De “gematigde islam” is onze nieuwe religie

Screenshot_4

(Door: Daniel Greenfield – Vertaling: “Fubar”)

Ik ben op zoek geweest naar de gematigde islam sinds ‘September 11’ en net als een verloren sok in de wasmachine vond ik hem op de laatste plaats waar ik hem verwachtte.

Er is geen gematigde islam in de moskeeën noch in Mekka. Je vindt hem niet in de koran of hadiths. Als je de gematigde islam wilt zien, blader dan door de stukken in de kranten na een aanslag of volg een cursus over de islamitische religie bij een GroenLinkse huppelkut (verre van letterlijk vertaald, Fub, de rest wel) die zelfgemaakte nep-juwelen draagt.

Je zult geen gematigde islam vinden in Saoedi-Arabië of Iran, maar je kunt hem vinden in de ontelbare nieuwsitems, artikelen en boeken over de twee thuislanden van de twee respectievelijke merken islam.

Lees verder>>>
Fenixx

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamofilie, lafheid, meningsdictatuur, Moslims, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De “gematigde islam” is onze nieuwe religie

 1. Luchtpint zegt:

  “Gematigde” Islam is iets waar we hier in het Westen in willen geloven, met de moed der wanhoop. Want als het zou bestaan, dan kunnen we hier ook blijven poneren dat alle strotafsnijders van IS en alle moslim terroristen zonder baard maar een afwijking zijn van een vastgelegde norm, van een Islam die zogenaamd “een religie van de vrede” hoort te zijn in essentie. Dat willen we geloven, en waarom ? Om de heel eenvoudige reden dat we graag willen geloven dat al die generaties moslims die we hier zelf hebben binnen gehaald net zo zouden denken als wij: op een pluralistische, niet-discriminerende, niet-fanatieke, non-puriteinse, respectvolle manier. Maar zo steekt de Islam jammer genoeg – voor alle bangeschijters die het wanhopig willen geloven – essentieel NIET in mekaar.

  En het vreemdst van al is dat de term “gematigd” in dat verband een duidelijke indicatie vormt van het feit dat er ergens – in de schijterige ontkenning van de realiteit – toch een tipje van de sluier wordt opgelicht. Als we zo graag zouden hebben dat er zoiets zou bestaan als een “gematigde” Islam, waarom moet dit dan steeds opnieuw worden benadrukt als onze samenleving het te kwaad begint te krijgen met moslims ? Misschien wel omdat de believers zelf wel weten dat de Islam op zich nooit “gematigd” KAN zijn ? Angstvallige projectie van een doembeeld dat ons probeert wijs te maken dat de situatie nog te redden valt door de zgn. goede wil van sommige moslims om zich te gedragen als minder dan een echte moslim ? Een soort bezweringsritueel om onze eigen angsten mee te sussen ! Hoe meer je het herhaalt, hoe meer je er in gaat geloven, zoiets.

  Er is dus veel angst gemoeid met de onnozelheid om “gematigde” Islam te poneren als we vroeger overal hebben gehoord dat de Islam zgn. “een religie van de vrede” zou zijn. Hoe meer men “gematigde” Islam wil zien overal, hoe verder we van die dwangneurose (om de Islam nog langer af te schilderen als een “vreedzame” religie) zijn afgedwaald ? Vroeger was het een zgn. “religie van de vrede”, maar op het continuüm van PC zijn we nu opgeschoven naar het idee dat het eigenlijk GEEN religie van de vrede meer KAN zijn en dat we op onze blote knieën zouden mogen hopen dat veel moslims hun eigen religie niet zo ernstig gaan nemen als we eigenlijk vrezen ! Die godsdienst van de vrede waar Bush en Obama van spraken, die leugen is al lang uitgedoofd en achterhaald, zo lijkt het, dus hebben we nieuw stukje mythologie bedacht, die perfect onze angst voor wat komen gaat open en bloot onder het voetlicht plaatst. Van ironie gesproken: politiek correcten proberen dus continu het probleem te verdoezelen, terwijl ze tegelijkertijd door hun terminologie al hun eigen angsten en zwakheden te kijk stellen ! Ze geloven er zelf niet in.

  In twee woorden: WISHFUL THINKING !

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  geentvkijker. LEES JE EVEN MEE?!!!

  Like

 3. Giny zegt:

  Daar kun je een heel lang verhaal van maken,
  maar dat wisten we al een poosje!

  Like

 4. Jan zegt:

  Missouri in staat van alarm: 60 mobieltjes in een keer gekocht en een enorme hoeveelheid propaangas gestolen
  http://fox4kc.com/2015/12/10/dozens-of-propane-tanks-stolen-from-3-different-metro-locations/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s