Volkskrant: Buitenlanders jatten banen, slopen land

Screenshot_30

(Door: “Spartacus”)

In haar opiniekatern van vandaag zoekt shocklog De Volkskrant de grenzen weer eens flink op. Zo mag hoogleraar openbare financiën Harrie Verbon er vandaag een jerrycan terpentine in het reeds laaiende vuur der xenofobie mieteren. Want hij stelt: “Met open grenzen is de welvaartsstaat ten einde.” Dat “welvaartsstaat” een ongelukkige verbastering is van “welfare state” en er natuurlijk “verzorgingsstaat” bedoeld wordt, mag de pret niet drukken.

Lees verder>>>
(h/t “Thoth”)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Immigratie, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Volkskrant: Buitenlanders jatten banen, slopen land

 1. Elena zegt:

  Hmm..buitenlanders komen hier echt niet om te werken…wel de uitkeringspot te helpen slopen.

  Like

 2. Teunis zegt:

  Die verzorgingsstaat is een immoreel gedrocht dat nodig geprivatiseerd moet worden. En wat het plaatje betreft: de enigen die van “our jobs” mogen spreken zijn de werkgevers; die betalen er per slot van rekening voor, en kiezen logischerwijs voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding. En daar profiteren klanten weer van. Doen alsof de banen van de werknemers zijn is linkse larie.

  Like

  • Will zegt:

   Tijdelijke contract Flexwerkers duurder maken gaat niet werken, een uitzendkracht kost 2x zoveel als een vaste werknemer.
   En toch kiezen werkgevers daarvoor!
   De kosten die een werkgever krijgt als een werknemer tijdelijk en/of geheel arbeidsongeschikt wordt zijn te hoog en dus de reden om een uitzendkracht of tijdelijk contract medewerker te nemen!

   De kern van dit wanbeleid is dat de regering, om werkgevers te plezieren, de kosten/consequenties hiervan afwentelt op de werknemer. Beter zou zijn een door de overheid aangeboden GOED vangnet voor alle werknemers (vast, flex, zzp) en de kosten hiervan via een fonds te verdelen over werkgever en werknemer.

   Hiermee zeg je als regering, wij de Werknemers willen graag voor u de werkgever  werken, u de werkgever tot dienst zijn, wij willen graag dat u als werkgevers geld als water kunnen verdienen (of niet, maar dat heet ondernemers risico) en dat jullie lekker kunnen ondernemen. Maar wentel dit niet af op ons de Werknemers!!

   Like

 3. Pingback: Volkskrant: Buitenlanders jatten banen, slopen land | Rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s