GB: Meer dan de helft van alle nieuwe gevallen van vrouwelijke genitale verminking (FGM) vindt plaats in Londen

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan de helft van alle FGM-gevallen – vrouwelijke genitale verminking – in Groot-Brittannië vindt volgens officiële cijfers in de hoofdstad Londen plaats. Uit de nieuwste gegevens van de gezondheidsautoriteit blijkt dat er tussen juli en september 758 nieuwe slachtoffers van de barbaarse procedure in Londen werden gemeld.

In totaal werden er in het hele land 1385 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat betekent dat meer dan 50% van alle vrouwen en meisjes die de brute praktijk moesten ondergaan in het gebied Londen woonden.

Van de 1385 nieuwe FGM-slachtoffers werden er acht in Groot-Brittannië geboren, maar 93,2% kwam uit Oost-, Noord- of West-Afrika. De meeste uit Somalië met 204 gevallen.

17 vrouwen of meisjes waren jonger dan 18 jaar toen ze voor het eerst opvielen. Om erbij te helpen het probleem op te lossen, werd een website in het leven geroepen, die door jonge mensen voor jonge mensen gemaakt wordt. Zo moeten hun leeftijdsgenoten leren hoe ze signalen van misbruik kunnen herkennen en hoe ze anderen kunnen helpen die in gevaar zijn.

Bron:
http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
www.standard.co.uk
Auteur: Hannah Al-Othman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Allochtonen, Barbarisme, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

20 reacties op GB: Meer dan de helft van alle nieuwe gevallen van vrouwelijke genitale verminking (FGM) vindt plaats in Londen

 1. Hendrik M. zegt:

  Al die nieuwe gevallen inclusief ouders retour afzender!

  Like

 2. geentvkijker zegt:

  dit gebeurd in Somalie en bij Egyptische christenen, en ten westen en zuiden hiervan
  Niet in de landen, ten oosten en noorden hiervan. Het is geen moslim-gebruik.

  Like

  • erik zegt:

   Misschien moest je beter wat meer tv kijken, hoe kom je erbij dat het bij christenen plaatsvind.

   Like

   • geentvkijker zegt:

    http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/368341/seksuele-verminking-van-vrouwen-is-geen-moslim-kwestie.html
    Behalve dat ik dit al meer dan 20 jaar W E E T …..is hier een link !

    en dan nog nogmaals : het is N I E T perse, een moslim-gebruik !
    Het is een r e g i o n a a l gebruik, en staat niet in de Koran dat het verplicht is
    voor vrouwen.
    TOT voor ( even rekenen, ik meen, per 1 januari 2010 of 2011 werden EGYPTISCHE VROUWEN a l t i j d besneden ! Altijd ! Dit is iets wat ik WEET, en niet uit de luicht gegrepen, want daar BESTEED IK GEEN TIJD AAN, sorry !
    En die opmerkingen hier over dat `tvkijken ` kunnen wel achterwege blijven hier, er wordt hier door sommigen `op de man gespeeld ` …….dank u !

    Like

  • Wachteres zegt:

   Kletskoek! Bij de moslims gebeurt het ook! Degenen die hier worden ‘ontdekt’ zijn grotendeels moslimmeisjes.

   Ayaan Hirsi Ali is ook besneden. Haar vader was er op tegen, maar haar grootmoeder heeft ervoor gezorgd dat zij ‘geopereerd’ werd, toen pa niet aanwezig was.

   De angst van deze vrouwen is dat de meisjes zonder dit gebeuren geen huwelijkspartner krijgen, omdat zij dan als ‘hoeren’ worden aangemerkt.

   Er is dan geen controle of zij nog maagd zijn.

   FGM is in zoverre een vorm van cultuur dat dit niet alleen bij de moslims gebeurt.

   Like

  • Realist zegt:

   Dat jij shoarma-moslims in je vriendenkring hebt dat wisten we al.
   Dat jij shoarma-moslims daarom graag verdedigd en in bescherming neemt was ons ook reeds duidelijk. Dat jij in veel gevallen pertinente ONZIN verkoopt ook. Nu doe je het weer TROL, ga terug in je HOL.

   Nu voel ik me totaal niet geroepen om met jou de waarheid te delen.
   Onderstaand linkje is dan ook bedoeld voor degenen die wel willen weten hoe het nu precies zit met genitale verminking van vrouwen in correlatie met de islam.

   Komt kort gezegd hier op neer: in verschillende ‘heilige’ islamitische geschriften wordt vrouwenbesnijdenis beschreven en voorgeschreven, er zijn zelfs fatwa’s die hiertoe oproepen. Moslims (en trollen) willen ons echter graag doen geloven dat vrouwenverminking niets met de islam te maken heeft. Moslims maken zich dan (zoals altijd) schuldig aan takiyya: het beliegen, misleiden en bedriegen van ongelovigen om de islam te beschermen. Zoals wij allemaal weten worden vele islamleugens mede in stand gehouden door knoflooktrollen als geentvkijker die wat mij betreft een enkeltje mekka krijgt aangeboden op een kameel. Neem dan meteen je shoarmavriendjes mee.
   http://www.sebisme.nl/vrouwenbesnijdenis-in-de-islam/

   Like

   • geentvkijker zegt:

    zo zo zo……gaat ie lekker ????????
    I k heb je link gelezen ja, helemaal…..met andere woorden :
    HET IS NIET PERSé een moslimgebruik, het gebeurd soms wel, in andere delen weer niet ! Dus, had ik toch gelijk ! Maar blijkbaar kun je niet goed lezen, en ben je er op uit om mij steeds aan te vallen !!! In opdracht van WIE, als ik vragen mag ???

