Waarom we het salafisme juist wel moeten verbieden

Screenshot_5

(Door: Afshin Ellian)

Mede door de gewelddadige grondslag verschilt het salafisme fundamenteel van politieke ideologieën als het communisme en het marxisme. Salafisten kunnen Europese samenlevingen in oorlog storten.

De omgang met het salafisme houdt Europa bezig. Het is een ingewikkeld vraagstuk, waarbij de vraag rijst of een liberale staat aanhangers van het salafisme godsdienstvrijheid mag ontzeggen.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, democratie, Europa, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Salafisten, sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Waarom we het salafisme juist wel moeten verbieden

 1. E.J. Bron zegt:

  Zwaktebod: niet alleen het salafisme, maar de hele islam moet verboden worden!

  Like

  • Cathja zegt:

   Dit is ook mijn wens voor 2016, heer Bron!

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Heb ik al eerder geschreven, heer Bron: de islam is een criminele organisatie. Er bestaan al wetten om zo’n organisatie te verbieden. Ze hoeven alleen maar toegepast te worden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Ja, dat is dan ook het zwakke punt van Ellian en zovelen met hem: Hoewel ze zich als “islamkritisch beschouwen, blijven ze maar dat onderscheid maken tussen “gematigde” en “extremistische” islam.
   Als er één ding is, wat ze bij uitzondering nu eens van een verder absoluut foute figuur als Erdogan zouden mogen aannemen, is het wel dit: ISLAM= ISLAM!

   Like

  • danny zegt:

   Geheel met u eens heer Bron. Helaas gaan wij dat niet meer meemaken ben ik bang. Er zit niets anders op dan die hele islam met wortel en tak uit te roeien. Voor onze beschaving naar de gallemiese gaat!

   Like

 2. Cathja zegt:

  Onze overheid zou de kennis van Prof. Ellian van het salafisme eens serieus moeten nemen! Deze man weet waarover hij spreekt.
  Maar ik vrees dat er weer allerlei bezwaren rijzen als we deze extreme stroming binnen de islam zouden willen verbieden, want we zijn toch een ‘democratie’? Binnen een democratie heerst godsdienstvrijheid. Ja, tot op zekere hoogte hebben we hier nog democratie, al wordt dit bijna ongemerkt afgeschaft. Velen hebben het niet eens door.

  Dat het salafisme levensgevaarlijk is, staat wel vast. Laten we niet onze koppen in het zand steken, maar onze protesten laten horen. Het salafisme móet Europa uit!
  Liever nog de hele islam!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Cathja:

   “Binnen een democratie heerst godsdienstvrijheid.”

   Binnen onze democratie (op democratie kom ik zo terug) is godsdienstvrijheid zelfs vastgelegd in de Grondwet.
   Artikel 6, lid 1. “Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.”

   Wat er nu aan de hand is, is dat de laatste clausule niet gehandhaafd wordt. Binnen de vrijheid van godsdienst is bijvoorbeeld het oproepen tot geweld (Dood aan de Joden) niet toegestaan. Toch doet Jozias van Aartsen of hij gek is en zei dat er geen grenzen zijn overschreden. Ook al heeft hij zijn Rechtenstudie niet afgemaakt, hij zal dondersgoed weten dat hij uit z’n nek lulde. Ook verbiedt art. 6 het om aan een ander een geloof op te dringen of het aan een ander onmogelijk te maken een geloof te verlaten en/of zich te bekeren.

   Je zegt dat de democratie bijna ongemerkt wordt afgeschaft. Dat geloof je toch zeker zelf niet? Wat zou je zeggen van het referendum over de Europese Grondwet? Het toenmalige Kabinet heeft z’n achterwerk afgeveegd met de uitkomst ervan. Democratie in ernstig verval. Bijna ongemerkt, volgens jou? Vervolgens het Verdrag van Lissabon. Weer zo’n staaltje van zich onttrekken aan elk democratisch principe. Als klap op de vuurpijl laat de subversieve volksvertegenwoordiging, de Tweede Kamer, het stelletje landverraders ermee weg komen. Ergo Buziau Conclusio: democratie is duidelijk merkbaar afgeschaft.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Cathja zegt:

    @ J.C.Th. Köhler om 15:59

    Ik bedoelde met te zeggen “Ja, tot op zekere hoogte hebben we hier nog democratie, al wordt dit bijna ongemerkt afgeschaft” dit:

    Juncker was het volgens mij, die de opmerking maakte (vrij vertaald), dat men in Brussel eerst nieuwe regels/richtlijnen bekend zou maken om te kijken of er vanuit de bevolking verzet zou komen, en zo niet, dan drukte men de plannen erdoor en was er weer een nieuwe wet of richtlijn ontstaan. Dit zouden ze herhalen, net zolang tot er geen weg meer terug zou zijn en alle macht in Brusselse handen zou zijn.

