Laffe aanval op Wilders

Screenshot_29

(Door: Wim van Schaik)

Even dacht ik: laat maar. Maar na het lezen van de bijdrage van Martha N., “De angst voor Geert Wilders slaat toe”, is dit de ultieme illustratie van haar gelijk: Het Reformatorisch Dagblad dat zijn lezers afraadt om op Geert Wilders te stemmen. Het staat prominent op de voorpagina: ‘PVV-leider Wilders verdient steun christenen niet’. Als je dat op de voorpagina zet, moet je de PVV wel als een enorme bedreiging zien. Bedreiging voor de immer door het RD gepromote SGP wel te verstaan! En waarom zouden christenen dan niet op de PVV moeten stemmen? Het betuttelende redactioneel commentaar vindt dat dit niet kan, omdat de opstelling van de PVV in het abortus- en euthanasiedebat niet die van de SGP is.

Maar de krant legt niet uit waarom christenen dan wel  via de gedoogsteun van SGP een kabinet van PvdA en VVD – beide partijen pro legale abortus en euthanasie – mogen steunen? Of waarom christenen – weer via de SGP – dan wel zij aan zij mogen optrekken met D66, de partij die ooit legale euthanasie mogelijk maakte en ook nog eens enthousiast alle christelijke waarden in ons land uitverkoopt aan de islam. Kan allemaal en hoeft voor de SGP-christen geen probleem te zijn. Maar pas op voor de boze PVV! O, o, wat moeten die SGP-knechten van het RD de hete adem van de PVV in de nek voelen!

Maar is die SGP zelf wel zo principieel antiabortus als zij wil doen voorkomen? Of is die partij meer van de reaalpolitiek? Stemmen voor strengere regels bij de uitvoering van een wet die je absoluut verwerpelijk vindt, is toch – plat gezegd – voor abortus stemmen, maar dan alleen wat minder. Niet zo principieel. Zul je bij de PVV niet meemaken: tegen massale instroom ‘vluchtelingen’, maar vooruit, veertigduizend kan wel…

En passant verwijt de commentator de PVV dat deze geen ingrijpende koerswijziging teweeg heeft weten te brengen tijdens de gedoogperiode. Nee, dan de SGP, die hondstrouwe gedoger van dit kabinet, die heeft veel weten te bereiken voor de eenverdieners. Niet dus. Daarom, een smerige opmerking die ook nog eens niet ter zake doet. Maar hij past wel helemaal in de strategie die we voortdurend zien in het RD: Wilders en PVV bashen. Zo wordt Wilders regelmatig uitgemaakt voor populist. Maar toen Samsom (PvdA) zich na de aardbevingen in Groningen naar die provincie spoedde, schreef het RD echt niet dat dit een daad van populisme was of dat hij dit deed om ‘er garen bij te spinnen’.

Het is duidelijk. Ze zijn in het refo kamp doodsbang voor de PVV. Ze beseffen heel goed dat de groei van de PVV ook ten koste gaat van de SGP. Het kan de kiezers immers niet ontgaan dat de PVV de enige partij is die het ware karakter van de islam benoemt. De SGP komt al lange tijd niet verder meer dan wat geneuzel over integratie. Het belangrijkste zorgpunt van deze tijd, het tegengaan van de islamisering van Nederland, en dus ook van de stromen ‘vluchtelingen’, is daarom bij de PVV in betere handen dan bij de SGP.

Intussen doet het RD er alles aan om zich politiek correct te gedragen. Dat moet kennelijk om het predicaat ‘kwaliteitskrant’ te verkrijgen. Nooit verwijzen naar de islamachtergrond van rovers en messentrekkers, altijd terroristen schrijven als het om moslims gaat, steevast bezorgde burgers extreemrechts noemen, meedeinen op de absurde, maar politiek correcte opvatting als zouden wij onze grenzen niet kunnen beschermen (en gelijk maar met de karikatuur van ‘een muur om ons land bouwen’ aankomen) enz. enz. Zo nodig zelfs de feiten geweld aandoen, ombuigen of verdoezelen, zoals bij dat verdronken ‘vluchtelingetje’, dat geen vluchteling was, of bij die vrouw in Oranje die volgens het RD ‘ten val’ kwam, terwijl ze ruw tegen de grond gewerkt werd. Of wel op de voorpagina berichten over die schietpartij in de VS , maar niet de minste suggestie dat dit met islam te maken had, terwijl er daarvoor al direct aanwijzingen waren. Pas toen zelfs een blinde kon zien hoe de vork in de steel zat, kwam het RD met de feiten. In steeds kleinere berichten en steeds meer weggedrukt tussen ander nieuws. En dan nu weer het trieste dieptepunt: een regelrechte aanval op een principieel en integer politicus.

