Deense splinters

Screenshot_10

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel Denemarken geregeerd wordt door een midden-rechts coalitie en hoewel de burgers overwegend tegen nog meer invloed van de EU gestemd hebben, blijft hen toch niet hetzelfde lot bespaard als in alle andere EU-landen. Omdat de winter nadert, is op dit moment de onderbrenging in gebouwen favoriet. Maar hoe komen we daar aan . . . in beslag nemen.

Ongeveer 4.500 mensen hebben in november asiel aangevraagd in Denemarken. Dat is het grootste aantal sinds 14 jaar. Maar alle asielzoekerscentra zijn vol en er is nog steeds behoefte aan nieuwe “vluchtelingen”centra . . . en wel snel.

Daarom sloot de regering op 13 november met ondersteuning van de sociaaldemocraten, de Deense volkspartij, de Liberale Alliantie en de conservatieven een overeenkomst. Deze overeenkomst geeft de regering de mogelijkheid om in te grijpen in het planningsrecht, inclusief gemeentelijke en lokale plannen, om haar de vrije hand te geven betreffende de huisvesting van “asielzoekers” en gemeentelijk recht buiten werking te stellen.

Slechts drie dagen na de overeenkomst werd de gemeente Nyborg erover geïnformeerd dat zij in haar eigendom “Strandvaenget” 500 “asielzoekers” moet onderbrengen.

“Dat betekent een grote verandering. Het is een woongebied waar veel bezorgde burgers wonen. We weten niet welke effecten dit op het dagelijks leven zal hebben”, zegt burgemeester Kenneth Muhs tegenover het Deense nieuws.

In “Strandvaenget” bestond 40 jaar lang een centrum voor gehandicapten, dat echter in het jaar 2014 gesloten werd. De locatie is prachtig aan het water gelegen en er is een vrijetijdsinfrastructuur. Volgens de website van het ministerie worden de eerste “asielzoekers” deze week in “Strandvaenget” verwacht.

Ook in Noord-Seeland is de regering van plan om een opnamecentrum voor 500 personen in een kleine stedelijke gemeente met 1.158 inwoners te openen. Het is het oude ziekenhuis in Esbønderup, dat in 1755 werd geopend en in het jaar 2011 werd gesloten. Sindsdien werd zonder succes geprobeerd om de leegstaande gebouwen te verkopen.

“We werken er aan het aantal ´asielzoekers´  te verminderen. We zijn in gesprek met de Deense immigratieautoriteit. We hebben ook gezegd dat zich asbest en schimmel in de ruimtes bevinden. Dat betekent dat deze korte of langere tijd niet gebruikt kunnen worden”, aldus de burgemeester van Esbønderup. “Maar er zullen ook enkele arbeidsplaatsen worden gecreëerd, bijvoorbeeld bij de catering, en de bewoners zullen ook boodschappen doen in supermarkten”, zegt Kim Valentin.

De nieuwe overeenkomst betekent dat de autoriteiten in geval van nood een uitgebreidere mogelijkheid hebben om gebouwen, die zich in openbaar eigendom bevinden, te gebruiken. Door deze bepaling wordt het de autoriteiten mogelijk gemaakt om sporthallen, gesloten verzorgingshuizen, scholen en vrijetijdscentra enz., in dien nodig, te gebruiken.

Nu zou je kunnen verwachten dat het opzien baart dat de regering daadwerkelijk van plan is om openbaar eigendom zoals sporthallen hierbij te betrekken, want dat zou betekenen dat de activiteiten die daar plaatsvinden, vermindert respectievelijk afgezegd moeten worden.

De aantallen voor oktober en november geven er geen enkele aanwijzing voor de toestroom van “asielzoekers” in Denemarken terugloopt, integendeel, men verwacht dat de toestroom zal toenemen, vooral nadat Zweden haar grenzen heeft gesloten.

En als Zweden haar grenzen gesloten heeft, moet Denemarken handelen. Met het oog op de nieuwe record toestroom van “asielzoekers” kun je zeggen dat de maatregelen van de regering, die beloofd werden in de verkiezingscampagne, te langzaam worden ingevoerd.

