Denen willen hun recht op varkensvlees verdedigen

Screenshot_48

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Deense gemeente Randers willen politici garanderen dat er in openbare instellingen gehaktballen en varkensvlees verkocht worden. Deze politieke eis wordt als antwoord op een “toenemende religiositeit van de samenleving” geïnterpreteerd, schrijft “Politico.dk.”

Varkensvlees is een traditioneel Deens gerecht, zodat het in iedere openbare instelling zoals kleuterscholen geserveerd moet worden, onafhankelijk van het feit tot welke religie, cultuur respectievelijk nationaliteit de kinderen behoren. Dat vindt in ieder geval de burgerlijke meerderheid (Linksen en Deense Volkspartij) in de gemeente Randers.

Deze eis doet de oude discussies herleven over het varkensvlees op menukaarten van gemeentelijke instellingen. Bovendien verlopen de discussies op een hoger niveau – in het parlement. Al enkele jaren lang worden er op kleuterscholen en basisscholen geen varkensvlees en varkensvleesgerechten geserveerd, omdat islamitische kinderen dit niet eten.

Op de eerste bligaat het probleem alleen over eten, maar in werkelijkheid gaat het om waarden, culturele tegenstellingen en de plek van de religie in de wereldse samenleving. De vertegenwoordiger van de Deense Volkspartij, Norgaard, zei tegen de krant “Politico” dat Denemarken nu iets zou kunnen verliezen, wat ooit als vanzelfsprekend werd beschouwd, om een bepaalde groep tevreden te stellen.

“Niemand wil islamitische kinderen ertoe dwingen gehaktballen te eten”, zei Norgaard. Men zou alleen willen bereiken dat varkensvlees op de menukaart staat. Voor diegenen die dit niet mogen eten, dienen er alternatieven te zijn, bijvoorbeeld kippenvlees.

“We zullen uiteraard respect tegenover de religie tonen, echter niet ten nadele van het goede Deense eten”, aldus Norgaard.

De eis van de twee partijen wordt deze week besproken, het definitieve besluit moet door de gemeenteraad nog deze maand worden genomen.

“We hebben het van ouders gehoord, die geen ruzie durven maken met diegenen die tegen varkensvlees zijn, uit angst dat dit negatieve gevolgen voor hun kinderen zal hebben”, aldus Norgaard.

De woordvoerder integratiezaken van de Conservatieven, Naser Khader, deelde de krant mee dat de vraag betreffende de menukaart tot het competentiegebied van de gemeenteraadsleden van iedere gemeente zou behoren, hij zou echter de redenen van de ontevredenheid in Randers begrijpen.

“Men zou moeten proberen het zo te doen dat het respect van de meerderheid tegenover de minderheid niet verstoord wordt. We hebben gezien dat veel instellingen alleen halal-vlees aanbieden, maar er zijn ook kinderen uit gezinnen die tegen halal zijn.”

“Bijvoorbeeld een gebedsruimte op het politiebureau in Århus. Ik was in 20 van de 22 Arabische landen, maar op geen enkel politiebureau was sprake van een gebedsruimte. Waarom bestaan deze in Denemarken? Dat is teveel van het goede. Je kunt je ook prove tot je eigen religie bekennen.”

Randers zou een van de eerste gemeentes kunnen worden die politieke eisen stelt vanwege het varkensvlees. Daarvoor had men in Hvidovre besloten dat de buitenlandse eetcultuur een toevoeging van de Deense cultuur, echter daarvan geen vervanging kan worden.

De viceburgemeester en vertegenwoordiger van de Deense Volkspartij, Mikkel Dencker, zei dat islamitische kinderen gewoon meer bijgerechten kunnen eten en dat men geen alternatief halal-vlees zou moeten aanbieden.

Volgens imam Naveed Bag van het “Deense islamcentrum” kunnen de gemeentes een politieke erkenning van varkensvlees eisen, maar beschouwt dit voorstel echter als een “glibberige manier”.

