Politie van Dresden plant grote inzet: Antifa riep op tot rellen tegen Pegida

Screenshot_15

Pegida heeft een vreedzame “kerstliederen wandeltocht” aangekondigd in Dresden.

(Vertaling: E.J. Bron)

“Do it like Leipzig!” – Met deze slogan heeft de Antifa ertoe opgeroepen p, maandag de “kerstliederen wandeltocht” van Pegida te verstoren. Bij straatgevechten in Leipzig waren afgelopen zaterdag 69 politieagenten en andere mensen gewond geraakt.

Pegida-chef Bachmann had afgelopen maandag voor 21 december een “muzikale kerstliederen wandeltocht” door de Nieuwe Stad van Dresden aangekondigd. Voor een “vreedzaam en veilig” verloop dienen honderden helpers uit heel Duitsland te zorgen. Dat ook het bondgenootschap “Dresden nazifrei” na de Pegida-aankondiging “voorzichtigheidshalve” een demonstratieroute in de Nieuwe Stad aanmeldde, beoordeelde hij als poging om de Pegida-manifestatie “te belemmeren of te verstoren”.

Politie bereidt zich voor op grote inzet

Een perswoordvoerster van de politie van Dresden zei tegenover “Epoch Times” dat de Antifa-oproep bekend zou zijn bij de politie en dat zij zich voorbereidt op een grote inzet.

De oproep verscheen woensdagnacht op de website “linksunten.indymedia”.

De perswoordvoerster van de stad Dresden verklaarde dat er meerdere aanmeldingen voor demonstraties zouden zijn. De Antifa zou zich echter niet hebben aangemeld. Dit zou niets nieuws zijn, omdat de Antifa zich normaal gesproken onder de demonstranten van andere manifestaties zou mengen. Vandaag voert de demonstratieautoriteit gesprekken met de aanmelders van de demonstraties. Vandaag of morgen zal er een lijst van de demonstraties en hun motto´s door middel van een persmededeling bekendgemaakt worden.

“Gebeurtenissen in Leipzig” worden meegenomen

In een persmededeling van de stad werd al aangekondigd dat het verloop van de verschillende demonstraties (niet alleen Pegida, maar ook twee andere aanmelders plannen demonstraties in de Nieuwe Stad) zou afhangen “van de bereidheid tot samenwerking van alle deelnemers, maar vooral van de inschatting van de veiligheidssituatie”. “Daarbij worden de gebeurtenissen in Leipzig van afgelopen weekend betrokken.”

De omstreden burgerbeweging meldde een bijeenkomst van 10.000 personen aan op het Silezische Plein voor het station van de Nieuwe Stad. De tegendemonstratie treedt op onder de naam “Netwerk 21/12” op het Theaterplein voor de Semperoper.

Op 12 december kwam het aan de rand van een demonstratie in Leipzig tot rellen, waarbij volgens de politie “tot 1.000 vermomde geweldplegers” politieagenten en politievoertuigen met straatstenen hadden bekogeld. Op meerdere plaatsen in de stad werden vuilnisemmers, vuilcontainers en autobanden in brand gestoken en werden de ruiten van winkels en banken ingeslagen. De politie zette traangas en waterkanonnen in. Er raakten 69 politieagenten gewond.

Daarop bekritiseerden de AfD evenals de extremismeonderzoeker Werner Patzelt de lakse omgang met links gemotiveerd geweld.

Screenshot_16

Rellen in Leipzig op 12 december 2015.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "PEGIDA", Duitsland, Hypocrisie, Justitie, Marxisme, Overheid, Rotzakken, socialisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Politie van Dresden plant grote inzet: Antifa riep op tot rellen tegen Pegida

 1. Elena zegt:

  he he..eindelijk gaat de politie ingrijpen, men wordt wakker.
  Wat een walchelijk aso zooitje is die Antifabende.
  Tis niet mis dat er 69 politie mensen zijn gewond en er heel veel schade aan auto’s etc veroorzaakt is.
  Hopelijk kan men dat zooitje oppakken en laten dokken voor de toegebrachte schade.

  Like

  • Hans zegt:

   U is nog niet helemaal wakker?
   Dat tuig “laten dokken”?
   Die werken niet! Zijn parasieten.
   Geen geld = Geen vervolging
   Bezetting Maagdenhuis resulteerde in 678000 Euro schade.
   Wat niet verhaald wordt omdat die rooie koe jet bussemaker “de onderhandelingssfeer met de studenten niet wilde verstoren”
   678000 Euro waar ik voor opdraai als belastingbetaler.
   Als het links is, is het goed.
   Linksen zijn net als islamieten, parasieten.
   Daarom helpt links ook bij het binnenhalen van meer islam, het zijn gelijkgestemden.
   En daarom protesteren de linkse dierenterroristen ook tegen kiloknallers maar zie je ze nooit bij een islamitische halal slachterij waar de dieren honderdvoudig meer lijden.