De hoofdredacteur van het RD vleit zich met de gedachte dat voor veel RD-lezers de krant het eind van alle tegenspraak is (‘Het staat in de krant’). Daar kon hij wel eens gelijk in hebben: de reformatorische NOS zeg maar. Dat brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Die verantwoordelijkheid is bij het RD beslist niet in goede handen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", demoniseren, Geert Wilders, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, linkse gereformeerden, mainstream-media, meningsdictatuur, political correctness, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

57 reacties op Laffe aanval op Wilders

 1. OphEUffen zegt:

  Top, eindelijk een onderwerp waarover ik mij niet druk kan maken. Die paar zetels van de SGP vallen in het niet bij de 39 zetels waarop de PVV de laatste weken wordt gepeild. Ik snap best dat de SGP die paar zetels wil beschermen. Het is alles wat ze hebben. Wel weer jammer en hypocriet dat er -zoals gewoonlijk- valse argumenten worden gebruikt. Peter Frans Koops te Spakenburg, kom er maar in.

  Like

 2. Martha N zegt:

  Wim, goed geschreven.

  Like

 3. tjonge zegt:

  zeg het al heel lang, maar niet alleen de islam is ons vijandig, het zijn ook al die christelijken op een enkeling na.
  al die christelijken die een lans breken voor de islam, hopende dat er potentiële bekeerlingen tussen zitten wat de christelijke kerk is zo goed als dood in nederland/europa.
  .
  graag artikel 1 schrappen uit onze grondwet en alle religies achter de voordeur en religieuze instellingen, gebouwen, kledingstukken en overigen verbieden.

  Like

  • Foeke de Koe zegt:

   Nou tjonge ik ga niet achter de voordeur maar de straat op,Ldh ,en heb geen religie maar een geloof geloof in Jezus van de bijbel en moet niets hebben van sharia en salafisten
   e.d.

   Like

   • Driek zegt:

    Foeke de Koe zegt: Nou tjonge ik ga niet achter de voordeur maar de straat op,Ldh ,en heb geen religie maar een geloof geloof in Jezus van de bijbel …..

    Maar u hoeft toch met uw geloof in ‘Jezus van de bijbel’ toch niet de straat op te gaan? of begrijp ik u verkeerd.

    Like

 4. Joshua zegt:

  En de SGP zwijgt in alle talen, ook ik heb diverse brieven naar hen gestuurd, doch ,geen antwoord.
  Zij heulen met de EU IDIOTEN mee, en de commentaren leggen zij zonder in te kijken naast zich neer, hypocrieten die zich christenen durven noemen zijn het, net als het CU verrader zooitje waar je geen antwoord van krijgt.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben wel klaar met de lafheid, en de dubbele agenda, van de SGP. Ik laat mij door hypocrieten niet voorschrijven wat ik moet kiezen, denken of doen. RD is dus ook lid geworden van: “de linkse kerk”. Het kan verkeren zei Bredero reeds.

  Like

 6. Joop Sigaar zegt:

  Ze snappen niet dat ze de krokodil aan ’t voeren zijn , uiteindelijk worden ze zelf opgevreten .

