De VNG als wegbereider voor massa-immigratie

Screenshot_50

(Door: Olaf Buitelaar)

Op dinsdag 10 november j.l. heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een uitnodiging naar raadsleden gestuurd voor de expositie in Doorn op 12 december met symposium Op de vlucht! (zie illustratie onderaan het artikel). In deze expositie zal de huidige vluchtelingenproblematiek worden vergeleken met de vlucht van vele duizenden Belgen naar Nederland in 1914-1918. Daarbij werkt de VNG samen met de pro-immigratie organisaties Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) en Vluchtelingenwerk. 

Naar aanleiding van deze uitnodiging liet het Duivense VVD-raadslid Sid Lukkassen in De Gelderlander optekenen dat de vergelijking tussen de huidige migratiecrisis en de Belgische vluchtelingen in WO I hem stoort. Lukkassen heeft gelijk.

Er zijn vele argumenten om de door linkse organisaties gemaakte vergelijking van de Belgische vluchtelingenstroom met de huidige islamitische massa-immigratie onderuit te halen. Zo sloot de cultuur van de Belgische vluchtelingen grotendeels aan op de Nederlandse cultuur, hetgeen niet verwonderlijk is aangezien België ons buurland is. Dit in tegenstelling tot de veelal islamitische vluchtelingen die door meerdere veilige landen zijn gereisd om uiteindelijk in Nederland asiel aan te vragen. Daarom zijn dit ‘economische gelukszoekers’ en geen échte vluchtelingen. Het PVV-pleidooi voor ’opvang in de regio’ houdt in dat vluchtelingen door de omringende landen dienen te worden opgevangen, zoals ook tijdens de Eerste Wereldoorlog is gebeurd door de Nederlandse opvang van Belgische vluchtelingen. De huidige islamitische vluchtelingenstroom veroorzaakt significante culturele spanningen, omdat de islamitische cultuur intrinsiek anti-westers en antisemitisch is.

Omdat de Belgische vluchtelingen échte asielzoekers waren die het oorlogsgeweld ontvluchtten, waren er vele gezinnen en zwakkeren onder hen te vinden. Zo beschrijft een ooggetuige begin oktober 1914 in De Telegraaf hoe honderdduizend Belgische vluchtelingen Bergen op Zoom overspoelden. “Eén defilé van voetgangers, wagens, karren, rijtuigen, kinderwagens, kruiwagens – al wat wielen had – met blinden, zieken, lammen, kinderen, ouderen en huisraad schoof voorbij. Kinderen werden langs de weg geboren. Soldaten liepen te huilen.” Dit in tegenstelling tot de samenstelling van de huidige stroom islamitische vluchtelingen, die voor circa 80% uit jonge mannen bestaan. Dat vele van deze jonge mannen  na een lange reis vervolgens proberen om hun gezin te laten overkomen, geeft al aan dat hun gezin in een veilige regio woonachtig is. Terwijl de Belgen de Nederlandse samenleving, die destijds in een slechte economische oorlogsstaat verkeerde, erg dankbaar waren, beklagen vele vluchtelingen zich er tegenwoordig over dat er te weinig luxe in de opvanglocaties aanwezig zou zijn.

Terwijl de overgrote meerderheid van de Belgische vluchtelingen weer terugkeerde naar zijn land van herkomst zodra dat mogelijk was, zal het overgrote deel van de islamitische migranten naar verwachting nooit meer willen terugkeren. Zij is juist speciaal naar Nederland afgereisd om te blijven profiteren van de sociale voorzieningen die vele malen beter zijn dan in de herkomstlanden. Dat de veelal Syrische vluchtelingen een belangrijke economische bijdrage aan de samenleving zullen leveren, is eveneens pure demagogie van linkse opiniemakers en wordt gelogenstraft door de feiten die in meerdere rapportages worden beschreven.

Terwijl uit peilingen blijkt dat circa 2/3 van de Nederlanders geen vluchtelingen wil opvangen en voorstander is van ‘opvang in de regio’, gaat de VNG mee in het ‘linkse frame’ door raadsleden uit te nodigen voor een bijeenkomst waarbij de visie van de voorstanders van de massa-immigratie zal worden belicht. Dit is in tegenspraak met de neutrale taakopvatting van de VNG, namelijk ‘het behartigen van de belangen van alle gemeenten en alle leden te adviseren over de actuele ontwikkelingen’. Verder doet deze pro-immigratiehouding met name afbreuk aan de VNG-kernwaarden ‘dienstbaar’, ‘alert’ en ‘betrouwbaar’.