Als men een onmiddellijke vermindering van de aantallen wil realiseren, zou dit betekenen dat Denemarken gedwongen zou zijn om haar lidmaatschap van de VN-vluchtelingenconventie op te zeggen. Dat is onwaarschijnlijk en ook al mocht dit gebeuren, dan is de overgangsperiode een jaar. Als Denemarken lid zou blijven, zullen er tot het jaar 2017 duizenden “asielzoekers” bij komen.

Screenshot_11

In het ergste geval zou de toestroom naar Denemarken op het hoge niveau tussen oktober en november schommelen. Dat zou betekenen dat het aantal naar verhouding dichtbij het aantal in Duitsland komt. Wanneer er in het jaar 2016 iedere maand 4.500 “asielzoekers” naar Denemarken komen, dan bedraagt het aantal uiteindelijk 54.000.

De bevolking in Duitsland is ongeveer 14,3 maal zo groot als die in Denemarken. Als Denemarken 54.000 “asielzoekers” opneemt, dan zou dat gelijkstaan aan 775.460 mensen in Duitsland. Bovendien zou men op grond van de huidige regeling, op grond van gezinshereniging, het aantal van 54.000 met 2,5 moeten vermenigvuldigen. Dat wil zeggen dat dit alleen al in één enkel jaar 135.000 mensen zouden zijn.

Niemand kent de toekomst, daarom is het onmogelijk te zeggen welke kant het uitgaat. Maar waar de reis ook naartoe gaat, we kunnen zeggen dat Denemarken op weg is om voorgoed te veranderen.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Bron oorspronkelijk artikel:
http://denkorteavis.dk
Auteur: Hara Dvinge

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Denemarken, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Deense splinters

 1. Jade zegt:

  Weet je wat het is met die hoofddoeken?
  We, nee, Ze, halen massaal Magere Hein naar binnen.
  Deze kerst kan wel eens de laatste zijn.

  Like

  • Driek zegt:

   Jade zegt: Deze kerst kan wel eens de laatste zijn.

   En toevallig kwam deze zwartgallige gedachte ook bij op, ik lees zojuist dat in Geldermalsen het grootste opvangcentrum van Nederland komt, dit is niet normaal meer, eens moet er toch een einde aan komen.

   Like

   • hendrikush zegt:

    “Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen”?
    Deze Kerst wordt de laatste waarbij we dit in Europa kunnen zingen.

    Like

 2. jungleelephant zegt:

  “En de bewoners zullen ook boodschappen doen in de supermarkten”!Joepie,wat zal de middenstand blij zijn met deze proletarisch winkelende klanten!

  Like

 3. Ron zegt:

  Boodschappen doen?
  Laat me niet lachen. De boel leegklauwen zullen ze wel bedoelen.
  Alleen de sporadische nette immigrant zal ontvangen zakgeld meenemen om te betalen. De rest (meer dan 90%) zal gewoon némen wat ze willen.
  De winkelier zal wel net als in duitsland de schadeloosstelling aan de overheid moeten vragen en vooral geen aangifte doen, want die zal niet worden opgenomen (instructie van de overheid).

  Like

 4. Er worden momenteel miljoenen zakken vol ziektekiemen het continent binnengelokt. Nu ben ik al vies van die kutklanten die eerst aan hun vingers likken waarmee ze in hun reedt hebben gepurkt en dan door de bak met sperciebonen of tomaten graaien tot ze de goeien gevonden hebben maar graaiende ziektekiemenbrengers van ebola en olifantenpoten waar wij zelfs niet tegen ingeënt kunnen worden zorgen er voor dat ik alleen nog maar groenten uit blik met als Land van Oorsprong Rusland vreet. Ja, ik ben racistische nazi.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Fragment.
  2 Genaleese melaatsen komen mekaar tegen in de Kalverstraat. Zegt die ene melaatse hallo ik dacht al dat jij het was want ik rook je aankomen. Je hebt zeker de wind in je rug.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s