De antidemocraten zijn weer eens “geschokt”

Screenshot_9

(Door: Wim van Schaik)

Ik zie het nog voor me: Geert Wilders terwijl hij die lange, lange lijst opleest met plaatsnamen waar AZC’s verwacht konden worden. Ik zie de Kamerleden nog voor me. Ze zaten erbij als ledenpoppen. En ik herinner me ook nog die geschokte gezichten achter de regeringstafel. Die lijst had nooit gepresenteerd mogen worden. Zou ook nooit gepresenteerd zijn, als het aan onze volgzame media had gelegen. Maar spelbreker Wilders informeerde het volk. Ik denk dat de meeste mensen de immense implicaties van die lijst toen amper door hadden. We zien nu wat die lijst betekende: overal worden AZC’s uit de grond gestampt met als gevolg wanhopige burgers, die echter volkomen genegeerd worden door hun burgemeesters.

Het gemeentehuis van Geldermalsen oogt erg open. De bedoeling daarvan is dat de burger zo getuige kan zijn van het hoogtepunt van de democratie: de Raadsvergadering. Maar zo open ging het er woensdag niet aan toe. De meeste burgers moesten toekijken, achter hekken nog wel, want burgers kun je nooit vertrouwen…

Dat ‘open’ gemeentehuis werd woensdagavond belaagd door woedende burgers die tegen de komst van een mega asielzoekerscentrum zijn. De politie heeft veertien mensen opgepakt. Anders dan de eerste berichten ons wilden laten geloven, waren dat geen relschoppers van elders, maar inwoners van Geldermalsen. Trouwens, waarom  moeten mensen die solidair zijn met medelanders steevast weggezet worden als mensen van buiten, als relschoppers en tuig?

Als de links-radicale anti-Zwarte Pieten club lieden uit het hele land rekruteert, wordt dit door onze staatsomroep nooit afgekeurd. Evenmin wanneer de FNV busladingen mensen van her en der inzet bij een staking. De NPO en MSM zouden er beter aan doen aandacht te besteden aan het ondemocratisch besluit van de nu ‘in en in verdrietige’ (ben ik ook) PvdA-burgemeester Miranda de Vries om zonder overleg een enorm AZC in zo’n kleine gemeente te bouwen.

Zoals gewoonlijk is iedereen weer eens “geschokt”. Wanneer boze en getergde burgers uiteindelijk op straat komen, dan noemt men dat een ‘aanslag op de democratie’. Maar wanneer politici eenzijdig beslissingen doordrukken die ingaan tegen de wil en het belang van de eigen bevolking, hoe heet dat dan? En wanneer journalisten meeheulen met de antidemocraten, hoe moeten we dat dan noemen? Wat kun je eigenlijk als burger dan nog wel doen als je  belangen genegeerd en regelrecht verkwanseld worden? Zou je dan niet het recht, zelfs de plicht hebben om have en goed en vooral de toekomst van je (klein)kinderen te verdedigen?

Ook Dijkhoff (VVD) noemde de rellen ‘ongehoord’. Ook zei hij: ‘Het zoeken van opvang voor asielzoekers is een moeilijke kwestie, maar er is wel een grens.’ Welnu, meneer Dijkhoff, het volk heeft ook een grens en heeft die allang heeft aangegeven. Een grens die inmiddels ruimschoots is overschreden met grenzeloze aantallen nagenoeg alleen maar islamitische volksverhuizers die u ons opdringt.

Toch stelt Dijkhoff een belangrijke kwestie aan de orde als hij zegt dat protesteren zoals in Geldermalsen geen zin heeft. Hij heeft niet meer te bieden dan de praktijk van een vernederende nepdemocratie, compleet met schertsvertoningen als inspraakavonden die beter aanhoor-avonden kunnen heten, omdat beslissingen al lang vast staan. Begrijpelijk dat de volksvijandige elite het spel zo wil spelen. Alles wat rest, is schijn die wordt ophouden met open gebouwen en holle frasen over democratie. Begrijpelijk ook dat deze elite (weer) o zo “geschokt” is als iemand die schijn ontmaskert: een nep-parlement!

