! zolang het lot de Arabieren gunstig gezind leek. …………………
   MYTHE………………..” EGYPTE MOEST EEN AANVAL TEGEN ISRAEL BEGINNEN!OMDAT HET GEEN ANDERE KEUS HAD”………………..FEIT…………………
   In 1971 ..richtte President Sadat ..tijdens een toespraak ter gelegenheid v.d.verjaardag van de revolutie van NASSER een ultimatum aan de V.S. ..en aan ISRAEL. Hij verklaarde zich bereid” een miljoen soldaten te offeren en RESOLUTIE 242.. van de V.N. te verwerpen, indien het jaar 1971 geen ..beslissing..bracht.”. Zijn bedreiging werd dat jaar niet in daden omgezet. In de loop van. 1972 en begin 1973 herhaalde Sadat zijn dreigementen en verklaarde zich bereid een oorlog te beginnen,mochten de V.S. zijn interpretatie van ..resolutie 242 niet aanvaarden,N.l. dat Israel alle gebieden die het in 1967 veroverd had, moest ontruimen. ……….tegelijkertijd ..voerde..de..Egyptische ..leider..een..diplomatiek..offensief om de steun te krijgen van..de..EUROPESE en ..AFRIKAANSE staten. Hij vroeg de Sovjet Unie druk uit te oefenen op de Verenigde Staten maar ook vroeg Heijn om aanvalswapens die geschikt waren voor een mogelijke oversteek v.h.Suezkanaal. De Sovjet Unie ..die..toen..meer..geinteresseerd..was..in het handhaven van een soort ontspanning met de V.S. dan in een confrontatie in het Mi- Oosten ,ging niet in op de verzoeken van Sadat. Daarop wees Sadat de ongeveer 20.000 Russische adviseurs uit, die in Egypte werkzaam waren. In een interview met het Amerikaanse weekblad” Newsweek” van 9 april 1973 dreigde Sadat nog eens de oorlog te hervatten. …………………MYTHE…………….” IN 1973 WILDEN EGYPTE en SYRIE SLECHTS DE BEZETTE GEBIEDEN BEVRIJDEN, ISRAEL ZELF BEDREIGDEN ZE NIET”………………….FEIT……………In een toespraak verklaarde Sadat op 23 september 1973:?…” Indien ik het Suezkanaal wil heropenen, heb ik de Amerikaanse of Israelische mtoestemming niet nodig. Het probleem is echter niet het kanaal,..er is ook de Palestijnse kwestie, de kwestie van de bevrijding van de bezette gebieden.”. ……………….
   16 oktober 1973, tien dagen na de aanvang v.d.vijandelijkheden, maakten Sadat en. De Syrische president ASSAD de ware oogmerken van de oorlog bekend. Nog steeds in de overtuiging dat de Arabische troepen de overwinning hadden behaald-hoewel de Egyptische legers zware klappen kregen– verklaarde Sadat dat Egypte de strijd zou voortzetten totdat de gebieden die in 1967 waren verloren, zouden zijn heroverd en totdat de ‘legitieme rechten van het Palestijnse volk zouden zijn hersteld”. Een formule, die de terugkeer v.d.Palestijnse vluchtelingen binnen de grenzen van Israel van voor de Zesdaagse Oorlog inhoudt. Diezelfde dag was Assad nog duidelijker. Hij verklaarde op Radio DAMASKUS:……….” Onze troepen zullen verder druk uitoefenen op de vijand,totdat wij het bezet gebied hebben heroverd en wij gaan door totdat het gehele gebied ( Palestina) zal zijn bevrijd”. ……………15 oktober 1973 schreef de Syrische regeringskrant’Al Thawra’ dat de oorlog ” zal eindigen met de terugkeer van het Palestijnse volk op zijn grondgebied”. ……………….MYTHE………………..”IN 1973 STREED ISRAEL SLECHTS TEGEN TWEE ARABISCHE STATEN: SYRIE EN EGYPTE”…………
   ……………FEIT……………Tenminste vijf Arabische staten en tenminste vier landen die niet in het Midden-Oosten liggen hebben de Syrische en Egyptische agressie daadwerkelijk ondersteund. Koning HOESSEIN , die ogenschijnlijk niet op de hoogte was van de militaire plannen van Syrie en Egypte, stuurde toch twee van zijn sterkste divisies–de 40 ste en 60ste pantserdivisie– naar Syriw. Deze strijdmacht bezette stellingen ..in..de..zuidelijke beschoren, verdedigde de voornaamste verbindingsweg tussen Amman en DAMASKUS en viel op 16 oktober de Israelische stellingen aan langs de weg van Koeneitra naar Saasa. Drie Jordaanse artillerie-eenheden namen eveneens deel aan deze aanval. Er werd bijna een honderdtal tanks ingezet. Enkele maanden voor de Jom KIPPOER Oorlog had Irak een eskader gevechtsvliegtuigen van het type Hunter naar Egypte overgevlogen. Tijdens de oorlog bracht Irak op de Golanhoogvlakte een volledige divisie in de strijd bestaande uit …20.000 man,gesteund door 320 tanks. Deze strijdmacht nam op 16 oktober deel aan de aanval op de Israelische stellingen. Vanaf de derde..dag..van de oorlog (8 oktober ) namen IRAAKSE Migs deel aan de gevechten boven de Golan. Na de oorlog liet Israel 17 Iraakse krijgsgevangenen naar Bagdad terugkeren. ……………..Saoedi-Arabie en Koeweit kenden Egypte en Syrie grote financiele steun toeren stuurden bovendien soldaten. Een Saoedische brigade van ongeveer 3000 man nam in Syrie aan de gevechtshandelingen deel en bleef er ook na de oorlog. In november 1975 namen Saoedische vliegtuigen deel aan de Jordaans-Syrische manoeuvres . …Na de oorlog van 1973 werden soldaten uit Koeweit door het nEgyptische en Syrische opperbevel gedecoreerd. Koeweit schijnt bovendien tijdens de gevechten vliegtuigen van het type Lightning ( van Britse makelij) naar Egypte overgevlogen te hebben. ……..Kolonel Moeammar Khadaffi , President v.d.Libische republiek, stelde Egypte ongeveer 40 mirage- lll bommenwerpers van ..FRANS fabrikaat ter beschikking, hoewel dit door Parijs verboden was. Een aantal van deze toestellen werd neergehaald boven de SINAI. . Libie zond Egypte eveneens een pantserbrigade bestaande uit 100 tanks. ………..Andere Noordafrikaanse staten beantwoordden eveneens de oproep van Egypte en Syrie en steunden de Arabische frontlijnstaten. Algerije zond 3 eskaders gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers en een pantsereenheden van 150 tanks. Een Tunesisch bataljon was in de Nijldelta gestationeerd. Soedan zond 3500 man naar Zuid- Egypte en Marokko. Stuurde drie brigades naar beide fronten., waaronder 2500 man naar Syrie. Libanon opende zijn zuidelijke grens en stond de Palestijnse terroristen toe Israelische dorpen en nederzettingen te beschieten( de Palestijnse terroristenorganisaties beweren dat tienduizenden van hun militante leden in .1973 aan de strijd deelnamen) . De Libanese radarinstallaties werden bemand door Syrische luchtafweertroepen. ………..Na afloop v.d.
   vijandelijkheden verklaarde President Assad : …..” Wij danken onze Arabische broeders. Vanaf het begin van de oorlog kwamen ze ons te hulp. …Een van de mooiste dingen..van..de..oktoberoorlog..was..de..Arabische solidariteit, het verenigde Arabische front,dat wij gedurende eeuwen niet tot stand wisten te. Brengen”. …………….Troepen
   Die niets met het Nabije Oosten te maken hadden, namen eveneens deel aan de oorlog. Volgens het Amerikaanse dagblad ” New York Times” (16 en 19 oktober 1973) namen…DERTIG…Noord-Koreaanse piloten de Egyptische verdedigingsvluchten over. Twee Noord-Koreanen werden neergehaald. Pakistaanse piloten werden eveneens naar Egypte gestuurd. Nordvietnamesischen technici nen Cubaanse pantserofficieren hielpen Syrie. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