   Like

 2. Pingback: Politie van Dresden plant grote inzet: Antifa riep op tot rellen tegen Pegida | Rechtsaf doorzee

 3. Tom Hendrix zegt:

  Juist de Antifa, zijn de werkelijke fascisten. Churchill, had het over deze huichelaars van LINKS al 10 tallen jaren geleden, toen hij zei: ” De fascisten van de toekomst, zullen zich anti-fascisten noemen”.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat is leuk Tom.
   Was Churchill niet de man die Dresden met brandbommen heeft laten vernietigen?
   De geallieerden waren van mening dat het bombarderen van zoveel mogelijk steden in Duitsland de moraal van de bevolking zou breken.
   Na enige tijd bleek echter dat deze bombardementen, waarbij vele honderdduizenden burgers werden gedood, geen merkbaar resultaat hadden opgeleverd en besloot het Amerikaanse opperbevel het bombarderen van burgerdoelen te stoppen.
   Churchill wilde daar niets van weten en gaf zélf het bevel tot het gruwelijke bombardement. Hij allèèn is persoonlijk verantwoordelijk voor de totaal zinloze vernietiging van Dresden…!
   Dresden, een schitterende stad van grote historische waarde, zonder enige strategische of tactische waarde, werd in een nacht totaal vernietigd…
   Het napalm-bombardement was zo hevig dat zelfs de zuurstof in de lucht tot ontbranding overging. Duizenden mensen trachten zich tevergeefs te redden in de rivier, waarvan het wateroppervlak bedekt was met een laag brandende napalm…
   In die nacht kwamen tijdens deze criminele moordactie 27.000 mensen om het leven.
   Churchill is daardoor verworden tot een vuige oorlogsmisdadiger.
   Het is bizar dat het Duitse volk nu nog steeds gebukt gaat onder een geestelijke zelf-terreur die hun gebiedt zichzelf een gedegenereerd volk te vinden waarbij het feit dat het Duitse volk zélf slachtoffer werd van onmetelijk lijden, wordt genegeerd door de rest van Europa plus Amerika.
   Merkel heeft hiervan doelbewust gebruik gemaakt.
   Ik hoop dat juist deze Pegida-demonstratie in Dresden het begin zal zijn van dé mentale wedergeboorte van het al zo lang geknechte zelfbewustzijn van het Duitse volk!…

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @paulzwueste: 18.00. uur. Dat is natuurlijk een vreselijke oorlogsmisdaad geweest, het bombardement op Dresden. Maar dat was ook het bombardement op Guernica, door het Condor Legioen, tijdens de Spaanse Burgeroorlog, natuurlijk ook. Hoewel ik de goddeloze Spaanse Republiek, natuurlijk verwerpelijk vindt, en vond.
    Maar de uitspraak van Churchill hoeft daarom niet minder waar te zijn Paul. En ook ik hoop dat het Duitse volk, massaal Pegida gaat ondersteunen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Tom. Zo zie je maar. Iemand als Churchill die zo’n ongelofelijke rots in de branding was voor het Engelse volk in hun doodsstrijd… heeft dezelfde methoden toegepast als Hitler…
    Daardoor vernietigde hij zelf in een klap zijn geloofwaardigheid als beschaafd mens.
    Inderdaad, wij houden het oog gericht op de toekomst en hopen dat het Duitse volk zich zal bevrijden van haar frustraties om eindelijk haar roer in eigen handen te nemen.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    Natuurlijk weten we inderdaad dat Winston Churchill één van de weinige staatslieden was die voor en tijdens WO II Adolf Hitler wist te weerstaan, ook geregeld voor hem waarschuwde en met hulp van de overige geallieerden het nazisme wist te verslaan. Helaas bleek hij in WO I bij het Turkse schiereiland Gallipoli, in 1915, meer dan tienduizenden geallieerde soldaten nodeloos de dood te hebben ingejaagd, Churchill was niet bepaald dol op de Nederlanders gezien de Boerenoorlog die in Zuid-Afrika woedde, hij steunde het Duitse verzet tegen Hitler niet, hij deed nauwelijks iets om de Holocaust te stoppen waar churchill alles over af wist, net als Roosevelt, bombardeerde (buiten Dresden) half West-Europa plat en hij leverde in WO II Oost-Europa aan een even vreselijke tiran uit als Hitler en dat was Jozef Stalin!
    En nou was er thans een Brits parlementslid, Benjamin Whittingham genaamd, actief geweest en deze beschuldigde Churchill ervan dat deze een neo-nazi en een racist was! Als Churchill een veel grotere haat tegen de moslimextremisten zou hebben gehad konden we hem juist hier in deze tijd inderdaad beter gebruiken dan iemand als André Hazes.

    Like

 4. harry zegt:

  Waarom wordt die criminele antifa extremistenclub niet verboden ?
  Heeft de overheid er nog zo veel plezier en gemak van ?

  Hoog tijd dat Wilders het roer in handen krijgt , zodat er voor eens en voor altijd afgerekend kan worden met dat soort tuig .
  Onze hele maatschappij is vergiftigd door het linkse gebroed in alle geledingen en allerlei gedaantes .
  Uitmesten die hele bende !

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Ja hoor links zet wederom de SA in wilt U nog meer bewijs dat het geweld altijd van links komt, wederom moet de door links gewenste orde met geweld afgedwongen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s