  Like

 7. Ik geloof dan ook niet, dat de SGP deep down zo anti-islam ís. Formeel natuurlijk wel, want ze moeten de christelijke zaak hoog houden, en dat is juist, wat de islam zi niet-aflatend zit te beschimpen: “Christenhonden en dergelijke.” Maar in feite hebben ze veel te veel met de islam gemeen, om in de praktijk niet iets van begrip en verwantschap te voelen:
  De rolverdeling tussen man en vrouw, de hardvochtigheid jegens andersdenkenden, de verwrongen houding ten opzichte van seksualiteit, de liefdeloze geloofsbeleving…..En geloof maar niet, dat de SGP zo dol is op de scheiding van Kerk en staat: ZIJ hebben dat zéker niet ingevoerd!
  Als je het mij vraagt, zou er als beiden het de kans gaven, héél wat begrip kunnen ontstaan tussen de SGP en de islam!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Een aantal jaren geleden zijn wij naar een lezing geweest van een Israëlische anti-terreur specialist. De lezing ging uit van ‘christenen voor Israël’ en was heel interessant.

  De professor in de anti terreur – hij had ook in het Israëlische leger gezeten – zei toen al dat Duitsland het eerste land was dat zou gaan islamiseren, wat mij verbaasde, omdat ik Zweden meer als kanshebber zag.

  Op dergelijke bijeenkomsten kwamen en komen veel mensen die op de SGP stemmen.

  Ik kwam in gesprek met verschillende mensen en die bonden mij allemaal op het hart om ‘toch alsjeblieft op Wilders te gaan stemmen’. Ik stelde hen gerust door te zeggen dat ik dat al deed.

  Later, toen wij weer een lezing bezochten, was er o.m. een professor die voor de SGP ik meen in de Eerste Kamer zat. Ik ben zijn naam kwijt. Hij begon toen al zijn twijfels over Wilders uit te spreken en wij vermoedden destijds al dat dit was omdat Wilders teveel stemmen bij de partij wegtrok. Nadien hebben we dat weer meegemaakt.

  Waarmee ik maar wil zeggen dat ook orthodoxe christenen alles in het werk stellen om hun stemmen te behouden. Fraai is het niet, wel schijnheilig!

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  De christelijken hebben baat bij de islam. Nu, op korte termijn. De islam (lees het wangedrag van de moslimkoters) zorgt ervoor de veel ouders hun kinderen op een christelijke school doen. Kunnen ze prettig hersenspoelen.
  Op de lange termijn moet god de boel maar oplossen wanneer de vervolgingen van christenen hier beginnen. En veel vervolgingen en ellende brengt de mensen weer naar de kerk, dus het SGP zit goed. En dat is net zo dom geredeneerd als jezelf opblazen tussen je medemensen om het paradijs te bereiken.
  Graag onmiddellijk alle geloofspartijen uit ons bestuur. Nu.

  Like

  • Ekster zegt:

   Precies! Geloven doe je maar thuis of in de kerk. Religie met politiek mengen leidt tot niets dan narigheid. Een land besturen op basis van eeuwenoude sprookjes werkt nou eenmaal niet. Gek he?

   Like

 10. De meeste incest gevallen komen bij de reformatoren gezinnen voor, laten ze zich daar eens druk over maken

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad , een oud medewerker van mij , wiens vader huisarts was in enkele refo-gemeenten in de Alblasserwaard , is op 56 jarige leeftijd al gestopt met werken omdat hij de ellende niet meer aan kon in zijn omgeving .
   Inteelt , incest , verkrachting , door zowel “gewone” burgers als ouderlingen en zelfs meneer de dominee …………..
   En altijd deden ze er alles aan om het te verdoezelen . Ook dekten ze elkaar .
   Hij was er zo kotsmisselijk van dat ie zelfs zijn woonplaats heeft verlaten “omdat ie die smoelen niet meer kon zien “.

   Ik zie hier vanuit mijn huis die ” eikenhouten planken ” zondags twee keer per dag naar de kerk marcheren met hun uitgestreken smoelen en dan vraag ik me altijd af wat die allemaal uitspoken als het donker begint te worden .

