En maar doorgaan met diep door het stof te gaan

Screenshot_15

(Door: Martha N.)

Het is één grote flauwekul, een toneelstuk opgevoerd door politici dat zijn weerga niet kent. Hoe vaak hebben we dit nu niet aan moeten horen? Een prachtige uitdrukking eigenlijk: diep door het stof gaan en ja, dan is alles weer goedgepraat. Excuses maken wil ook nog wel eens helpen. De grootste blunders worden hiermee goedgemaakt, denken onze politici. De strategie om je eruit te kletsen is reeds vooraf bepaald.

Om nu eens dit geval met Teeven en de vurige ontkenningen van Opstelten, de kreten “er was niets aan de hand” enzovoort nader te bekijken: Hoe hebben de betrokken politici al deze maanden niet geprobeerd onder hun onkunde, onderling gekonkel en elkaar de hand boven het hoofd te houden, uit te komen. Het laatste redmiddel was een somber kijkende Rutte, zeker vanwege het door het stof kruipen en ja dan is alles weer hunky-dory.

Oh jeetje, Kamer snoeihard over kabinet. Ja, mensen, snoeihard. Rutte en zijn ploeg hebben bewust de waarheid achtergehouden. Ach, wie gelooft nog aan deze maskerade? Ik in ieder geval niet. Straks gaat alles weer gewoon verder. Hoe vaak is er niet gelogen en bedrogen, zijn mooie beloften “niet” waargemaakt? Hoeveel miljoenen/jarden zijn er niet uit de portemonnee van de burger gestolen, door extra betalingen vanwege de “klimaatverandering” (een goede melkkoe), aan objecten om de arme wereld te helpen en wat ze verder nog kunnen verzinnen. En nu aan de opvang voor vluchtelingen. Ondanks dat we ons geld met bakken wegsmijten aan de armsten der armen, blijven ze arm.

Waar kwam/komt dit geld terecht? Nog geen tiende deel ervan kwam terecht bij arme mensen. De rest verdween onderweg van ergens naar nergens, oftewel onderweg blijven hangen bij mensen die al genoeg hadden. Met ons geld werden wapens gekocht om anderen af te maken (andersdenkenden dan moslims). Nee, het geld kwam echt niet bij de armsten der armen terecht. Op deze manier blijft het een bodemloze put. Geld wordt verdeeld onder de armen, ja, ja maar niet “die” armen.

Treinen die niet rijden, gekocht door ondeskundigen die wel een dik salaris opstrijken. Nu even buitenspel gezet worden, maar daar wordt wel weer een andere leuke, goed betaalde baan voor gevonden. Het gaat niet om kennis, maar hoe wurm ik me met hulp van vriendjes in een belangrijke functie.

Landelijke salarisverhoging van 100% voor “toezichthouders” thuiszorg. Nieuwe wetgeving maakt het voor toezichthouders in de thuiszorg mogelijk om per 1 jan. 2016 hun salaris te verdubbelen. Naar verwachting gaan de toezichthouders hier massaal gebruik van maken.

Terug naar de stoffige politici. Wat andere mensen van dit alles vinden? Laat ik zeggen dat ik spreek voor mezelf, ieder mag zijn eigen mening hebben. Ik vind het één grote rotzooi en gesjoemel. Hoe vaak zijn er pluchezitters reeds “diep door het stof gegaan”. Dit woord begint, net zoals “een goed verhaal verzinnen” (dan gelooft de bevolking je wel weer),  onderhand oervervelend te worden.

HET KABINET ERKENT FOUTEN? Ja, en wat komt er daarna? Het blijft gewoon zitten. Het erkennen van fouten en diep door het stof kruipen is niet genoeg. Zo mogen ze er niet mee wegkomen, we zijn al veel te lang beduveld.

Wilders moet voor de rechter vanwege een uitspraak: “minder”. Wie voor de rechter zouden moeten verschijnen, zijn deze leugenaars en bedriegers, onze politici. Over “rechters” gesproken… ach laat maar!

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op En maar doorgaan met diep door het stof te gaan

 1. Republikein zegt:

  Ash to Ashes, dust to dust

  Like

  • Martha N zegt:

   Dag republikein: Asher to ashes, maar er zijn er meer..

