Poetin: “In de allereerste plaats verdedigen de Russische soldaten in Syrië ons land.”

Screenshot_17

De Russische president Vladimir Poetin.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin verklaarde tijdens een vergadering op het Russische ministerie van Defensie waarom Moskou militair actief is in Syrië. Het gaat in de eerste plaats om de bescherming van Rusland.

De “Islamitische Staat” en andere jihadistische terreurbewegingen bedreigen niet alleen de stabiliteit in het Nabije en Midden-Oosten, maar ook de binnenlandse veiligheid van Rusland. Vooral in de islamitische Kaukasus-republieken proberen deze militante organisaties leden te rekruteren en hebben daarbij ook succes, zoals enkele duizenden Tsjetsjenen laten zien die in Syrië en Irak voor de “Islamitische Staat” vechten.

De Russische president Vladimir Poetin legde nu tijdens een vergadering op het ministerie van Defensie uit waarom Moskou de Syrische regering militair ondersteunt om zodoende deze terreurorganisaties te vernietigen. “In de allereerste plaats verdedigen de Russische soldaten in Syrië ons land. Onze handelingen worden niet gedicteerd door de een of andere onduidelijke, abstracte geopolitieke belangen en ook niet door de wens om te trainen en nieuwe wapensystemen te testen – wat echter op zich belangrijk genoeg is. Het wezenlijke is echter een bedreiging voor Rusland zelf af te wenden”, aldus de Russische staatschef. Dat bericht het persagentschap “Sputnik”.

Sinds het militaire ingrijpen van Rusland in Syrië konden de regeringstroepen van president Bashar al-Assad grote successen boeken en constant grotere delen van de door de extremistische milities bezette gebieden bevrijden. In de nu ongeveer twee en een halve maand durende Russische ondersteuning konden meer radicaalislamitische doelen vernietigd worden dan door de door de VS aangevoerde coalitie in alle maanden daarvoor.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, ISIS, Islam, Poetin, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

10 reacties op Poetin: “In de allereerste plaats verdedigen de Russische soldaten in Syrië ons land.”

 1. Tsjechische president: “Turkije gedraagt zich als bondgenoot van Islamitische Staat, hoort niet bij de EU”

  urkije zou geen lid van de Europese Unie mogen worden. Dat heeft de Tsjechische president Milos Zeman gezegd. Hij voegde toe dat Ankara zich soms gedraagt als een bondgenoot van de Islamitische Staat (IS), hoewel Turkije deel uitmaakt van de NAVO.

  “Turkije is lid van de NAVO, maar gedraagt zich soms meer als bondgenoot van IS,” citeerde de Tsjechische krant Parlamentni Listy Zeman. “Het land haalt olie uit Syrië waarmee de terreurgroep wordt gefinancierd.”

  De vijand van mijn vijand is mijn vriend

  De president deed deze uitspraken tijdens een driedaags bezoek aan de stad Kadan. Zeman omschreef het beleid van Turkije als volgt: ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Hij verwees daarmee naar de Turkse onderdrukking van de Koerden, ‘de enigen die IS effectief bestrijden’.

  Zeman vindt dat er geen reden is om Turkije toe te laten tot de EU. Hij kan zich ook niet vinden in plannen van de EU om Ankara 3 miljard euro te geven voor de Syrische vluchtelingen in het land. Lees verder >>> http://www.ninefornews.nl/tsjechische-president-turkije-gedraagt-zich-als-bondgenoot-van-islamitische-staat-hoort-niet-bij-de-eu/

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  +

  Klik om toegang te krijgen tot 20151210briefreligieuzeorganisatiesdef.pdf

  +

  +

  Klik om toegang te krijgen tot 20151210briefreligieuzeorganisatiesdef.pdf

  +

  Like

 3. Pingback: Poetin: “In de allereerste plaats verdedigen de Russische soldaten in Syrië ons land.” | Rechtsaf doorzee

 4. Stef zegt:

  Waarom is Turkije bij de NAVO. ?

  Like

  • Q zegt:

   Wat zou u denken van de Bosporus ? Deze zeestraat tussen de Zwarte zee en de Middellandse zee is eenvoudig af te sluiten door de Turken. Dat zou de Russen problemen geven bij de bevoorrading van schepen in de Middellandse zee.

   Like

 5. Advocaat Jan-Heijn Kuijpers van Cees H., de drugscrimineel met wie toenmalig officier van justitie Fred Teeven een miljoendeal sloot, heeft vandaag spijkerhard uitgehaald naar premier Mark Rutte. Die sprak eerder op de dag over een zeer waardevolle tegenprestatie die H. zou hebben geleverd in ruil voor de Teeven-deal.

  Kuijpers betitelt de uitlatingen van Rutte als “onzin” van iemand die zoals vaker van “toeten noch blazen weet”. Het optreden van de minister-president “is levensgevaarlijk. De premier moet snel ophouden met die flauwekul, hij weet niet waar hij over praat”, zei de raadsman tegen het programma Nieuwsuur. “Ik vraag hem ook met klem om met die onzin op te houden.”

  Onverantwoordelijk vindt Kuijpers de uitlatingen van Rutte. “Ik wil niet dat een of andere idioot mijn cliënt verdenkt van het lekken van informatie en hij vervolgens een acute loodvergiftiging krijgt.”

  (ANP)

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Men hoeft Poetin geen koorknaap te vinden, in mijn optiek. Maar hij weet wel waar de prioriteit dient te liggen, namelijk bij de eigen bevolking! Zet dat af tegen de RODE FASCISTEN der EU, dan zou men wensen ook in Nederland/Europa zo’n leider te hebben. In dit geval geef ik hem het voordeel van de twijfel.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  In mijn visie doet de heer Putin het goed en moet hij doorzetten, straks ook Libië waar nu veel IS strijders nieuwe basis creëren en verdere plannen smeden om Tunesië en straks Marokko inpalmen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s