De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en de proportionaliteit

Screenshot_72

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström (Socialisten).

(Door: Tsvi Sadan – Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, gaat vrolijk verder met haar kritiek op de joodse staat en is daarbij steeds de nummer 1. Eerst bracht ze de aanslagen in Parijs in verband met het conflict in Israël, toen deed ze er afgelopen vrijdag nog een schepje bovenop toen zij Israël beschuldigde van “onderhandse executies” en “buitenproportionele” reacties op Palestijnse messentrekkers en autoaanvallers.

Ook minister-president Benjamin Netanyahu was het beu en belde zijn Zweedse collega op om zich over diens minister van Buitenlandse Zaken te beklagen. Deze op zijn beurt verklaarde in het kabinet dat het doodsteken van Israëli´s geen terreur zou zijn. Zodoende is het nu ook duidelijk waarom Wallström de Palestijnse terreur niet veroordeelt, want in ieder geval vanuit Zweeds oogpunt bekeken is het doodsteken van Joden oké.

Maar de Zweedse definitie van proportionaliteit is niet minder problematisch, ook al verklaarde de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken dat ze het niet over Israël had, maar over conflicten in het algemeen. Ze schijnt te vinden dat het aantal gedode mensen aan de ene kant met het aantal gedode mensen aan de andere kant moet overeenkomen. In haar woorden: “Het is illegaal wanneer het aantal gedode mensen aan de ene kant het oorspronkelijke aantal zeer sterk overschrijdt.”

Wat dat “oorspronkelijke aantal” ook is, vertaald in de Israëlische context betekent haar uitspraak dat zij in principe voorstander is van de oplossing van een conflict volgens het principe “oog om oog, tand om tand”. Wanneer er bijvoorbeeld 10 Israëli´s gedood worden, zou Israël daarvoor ook 10 Palestijnen moeten doden. Het feit dat er in de actuele terreurgolf 102 terroristen gedood werden en slechts 19 Israëli´s, deprimeert het geweten van de minister van Buitenlandse Zaken.

Wat echter echt erg is: Wallström vertegenwoordigt veel mensen die echt denken dat proportionaliteit werkelijk een goed idee is. Helaas zou zo´n wijze van benadering überhaupt niet behulpzaam zijn, maar zou het conflict alleen maar verlengen en veel meer dodelijke slachtoffers eisen.

Daarom proberen landen tijdens een conflict de bedreiging met alle mogelijke middelen te elimineren. Daarom maakt Frankrijk op dit moment het aantal gedode IS-strijders niet alleen helemaal niets uit, maar probeer het land zelfs zoveel mogelijk van hen te doden, ook al neemt het daarbij nevenschade op de koop toe. Ook de VS, Groot-Brittannië, Egypte en andere landen die oorlog voeren doen dit, omdat zij geen lange conflicten willen riskeren die tot nog meer doden leiden.

Waarom regeringen zoals die van Zweden ondanks hetgeen dat duidelijk is zulke immorele principes willen invoeren, is een vraag die beantwoord moet worden door sociologen en psychologen.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Tsvi Sadan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Zweden. Bookmark de permalink .

11 reacties op De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en de proportionaliteit

 1. Daar in Zweden zijn ze ook helemaal geschuffeld. Waarschijnlijk knettergek en paranoia geworden omdat ze reeds gecapituleerd zijn voor de enorme toestroom van zogenaamde ‘vluchtelingen’ en nu zoete broodjes gaan bakken met hun overheersers. Ben ik ff blij dat ik niet in Zweden ben gaan wonen.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Hallo, Margot Wallström! WAT zegt u daar?

  “Ze schijnt te vinden dat het aantal gedode mensen aan de ene kant met het aantal gedode mensen aan de andere kant moet overeenkomen. In haar woorden: “Het is illegaal wanneer het aantal gedode mensen aan de ene kant het oorspronkelijke aantal zeer sterk overschrijdt.”

  1) Charlie Hebdo 7-1-15 en nasleep: 17 doden aan Franse kant 3 aan moslimkant
  2) Parijs 13-11-15: 130 doden aan onze kant, 7 aan hun kant
  3) San Bernardino 2-12-15: 14 aan onze kant, 2 aan hun kant.

  Blijkbaar, mevrouw de blonde huppelkut, want hier hoor ik u niet over, blijkbaar vindt u het best als 1 mohammedaanse dode net zoveel waard is als ruim 6 levens van Europeanen. En inderdaad, de Israëli hanteren ongeveer de omgekeerde volgorde. Zelfs wel 1 : 20, geloof ik. En dat zouden wij ook heel snel moeten gaan doen. En als je dat niet aanstaat, dan hoepel je toch op naar je verdomde mohammedaanse utopie!

