Zürich: Edelweiss-overhemd is “racistisch”

Screenshot_1

Het Zwitserse edelweiss-overhemd zorgde op een school in Zürich voor een ruzie tussen een lerares en tien scholieren: het traditionele worsteloverhemd wordt op de foto gedragen door de worstelaars Armon Orlig (links) en Samuel Giger op een traditioneel kanton-worstelfeest in Zwitserland.

(Vertaling: E.J. Bron)

Op de school voor voortgezet onderwijs Berg in Gossau-Zürich zorgde de garderobe van de leerlingen voor een schandaal. Tien jongeren verschenen afgelopen vrijdag in een Edelweiss-overhemd in de les, zoals de  “Sonntags Zeitung” bericht. De lerares verbood de jongeren het dragen van het overhemd en beval hen andere kleren aan te trekken. Op school zegt men dat de lerares de verbanning van de worsteloverhemden ermee zou hebben gemotiveerd dat deze kleding “racistisch” zou zijn. De leerlingen verklaarden echter dat zij met de overhemden alleen maar wilden laten zien dat zij “trotse Zwitsers” en “patriotten” zouden zijn.

Screenshot_43Daarvoor was het op school herhaaldelijk tot spanningen tussen Zwitserse jongeren en leerlingen uit de Balkan gekomen. Schooldirecteur Patrick Perenzin distantieerde zich van een overhemdverbod: “De desbetreffende lerares heeft zelf ingezien dat ze te heftig gereageerd heeft”, zegt Perenzin. “De edelweiss-overhemden zijn geen overtreding van de kledingregels van onze school en zijn niet verboden.” Hij zou de jongeren er echter op hebben gewezen dat men “een signaal afgeeft wanneer tien leerlingen in edelweiss-overhemden op het schoolplein staan”. De leerlingen voelen zich niet begrepen en ten onrechte in de extremistische hoek gezet: “Een hoofddoek mag men op school dragen, maar met een edelweiss-overhemd krijgt men een uitbrander. Dat begrijpen we niet.”

Lees hier het originele artikel in de Zwitserse krant “Tages Anzeiger”.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", betutteling, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, Patriottisme, political correctness, Racisme, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Zürich: Edelweiss-overhemd is “racistisch”

 1. Ron zegt:

  Een bepaalde minimum hoeveelheid mossels is genoeg voor ellende. Vroeger hoorde je nooit iets over edelweiss overhemden, sinds het aantal mossels een kritische grens heeft overschreden gaat het ook daar fout en willen de mossels hun wetten aan de rest op gaan leggen.
  Die politiek correcte lerares maakt het alleen maar erger en zorgt dat de mossels zich gesterkt gaan voelen.
  Die directeur snapt wel dat de jongeren met edelweiss shirt gelijk hebben maar wil zijn collega niet afvallen, daarom komt hij met zo’n halfbakken compromis. De slappe dweil.
  Die directeur had veel eerder in moeten grijpen, voordat dit incident plaatsvond en duidelijke regels moeten stellen die voor iedereen gelden, dus ook voor mossels.

  Like

 2. Sjoe! zegt:

  Fokkers, wat!

  Like

 3. Jan zegt:

  Het heeft nog geen half jaar geduurd of de idiotie is uit Amerika overgewaaid:
  sombrero is racistisch, kimono is racistisch, brood met pindakaas en jam is racistisch, Southern Bell* racistisch. Je kunt het zo gek niet bedenken. Links volk dient uitgeschakeld te worden want zij graven letterlijk ons normalen ons graf.

  *

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Hopelijk gaat nu iedereen in Zwitserland met een Edelweiss overhemd lopen.
  Kunnen ze gelijk in groepsverband het Edelweiss lied erbij zingen.

  Like

 5. Sjun Demartelaere zegt:

  Nog even en ze beginnen hier over Zwarte Piet, het ijverige werkwillige humorvolle rolmodel dat het Sinterklaasfeest mogelijk maakt. Oh wacht…

  Like

 6. tjonge zegt:

  “een signaal afgeeft wanneer tien leerlingen in edelweiss-overhemden”
  .
  leg mij het verschil eens uit tussen tien overhemden en tien kopvodden ?

  Like

 7. Realist zegt:

  Eskimo is racistisch.

  Indiaan is racistisch.

  Volendammers is racistisch.

  Like

 8. Pingback: Zürich: Edelweiss-overhemd is “racistisch” | Rechtsaf doorzee

 9. H. Numan zegt:

  Wij zijn dat station allang gepasseerd. In Nederland krijgen middelbare scholieren de grootst mogelijke problemen als ze een sticker met de Nederlandse vlag op hun schooltas plakken. Om maar te zwijgen over een PVV meeuw. Daarentegen is het geen enkel probleem als leerlingen een makaaks pentagram of de Turkse wassende maan sikkel dragen. Op hun schooltas, op hun T-shirts, en uiteraard met pet op in de klas.

  Like

 10. exmarineman zegt:

  alles maar dan ook alles wat ook maar even zou kunnen verwijzen naar “eigen volk” of eigen waarde enz. moet verdwijnen en worden verwijderd. WAAR ZIJN we toch mee bezig en waar zijn we toch in geland?????? Waarom zou in Godsnaam eigenwaarde en er voor opkomen niet meer mogen? Waarom geeft men ter linkerzijde toch altijd maar weer toe aan die lange tenen en zgn zieligheid en zwakzinnighei9d toe van die nieuwkomers en islamieten. Als het je niet bevalt dan ga je toch gewoon weer terug naar waar je vandaan komt. Want daar is het kennelijk beter, dus wat doe je hier. Je bent vrijwillig gekomen dus pas je aan en ACCEPTEER ONZE levenswijze, wetten, waarden enz enz of verlaat ons land.

