Franse regionale verkiezingen: Vandaag de 2e ronde

Screenshot_64

(Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag vindt de 2e ronde van de regionale verkiezingen in Frankrijk plaats. De eerste ronde vorige week zondag werd duidelijk gewonnen door het Front National van Marine Le Pen met 27,7% van de stemmen. Men denkt dat de partij van Marine Le Pen vandaag voor het eerst in één of meerdere van de 13 regio´s in Frankrijk de absolute meerderheid verovert. In de “Südwest-Presse” verscheen hierover gisteren een behoorlijk zakelijk artikel – afgezien van het feit dat het woord “rechts-extreem” uiteraard niet mocht ontbreken – over het werk van de burgemeesters van het Front National in de gemeentes, dat we hieronder in gedeelten weergeven:

Le Pen wordt niet moe om te wijzen op het voorbeeld van die elf grotere steden, waar in de raadhuizen het Front National regeert sinds 2014. Beaucaire, Hénin-Beaumont, Pontet, Villers-Cotterets, Luc of Fréjus heten de gemeentes die “modellen” moeten zijn voor de zegeningen van een politiek waarmee Marine Le Pen als staatspresident heel Frankrijk uit de crisis en tot nieuwe grootsheid belooft te leiden.

Of de inwoners van deze FN-steden zichzelf als gelukkig beschouwen, is de vraag. Maar in werkelijkheid zijn ze merendeels wel ingenomen met de manier waarop hun gemeentes sinds anderhalf jaar geregeerd worden. Dat bewijzen de resultaten van de eerste ronde van de regionale verkiezingen van verleden week zondag. In bijna alle door haar bestuurde gemeentes behaalde het FN meer dan 50% van de stemmen.

Opvallend is vooral de toename van FN-kiezers in deze steden in vergelijking met de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. In het Zuid-Franse Beaucaire bijvoorbeeld hadden de nationalisten destijds 295 van de stemmen gekregen, vorige week zondag waren dit ruim 60%. Ook in het noordelijke Hénin-Beaumont klom het FN naar 60% (van 51%), in Pontet van 34% naar 53%, in Villers-Cotterets van 35% naar 52% , in Luc van 37% naar 53% en in Fréjus van 42% naar 52%.

Hoe moet men zich echter de gemeentepolitiek in deze steden voorstellen? “Zo dicht mogelijk bij de burgers”, antwoordt David Racheline. De 27-jarige burgemeester van Fréjus, die voor zijn kieskring ook in de Senaat werd gekozen, is het paradepaardje van een nieuwe generatie politici, waarvan de snelle opkomst alleen maar bij het twee jaar geleden nog handenwringend naar lokale politici zoekende Front National mogelijk was. Terwijl Racheline tot diegenen behoort die in hun gemeente op het scherpst van de snede werken.

Frankrijk´s jongste senator namelijk ruimt zijn stad echt op. Omdat zijn conservatieve voorgangers 144 miljoen schulden hadden opgestapeld, legde hij rigoureuze bezuinigingen op aan de gemeente. Desondanks verhoogde hij niet de lokale belastingen. In plaats daarvan bezuinigde Racheline op het “representatiebudget” van zijn gemeentehuis en zette een streep door de subsidies voor allerlei sociale instellingen. Van alles dat ook maar in de verste verte riekt naar multiculti werd consequent de subsidie ingetrokken.

De jonge burgemeester heeft alleen in de gemeentepolitie en de reinigingsdienst van de de stad geïnvesteerd. Fréjus is veiliger en schoner geworden, politieagenten laten zich duidelijk meer zien. Racheline heeft een “serieus bestuur” in zijn vaandel geschreven, een nadrukkelijk onopgewonden optreden is zijn handelsmerk. De enige uitzondering vormt zijn strijd tegen de plaatselijke moskee. Hij weigert hardnekkig om hiervan de opening toe te staan, nadat alle pogingen mislukten om de bouw te stoppen. Terwijl de moslims van Fréjus geen enkele gebedsplaats hebben.

De leiding van het Front National had haar nieuw gekozen burgemeester “voorbeeldig gedrag” gedicteerd. En inderdaad zagen deze tot nu toe af van drastische of spectaculaire stappen. Zonder uitzondering besturen zij hun gemeentes serieus, ook al nemen ze hier en daar een paar symbolische maatregelen. Daartoe behoort bijvoorbeeld het binnenhalen van de EU-vlaggen in de FN-steden. Ook werd in de Noord-Franse kleine stad Villers-Cotterets een streep gezet door een traditionele herdenkingsceremonie betreffende de afschaffing van de slavernij en in de Zuid-Franse stad Béziers legde de “rechts-extreme” burgemeester een nachtelijk uitgaansverbod op aan kinderen onder de 13 jaar.

Marine Le Pen vond het vanaf het begin veel belangrijker dat de lokale belastingen werden verlaagd en de veiligheid werd vergroot. Wat betreft de belastingen hebben de FN-gemeentes voldaan aan deze opdracht of in ieder geval geen belastingverhogingen toegestaan. Zonder uitzondering werden bovendien meer gemeentelijke politieagenten aangesteld of werd er videobewaking ingevoerd. Alle FN-steden subsidiëren bovendien geen verenigingen en instellingen meer die “onze waarden niet delen”.