   Like

   • Republikein zegt:

    Ha die Marha, hoe gaat het met jullie, alles goed?
    Speciaal voor jou zal ik je iets vertellen, je verdient het.
    Maar het kon ook onder Pauw, of het prima artikel van Tistochwat geplempt worden, je weet dat ik geen schrijver ben, maar hier is ie!
    Ik geef het ook een titel, Oenaoena!
    Mijn dochter kocht een puppie, zo’n jaar of 11 geleden.
    Ik vroeg aan mijn vrouw waarom ze dat gedaan had, ze had een fulltime baan.
    Ze voelt zich waarschijnlijk eenzaam was het antwoord, en ze hadden afgesproken dat de uitlaat door beiden geregeld werd.
    Dat werkt niet zei ik, dat beestje is bijna de hele dag alleen.
    Om het verhaal wat te versnellen is het boxertje kort daarna bij ons komen wonen, 24/7.
    Het teefje groeide op en werd een stoere maar lieve kameraad.
    Ze kwispelde haar lange dikke staart de hele dag in het rond.
    Overdag werd ze uitgelaten door mijn vrouw en het laatste rondje deed ik, in de kleine uurtjes.
    Ik ging ruim 11 jaar elke avond een rondje maken, en soms daarna nog 1 als ze zich niet goed voelde, en dat kwam regelmatig voor, het heeft me een klein vermogen gekost maar maakte mij niet uit, haar gezondheid ging boven alles.
    Ik draaide altijd 2 sjekkies voor de wandeling en nam een blikje levenswater mee, oenaoena, halve liter van het merk Pitt, schuim onder, heerlijk.
    Het is pikdonker, altijd, de meeste mensen liggen te bedde en hier en daar brand nog een licht.
    Ik praat altijd tegen mijn hond, ze is de enige die me begrijpt en nooit gaat zeuren dat ik met zware verhalen aankom, zoals oma, mijn vrouw, wat mijn vrouw en ik zijn grootouders van een boxertje, niet lachen het is zo!
    Op 17/12 liep opa weer met zijn kleinkind het bekende rondje en terloops zei ik tegen haar dat de opblijvers keken naar een herhaling van Pauw of Tan, wat een kolerezooi, en mij uitmaken voor racist.
    Djune, zo heet ze, ze is van 21/6, kwispelde krachtig met haar staart als blijk van herkenning en waardering, ja, ze is een pientere dame.
    Een uur na thuiskomst moest ik er weer uit, ze vertoonde vreemd gedrag.
    Ze ging in het gras liggen en ik heb haar opgetild en naar huis gedragen en toen op de bank gelegd waar ze 20 minuten later haar laatste adem uitblies, vandaag was de crematie.
    Ik wens jullie fijne feestdagen, voor mij hoeft het niet meer, de waterlanders dringen zich op.
    Voor Pauw, Tan, en andere liefhebbers, allemaal de vliegende tering gewenst.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Sterkte gewenst Republikein. Ik herken dat.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Republikein 18 december 2015 om 19:20

    [quote] voor mij hoeft het niet meer, de waterlanders dringen zich op. [/quote]

    Ik begrijp u zó goed! Het verlies van een dier is vaak erger dan het verlies van bepaalde mensen in je omgeving. En waarom ook niet?

    En dank u voor het compliment!

    [quote] het prima artikel van Tistochwat [/quote]

    Like

  • Cathja zegt:

   @ Republikein 19:20

   Wat bijzonder triest Republikein! Er is een lege plek ontstaan nu zij er niet meer is.
   Heel veel sterkte gewenst. Ook ik weet wat het is om dieren te verliezen.

   Like

  • Martha N zegt:

   Lieve Republikein. Ook wij hebben drie kleinkinderen met een kwispelstaart.
   We hebben reeds velen laten cremeren, de as staat zichtbaar op hun speciale kast, met kleine speeltjes van hen. Zo lief en zo trouw. ER zijn heel veel tranen vergoten en nu nog steeds wanneer ik naar hun foto’s kijk, zelfs op dit moment nu ik jouw geschiedenis lees.
   We hebben het niet opgegeven dieren te helpen, op dit moment hebben we er drie. Wel oudere honden nu, want wij worden ook niet jonger. Allemaal mishandelde dieren en ze zijn zo lief en zo blij. Ik begrijp je verdriet Republikein. Ik ga er verder niet op door, maar wilde je dit toch even schrijven. Het zijn je kleine kinderen, ze lachen naar je als ze blij zijn, sommigen vinden het raar wanneer je met een dier praat. Wij hebben nooit anders gedaan, we kletsen wat af. Lieve groet en sterkte voor jullie gewenst. Martha.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Martha N om 8:54

    Ik herken mezelf in uw woorden. Wat ondervinden we een dankbaarheid van onze trouwe viervoeters! Vaak veel meer dan we van onze medemensen ontvangen. Als we ze moeten afstaan aan de dood veroorzaakt dit een kras op onze ziel.

    Wat mooi dat u dieren zo liefdevol opvangt!
    Diep respect daarvoor!

