VIDEO Senegal: Hedendaagse islamitische slavernij en mensenhandel

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, Slavernij. Bookmark de permalink .

6 reacties op VIDEO Senegal: Hedendaagse islamitische slavernij en mensenhandel

 1. Edjan zegt:

  Ach, toch ook de slavenhandel van de zeventiende en achttiende eeuw, die zat toch ook anders in elkaar dan de linksen nu blaten!

  Hollanders vervoerden 3 – 5 % van de slaven naar Amerika. Die slaven haalden ze gewoon op van de kusten van West-Afrika. Die waren niet op de stranden uit de grond gegroeid maar daarheen vervoerd door andere negers. Dwars door het continent, dwars door de oerwouden, dwars over de bergen. Vaak stierven tijdens dat transport nog meer slaven dan tijdens de boot-overtocht.

  Die slaven waren tijdens stammenoorlogen gevangen. Slaven waren een integraal onderdeel van de Afrikaanse samenleving. Verslagen volkeren werden deels uitgemoord en deels tot slaven gemaakt. Overigens deden de oude Grieken en de oude Romeinen en de oude Germanen hetzelfde. Die slaven werden op de Afrikaanse markt verkocht zoals je goederen verkoopt. Toen de blanken een betere prijs betaalden dan de Afrikanen zelf, kregen de blanken een hoop slaven van de zwarte handelaren. Mogelijk werd zelfs de markt bedorven door prijsopdrijving.

  Natuurlijk ben ik een racist en daarom wil ik er nog graag een schepje bovenop doen: de meeste slaven werden gevangen in Noord-Oost-Afrika. Juist! Moslims!!! (wat ben ik toch in en in slecht)

  Like

  • De realiteit is nu eenmaal niet te vertéren, Edjan. Daar kun jij ook niet aan doen!
   ’t Is alleen pijnlijk voor de goedmenschen, met hun tere- zielen-door-schijnnobelheid…..
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • bokito zegt:

   dus we haalden ze alleen maar op en brachten ze weg jjjaaa we zijn altijd goed geweest in logiestiek

   Like

   • Edjan zegt:

    Jan Wandelaar, bedankt voor die link. Ik heb het allemaal doorgelezen en ik vind dat de prof het met veel minder woorden ook wel had kunnen zeggen. Zoveel zegt hij uiteindelijk niet. Hij schetst de situatie aan boord van de slavenschepen die varieerde van dragelijk tot verschrikkelijk. Helemaal mee eens. Ook voor zeelieden gold dat, zij het in mindere mate.

    Het begint mis te gaan als hij stelt dat de slaven op de kust, als zij gereed stonden voor transport, veranderden in koopwaar. Wat, professor waren zij dan daarvoor? Vrije mensen? Hoe verklaart u dat?

    Ik haal mijn kennis uit een boek dat ik bijna 30 jaar geleden gelezen heb. Het was literatuur. Ik weet noch de schrijver noch de titel van het boek. Het boek lijkt wel van de aardbodem verdwenen. Een Fransman weet niet wat hij met zijn leven aan moet en gaat naar Afrika. Daar krijgt hij verschillende keren malaria en zijn leven is een hel. Hij ziet daar paden door het oerwoud, eerder zijn het eeuwenlang uitgesleten banen, waar de de slaven overheen gejaagd werden op weg naar de kust. En waar zeer velen stierven.

    Maar daar spreekt de prof niet over want dan moet hij toegeven dat slavernij in de Afrikaanse wereld geïntegreerd was. Dat de Europese handelaren alleen wat meer betaalden. Dat de slaven al lang voordat zij in de schepen geladen werden koopwaar waren en dat daar Afrikanen voor verantwoordelijk waren. De slaven werden door Afrikaanse potentaatjes gevangen en door dezelfde potentaatjes met winst verkocht. Ergens rond 1985 is dat ook wel beschreven.

    Like

 2. D.DAY zegt:

  Zwarte Piet is weer weg. Dus heeft Quincy de tijd om zich hard te maken voor deze echte zwarte slaven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s