Steeve Briois bijvoorbeeld, de burgemeester van Hénin-Beaumont, gooide de plaatselijke “Liga voor Mensenrechten” uit een huis, dat haar daarvoor gratis door de gemeente ter beschikking was gesteld. De reden: leden van de Liga hadden in de gemeentelijke verkiezingscampagne duidelijk positie ingenomen tegen het Front National. Verder echter hecht de 43-jarige secretaris-generaal van het FN en Europarlementariër er veel waarde aan om zich van zijn meest aangename kant te laten zien – als zoon van een mijnwerker in een voormalige mijnwerkersstad. Hij verlaagde de lokale belastingen met bijna 10%, de gemeentelijke sociale uitkeringen voor de armsten werden verhoogd, de gemeentepolitie werd uitgebreid. De populariteit van Briois is inmiddels zo groot dat hij in 2014 werd gekozen tot de Franse lokale politicus van het jaar.

Hier het volledige artikel in de “Südwest-Presse”. De eerste uitslagen van de verkiezingen van vandaag worden voor 19.00 uur verwacht.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Franse regionale verkiezingen: Vandaag de 2e ronde

 1. Drs.P. zegt:

  Steden als Rotterdam, Amsterdam en den Haag geven per jaar meer dan 300 miljoen euries aan allerlei vage subsidies, voornamelijk integratie- multicul en allochtonen subsidies.
  Een groot deel van deze subsidies worden opgehaald door de groep parkeerbelastingratten.
  Kom er maar in Geert en stop deze gigantische stemmenzwendel van al dat slinkse tuig!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Edjan zegt:

  De linkse politiek correcten besterven het! Doodsbang zijn ze! Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom is het plebs zo diep afgezakt?

  In het journaal van gisteren werd een tipje van de sluier opgelicht. Na enkele straatinterviews en een paar minuten schijnbare objectiviteit kan de commentator het niet meer tegenhouden. Hij had met velen gesproken die voor het “extreem rechtse” FN waren maar bij allen had hij een zekere aarzeling waargenomen: “alsof ze zich een beetje schaamden voor hun keuze”.

  En zo is het. Deze slechteriken weten diep van binnen heel goed dat ze fout zitten maar toch stemmen ze op extreem-rechts omdat ze een gevoel van onvrede hebben (en laagopgeleid zijn, uiteraard) Vanavond weten we het. Ik vrees dat door het zich opofferen van de socialisten aan de conservatieven men het FN bijna overal buiten weet te houden.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima gedaan FN. Ik hoop dat de LINKSEN overal in Frankrijk “op hun bek”, gaan! Dat gun ik met name de RODEN van harte!

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  ’t Is jammer dan we in Almere geen PVV burgemeester hebben gekregen, maar weer zijn afgescheept met een D’666-er. Dan Hadden we in Almere ook eens, voor het eerst, goed bestuur kunnen meemaken.

  Like

 5. Giny zegt:

  Toch raar, toen de PVV met FN in zee ging, was het een foute beweging,
  nu Marine er in de peiling goed voorstaat, deugt ze opeens!
  Wat zal Lucas Hartong spijt hebben dat hij in Brussel uit de PVV is gestapt!!!

  Like

 6. Edjan zegt:

  FN in de eerste ronde op winst in 6 van de dertien regio’s.
  In de tweede ronde wint het FN NERGENS.

  Dit is niet alleen een “geslaagde tactiek” dit is grootschalige fraude.
  De democratie in europa is morsdood.
  De politiestaat is binnen 3 jaar een feit.

  Like

 7. Edjan zegt:

  Ik denk dat ik weet hoe dit verder gaat. De dictatuur wil de absolute macht en wordt niet gehinderd door enige menselijke overweging.

  “Rechts” wordt via grootschalige verkiezingsfraude overal buiten gehouden.

  Volgend jaar de vorming van een Grenzschutzarmee die dwingend opgelegd wordt. Haar doel is het redden van zoveel mogelijk vluchtelingen en deze onder dwang over Europa verspreiden

  Binnen 3 jaar wordt er een EU-Armee gevormd ivm. de dreiging van IS in Libië. Of deze dreiging nu reëel is of niet. De politieke Unie wordt versneld doorgezet. Turkije en Oekraïne komen in de EU benevens nog wat Balkan-staten.

  Opstanden en rellen van de oorspronkelijke bewoners zullen door de EU-Armee bloedig worden neergeslagen.

  Democratie bestaat nu al niet meer, verkiezingen zijn nu reeds een farce, de controle wordt totaal, de politie zal binnen 5 jaar op de Gestapo lijken.

  Moslim-aanslagen zullen ongemoeid gelaten worden, dat houdt de schrik erin en is de legitimatie voor de EU-dictatuur.

  Later, zeg rond 2030, als moslims denken dat ze de macht kunnen grijpen, of als ze gewoon lastig worden voor de absolute dictatuur, zullen ze door de EU-Armee neergemaaid worden zoals eerder de autochtonen. Maar ze zullen niet helemaal uitgeroeid worden want af en toe een aanslag komt de dictatuur goed van pas.

  Deze mensen, onze zgn “leiders” willen de absolute macht. Ze lijken in niets meer op mensen.

  Like

 8. Teunis zegt:

  De partij waar men de islam beschouwt als “instrument de la juiverie internationale” en waar men Pétain geen verrader vindt, heeft nog altijd meer tegenstanders dan medestanders.
  En in een systeem als het Franse stemmen velen in de tweede ronde vooral tégen de andere kandidaat. Anders had Hollande ook nooit van Sarkozy gewonnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s