    Verder verwijs ik je NETJES, even naar de regels van deze website,
    in de rechter kolom onder het woord INFORMATIE, vindt je de regels, die moet je eens doorlezen. Ik heb aan geen enkele regel afbreuk gedaan, en schrijf hier gewoon mijn ervaring / mening. Alleen al de eerste ALINEA van jouw reactie is zwaar onbeschoft. over de rest maar te zwijgen.
    Verder wens ik iedereen hier nog een prettig kerstfeest en een goed oud / nieuw, het ga jullie allemaal goed, de artikelen blijf ik gewoon meelezen, zijn goede artikelen, maar ik heb geen zin verder om te reageren / linken te plaatsen. Het overgrote deel is hier netjes maar ik besteed geen aandacht meer om de reacties te lezen, van dergelijke figuren die geen opvoeding hebben gehad. Daar pas ik niet tussen, inderdaad, weer een ervaring rijker.
    TABEE !!

    Like

 3. Avidia zegt:

  Dit is wel zo erg, meisjes worden dicht genaaid, een klein stukje blijft open voor het genot van de man, vrouwen mogen geen genot voelen zij moeten alleen pijn voelen. Wat haat ik dit volk, hoe is het mogelijk dat dit soort volk bestaat, om misselijk van te worden.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  goh hoe kan dat nou….ze waren toch gevlucht omdat het daar in Somalië of zo toch zo ontzettend gevaarlijk was/is?????? Waarom is dan bij terugkomst de toegang niet geweigerd en zijn ze terug gestuurd naar hun “vakantie”land???

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Jet Bussemaker weigerde jaren geleden toen zij kamerlid en staatssecretaris was hier iets aan te doen.

  Een lichamelijk onderzoek – schoolarts voor en na de vakantie – was kwetsend voor de meisjes en voor de ouders, volgens haar.

  Geloof maar gerust dat genitale verminking in Nederland en in de rest van Europa ook nog plaats vindt.

  In GB – en in andere Europese landen vermoed ik ook – werd de operatie wel door dokters in het ziekenhuis uitgevoerd, omdat de meisjes anders op een primitievere manier – met een scheermesje bijvoorbeeld – zouden worden behandeld..

  Dit speelt al tientallen jaren en het is – volgens mij – heel simpel op te lossen:

  Een lichamelijke controle als zij hier komen. De ouders wordt verteld dat genitale verminking in het Westen ten strengste verboden is; dreigen met gevangenisstraf of terugsturen naar land van herkomst.

  Maar dat gebeurt niet en het zou me niet verbazen als FGM uiteindelijk – blijkbaar nu ook al – wordt geaccepteerd als een vorm van ‘cultuur’.

  Weer een diep triest voorbeeld van de angst die de ‘goedmenschen’ hebben om de islam te kwetsen.

  En dan moeten wij ook nog geloven dat het Westen niet islamiseert.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Ter info: er zijn drie soorten van vrouwenbesnijdenis.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  “Vrouwenbesnijdenis is het product van een patriarchale cultuur. Religie en vrouwenbesnijdenis zijn de ultieme bevestiging van mannelijke suprematie. Diezelfde mannen vragen ook regelmatig asiel aan in Nederland. En dank zijn de linkse gemeente kunnen veel van deze misdadigers op onze kosten de westerse cultuur consumeren en tevens ondermijnen”. 

  Like

  • geentvkijker zegt:

   Ook dit is niet helemaal juist, in Egypte bijvoorbeeld, en ook ten zuiden daarvan, wordt dit geheel onafhankelijk van de mannen gedaan, het zijn in dit geval JUIST de Oma `s en de moeders die dit regelen ! Van de Egyptische christenen WEET ik bijvoorbeeld, dat de mannen hier al tijden niet meer achterstonden, maar vanwege de traditie, gingen de VROUWEN hier gewoon mee door, in Egypte werd er tot 1 januari 2010 of 2011, type I I
   toegepast. Vanwege problemen LATER tijdens bevallingen enz. is hier NU meegestopt
   Al zullen er altijd gezinnen zijn, uiteraard, waar dit STIEKUM nog gebeurd, maar dat hou je tochhhh….( bovenstaande was bij de christenen in Egypte )

   Like

 8. fransdewit zegt:

  Snap echt niet dat dit niet de wereld uitgebannen wordt hoor. Als een Allah of een God dit had gewild, dan hadden ze wel iemand zo geboren laten worden lijkt mij. De mensen bemoeien zich te veel in de natuur.

  Like

 9. Pingback: GB: Meer dan de helft van alle nieuwe gevallen van vrouwelijke genitale verminking (FGM) vindt plaats in Londen | Rechtsaf doorzee

 10. Jade zegt:

  Triest, vrouwen- en mannen- besnijdenis…
  Waarom snijden ze hun kinderen ook niet meteen de oren eraf?
  Dan kunnen ze harder rennen,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s