Trotse erfgenaam van Het Parool werd speeltuin voor activisten

Screenshot_2

(Door: Carel Brendel)

Onderstaand opiniestuk over de Stichting Democratie en Media (SDM) stuurde ik de afgelopen dagen naar de opinieredacties van achtereenvolgens De Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool en Trouw. Helaas, nijpend ruimtegebrek of andere belangrijke redenen hebben er toe geleid dat geen van de aangeschreven dagbladen het artikel wilde plaatsen. Dat kan natuurlijk gebeuren. Ik vind het wel heel jammer. Dit stuk had ik graag zien afgedrukt in een krant, die onderdeel vormt van een mediabedrijf met SDM als grootaandeelhouder.

Stichting Democratie en Media (SDM), de aandeelhouder in Nederlands/Belgische krantenbedrijven die jaarlijks een miljoen euro verdeelt onder allerhande media-initiatieven, verleende onlangs een merkwaardige subsidie. De stichting, die “onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Het Parool als verzetskrant in de Tweede Wereldoorlog”, steunde de omstreden herdenking van de Kristallnacht door een platform van extreemlinkse organisaties in Amsterdam.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Trotse erfgenaam van Het Parool werd speeltuin voor activisten

 1. Sjun Demartelaere zegt:

  Hetzelfde SDM bepaalt als behoorlijk aandeelhouder tegenwoordig de kleur van het nieuws bij de Nieuwe Rotterdamsche Courant. DAAROM wordt het tijd zulke kranten voortaan links te laten liggen.

  Like

 2. Pingback: Trotse erfgenaam van Het Parool werd speeltuin voor activisten | Rechtsaf doorzee

 3. Philippine zegt:

  PrimaDeLuxe journalistenwerk van Carel Brendel.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  En zo komt AFA-tuig aan z’n geld en er zijn nog honderden stichtingen, die even schimmig geld lopen uit te delen aan zichzelf en aan politieke WA-afdelingen.
  Het blijft diep triest dat ondergrondse kranten van de vorige bezetting, nu propaganda drukken van de nieuwe bezetter. Inkthoeren.

  Like

 5. Klukkluk zegt:

  Zo weten we we weer wie de financier is van onze ondemocratische en antisemitische tegenstanders. En het is niet Walraven van Hal. Hulde Carel.

  Like

 6. Wim zegt:

  Dank voor dit speurwerk!
  Hoe mooier de naam (Stichting Democratie en media) hoe meer we de zaak moeten wantrouwen, zo blijkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s