De VNG dient dus een neutrale houding ten opzichte van de huidige vluchtelingenproblematiek in te nemen door geen pro-immigratie bijeenkomsten te faciliteren. Indien er bijeenkomsten over de vluchtelingenproblematiek zullen worden georganiseerd, dan dient zij er dus zorg voor te dragen dat tegenstanders van het gevoerde ruimhartige asielbeleid op een gelijkwaardige manier hun mening kunnen laten horen. Op basis van de kernwaarde ‘alertheid’ zou daarentegen zelfs gepleit kunnen worden voor het standpunt dat de VNG juist het anti-immigratiegeluid ondersteunt, omdat dit door de overgrote meerderheid van de bevolking wordt gedragen. Maar gezien de samenstelling van het huidige VNG-bestuur zal het al een hele belangrijke democratische overwinning voor de Nederlandse samenleving zijn indien de VNG zal stoppen met het propageren van haar pro-immigratiestandpunt. Het is dapper van lokaal VVD’er Sid Lukkassen dat hij met zijn kritiek op de VNG een ander geluid laat horen dan zijn partijgenoot Jan van Zanen, die in zijn functie als VNG-voorzitter de massa-immigratie faciliteert. Door de voorstanders van de massa-immigratie op deze manier te faciliteren, werkt de heer Van Zanen mee aan de “democratische verarming” in Nederland, terwijl hij eerder heeft gesteld deze juist te willen tegengaan.

Screenshot_48

PVV normale grootte

Door:
Olaf Buitelaar
PVV-gemeenteraadslid Almere

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, PVV, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op De VNG als wegbereider voor massa-immigratie

 1. Profeet Kees zegt:

  Nog sterker.De weinige belgische vluchtelingen die volgens de media bleven waren juist de collaborateurs die ná de oorlog moesten vluchten.

  Like

 2. Teunis zegt:

  In Frankrijk bestuurt het Front National al 11 gemeenten, maar in Nederland is de PVV de bescheten om aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen.
  En dan zou de PVV straks na de landelijke verkiezingen ook nog een regering willen gaan vormen met de partij van Jan van Zanen en Jozias van Aartsen. Totaal ongeloofwaardig!

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @Teunis,
   Ga jij dan voor de PVV in de gemeenteraad van jouw stad, maar dat durf je niet omdat je kapot gemaakt wordt door het gore linkse tuig van groenslinks t/m de gristen CU aan toe.
   Je wordt dan economisch uitgestoten, je ruiten worden ingegooid, je komt nooit meer aan een baan, dus niet zo snel oordelen over mensen die dit niet durven.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Hendrik M. zegt:

   Beetje jammer Teunis; voor gemeenteraadsverkiezingen moet je voldoende capabele mensen in die gemeenten hebben, en dat is natuurlijk moeilijk voor een jonge partij als de PVV.
   Denk ook dat er bij komende gemeenteraadsverkiezingen wel voldoende kandidaten zullen zijn; hoop dat de kosten dan geen bezwaar zijn.
   Tja, 2e Kamer verkiezingen, hoop dat dan voldoende Nederlanders ingezien hebben hoe de zittende kliek landverraders hun belazerd hebben en PVV stemmen.
   Hoop op 101 zetels en alzo dat ze Pieter Omtzigt bij het CDA wegkapen.

   Like

 3. Ziedaar dus waarom die van Zanen niets moet hebben van Pegida.
  (Aboutaleb natuurlijk óók niet, maar díens beweegredenen zijn wat gemakkelijker te ráden, óók door zijn politiekorps, die ze niet noodzakelijkerwijs hoeft te delen…..
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. Klukkluk zegt:

  Volksverlakkers. Deze Belgische oorlogsvluchtelingen waren ook nog eens Katholiek, net als het overgrote deel van de mensen in het Zuiden. In 1914 was het ook zo dat Belgen zich konden herinneren dat zij decennia eerdere nog bij Nederland hoorden. En ze gingen ook weer weg. Walgelijke vergelijking.

  Like

 5. peter de koning zegt:

  Dit is appels met peren vergelijken en slaat nergens op. Wat een blindheid en dommigheid.

  Like

 6. Drs.P. zegt:

  Hier is weer eens een heel stel asiel faciliterende ratten bij elkaar.
  Een kleine club met veel te veel macht over de huidige booslim asielparasieten invasie!!
  Ongezien de tering met het hele stel eigen volk verlakkers.
  Wij kunnen het bevolkingsoverschot/bevolkingsgroei/criminele nageboorte van 50-80 miljoen per jaar in de 3e wereldlanden niet oplossen door ongelimiteerd maar ellende te importeren, dat kan alleen geboortebeperking daar!!!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Belgen zijn reserve Nederlanders met de zelfde mores en sores; geen probleem, zou ze gewoon in huis nemen.
  Mohammedanen is een heel ander verhaal, woestijnvolk zonder manieren die ook nog eens een ons vijandige doctrine meebrengen; zelfs ons moeten bekeren, schatplichtig maken of vermoorden.
  Nee, we willen deze mohammedanen niet in ons land!

  Like

 8. jungleelephant zegt:

  Niet te vergelijken:islam,moslims :is nergens mee te vergelijken!Brengen alleen maar ellende!Wereldwijd!Wie dit nu nog ontkend praat tegen zijn gemoed in,of is horende doof en ziende blind!Of gewoon kwaadaardig!

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik wil ze ook niet, ze horen hier niet, voeren meestal geen reet uit, en wij moeten ze onderhouden, welk recht hebben zij daarvoor???? Nooit iets bijgedragen, en ja hoor ze krijgen een huis met inrichting door ons betaald. En dan al doe moskeeën met hun gejammer over de hele stad, dat is geluidvergiftiging!!!!!

  Like

 10. Pingback: De VNG als wegbereider voor massa-immigratie | Rechtsaf doorzee

 11. VNG zijn de schoothondjes van Rutte 2! Net zo verraderlijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s