De vraag die hierboven al gesteld werd, blijft echter klemmen: Zouden burgers niet het recht, zelfs de plicht hebben om have en goed en vooral de toekomst van hun (klein)kinderen te verdedigen? Wat te doen als de overheid zo blijft doorgaan met van onze democratie een farce te maken? Wat te doen als de burgers die dit land opgebouwd hebben en ervoor zorgen dat het iedere dag functioneert, zien dat hun belangen bij hun overheden niet in goede handen zijn? Wat te doen als democratie verworden is tot een procedurespelletje? Wat te doen als ze tot de ontdekking komen dat ze monddood zijn gemaakt? Is (burger)oorlog dan soms de enige oplossing?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Dhimmitude, Elite, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

36 reacties op De antidemocraten zijn weer eens “geschokt”

 1. peter de koning zegt:

  Ik heb begrip voor de woedende demonstranten. Hun democratisch recht wordt door de Pseudo- democraten ( de elitaire overheids elite) om zeep geholpen. Het volk wordt niet gehoord.

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Chapeau heer Dijkhoff… ja, er is nog steeds een grens
  en die wordt nog bepaald door ONS de vrije mens !
  noem ons maar tuig hoor, nazi’s, extremisten…
  maar zeg straks niet…dat juillie van niets wisten !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 3. Muurbloempje zegt:

  Ja, ik denk van wel. Een burgeroorlog. De beuk moet er goed in. Of moet er hier ook eerst een aanslag plaatsvinden? Goed dat die mensen in Geldermalsen van zich hebben laten horen. Al ben ik bang dat het 0,0 uit zal halen. Dat gelukzoekerscentrum gaat er vast en zeker komen. Ze hebben immers lak aan hun onderdanen…….

  Like

 4. peter de koning zegt:

  De grens is allang overschreden, heren landelijke en gemeentelijke politici, begrijp dat nou eens.

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  Onze belangen zijn bij de roverheid allerminst in goede handen!En aangezien wij hen riant betalen,hebben zij maar te luisteren naar de noden en argumenten van hun eigen volk.Daar zij echter het tegenovergestelde doen[de samenleving ontwrichten]is het niet meer dan normaal dat de burgers in opstand komen en eisen dat het hele kabinet de kuierlatten neemt!

  Like

 6. Antoni Banderes zegt:

  Jawel beste Wim van Schaik, u slaat daar in één klap een hele kist spijkers op de kop! U geeft hier een bloemlezing van al wat er al enige tijd in mijn hart en ziel rommelt. Ik ben kort nå “De Bevrijding” geboren en weet dus alleen van vaak horen zeggen hoe erg een oorlog is. Maar toch, ik hoop dat we snel die lang verwachte burgeroorlog gaan krijgen. Dat we snel zullen zien hoe die nep-elite die samen ons nep-bestuur vormt, door een puikje van onze patriotten wordt opgepakt en opgesloten. Dat ons échte volk de macht overneemt en al het ongewenste tuig ons land uit sodemietert. Dát hoop ik in mijn dagen nog mee te maken. Dat alle mosselketen worden vernietigd. Helaas laat mijn gezondheid het niet meer toe om zelf meer te doen dan een vlammetje bij een stapel korans te houden. maar vanuit mijn hooggelegen seniorenappartement zal ik hopelijk spoedig onze nieuwe bevrijding gadeslaan. Mijn kinderen en kleinkinderen weten wat hen te doen staat in de komende strijd. Opa heeft hun op de juiste weg gezet, dat is zeker.
  Antoni Banderes

  Like

 7. Rob van Marle zegt:

  Staande ovatie CDU voor door Merkel aangekondigde ondergang van Europa

  Xander 15-12-2015 19:48- in Christendom, Economie, Eindtijd & Profetie, EU, Immigratie, Islam & Terreur, Maatschappij, NWO-Complot

  Umvolkung: Dagelijks inmiddels 10.000 migranten in Duitsland toegelaten – Gezaghebbend IFO instituut: Merkels beleid is catastrofaal voor Duitsland; ‘Wir schaffen das nicht!’