   Een schrijnend verhaal vertelde mijn medewerker me ; een meisje werd door haar eigen vader regelmatig misbruikt .
   En kennelijk stond pa er niet bij stil dat zijn dochter dan wel eens zwanger zou kunnen worden , want de pil is zondig tenslotte .
   Zij mocht geen verkering hebben , ondanks dat ze stapelgek was op een simpele boerenzoon .
   Nu ze zwanger was mocht dat ineens wel zodat die knul de verantwoording in zijn schoenen geschoven kon krijgen .
   De sukkel vertelde tegen zijn vrienden dat zijn vriendin ineens zwanger van hem was .
   Eén was er zo bijdehand om op te merken dat die jongen nooit de vader kon zijn als ie volgens zijn eigen zeggen nooit seks met dat meisje gehad had .
   Zoveel onnozelheid vind je alleen nog in de bible belt , denk ik .
   Jongen naar de huisarts en zo kwam het balletje aan het rollen .

   Refo’s ; halve moslims !

   Like

   • delamontagne zegt:

    Bij die zwaar gereformeerden was het ook gebruikelijk dat als een meisje ongewenst [ongetrouwd] zwanger werd EN het werd bekend, zij “schuldbekentenis” moest doen.
    Midden tussen het kerkvolk wel-te-verstaan, dus op de preekstoel of in ,t middenpad in de kerk, met de ogen berouwvol teneergeslagen aan IEDEREEN bekennen dat ze “gezondigd” had.
    Iets dergelijks hoorden wij jaren en jaren geleden van een Gristelijke kennis, wier dochter dit ook te wachten stond.
    Maar ik meen ze waren er zo verontwaardigd over, dat ze een ander kerkgenootschap opzochten.
    Ze lazen ook dat R.D, maar over muslims hadden ze toch onwrikbare ideeën.
    Zij was n.l verloskundige en kwam ook in allochtonen-gezinnen.
    Om kort te gaan: werd daar als een stuk vuil behandeld.
    Dit is dus al 25 à 30 jaar geleden.

    Like

  • Propior zegt:

   Kom eens met bewijzen en cijfers!

   Like

   • harry zegt:

    @ Propior ,

    begrijp ik je goed dat je bewijzen wilt van die incest ?
    Zal niet meevallen , want die misbruikers ( kerkgemeenschappen ) houden geen statistieken bij .
    Ze stoppen alles in de doofpot .
    Stomme vraag dus , als je bedoelt wat ik vermoed .
    Zelfs bedreiging schuwen ze niet om het uit het nieuws te houden .
    Ook een soort ” schaamtecultuur ” , net als die mossels .

    Heb trouwens nog wel een voorvalletje als voorbeeld .
    Een timmerman van een jaar of veertig , woonachtig zo’n 500 meter van mijn ouderlijke woning , misbruikte zijn twee dochters , als ik me goed herinner waren ze 9 en 11 toen het aan het licht kwam .
    Ze werden in mijn woonplaats uit de kerk gezet en hoe denk je dat ze dat oplosten ?
    Ze verhuisden naar het volgende dorp , waar ze nog veel zwaarder gelovig waren .
    Daar werden ze kennelijk goed ontvangen , want ze wonen er nog steeds .

    En begrijp me goed , ik heb er niks op tegen dat iemand iets oprecht gelooft , maar dit soort excessen dienen we wel te openbaren , om maar even in de sfeer te blijven .

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Je antwoordt meneer of mevrouw ‘Nader’ (zal wel afgeleid zijn van ‘propior deo’ oftewel nader tot god) heel netjes, Harry. En dat nog wel op zijn/haar van een agressief uitroepteken voorziene -maar behoorlijk loze- vraagkreet zoals we die we ook uit andere bedenkelijke kringen kennen.
    Dit kan niet anders dan een zich aangevallen voelende, waarschijnlijk Refdag lezende, ‘gelovige’ zijn, zoals die lieden min of meer beschreven worden in het stuk van Wim van Schaik.

    Zoals ieder nadeel (de aanwezigheid van ‘Prior’), hep dit zijn voordeel, gelijk onze balvirtuoze wijsgeer ooit sprak.
    Het voordeel vind ik, dat mijn documentatie van refo-huichelarijen en in duisternis gehulde ondersteense criminaliteiten weer is uitgebreid met jouw voorbeelden.
    Waarvoor dank.