    Via dit ‘systeem’ willen ze dus ongemerkt kleine stapjes zetten, en heel doelbewust naar een totale machtsovername toewerken. De bevolking moet dus telkens aan kleine veranderingen wennen.
    In mijn directe omgeving zijn er maar enkelen die dit gevaar (willen) zien. De meesten hebben nog een prettig leventje en zeggen weinig te merken van veranderingen. Ik kom ook zorgeloosheid richting de toekomst tegen. Daarom schreef ik dat het ‘ongemerkt’ gebeurt.

    De door u genoemde grote stappen lijken velen voor lief genomen te hebben.

    Like

 3. Geert zegt:

  Zouden zij nu ook een baan hebben vraag ik me altijd af.

  Like

 4. geentvkijker zegt:

  juist ! wat ze doen moeten die lui zelf weten, maar graag IN EIGEN GEBIED, dat ze elkaar DAAR maar naar het leven staan. Dergelijke lui horen hier gewoon niet thuis.
  En over het feit : dat Islam, is Islam ….en een moslim, zou altijd een moslim zijn, hoe je het ook zou bekijken…ik weet niet, dat kan wel zo zijn OFFICIEEL….maar toch twijfel ik nog, of dat wel zo is, en dan bedoel ik de dagelijkse praktijk. Ik ken zelf genoeg moslims, die ik als het er echt op aan zou komen, ( denk ik ) er niet achter staan, dat anders-gelovigen vermoord zouden moeten worden…ik kan het me niet ( nog niet althans ) voorstellen, Ik heb 1 voor 1 de revue laten passeren, sommigen hebben hier zelfs een Nederlandse vrouw / partner. Ik probeer het me voor te stellen, Gematigde moslims zouden niet bestaan volgens Wilders ook, maar ik vraag me toch af, of die werkelijkheid…..werkelijkheid is en zal worden ? Ik geef toe, ik kan me natuurlijk vergissen… Ik heb er TOCH een vermoeden van, dat als ECHT puntje bij paaltje komt, er veel moslims zich AFKEREN van hun geloof, dan wel de SLACHT-praktijken aan de ` moedige `
  collega `s overlaten en ZELF buiten de situatie gaan staan. Maar goed, dat is mijn gedachte hierover…ik weet niet of de andere mensen hier er ook zo over denken. Zelfs van de I S strijders
  las ik gisteren dat 26% naar huis is terug gekeerd ( hoewel er anderszijds ook nog bijkomen ) ben benieuwd HOE dit verder afloopt….Ik heb er juist een vermoeden van, dat veel moslims hun `geloof ` niet vol zullen houden, als het er ECHT op aan zou komen ( dat denk tot nu dan )

  Like

 5. geentvkijker zegt:

  ik moet er wel even bijzeggen, dat ik alleen moslims ken, die gewoon NEDERLANDS leven, en ook gewoon dezelfde kleren, spijkerbroek enz, dragen. Die ik ken leven gewoon als wij hier, dit even terzijde

  Like

 6. exter39 zegt:

  Mag je eigenlijk Salafisme , wel tot een godsdienst rekenen??? de manier van het dwingend verspreiden , zo niet dan de dood , is dat nog wel als een erkende Godsdienst te aanvaarden ??

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  +

  ISIS is a true product of Salafism

  http://islam.hilmi.eu/senior-saudi-salafi-cleric-isis-is-a-true-product-of-salafism/

  This is not the first time that Al-Kalbani has challenged the mainstream Saudi clerics. He has harshly attacked suicide bombings, published a fatwa permitting poetry,and called for allowing women to drive cars.

  +

  Like

 8. geentvkijker zegt:

  het is toevallig NU op Ned. 2 !!! in Arena……….
  ( khebokunxde TVaan hahaha )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s