  Miljoenen voornamelijk kansloze moslims binnenhalen maakt Duitsland en Europa ‘sterker’, aldus Merkel, die tevens beweerde dat wij haar daar in 2025 dankbaar voor zullen zijn.

  De 10 minuten durende staande ovatie die bondskanselier Angela Merkel gisteren kreeg van haar partijgenoten deden op bijna huiveringwekkende wijze terugdenken aan de legendarische vraag van Nazi-propaganda minister Joseph Goebbels: ‘Wilt u de totale oorlog?’ Ook toen volgde massale, geestdriftige instemming van het voorgeselecteerde publiek. Gisteren in Karlsruhe kwam Merkels toespraak neer op de vraag: ‘Wilt u de totale overspoeling van Duitsland met ‘vluchtelingen’?’ De jubelende reactie die daarop volgde kondigt maar één ding aan: de totale ondergang van Duitsland en Europa. (1)

  In Duitsland zijn de christendemocraten wat gedachtengoed en standpunten betreft inmiddels nauwelijks meer te onderscheiden van de extremistische Grüne en Linke. In ons eigen land gaat het CDA overigens eveneens hard de kant van GroenLinks op, maar dit terzijde.

  Duitsland ‘sterker’ door dagelijks 10.000 nieuwe migranten

  Bondskanselier Merkel verkondigde gisteren dat Duitsland alleen sterk zal kunnen blijven als het zijn grenzen volledig openhoudt. En niet alleen die van Duitsland, maar van heel Europa. Iedereen moet hier zonder enige belemmering kunnen blijven komen, ongeacht hun aantallen en ongeacht hun religieuze ideologie. De enorme bezwaren van veel van haar eigen ministers en politici uit het hele land wimpelde ze bijna achteloos weg. Wel beloofde ze dat ze de snelheid waarmee migranten Duitsland binnenkomen –inmiddels 10.000 per dag- zal verminderen. Van een ‘obergrenze’ wil ze echter niets weten.

  ‘We zullen allemaal armer worden’

  Hans-Werner Sinn, professor en leider van het gezaghebbende economische Ifo-instituut, kreeg van een publiek van ruim 1000 mensen eveneens massaal applaus, maar voor exact het tegendeel van wat Merkel haar partijgenoten wijsmaakte. De 67 jarige Sinn wees in zijn afscheidstoespraak op het totaal mislukken van de communistische planeconomie in de voormalige Sovjet Unie en het Oostblok, een gedoemd socialistisch systeem dat de EU op Europese schaal probeert te kopiëren.

  Sinn fungeerde zeker de afgelopen jaren als ‘onheilsprofeet’; onlangs schreef hij nog een artikel met de kop ‘Vluchtelingencrisis, Euro-Ramp, Pensioenrisico – We zullen allemaal armer worden!’. De explosie van de Europese staatsschulden, ook in Duitsland (en Nederland), om de Zuid Europese probleemlanden in de euro te houden, en het gesjoemel met de officiële cijfers om deze landen überhaupt bij de euro te halen, kwamen nog eens pijnlijk voor het voetlicht.

  ‘Wir schaffen es nicht!’

  De door vrienden gevierde en door vijanden verguisde topeconoom voorspelde een duistere toekomst voor Duitsland en Europa. Pensioenen zullen onbetaalbaar worden, de eurocrisis is een gigantisch risico voor Duitsland (en ook Nederland), de miljoenen ‘vluchtelingen’ bestaan hoofdzakelijk uit ‘functionele analfabeten’ en zullen de samenleving jaarlijks tientallen miljarden euro’s gaan kosten. Daar bovenop komt ook nog eens de peperdure ‘Energiewende’, de omschakeling van kolen/gas/olie/kern op ‘groen’, wat ‘technisch feitelijk onmogelijk is’ en Europa bankroet dreigt te maken.