    Like

 11. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wij…van uw óók leegstromend SG
  wisten de weg steeds niet vinden en tobben daar knap mee,
  dus smijten wij met mensonterende en halfvolwassen leuzen
  in de hoop u àf te laten zien van Wilders- keuzen
  al duimend, dat u blind en simpel blijft…
  en nóg steeds niet beseft dat óók onze leugen niet beklijft !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 12. Japio zegt:

  Ik ben een christen en stem wel op de PVV. Veelal heeft het RD het bij het rechte eind maar nu slaan ze volledig de plank mis. Dit is echt een gevalletje “de pot verwijt de ketel” als het gaat om de SGP en hun gedoogsteun voor dit nepkabinet. Uitgerekend de SGP en daarmee ook het RD zouden beter moeten weten wat er op hande is met deze moslim invasie. Ik vraag me af of de christelijke partijen compromissen sluiten enkel en alleen maar om hun bestaan te verzekeren? Vraag je liever af wat er gaat gebeuren als de islam de overmacht krijgt. Dan zijn de Joden en christenen als eerste aan de beurt, ook zij!!!! Laat de rechterflank maar is gaan regeren in Europa/Nederland dan krijgt de autochtone bevolking ook weer eens waar ze recht op hebben, goede zorg, veiligheid, huizen, financiële hulp enz enz. Worden de arme drommels en daklozen ook uitgenodigd voor een diner op welk stadhuis dan ook? Dacht het niet, we hebben hulpbehoevenden zat in Nederland die wat meer aandacht kunnen gebruiken.

  Like

 13. Pingback: Laffe aanval op Wilders | Rechtsaf doorzee

 14. Je moet dat monster geen schade vergoeding geven , een spuitje met chloor doet wonderen , dit zwarte monster heeft geen recht om te leven , het is een schizofrene geloofsgek

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Een uitstekende analyse, Wim!

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Met dit artikel is de linkse kerk volledig door de mand gevallen.
  Ondanks 450 jaar verlichting staan ze op hetzelfde achterlijke niveau als de islam.

  Like

 17. SeeMore zegt:

  Tsja; Gereformeerd. Per saldo dus Jezus verraders pur sang.
  The Bible Belt…Het Walhalla van incest.
  Uiteindelijk net zo Reli-Gestoord als moslims.

  Like

 18. peter de koning zegt:

  De sgp is hypocriet bezig. Bang voor stemmenverlies? Brave hielenlikkers ipv Gods Woord te laten klinken en zout te zijn in deze wereld. Ze gaan de EO toch niet achterna als zoutloze vereniging.

  Like

 19. Wie tegen dit oprukkende nationalisme is, moet hier de huidige politici op aan kijken. Zij hebben dit veroorzaakt door ons voor 100% aan de EU te verkwanselen, grenzen voor iedereen te openen en niet meer (eerst) aan de eigen bevolking te denken. Voeg daar het slappe beleid en het toenemende onveiligheid aan toe, een je hebt een voedingsbodem voor nationalisme.

  Like

 20. Ron zegt:

  Ik krijg het idee dat de landverraders ook al tot de voorheen christelijke partijen zijn doorgedrongen.
  Ik vermoed dat ook de SGP niet zal aarzelen om de niet-moslims (Christelijk of anders/niet/gelovig) aan de barbaren uit te leveren. Iets over andere wang zullen ze dan wel zeggen.

  Ze zijn in elk geval al in die richting bezig om de enige niet-gewelddadige manier om ons te behoeden (via democratie) in de grond te boren. Dit betekent automatisch dat de enige andere manier om ons te behoeden een volksopstand zal zijn.

  Like

  • exmarineman zegt:

   De gereformeerden zijn ook altijd tegen de katholieken geweest. Ik heb ooit eens een vriendinnetje uit Maarn gehad en uiteraard zondagmiddag ook naar de kerk. En dat was in 1970…. en in die kerk werd toch behoorlijk hard tegen de rooms-katholieken aangeschopt en toen heb ik de vriendschap maar verbroken. Zat zondagavond alleen naar TV te kijken en de rest zat redelijk ver weg want dat mocht niet op zondag. En ze zijn nog steeds tegen die andersgelovigen zoals katholieken maar zelfs ook tegen de hervormden…..en ook dat zalvende spreken….. Dus men heeft wel aardig wat gemeen met de booslims.

