Terreur in Oost-Afghanistan: ISIS-leden woeden in bezette gebieden

Screenshot_14

ISIS-terroristen in het oosten van Afghanistan.

(Vertaling: E.J. Bron)

De terreurmilitie “Islamitische Staat” (IS/ISIS) heeft in Oost-Afghanistan meerdere gebieden bezet, bericht “The Times”. Ongeveer 1.600 ISIS-terroristen hebben grote delen van vier ten zuiden van Jalalabad gelegen gebieden in hun macht gekregen. De ISIS-groepering zou in Afghanistan volgens hetzelfde scenario handelen als in Irak en in Syrië: eerst zouden de extremisten onopvallend een regio binnensijpelen, om daarna dit territorium te veroveren, wordt er benadrukt.

De terroristen zouden bijzonder wreed tekeer gaan en mensen martelen en executeren, zodat duizenden plaatselijke bewoners hun huizen zouden hebben moeten verlaten, wordt er gezegd. Het Afghaanse leger, dat iedere maand tot 500 mensen kwijtraakt, kan de extremisten maar moeilijk stoppen.

De opmars van de terreurbeweging wordt teruggevoerd op de splitsing bij de radicale Taliban en de aftocht van de ISAF-troepen uit Afghanistan. De krant “Daily Mail” sluit niet uit dat de voormalige leden van de Taliban, die overgelopen zijn naar ISIS, verantwoordelijk zijn voor de dood van de Taliban-leider Mullah Mansur.

Zoals een hoge diplomaat in Kaboel tegenover “The Times” zei, is het toetreden tot ISIS voor ontevreden Taliban-leden – Pakistaanse evenals talrijke Tsjetsjeense en Oezbeekse extremisten – voordelig. “Ze vormen op dit moment geen internationale bedreiging zoals in het Midden-Oosten, maar kunnen dit over drie tot vijf jaar worden.” uit tot nu toe onopgehelderde redenen zou de ISIS-groepering over veel meer geld beschikken dan de Taliban, voegde de Afghaanse diplomaat er aan toe.

Zoals een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie tegenover “The Times” zei, is het Pentagon op de hoogte van de aanwezigheid van aan ISIS gelieerde extremisten in Afghanistan.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afghanistan, Barbarisme, ISIS, Islam, Taliban, Terrorisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op Terreur in Oost-Afghanistan: ISIS-leden woeden in bezette gebieden

  1. Joannes den Hollander zegt:

    @ De ISIS-groepering zou in Afghanistan volgens hetzelfde scenario handelen als in Irak en in Syrië: eerst zouden de extremisten onopvallend een regio binnensijpelen, om daarna dit territorium te veroveren, wordt er benadrukt. @

    Naar mijn mening zijn IS terroristen ook onopvallend als “vluchteling” de regio Europa binnen gewandeld.
    Als die eenmaal gesettled zijn barst ook hier de bom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s