  ‘Schaffen wir das?’ besloot de professor met de inmiddels beroemde woorden van Angela Merkel. Zijn antwoord: één van deze genoemde gigantische problemen is misschien nog wel op te lossen, maar bij elkaar opgeteld ‘schaffen wir es nicht’. (2)

  ‘In een van de grootste, misschien wel de grootste crisis in de geschiedenis van de Bondsrepubliek klemt het CDU zich aan haar leider vast en verdringt daarbij dat zij van beslissende invloed op het ontstaan van deze (migranten)ramp was,’ wordt ook op Junge Freiheit geconcludeerd.

  ‘Merkel heeft met haar oplossing ‘Wir schaffen das’ haar complete partij gegijzeld. Als zij faalt, zal het CDU niet aan de gevolgen kunnen ontsnappen. De CDU-gedelegeerden hadden de kans om zich te bevrijden en voor een keerpunt in het asielbeleid te zorgen, maar hebben daarentegen voor onvoorwaardelijke volgzaamheid van hun partijvoorzitter gekozen.’ (4)

  Umvolkung

  De Duitse auteur en onderzoeksjournalist Udo Ulfkotte, voormalige hoofdredacteur bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung, gaat dieper in op de prangende vraag ‘waarom’ Merkel de grenzen per se wijd open wil houden voor miljoenen moslims. ‘En dat is nog maar de voorhoede van een ontwikkeling, die zij doelbewust nastreeft.’ En die ontwikkeling heet Umvolkung, het vervangen en uiteindelijk volledig uitwissen van de autochtone bevolking door volken met totaal andere normen, waarden, religies en ideologieën.

  Visumvrijheid voor 80 miljoen Turken (vanaf 2016), waarvan 96% moslim is, is één van de meest recente afspraken waarmee Merkel deze Umvolkung binnen de kortst mogelijke tijd probeert te realiseren. De Turkse regering dringt al langer aan op volledige vrijheid voor Turken om naar Europa te gaan, en wil mogelijk zelfs via de rechter afdwingen dat het weigeren van deze visumvrijheid strafbaar wordt gesteld.

  Brussel trekt zich weer niets aan van mening Europeanen

  Ook de EU heeft zijn zinnen gezet op het lidmaatschap van Turkije, ondanks het feit dat uit tal van peilingen blijkt dat verreweg de meeste Europeanen hierop tegen zijn. Zelfs 75% van de Duitsers zien het lidmaatschap van een islamitisch land, dat vrijwel volledig in Azië ligt, niet zitten. Slechts 21% van de Europeanen is voorstander, zo bleek uit een onderzoek van de Europese Commissie in 2009.

  Het demografische instituut Frekans onderzocht hoe de Turkse bevolking daar zelf tegenover staat. De uitkomsten waren ontnuchterend: 90% van de Turken wil weliswaar EU-lid worden, maar enkel om financiële redenen. Christenen, Joden of atheïsten in Europa wil men echter pertinent niet als buren hebben. Sterker nog: niet-moslims moeten wat hen betreft straks geen arts, ambtenaar, politieagent of andere leidinggevende functies meer kunnen bekleden.

  Europese christenen wacht vervolging bij Turks lidmaatschap

  Wat voor lot de christelijke minderheid in Europa tegemoet treedt als Turkije lid wordt, moge met het oog op de historie duidelijk zijn: in 1914 was nog 30% van de Turkse bevolking christen, maar die zijn daarna stap voor stap verdreven of gewoonweg uitgeroeid. En DAT land wil Brussel onder aanvoering van Merkel nu in één klap tot één van de machtigste en invloedrijkste lidstaten van de EU maken. (3)

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Het verzet in Geldermalsen geeft opnieuw een sprankeltje hoop voor de toekomst.