  Like

  • Edjan zegt:

   Pardon, fout geteld.
   blijkbaar vindt zij het best als 1 mohammedaanse dode net zoveel waard is als bijna 14 levens van Europeanen.
   Gewetenloze trut!

   Like

  • Hans zegt:

   islamitische doden hebben geen waarde.
   Ze willen het zelf, het is hun doel.
   Dus waarde 0,0
   palestijnse broedmachines staan lachend hun addergebroed af tbv het martelaarschap.
   Lekker laten gaan allemaal. Ik zal ze niet missen.

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Volgens het ideologisch principe denken van deze Zweedse minister moet Israël middels inzet van de Mossad een Palestijnse baby het halsje doorsnijden als Palestijnse smeerlappen een Israëlisch huis in de nacht binnen dringen en daar onschuldige kinderen vermoorden. Zie je het voor je? Het IDF is het enige leger in de wereld dat een zeer hoge ethiek ontwikkeld heeft betreffende het voorkomen van zoveel mogelijk burger slachtoffers. De moraal van Wallström gaat alle perversiteiten voorbij.

  Like

 4. Elena zegt:

  Dat mens spoort inderdaad niet.
  Ik moet denken aan de Gaza slachtoffers, Israel heeft duizend raketten in haar tuin ontvangen van Hamas, terwijl er officieel GEEN oorlog was..
  Na ongeveer een jaar ging Israel eindelijk terug slaan. Alle plaatsen waaruit gevuurd werd op Israel werd logischerwijs gebombardeerd.
  Dat het toevallig een school of een willekeurig ander gebouw betrof waar door toedoen van Hamas honderden mensen als gijzelaar werden gehouden is NIET de schuld of opzet van Israel.

  Later , er was inmiddels een wapenstilstand werden de cijfers van de slachtoffers in Gaza bekend gemaakt.
  De ganse wereld sprak er schande van…oh oh wat is Israel toch een moordenaar naar die sieluuhguh pallys.

  Dus m.a.w. Israel had nooit mogen terug slaan?..of Israel had eenzelfde aantal slachtoffers mogen maken, gelijk aan die in Gaza?
  Ja zeg, wie is die oorlog begonnen…ja juist die smerige Hamasbende.

  Israel heeft schuilkelders voor haar burgers, Hamas heeft geen schuilkelders voor de burgers.

  Zo ook is dat gebeurd in de oorlog in voormalig Yugoslavië die als agressor beschuldigd werd.
  Ook daar waren het de moslims die begonnen zijn de huizen en hele dorpen van Servische burgers plat te branden. Ook daar werden Servische gezinnen onthoofd door moslims.
  Uiteindelijk sloegen de Serven terug….met vele slachtoffers als gevolg.

  in deze wrede wereld is de groep of land met de meeste slachtoffers ..altijd erg sieluuuhg en heeft de sympathie van de ganse wereld.
  De groep met de minste slachtoffers wordt altijd gezien als de agressor.

  Moet denken aan de uitwisseling van gevangenen tussen pallys en Israel.
  Één IDF soldaat Gilat, werd geruild tegen zo’n duizend pally gevangenen.

  Conclusie…dat één Israelische soldaat de waarde heeft van duizend pallys.
  .
  Daar hebben die Hamasboeven het helaas zelf naar gemaakt.

  Like

 5. scooter zegt:

  Schiet dat wijf eens af

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Het is nu tijd dat Israël voor een dode Israëli minimaal 10.000 Palestijnen dood…
  Of beter nog, het zelfde gaat denken als de Palestijnen over Israëlisch denken; gewoon alle Palestijnen dood.

  Like

 7. Jan zegt:

  Zweedse pm Stefan Lofven: Joden doodsteken is geen terreur

  Swedish Prime Minister Stefan Lofven further strained his country’s relationship with Israel Monday, saying he does not consider stabbing attacks in Israel to constitute terrorism.

  “No, it is not classified as [terrorism],” Lofven said in an interview to the Swedish news agency TT. “There is an international classification regarding what constitutes or does not constitute [terror]. As far as I know, the [knife attacks in Israel] are not defined as terror.”

  http://www.timesofisrael.com/swedish-pm-stabbing-attacks-in-israel-not-terrorism/

  Like

 8. Pingback: De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en de proportionaliteit | Rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s