   Like

 21. sleijster2 zegt:

  Maandag heb ik de volgende reactie naar de RD-hoofdredactuie gestuurd:
  (geen reactie ontvangen)

  Je kunt een partij beoordelen op christelijke punten die absoluut geen enkele rol spelen in de huidige vragen die over ons land rollen. Maar dan leef je buiten de realiteit. Wij, christenen, moeten onze stemkeuze bepalen op de punten die vandaag de dag belangrijk zijn. Dan faalt de CU enorm en de SGP in mindere mate. Bovendien heult de CU met de vijand (D66), evenals de SGP, en dat ook nog met de PvdA/VVD-kliek. Elke partij kan… behalve de PVV? Is dit dan wel geoorloofde christelijke politiek?
  Dus is een stem op de christelijke partijen vandaag de dag een foute stem, een écht foute stem.

  Het sluiten van de grenzen is WEL uitvoerbaar. Niemand, beste RD-hoofdredactie, beweerde dat ze absoluut hermetisch afgesloten moeten zijn. Een duidelijk en krachtig signaal zou al heel veel betekenen. Verder lees ik geen argumenten tégen Wilders. Het RD kan niet anders dan hem op die vele punten gelijk geven. Een zeer tegenstrijdig verhaal, maar men moet nu eenmaal tegen zijn. Een zeer ondermaats hoofdredactioneel !!

  Overigens, we zijn te laat, de terroristen komen niet meer binnen, ze zijn er al.

  Groet, Harry Sleijster, http://www.vergadering.nu

  Like

 22. gielah zegt:

  Ja, ik heb dat commentaar gelezen.
  Ik heb het uitgeknipt en het ligt bij mij op de kast.
  Ik had een jaarabonnement genomen op het Reformatorisch Dagblad… maar toen ik DIT gelezen had meende ik niet langer abonnee op zo´n krant… met zo´n mening… te mogen blijven.
  Ik heb ( maandagavond even voor 19.00 uur) opgebeld en ik kreeg een hele aardige mevrouw aan de lijn.
  Zij schrok, toen ik haar vertelde wat er in dat commentaar stond.
  “Kijk”, zei ik, ” ik ben héél erg bezorgd over de zondvloed van islamieten, die men over ons laat komen en er is maar één politicus die daar tegen waarschuwt… één man…. meneer Wilders…. en juist HIJ wordt door dat commentaar aangevallen.
  Meneer Wilders doet wat de leiders van christelijke partijen zouden behoren te doen, want christenen behoren in staat te zijn afgoderijen en duivelse ideologieën te onderkennen… en om daar NEE tegen te zeggen.
  Maar die leiders dóen dat niet!
  Meneer Wilders wel!
  Ik vind het dan wel erg wrang, dat die commentator dan ook nog eens gaat schimpen dat meneer Wilders niet echt christelijk zou zijn…. want hij handelt tenminste christelijk…. en de mensen, die zogenaamd wél christelijk zijn… die blijven voortdurend en over de hele linie in gebreke”.
  ” Woensdag ben ik weer op de krant”, zei ze, ” en ik wil best even een babbel op de redactie gaan maken.
  Zou u het fijn vinden door een van de redactieleden teruggebeld te worden?”
  ” Nou, nee….” zei ik, “dát verandert niets.
  Bovendien staan álle kranten met hun neuzen precies dezelfde kant uit… het is allemaal koekoek éénzang… en dát alleen al zou alle mensen érg wantrouwend moeten maken… want van oudsher had elke krant zijn eigen mening en zijn eigen accent en zijn eigen insteek…. maar nu denkt en schrijft iedereen net eender…. en dat is éng”.
  Ze was het met mij eens.
  Vandaag ontving ik een officieel briefje van het RD…. waar in stond dat ‘ik natuurlijk vrij was om de krant op te zeggen”.

  Dat woordje ‘vrij’ bleef wat háken bij mij.
  Eigenlijk is het een woord, dat nauwelijks meer past in deze tijd.