  Like

 9. Edjan zegt:

  Goed gezegd, Wim van Schaik! Van de eerste tot de laatste letter.

  Like

 10. tjonge zegt:

  wat te doen als uw koopwoning naast de toekomstige azc onverkoopbaar wordt en dus in waarde daalt van 300.000 naar nagenoeg 0 euro ?
  .
  dit is kapitaalvernietiging, bewust door de overheid gecreëerd, de overheid dient aangeklaagd te worden !

  Like

 11. Jo zegt:

  Op 5 december schreef ik het volgende en verstuurde dat naar het hele kabinet, de tweede en eerste kamer. Of ze het lezen is vers twee.
  HIERBIJ ROEP IK HET NEDERLANDSE LEGER OP EEN STAATSGREEP TE PLEGEN OM DE DEMOCRATIE IN NEDERLAND TE HERSTELLEN EN DE LANDVERRADERS EN ISLAM-VRIENDJES, MET NAME MARX RUTTE EN TRAWANTEN TE BERECHTEN !!! DAARNAAST OOK DE SOCIALISTISCH-ISLAMITISCHE KOPSTUKKEN BIJ NATIONALE PROPAGANDA ORGANISATIE (NPO) TE ARRESTEREN EN SCHOON SCHIP TE MAKEN, OOK BIJ DIE ZOGENAAMDE HULPVERLENERS EN UITERAARD DE FASCISTEN VAN ANTIFA EN AFA IN DE GEVANGENIS GOOIEN, EN DE ISLAM TE VERBIEDEN, DE MOSKEEËN SLUITEN, HUN KAZERNES, EN DE ISLAMIETEN NAAR HUN EIGEN LANDEN TERUG TE STUREN !!!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Jo,
   als je je hele stuk in hoofdletters schrijft, nodigt dat niet uit tot lezen. Integendeel. Het schrijven van hele stukken in hoofdletters wordt algemeen ervaren als schreeuwerig en opdringerig. In het bedrijfsleven is het zelfs in sommige gevallen reden tot ontslag.

   Als je wilt dat het Kabinet en de beide Kamers je stuk lezen, zou ik overwegen het anders vorm te geven en opnieuw te versturen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • danny zegt:

   Geheel met je eens Jo.
   Mijn steun heb je in ieder geval.

   Like

 12. Je kunt je op de koop toe ook nog afvragen, hoelang dit patroon al geldt:
  Ergens in de jaren ’70 werd er al vastgesteld: “De tegenstellingen liggen aan de basis, bij het volk, maar aan de politieke top zijn er altijd wel weer een paar mensen, die het steeds op een fatsoenlijke manier met elkaar eens worden.Helemaal democratisch is het niet, maar wie wil nu het onderste uit de kan?”
  Let wel: Dat werd in die tijd als aanváárdbaar voorgesteld. Maar achteraf bekeken had men dan ook van de huidige problematiek niet kunnen drómen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 13. Driek zegt:

  Ik vind het een goed stuk, meneer van Schaik, ik heb mij reuze kwaad zitten maken over het feit dat als burgers in opstand komen tegen al die opvangkampen, zij worden weggezet als relschoppers en tuig. Nu heb ik geen televisie, maar ik vernam dat Pauw die opstandige dorpelingen ‘tuig’ noemde. Je moet toch maar durven, die lummel zit daar daar een mening te geven over Nederlandse burgers die het niet langer pikken, schandalig vind ik het. Ik hoop dat heel Nederland in opstand komt. Het is nu de hoogste tijd.

  Like

 14. danny zegt:

  Een opstand tegen de Haagse kliek, is de enige manier om deze, zowel linkse als rechtse Haagse kongsi op de knieën te krijgen!
  Als dit kabinet niet snel zijn biezen pakt, zal het volk voor eigen rechten gaan spelen.
  Het is een kwestie van tijd.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel van U meneer van Schaik. Ik ben het er geheel mee eens.