Martin Skriver uit Kopenhagen, die bekend werd vanwege zijn berichten over zijn vergeefse zoektocht naar een kleuterschool voor zijn kind waar varkensvlees wordt aangeboden, is van mening dat het nieuws uit Randers een syndroom van de toenemende religiositeit zou zijn.

“Het ligt voor de hand dat de noodzaak is opgedoken om vast te houden aan varkensvlees”, aldus Skriver.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Denemarken, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Patriottisme, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Denen willen hun recht op varkensvlees verdedigen

 1. jungleelephant zegt:

  Ik wordt nu toch echt helemaal horentjesdol en scheitziek van de islam!Als ik dat wil ga ik wel naar een islamitisch land;en dat zou ook voor moslims moeten geleden!In Europa leven wij naar onze waarden,normen en cultuur en als het ze niet bevalt houdt niemand ze tegen om te vertrekken!

  Like

 2. tjonge zegt:

  “Het ligt voor de hand dat de noodzaak is opgedoken om vast te houden aan varkensvlees”
  .
  sterker nog, ik vind dat er in geheel europa enkel nog haram voedsel verkocht en geserveerd mag worden, zowel zowel in de supermarkt/slager als overige instellingen/scholen e.d.
  .
  maw, een verbod op alles wat halal is 🙂

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Halal eten is aan een afgod gewijd. Dat dien je niet te eten volgens 1 Kor 12,12-30

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Met alles wat ik leest, staat bij mij 1 ding voorop wij zijn die gasten zat met al hun eisen en gewoontes. Maar jullie zijn het toch wel met me eens dat de grootste boosdoeners onze eigen politieke regeerders zijn of niet dan? We worden allemaal kwaad op die gasten, ik ook, maar het ligt goddomme wel aan onze politiek hufters hoor. Als die niet zoveel vrijheid aan die gasten zal geven en het eigen volk wat meer zal aanhoren, dan zal het stukken beter gaan lijkt mij. Maar ik vind wel dat die gasten misbruik maken, ondankbaar over komen en een land wat ze zijn ontvlucht willen ze hier weer schapen. Hadden ze net zo goed daar in de buurt kunnen blijven.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Goh de Denen moeten vechten om hun varkensvleeseten veilig te stellen. Zo diep zijn ze daar al gezonken. Niet alleen in Denemarken maar in veel West-Europese landen. Maakt de islam de dienst al uit ? Europa is gek geworden. Wanneer worden wij wakker uit deze psychose, de islam is hier te gast notabene, wij de oorspronkelijke bewoners hebben de oudste rechten. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen ?

  Like

 6. Joshua zegt:

  En vele NLDERS eten die islamitische halal ROTZOOI, omdat die mensen ook wat moeten verdienen, en het zijn van die aardige mensen.

  Like

 7. Zou het geen goed idee zijn om Het Doopsel voor elke binnenwandelaar verplicht te stellen? Niet met een plens water maar met warm varkensvet en voor de zekerheid ook nog even gezalfd met reuzel? En daarna tijdens de ontgroening elke dag 4 kilo speklappen onder toezicht op laten peuzelen? O, en ze mogen alleen maar trouwen en foekepotten met een lid van de PKN. De katholieken wil ik dit, uit respect voor grootje, niet aandoen.

  Like

 8. oud-marinier zegt:

  100% mee eens. Voedsel voormoslims mag en kan een AANVULLING zijn , maar mag ZEKER NIET het bestaande menu VERVANGEN !!! Verder , wanneer de mzls het NIET bevalt , staat het hun vrij om te vertrekken naar oorden waar het WEL bevalt.

  Like

 9. Blijf maar lekker toegeven , stelletje klootzakken.

  Like

 10. Joshua zegt:

  Edjan.
  13 december 2015 om 13:17
  Het was niet gericht aan Jan Wandelaar hoor, maar tegen die zachtaardige vrouw waar de link van J.W. naar verwijst.

  Like

 11. Pingback: Denen willen hun recht op varkensvlees verdedigen | Rechtsaf doorzee

 12. Pingback: “Gehaktballenoorlog” in Deense plaats eindigt in het voordeel van varkensvlees | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s