Donald Trump: “Ik doe hetzelfde als wat Roosevelt deed”

Screenshot_6

Donald Trump

‘We have no other choice’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump blijft vasthouden aan zijn omstreden plan om moslims te weren uit de Verenigde Staten. Hij verdedigde het voorstel in Amerikaanse media door zichzelf te vergelijken met oorlogspresident Franklin D. Roosevelt.

“Wat ik doe is niet anders dan wat FDR deed”, zei de vastgoedmagnaat in een ochtendprogramma van ABC. Roosevelt liet tijdens de Tweede Wereldoorlog vele duizenden Amerikanen van Japanse afkomst interneren in kampen. Dat gebeurde na de Japanse aanval op Pearl Harbor.

De 69-jarige miljardair Trump kreeg maandag een storm van kritiek over zich heen toen hij stelde geen moslims meer te willen toelaten tot de VS. Volgens het Witte Huis maakte die opmerking hem totaal ongeschikt voor het presidentschap.

Trump denkt daar zelf duidelijk anders over. “We hebben geen andere keus”, zei de Republikein. “Er zijn mensen die onze gebouwen en steden willen opblazen. We moeten uitzoeken wat er aan de hand is.”

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Immigratie, Islam, Moslims, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

24 reacties op Donald Trump: “Ik doe hetzelfde als wat Roosevelt deed”

 1. Joga zegt:

  Hij hoeft alleen maar uit te zoeken waarom Obama in het Witte Huis zit. Dan is onmiddellijk alles verklaard.

  Like

 2. Jan zegt:

  Met de paplepel ingegoten

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik vrees dat deze man het niet gaat redden. Wat hij zegt is vele Amerikanen in het verkeerde keelgat geschoten, dus die stemmers is hij al kwijt.
  Ik ben heel benieuwd naar wat komen gaat.

  Like

  • Pieter zegt:

   Je kunt als presidentskandidaat maar beter meteen duidelijkheid verschaffen ipv het gangbare politieke denken te etaleren. Dat laatste is namelijk veel erger en haalt het geloof in de politiek al helemaal onderuit.
   Redt Trump het niet, dan zal het Amerikaanse volk nog meer moslim-ellende tegemoet zien en wordt hun maatschappij net zo’n etterende wond als de onze.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Cathja,

   het is politiek correcte Amerikanen in het verkeerde keelgat geschoten, dat is zeker. Maar de anderen, die meer en meer maling beginnen te krijgen aan wat politiek correct is, is het uit het hart gegrepen. Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Obama durft ze niet te nemen, hij durft zelfs de problemen niet te benoemen. Trump wel! Het zou wel eens kunnen zijn dat Trump hierdoor in de peilingen verder stijgt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Cathja, Trump gaat het wél redden, en niet alleen dat…..
   Hij wordt op handen gedragen door die hele grote massa mensen die de onderste laag van de Amerikaanse samenleving vormen.
   Hij zegt wat die arme, gefrustreerde mensen, die zien dat iedereen het goed heeft of nog rijker wordt en met lede ogen de islamisering van Amerika zien, wil horen.
   Wat alle vestigde politici doen, doet hij juist niet!…
   Hij negeert deze massa niet. Hij verwoord juist datgene wat zij willen horen.
   Hij wil de kracht van het oude grote Amerika terug. Dat spreekt enorm veel Amerikanen aan! Iedere keer als hij een “provocerende” uitspraak doet stijgt hij fors in de peilingen. Zo zal het ook deze keer zijn.
   Laten we hopen dat hij de nieuwe president van de VS wordt.
   Anders wordt Clinton het… en dan zijn we helemaal van God los!…

   Like

 4. Jan zegt:

  Moordaanslagen begaan door moslims hebben geen effect op het maatschappelijk leven dat gewoon doorgaat, althans dat willen de linkse halve garen ons doen geloven:

  School trips cancelled over terrorism fears

  A school board in western Canada has cancelled all international trips planned for its students citing the recent terrorist attacks in Paris and California.

  But the Edmonton Catholic School District has informed staff that 20 trips that had been planned for this school year have been cancelled due to safety concerns. The Calgary Catholic School District has cancelled its trips as well but did not refer to terrorism in announcing its decision.

  http://www.rcinet.ca/en/2015/12/08/school-trips-cancelled-over-terrorism-fears/

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Valt er een zinnig argument te bedenken om die abjecte zelfmoord ideologie niet te verbieden?

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  De man zegt wat veel Amerikanen denken.
  Bovendien heeft hij gelijk, het is toch van de gekke dat mensen massaal je land laat binnenstromen die de bedoeling hebben je beschaving te vernietigen en de bevolking tot slaaf van hun achterlijke bijgeloof willen maken.
  Logisch dat moslimbroeder Obama en zijn medeplichtige alles uit de kast trekken om hem te demoniseren.

