Vier miljoen euro Nederlands hulpgeld ‘kwijt’ in Benin

Screenshot_35

Lilianne Ploumen (PvdA).

Hoofdverdachte van fraudezaak heet ‘Kassa’

In Benin is door fraude zeker vier miljoen euro Nederlands hulpgeld verdwenen. Minister voor Ontwikkelingshulp Lilianne Ploumen (PvdA) heeft alle hulp met Benin inmiddels opgeschort, schrijft NRC Handelsblad zaterdag. Het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking, met veel zelfstandigheid voor het ontvangende land, maakt grootschalige fraude mogelijk, zo concluderen betrokkenen. Hoofdverdachte is Barthélémy Kassa, minister van Water en Energie en vertrouweling van de president. Kassa heeft parlementaire onschendbaarheid.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, corruptie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp, Overheid, politici, PvdA, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Vier miljoen euro Nederlands hulpgeld ‘kwijt’ in Benin

 1. Tistochwat zegt:

  [quote] Lilianne Ploumen (PvdA) heeft alle hulp met Benin inmiddels opgeschort [/quote]

  Knettergekke Ploumen had er nooit aan moeten beginnen!
  Dat geld had HIER moeten worden besteed; bijv. aan de ‘zorg’ (voor ouderen).
  Die rooie idioten strooien kwistig met ons belastinggeld ten behoeve van de zwarte vreemdeling, waardoor wij zwaar moeten zuchten onder de steeds hogere belastingdruk, terwijl er onder de EIGEN bevolking nog zo veel nood valt te lenigen.

  Er zullen momenteel in donker Afrika wel weer diverse zwarte brulapen in nieuwe vette sleeën rondrijden!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/12/surprise_hulpgeld_benin_foetsi.html

  Like

 2. rs zegt:

  Vele jaren geleden verkondigde men dit: Geen hulp meer geven:
  http://vorige.nrc.nl/achtergrond/article2179743.ece

  Maar ONS geld MOET en zal in de verkeerde zakken terecht komen. Links of rechtsom maar KOMEN ZAL HET BIJ DE CORRUPTEN KOMEN!!!!!!!!

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Gat-in-de-hand ontmoet Kassa; dat moest wel fout gaan.

  Like

 4. kraftavilqa zegt:

  Tja maak een rooie of een zwartjoekel minister en ze stelen zich rijk.En in dit geval hebben we wellicht te maken met een rooie zwartjoekel. 🙂 En die Ploumen is natuurlijk dieprood en schenkt vanzelfsprekend gaarne aan een partijgenoot ook al is het in den vreemde en die rooie vrouwtjes geven graag aan zwartjoekels want daarvan krijgen ze zo’n fijn gevoel in hun hoofd en niet alleen daar. 😉

  Like

 5. willz zegt:

  Sneue domme tante, een echte anti-realiste.

  Like

 6. Leo zegt:

  hopla, weer een paar miljoen naar de kloten,….. t kan niet op !!

  Like

 7. bokito zegt:

  ik kwam op you tube dit tegen
  martin bosman begroting buitenlandse handel en ontwikkelings samenwerking als je dit opzoekt dan weet je waar de belasting centjes voor zijn gebruikt in het verleden

  Like

 8. FairWater zegt:

  Beetje dom … zo’n 15 jaar geleden gebeurde hetzelfde in Benin, met geld van de WereldBank, geschiedenis herhaalt zich. Maar Benin staat niet op zichzelf, veel Ontwikkelingshulp verdwijnt op deze wijze, sinds 2000 is ruim 50 miljoen op deze wijze verdampt, maar niemand durft daar iets van te zeggen, want het is allemaal voor “het Goede Doel”. Zo verdwenen vele miljoenen bij de SNV, de “darling” van DGIS, milljoenen weg in Cameroen, zie o.a. vele pagina’s in de HP in 2007, maar alles mag, geen debat, geen oproer, we gaan vrolijk door.

  Hoe kan het dat in zo’n open “democratisch” land als Nederland dit soort #corruptie en #nepotisme gewoon maar doorgaat en de 2e kamer het blijft afdoen als “bedrijfsongeval”?

  We blijven het volgen, ook de 50 miljoen blanco cheque (geen harde condities aan gesteld) aan Unicef West Afrika, waar het Nederlandse bedrijfsleven voor 20% in betrokken zou worden? Niets van terechtgekomen, behalve dat een paar Nederlandse NGOs die toch al via een ander potje geld opmaken aan vage projecten, daar iets van cadeau gekregen hebben.
  Het is allemaal erg triest, niet transparant en beschamend voor Nederland. Niet alleen dat het gebeurt, maar nog erger dat de 2e kamer er niets om geeft. Blamage dus voor de parlementaire democratie en de uiteindelijke verliezers zijn de mensen in Afrika wier ellende wederom wordt misbruikt voor de hobies van onze “goed-doeners”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s