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  ik plak wat ik elders schreef, hier ook maar:

  [quote] Volgens Dijkhoff heeft protesteren geen zin als burgers beginnen met schreeuwen en rellen. [/quote]

  O nee? En op welke manier heeft het dan wél zin? Vreedzaam overgereguleerd demootje, petitietje, protestbriefjes en mailtjes naar de graaiende dictators, die hun reet daarmee afvegen?
  Ach man, schei toch uit; we hebben HELEMAAL niets in te brengen, meneer de ‘staatssecretaris’ met je vette inkomen! Weldenkende realistische mensen kunnen toch nérgens terecht met hun zorgen?!! Die krijgen van niemand hulp…
  Sterker nog: die worden tegengewerkt door hun ‘landgenoten’, door de politie, door de ME, door het leger, enz.

  Stel walgelijke ‘salonsocialisten’, als jullie zo dol zijn op ‘vluchtelingen’, neem ze dan op in je eigen huis, OP EIGEN KOSTEN! Het is JULLIE hobby, NIET die van ons!

  Like

 17. paulzwueste zegt:

  Natuurlijk is burgeroorlog de enige oplossing!…

  Of denkt meneer van Schaik misschien dat onze eigen politieke maffia volgende week zal roepen “Kom, laten we er maar eens mee ophouden het volk te negeren en te demoniseren, want we zijn het spelletje beu.”
  Net zoals die linkse hoer Plaumen zo gemakkelijk het geld van de belastingbetaler naar Afrika brengt waar het verdwijnt in de onmetelijk diepe zakken van zwarte dictators…
  Of dacht meneer van Schaik misschien dat mevrouw Plaumen na vandaag het geld van haar eigen bankrekening zou meebrengen als ze weer eens naar black Africa vliegt om zich te laten naaien…
  Ik wordt zo moe van al dat geleuter van al die naïevelingen die niet willen zien dat we hard op weg zijn naar een onomkeerbaar punt… en dat is het moment waarop de vlam definitief in de pan slaat om niet meer te doven…
  Niet voor een avondje stenen gooien door de ruiten van het Geldermalsens gemeentehuis maar om doelgericht met alle mogelijke middelen de regering in NL ten val te brengen!
  Da’s andere koffie…Maar dat moment komt er onherroepelijk aan, want die ondemocratisch zelfbenoemde Eu…. en die laffe ellendelingen die zich regering noemen…. die alles wat tot de soevereiniteit van NL behoorde achter de ruggen van het volk hebben weggegeven aan een zooitje ongeregelde beroepscriminelen die zich zonder enig democratisch proces de heerschappij over heel Europa hebben toegeëigend, die zullen nooit zonder geweld de macht uit handen geven… Het zij U gezegd!

  Like

 18. Bas zegt:

  ’t Is tijd dat de Nederlandse bevolking massaal protesteert en nieuwe verkiezingen eist / afdwingt om de oude kliek te vervangen. Immers zij hebben al vele malen bewezen zich tegen de bevolking te keren. Bovendien de ondemocratische annexatie van Nederland bij de Europese Unie was volkenrechtelijk dubieus zo niet nagenoeg ongeldig.

  Like

 19. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ongeveer twee jaar geleden schreef ik op de Dagelijkse Standaard dat, als de regering zo door zou blijven gaan met het negeren van de burgers, het voorland zou zijn de niet-parlementaire weg, een soort Kristallnacht. Lul #1, Joshua Livestro, heeft mij toen, wegens het oproepen tot geweld, een permanente ban gegeven, en voegde me toe: “U mag zich gelukkig prijzen dat ik geen aangifte tegen u heb gedaan.” Ik heb daarop geantwoord: “U zou me een genoegen doen als u alsnog die aangifte tegen mij zou willen doen. Dan wordt vanzelf duidelijk waartoe ik al of niet heb opgeroepen. En aan welke strafbare feiten ik me schuldig heb gemaakt.”