  Like

 7. Och, mijn zegen hééft hij, op zichzelf, maar de vergelijking met iemand als Franklin Delano Roosevelt is wel héél hoog gegrepen; ik vraag me zelfs af, of het geen wanhoopsdaad is!
  In ieder geval is het niet al te handig, want, hoezeer ik Trumps’ standpunt ook toejuich, het is duidelijk, dat de vergelijking niet opgaat, zolang er ggen sprake is van een concréte aanval door moslims op de VS, zoals destijds bij Pearl Harbour….
  Als je dáár vanuit wilt gaan had men na 9/11 eigenlijk de Twin Towers als reden moeten aangrijpen.Dat heeft men destijds verdomd en nu kàn dat niet meer. Een kenmerk van de onnavolgbare Roosevelt was, dat hij bijna altijd de juiste dingen op het juiste moment deed. -EN zei.
  En na Trumps…..laten we het noemen: voorbárigheid in deze (hoewel ik het, zoals gezegd, wèl begrijp) moeten we inderdaad maar afwachten of hij het nog redt.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Sjaak zegt:

   Theresa !
   Redden zal hij het niet maar hij geeft wel de aanstoot
   dat er een echte run naar bewapening zal plaatsvinden !
   En de Focus zal niet meer op zwarten maar op moslims
   gericht zijn !
   Evenzo zullen we dat we dat evenzo in Europa beleven !
   En wat ik geloof dat in Europa eerder de deksel van de pan
   vliegt ! Engeland staat helemaal boven op de lijst waar de
   moslim hel losbreekt !

   Like

 8. Pogo zegt:

  Wilders zegt ook al jaren wat veel mensen denken maar dat heeft nog nooit geleid tot een klinkklare overwinning.
  In de VS zal het niet anders gaan.
  Ondanks dat Trump voor velen praat, zal hij met de vloer gelijk gemaakt worden.
  Of er gaat wel iets anders spelen; manipulatie of stembusfraude.

  Begrijp me niet verkeerd maar de VS hebben nog een paar islamitische aanslagen nodig om zijn rede kracht bij te zetten.

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Ik ben het met Trump eens:moslims kunnen het best wonen in landen waar de islam thuis is en dat is niet in de VS en zeker ook niet hier!

  Like

 10. Theoden zegt:

  Trump en zijn uitspraken zijn in Amerika al door tig mensen herhaald, maar nog meer “islam is vrede” hersenspoeling. De ontwikkelingen in USA zijn net zo zorgelijk als de onze. Multicult/ras, maar ook niet echt, want in USA zijn meer dan 50% mexicanen en in Europa meer van 50% moslims. Problemen zijn beiden groot en gevaarlijk, maar mexicanen hebben niet een politiek stelsel als de moslims. Maar ook daar zijn er meer moslims bijgekomen. Amerika is groot geworden door blanke amerikanen en de multicult vernield dat, en neemt het aantal blanken af door geboorte, mengingen en vooral door niet-westerse/niet-blanke immigratie. Multicult staat gelijk aan politiestaat, minder vertrouwen onder etniciteiten/rassen en minder vertrouwen onderling eigen ras.
  Europa zal als het niet zelf zijn rommel op kan ruimen, voor de derde keer weer bij amerika moeten aankloppen, en ik denk dat dit met een Trump nog wel kan lukken. Maar met multicult/ras gelovigen als democraten Obama, Hillary, Saunders, en CUCKS republikeinen wordt het heel stil in Europa, als het bloed van de oorspronkelijke bevolking vloeit. Rusland is door de media goed geïsoleerd, zodat Europa ook daar niet aanklopt. De EU en vooral de westerse landen ondernemen niets, tenzij ze hun zelfhaat kunnen botvieren op de oorspronkelijke bevolking en -belastingbetaler.
  De blanken hebben de hele wereld gefinancierd, van elke ras hebben op elke continent hebben ze eten, kleding, injecties en medicijnen, school en voedsel gegeven ten koste van haar eigen ras, zijn eigen kinderen, ouderen, en het is nog erger want ze hebben hun voorouderlijk grond ook opengesteld voor de derde wereld, voor de Islam ten kosten van hun kinderen en hun kindskinderen. Dus Trump is niet ons probleem.

  Like

 11. Elena zegt:

  Ik zie niets fouts in, wat Trump verkondigd.
  Geef mij één goede reden om nog meer moslims in de VS toe te laten, dat geldt ook voor Europa.
  Hij zegt niet dat de reeds aanwezige moslims gedeporteerd gaan worden…dus wat is het probleem?
  Mijn zege heeft hij met zijn partij om President van de VS te worden.
  Hij is recht voor je raap…dat kan ik waarderen.
  Zie nu eens wat er gaande is in Jemen..moslims vermoorden moslims.
  Daar is een humanitaire ramp gaande.
  Dat willen wij hier niet meemaken en Amerika ook niet.
  Dus GEEN moslims meer binnen laten, trouwens moslims hebben de plicht om de wereld te veroveren. lukt het niet met wapens, zal het zeker lukken via de moederschoot.

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Donald Trump heeft ballen en dat is wat Amerika nodig heeft, een vrouw als Hilari heeft wel ballen maar die dienen voor het nageslacht en die tijd heeft ze al achter de rug. Door Islam openlijk te steunen door Obama kost hem zijn kop. Nog een paar aanslagen en het grootste deel van het Amerikaanse volk is om en stemt op Trump.

  Like

 13. Jan zegt:

  Lindsey Graham (Rep) stapt uit de presidentiële race (had dan ook geen enkele kans):


  During his campaign, Graham had been largely critical of Republican frontrunner Donald Trump.

  “He’s a race-baiting, xenophobic, religious bigot,” Graham said on CNN following Trump’s . “You know you how you make America great again? You tell Donald Trump to go to hell.”
  ….
  https://www.yahoo.com/politics/lindsey-graham-drops-out-of-2016-race-144556467.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s