  Like

 23. Scarlatti Bombatti zegt:

  ‏@ScarlattiBomba 7 sec7 seconden geleden
  TÉKENEND vr je @keesvdstaaij JE Laffe aanval op Wilders zal je dr GOD NOOIT vergeven worden! http://wp.me/p1O7aM-qW2 via @wordpressdotcom

  Heel goed geschreven Wim van Schaik!
  Zo verschrikkelijk jammer dat ik met die WOEDE die,,al lezend, door mij heen sloeg, NIETS kan doen!

  Dit maakt nog eens duidelijk dat de PVV een CLANHOUSE aktie moet doen als ENIGE Politieke Partij en daarna een 2 partijen stelsel en die ‘gelovige partijen’ WÈG ermee!

  Ik kàn er niet meer tégen, wij worden aan de islam overgeleverd, de levens van onze kinderen, kleinkinderen worden hiermee op het spel gezet en dat dat géén ‘leuk spel’ is, is gemakkelijk te zien aan het leed van de Yezidhi vrouwen, meisjes, kinderen, de Christenen waar je die smerige hypocriet van een keesvanderstaaij vreemd genoeg nooit over hoort, IK tenminste niet!
  Ik heb op zijn twitteracc. gekeken… even levenloos als t mannetje zelf…

  Ik heb nooit gedacht dat ik tot ‘bepaalde gedachten en om willen zetten in daden’ in staat was…

  Ik hoop oprecht dat al die dhimmi’s, die #krokodilfeeders hun gerechte straf/afrekening niet zullen mislopen…

  Like

 24. kruisridder zegt:

  De RK en de Protestantse Kerk zijn bepaald ook geen vrienden van de Joden. Ze zien het Volk van God liever ook nog aan het Kruis.

  Like

 25. Qvic zegt:

  Als iedere stemgerechtigde in Nederland op de partij zou stemmen, waar ze dagelijks over hebben. Dan zal de PVV al over de honderd zetels zijn. Het wordt bewust zo laag mogelijk gehouden in de media peilingen, om maar niet de suggestie te wekken dat de PVV alle politieke partijen weggevaagd heeft met zijn standpunten. Hierdoor kunnen de gevestigde order nog zo de uitslagen manipuleren in hun voordeel.

  Like

 26. Teunis zegt:

  Bij de PVV zitten veel katholieken, en bij het RD zijn ze nog altijd liever Turks dan paaps, want de paapse mis is een vervloekte afgoderij. En bovendien waren de katholieken fout in de Tachtigjarige Oorlog en sindsdien niet te vertrouwen, want loyaal aan paus en Vaticaan in plaats van aan vorst en vaderland.

  Like

 27. Sjun Demartelaere zegt:

  Een gereformeerde met Bijbelkennis kan nooit iets hebben met islam omdat islam de positie van Jezus ontkent zoals die onder andere in Mattheüs 3:17 benoemd is. Wordt de SGP hierin gelijkvormig aan de wereld en zet ze haar licht onder de korenmaat dan kan de partij domweg niet langer als politiek alternatief gelden voor wie bijbelvast in het leven staat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het Reformatorisch Dagblad als lichtbaken. Hooguit gelden oriëntatie op partij en krant dan nog als als op zich genomen dood ritueel.
  .
  Hebben dezelfde mensen ook nog eens kennis van koran, hadith en soenna zonder welke de koran nauwelijks verstaan en begrepen kan worden dan rest hen niets anders dan de doodscultus rondom Mohammed te verwerpen als een aberratie van waar het evangelie voor staat. Islam richt zich op een hele andere lichtdrager en dat weigeren aan de kaak te stellen en ervan wegkijken is domweg het geloof der vaderen verzaken. Mattheüs 23 komt ook hieromtrent met een aardige duiding.
  .
  Op die christusondermijnende weg kunnen gelovige mensen niet voortgaan zonder dat de levendmakende Geest die hen duidt welke wegen te volgen geweld aangedaan wordt. Herders die daarvoor verantwoordelijk zijn zullen volgens de overgeleverde Boeken daarvoor eigen verantwoording afleggen bij die sluimert noch slaapt. Misschien helpen de teksten uit Openbaring 3:16-22 ook hen tijdig aan een veranderend perspectief om zich te kunnen omkeren van een ingeslagen heilloze weg.
  .
  Waakt op gij torenwachters van de tijd.