  De nagemaakte heeft natuurlijk nooit die aanklacht ingediend, want hij wist wel dat hij geen been had om op te staan.

  Nu schrijf ik nog een keer precies hetzelfde. Als de diverse overheden doorgaan met het negeren, het vernederen, het veronachtzamen van de wens van de burger, kunnen ze erop wachten tot er een ziekte uitbreekt. Dan komt er werkelijk iets in de trant van de Kristallnacht. Dan komen de burgers in opstand en gaan alle remmen los. Dan is het niet de schuld van de “relschoppers” maar van de overheden die van het begrip democratie een farce hebben gemaakt.

  Als sprekend voorbeeld, en nog vers in het geheugen, het theaterstuk dat gisterenavond is opgevoerd in de Tweede Kamer. Veel acteerwerk, zowel van Vak K als van de verschillende fractieleiders. Oh, wat vonden ze het allemaal verwerpelijk wat de VVD-ers hadden uitgevreten. Teeven, Opstelten, Van der Steur, Dijkhoff, Van Miltenburg en niet op de laatste plaats de primus inter pares mark Rutte, allemaal waren ze heel fout bezig geweest. Hetgeen resulteerde in een debat van meer dan acht uur, een motie van afkeuring en excuses van het hele zooitje.

  Het vervolg is voorspelbaar: ze dronken een glas, ze deden een plas en alles bleef zoals het was. Want verbeeld je vooral niet dat er iets zal veranderen, of het moet zijn dat ze in de toekomst hun sporen zorgvuldiger zullen uitwissen.

  Dezelfde schijndemocratie vindt plaats op gemeentelijk niveau. De besluiten zijn genomen voor er over vergaderd wordt. De gemeenteraadsleden zouden hun ogen uit hun kop moeten schamen, want ze werken mee aan het verkrachten van de rechtsstaat, het verneuken van de burgers en het verkwanselen van de democratie. En daar zijn ze niet voor gekozen. Maar het lijkt er steeds vaker op dat ze zich daarvoor wel hebben láten kiezen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 20. alidas1 zegt:

  Antoni Banderes.
  Niet alleen de mossel ketens .
  Ook al die politici die hier aan mee gewerkt hebben.
  Moeten hun straf niet ontlopen.

  Like

 21. anna zegt:

  ik vraag me af wie opdracht gaf dat peloton ME-ers op de bevolking van Geldermalsen los te laten

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Dat zou ik ook wel eens willen weten!

   Like

   • danny zegt:

    Rutte????

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ik ook. Hoewel, ik denk dat de burgemeester er om verzocht heeft. Die gaat in zulke gevallen over de inzet van de politie. En die ME’ers hebben wel degelijk flink huis gehouden. Het is al een schande, dat ze losgaan op een demonstrerende menigte, die tot op dat ogenblik alleen flink aan het joelen en schreeuwen was en er hier en daar een rotje werd afgestoken.
    Wat krijgen we als volgende stap? Dat het leger op protesterende landgenoten wordt losgelaten?

    Like

 22. Realist zegt:

  Agent wil vreedzaam demonstrerende vrouw uit Geldermalsen neerslaan met knuppel.

  Ga radicale moslims neerknuppelen laffe landverrader!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal mee eens Realist!!!
   Deze klootzak moet per direct uit het politiekorps worden gejaagd!
   Als ik de vriend van deze vrouw was geweest dan had deze psychopaat geen enkele kans gehad zijn knuppel te gebruiken!

   Like

 23. Pingback: De antidemocraten zijn weer eens “geschokt” | Rechtsaf doorzee

 24. henk zegt:

  De mensen die het land WERKELIJK hebben opgebouwd na WW2, worden nu uit de verzorgings-huizen gegooid, en op alle manieren beknot.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s