  Like

  • nn zegt:

   Links is internationaal (proletariaat verenigt u) en antichristelijk; rechts is internationaal (denk aan het internationale bedrijfsleven) en onchristelijk; de islam is internationaal en antichristelijk! Voila daarin zijn we beland. Die drie hebben elkaar gevonden!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ exmarineman 15 december 2015 om 05:58

   Het begint groteske en zelfs lugubere vormen aan te nemen. We moeten tegenwoordig niet alleen ieder woord op een goudschaaltje wegen, maar ook op elk ander gebied moeten we oppassen, VRESELIJK!
   De rooien hebben het altijd over de ‘kleurrijkheid’ van vreemde culturen.
   De foto’s die Realist 15 december 2015 om 00:17 heeft geplaatst, DIE zijn pas kleurrijk.
   Echter, van de ‘socialist’ moeten wij op onderstaande wijze gekleed gaan; de enige manier om NIET ‘racistisch’ te zijn:

   Somber en deprimerend…
   Die achterlijke ‘policors’ en andere idioten zouden met spoed in een passende inrichting moeten worden opgesloten!!!

   Like

 11. gielah zegt:

  Dat met een Nederlandse vlag op een schooltas heb ik zelf meegemaakt, in de jaren dat ik godsdienstdocente was op een grote scholengemeenschap.
  Ik had mijn lokaal altijd volhangen met twee grote landkaarten van Israël ( één van het land in de tijd van het Oude Testament en één van nu..), een Israëlische vlág… aan de deurpost een mezoeza.. enz. enz.
  Ik gaf een heel blok lessen over de Holocaust ( geen enkel probleem met moslim-leerlingen… helemaal nooit….) we zongen Israëlische liedjes , waaronder ook het Israëlische volkslied… en de moslims zongen al even hard mee.
  Moslims zeiden in de gang ‘salaam’ tegen mij en ik antwoordde met ‘shalom’.
  Geen vuiltje aan de lucht.
  Het leek soms wel een voorproefje van het komende vrederijk!
  Ik had op een dag een vlaggetje van Israël én een van Nederland naast elkaar op mijn fietstas geplakt… náást elkaar, om de verbondenheid tussen de twee landen te laten zien.
  Dat was afgekeken van een speldje, ooit bij Christenen voor Israël gekocht, waarop die twee vlaggen ook naast elkaar stonden.
  Op een morgen wilde ik mijn fiets het fietsenhok voor de docenten binnenrijden toen een paar naderbij komende leerlingen ineens stokstijf stil stonden en op mijn fiets begonnen te wijzen: ” Haha… mevrouw is een Lónsdale!”
  Ik trok mijn wenkbrauwen op: ” Mag ik even weten wat de dames bedóelen?”
  “U hebt de vlag van Néderland op uw tas”, kwam de verklaring.
  Nog steeds wilde het kwartje niet helemaal bij mij vallen… dat kwam pas toen steeds meer leerlingen ( ik gaf les aan 26 klassen) over dat vlaggetje begonnen.
  Men vond dat vlaggetje niet kúnnen…. het was kwetsend voor de Marokkanen en de Turken en wat er verder al niet aan nationaliteiten op onze school zat.
  Ik vond dat zo idioot… zo verontrustend ook… dat ik in ál die klassen léssen ben begonnen over al dan niet trots mogen zijn op het land, waar je woont.
  Toen bleek mij dat vrijwel al die leerlingen, waarvan de meesten mij overigens zéér goed gezind waren… écht verlegen werden van het vertonen van de vlag van Nederland… dat zij dat vaag onfatsoenlijk vonden.
  Tegelijk liep er in de tweede klas een Marokkaanse jongen rond, die een t-shirt droeg dat aan de voor- en achterkant een Marokkaanse vlag wás…. en toen ik daar op wees vond men dat héél iets anders, want hij was een Marokkaan… en een nieuwkomer in dit land… een beetje ziélig dus.. en dán was het wel logisch en begreep men het bést, dat hij die vlag droeg.

  Like

 12. Astrid zegt:

  De Westerse cultuur MOET afgebroken. Wat een zotten en onhebbelijken lopen er toch rond op deze aardkloot.

  Like

 13. Elena zegt:

  Kan mij goed herinneren dat zo’n 15 a 20 jaar gelden, de scholieren een Nederlands mini vlaggetje op de mouw van hun jas hadden geplakt/ genaaid.
  Dit werd al snel wettelijk verboden, het zou aanstootgevend zijn naar de import buitenlanders.
  Toen kroop men al voor de pislam.

  Like

 14. Jan zegt:

  Oostenrijk: sneeuwpop is racistisch

  Like

 15. Jan zegt:

  Kan gebeuren, toch?

  Mutmaßliche Dschihadistin war Italien zu gefährlich, jetzt lebt sie in Innsbruck
  http://kurier.at/chronik/oesterreich/mutmassliche-dschihadistin-war-italien-zu-gefaehrlich-jetzt-lebt-sie-in-innsbruck/169.400.032

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s