  Like

 28. IK STEM OP GEERT WILDERS..EN OOK NIEMAND KAN MIJ DAARVAN WEERHOUDEN..

  Like

 29. Taljaard zegt:

  Buitengewoon teleurstellend.
  Dit gaat de SGP echt geen extra stemmen opleveren.
  Dat kan ik wel zeker zeggen.

  Like

 30. Sjun Demartelaere zegt:

  Er staat me bij dat Hans Jansen zich ook eens uitgelaten heeft over Islamisering in Nederland: wat te doen en te denken? Ik link er even naartoe want hij heeft duidelijk wat langer aan zijn tekst gewerkt en het zou zonde zjin als niet veel meer mensen van zijn belichting van zaken op de hoogte zouden zijn.
  http://www.arabistjansen.nl/Arabist/ProfPersp2014.html

  Like

 31. Avidia zegt:

  In mijn jeugd woonde wij tegenover streng gereformeerde mensen. Wij hadden een groot plein voor ons huis waar we zomers met vrienden en vriendinnen lekker buiten zaten en een biertje dronken of wat anders. Mijn broer had dan zijn pick-up buiten en we draaide plaatjes (niet hard). Die buren zaten ons dan te begluren, vooral de buurman. Toen hebben ze een aanklacht ingediend over ons schandelijk gedrag. Stiekem kwam een ambtenaar voorbij rijden om poolshoogte te nemen, die persoon was een klant van mijn vader. Hij zag ons gezellig zitten en schoof aan, de buurman zag het gebeuren en was natuurlijk woest, niets meer van gehoord, lachen toch :-}
  Die mensen vergeten te leven door hun strenge geloof, zielig toch!!!

  Like

 32. anieuwkerk zegt:

  zelfs geen vragen over christenen die overboord werden gedumpt……

  Like

 33. koddebeier zegt:

  ‘PVV-leider Wilders verdient steun christenen niet’.??? Ach, het zijn meestal net zulke smeerlappen als mossels. Fijne zijn niet de mijne, het is voor het merenddel een laf achterbaks volkje, wat met alle winden meewaait. Kijk naar het CDA,

  Like

 34. Guardiacivil zegt:

  Dit is typisch een masker om alles te maskeren van dit soort mensen. Twee keer liefst op zondag naar de kerk, al het slechte uit een normaal leven verbieden maar ondertussen schijnheilig en achterbaks zijn, want dat is hun mentaliteit, verbergen en verbieden zoals echte Fariseërs. Ik heb altijd een antipathie gehad met deze mensen, leven in hun eigen goede wereld. Triest en realiteit ook.

  Like

 35. Hallo,ik vind en ik denk velen met mij dat Meneer Wilders de enige nog oprechte politicus is,en ik denk en hoop dat alles wat tegen hem werkt en beweerd en gezegd wordt dat het
  Juist een averechts effect zal hebben,bij mij wel in elk geval.

  Ook ben ik van mening dat alles mag opzouten inclusief dat achterlijk dure koningshuis,dat mag ook wegbezuinigd worden wat hebben er er aan …..NIETS het kost alleen maar heel veel geld.Laat meneer Wilders zich maar bewijzen met 76 zetels.

  Like

 36. Derk zegt:

  Heel jammer dat het RD dit publiceert. Gaat hier het oude gezegde: “Om derwille van de smeer, likt de kat de kandeleer”? En voor de mensen die nog geloven dat NL een democratie is, helaas is dat al geruime tijd om zeep geholpen. We leven nu eerder in een “zachte” dictatuur. En de media zullen hun uiterste best doen om het volk te laten kijken naar hetgeen zij goed achtten. Dan vergeet men achter zich te kijken wat daar allemaal binnen komt stromen. En dit moet georkestreerd zijn, kan niet anders.

  Like

 37. Pingback: Waarom christenen wel het best op Wilders kunnen stemmen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s