Wilders mag alsnog getuigen horen

Screenshot_8

DEN HAAG – Geert Wilders mag van de Haagse rechtbank toch een aantal getuigen horen in de strafzaak tegen hem wegens discriminatie van Marokkanen.

Dat schrijft NRC vrijdag. In oktober klaagde de PVV-leider nog over een “oneerlijk proces” omdat zijn verzoek om zo’n veertig getuigen te horen door de rechter-commissaris was afgewezen. Tegen dat besluit ging Wilders in beroep en de raadkamer van de rechtbank gaf hem deels gelijk. Wilders wil onder meer bewindslieden en deskundigen horen, aldus NRC. Hij wil daarnaast onderzoek laten doen naar de circa 6.400 aangiftes die binnenkwamen na het beruchte ‘minder, minder, minder’-incident. Welke onderzoeken nu worden verricht, wil de rechtbank niet kwijt ,,omdat de wet voorschrijft dat het onderzoek bij de rechter-commissaris achter gesloten deuren plaatsvindt, in het belang van het onderzoek”.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “rs”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Justitie, Marokkanen, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Wilders mag alsnog getuigen horen

 1. Tja, hun poot onverminderd stijf houden zou te veel gaan opvallen. En de massa l i j k t de laatste tijd al meer in beweging te komen, dan de elite lief is……
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Kennelijk heeft Joop zijn nazi gedachten op een dermate wijze verwoord, dat hij tot op heden vrijuit gaat, maar meneer de hoofdcommissaris heeft zich hier als een fascist gedragen!

  Like

 3. Feniks zegt:

  Als een rapper niet veroordeeld wordt voor hatespeech, is het niet mogelijk om Geert Wilders te veroordelen voor de woorden, minder, minder.
  mocht dat wel zo zijn dan maakt de NL rechtsspraak zich onsterfelijk en voor altijd ongeloofwaardig…

  Like

 4. Cathja zegt:

  Wilders ‘mág’…..?
  Zeg, het is geen gunst hoor, het is zijn RECHT!

  Ik hoop dat er nu ook een onderzoek gestart wordt naar die 6.400 handtekeningen. Hoeveel zouden er dubbel zijn, hoeveel vals, en tellen handtekeningen in de vorm van een kruisje wel mee? Mensen die hun naam niet kunnen schrijven zouden geen formulier mogen inleveren.
  Overigens, als alle 6.400 handtekeningen over één en hetzelfde onderwerp gaan, zijn dit geen 6.400 afzonderlijke klachten, maar moet dit als één klacht worden aangemerkt.

  Dán valt het toch wel weer mee voor Geert (hoop ik!).

  Like

  • Dat van die 6400 aangiften? Ja. Het is allang bekend, dat dat juridisch gezien kúl was en feitelijk geen zoden aan de dijk zette.
   Zoals ik destijds al, onder meer, in ‘J’accuse’ opmerkte, het enige, wat ermee bereikt werd was, dat het de politie dagenlang belemmerde in haar normale functioneren. Het diende nergens anders voor dan het goedmenschendom haar goedmenschelijkheid te laten tentoonspreiden -als een stel exhibitionisten.
   Het gedrag van, bijvoorbeeld de AFA ligt in het verlengde daarvan: Rotzooi trappen, teneinde te laten zien, wat een goed mens je toch wel niet bent!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Martha N zegt:

   Cathja, mee eens.

   Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Chapeau Rechtbank, dit is halfweg gekeerd
  waardoor u…heel wijs…erger heeft voorkomen
  verheugd dat U deze beslissing heeft genomen,
  waardoor 1 stukje Rechtsgevoel tenminste triomfeert !
  .
  Chapeau Rechtbank, maar hiermee is ’t niet klaar
  met Argusogen worden uw afwegingen bekeken
  daar er té vaak veel twijfelachtigs is gebleken
  en dat bracht U en Ons te dikwijls in gevaar !
  .
  Chapeau voor nu, maar U wordt nauwgezet ge-observeerd
  door ‘t Volk dat U afwegingsruimte graag wil gunnen
  maar meen niet dat dan fouten-maken maar moet kunnen
  wij kennen maar 2 axioma’s weet U: goed en verkeerd !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 6. OphEUffen zegt:

  “Een aantal getuigen.”

  Dat zijn er dus minstens 2? Van de gevraagde (ca.) 40!

  Altijd jammer, krantenknipsels waarin de hamvraag onbeantwoord blijft.

  Like

 7. OphEUffen zegt:

  Nog een korte aanvulling op eerder bericht:

  Proces niet langer oneerlijk, aldus conclusie NRC. Geert mag tenslotte een “aantal” getuigen oproepen. Dan is het fair. I rest my case.

  Like

 8. Geert laat je niet gek maken als oud-collega raadslid uit de Utrechtse gemeenteraad, periode 1997-1998. Dit zijn gewoon onoirbare intimidatietrucs van het Openbaar Ministerie, maar juridisch is die poging natuurlijk hardstikke laakbaar en belachelijk. Gewoon doorgaan, want wat je vreselijke tegenstanders allemaal uitkramen is nog vele malen erger en die worden doodleuk met een enkele hamerslag vrijgesproken.

  Like

 9. Peters zegt:

  Het is ook toch wel een mooi rechtstaat ook wat we hier hebben. Eerst niet, dan weer wel.
  Een MP die zegt: WE zijn in Oorlog met de IS!!
  Maar Wilders pakken ze aan om 1 woordje “minder” maar het Volk mag uitgeknepen worden door de politici, blijkbaar is er echt heel veel geld, dus crisis was nergens voor nodig en dus de bezuinigingen ook niet.. wat een puinzooi

  Like

 10. Motorman zegt:

  In Amerika mag een presidentskandidaat ongestraft verklaren dat er geen moslims meer zullen binnenkomen. In Nederland mag je de mening van de eigen bevolking niet vragen of er genoeg zijn.

  Like

 11. Bij rechters die met 2 maten meten zou “Wraking” moeten worden toegepast. Want een “rapper”, die net zo veel publicatie kan genereren als een politicus, vrijspreken van het gebruik van alle bestaande walgelijke scheldwoorden en een politicus voor slechts het woord “minder” veroordelen is een opzettelijke rechtsdwaling!! Als dit toch gebeurt dan is dit een bewijs dat de hele Nederlandse rechterlijke macht 1 grote farce is!

  Like

 12. bokito zegt:

  ik steun geert door achterop mijn auto gezet te hebben 3 maal M

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Ho ho we zijn er nog lang niet, als het OM streken uit gaat halen, en ik zie ze hier best voor in staat, dan kan het nog wel eens een hele vervelende touwtrekkerij worden waarbij de rechter of gemangeld wordt tussen twee partijen of er ver boven gaat staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s