   Like

   • fleckie zegt:

    Vervolg………………… MYTHE…………………” ISRAELISCHE TROEPEN WALSTEN KOENEITRA PLAT EN BLIEZEN DAAR ALLES OP, VOORDATb ZE ZICH IN JUNI 1974 UIT DAT GEBIED TERUGTROKKEN”. ………………..FEIT…………….Zowel in de oorlog van 1967 als in die van. 1973 werd KOENEITRA zwaar beschadigd. In de Jom KIPPOER Oorlog kwam KOENEITRA onder Syrisch granaatvuur te liggen en werd het door Syrische troepen ingenomen, heroverd door de Israëli’s en vervolgens verdedigd tegen zware Syrische tegenaanvallen. Door de stad,tussen en door gebouwen heen,reden tanks. Na het staakt- het-vuren had KOENEITRA 81 dagen te lijden onder het artillerieduel dat voorafging aan de troepenscheidingsakkoord. ……….KOENEITRA was geen agrarisch centrum. Zijn strategische ligging,nabij het Israelische front, bleek geschikt te zijn voor de plaatsing van faciliteiten aan de achterhoede van het Syrische leger,waaronder controle- en commandoposten vor het gehele gebied aan de frontlinie. De Syriers concentreerden meer dan de helft van hun. Leger in dat gebied, met KOENEITRA als hoofdstad. Er werden militaire installaties,barakken,steuncentra,brandstof en munitiedepots opgezet. ( De Officiersclub was het grootste gebouw in de stad). Als gevolg hiervan veranderde de bestaansrecht v.d. Bewoners van primitieve landbouw en veeteelt in dienstverlening aan het leger. …..Op 5 mei 1974 –lang voordat Israel ’s vermeende verwoesting van de stad–meldde de correspondent van de ‘ London Times’ , Eric Marsden, dat Koeweitra , dat “ongeveer
    17.000 inwoners had, benevens een Syrisch legergarnizoen …een ruïne is en verlaten is na zeven jaar oorlog en verwaarlozing. Het ziet eruit als een stad in het Wilde Westen die getroffen is door een aardbeving…Bijna elk gebouw is zwaar beschadigd en tientallen zijn ingestort…”……………………. De komst van president Sadat van Egypte naar Jerusalem en zijn hartelijke ontvangst boor premier Begin op 19 november 1977 leidde tot het eerste vredesakkoord van een Arabisch land met Israel.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s