    Like

 2. De Kruisvaarder zegt:

  Heel scherp geschreven en het Geen Stijl Niveau waardig ( is een compliment!).
  Er is geen gene meer, geen mores. Onbeschoftheid is niet alleen in de maatschappij troef,ook in de kamer worden woorden,die men doorgaans gebruikt om minder leuke mensen te betitelen, gewoon gezegd.
  Nog even en het vloeken, geslachtsnamen die uit 3 letters bestaan en andere beschamende lage schuttingtaal, is in.
  Dit moreel en verbaal verval is de reden dat ons kabinet niet de eer aan zich zelf houdt en opstapt.
  Liegen,bedriegen en gebruiken van mensen,die niets kunnen inbrengen, wij dus, de populus, wij zijn het volledig zat.
  Niemand gelooft ook maar een letter meer van de woorden van de heren en dames politici.
  Het is een schande,dat onze 2e kamer een schouwspel is geworden,waarin de acteurs elkaar overtreffen in glibberigheid, desinteresse en gemaakte verontwaardiging.
  De bevolking staat op de rand van de afgrond en het politieke steekspel om de macht is niet de eerste zorg van de gewone man, die amper nog kan overleven en zijn/haar/het hoofd boven water kan houden.

  Like

 3. Joga zegt:

  Kompleet eensmet dit verhaal, maar als paarlen voor de “Nederlandse” kiezers-zwijnen.

  Like

  • Martha N zegt:

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/24896995/__Kabinet__motie_begrepen__.html

   De boodschap is begrepen,
   M: Oh ja?
   De boodschap is begrepen. We moeten laten zien dat dat ook echt zo is. We moeten ermee aan de slag”. Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag over de motie van afkeuring die het kabinet deze week bijna aan de broek kreeg wegens de aanpak van de Teeven-deal.
   M: Ja we moeten en zullen en onze politici kwebbelen maar wat weg.
   M: Het zoveelste gezwam.

   De motie werd wel verworpen, maar bijna de hele oppositie was het ermee eens.
   Dat betekende een enorme dreun voor met name premier Mark Rutte.
   M: Een enorme dreun, wel beter hij een dreun dan wij, onze hele bevolking heeft dreunen gehad van dit kabinet.
   Asscher ziet de samenwerking met de oppositiepartijen nog wel zitten. ,,We blijven de samenwerking zoeken met de andere partijen op de inhoud.”
   M: DE andere partijen, behalve de PVV, die mijden ze als de pest omdat de PVV gelijk heeft.
   Premier Mark Rutte zei vrijdag in De Telegraaf ook dat hij denkt dat hij kan blijven samenwerken met de oppositie.
   M: Het gaat er niet om of Asher het ziet zitten maar wij, de echte Nederlanders!

   Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Wat Nederland nodig heeft is een reset, een nieuwe start zonder de ballast uit het verleden.
  Te beginnen bij een betere en meer heldere grondwet die geen ruimte biedt voor gesjoemel.
  Ik ben nu bijna 78 en ik zie mijn mooie land langzaam naar de kloten gaan door kleine kereltjes die naar boven zijn gevallen en zichzelf ook nog erg goed vinden, ook ik walg van de hele Nederlandse politiek. Wanneer wordt er eens glashard NEE gezegd tegen dingen die niet in ons belang zijn?

  Like

  • Martha N zegt:

   Bob, ja. Ons mooie land gaat naar de kloten.
   Nederland was een mooi land, met ruimte, bossen en weiden. De broedende vogels, fazanten, reeen, hazen… we zien ze haast niet meer. We horen alleen het geluid nog van ontevreden vreemdelingen. Meer flats worden gebouwd, woningen voor mensen die hier net zijn en gelijk klagen. waar is de rust van ons eigen vaderland gebleven? Wij horen hier niet meer, we zijn buiten spel geplaatst door eigen politici. Ik strijd door (met woorden) tot ik niet meer kan, hoewel ik dit niet hoef te doen. H. groet Martha.

   Like

 5. Japio zegt:

  We worden in de maling genomen, afgeperst en in gevaar gebracht door onze nep-volksvertegenwoordiging. Zou er nou geen advocaat of jurist zijn die ook wel ziet dat het niet langer kan op deze manier en een rechtszaak aan gaat spannen? Dat gajes moet toch een halt worden toegeroepen en berecht worden voor misdaden tegen de menselijkheid. Maar ja, het zal wel wishfull thinking zijn en zullen we moeten ondergaan wat onze k-regering in petto heeft voor ons.

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  We zijn het hier allemaal roerend mee eens, maar iedereen blijft dezelfde leugenaars en dictators kiezen, blijft betalen en op de knieën liggen voor de voklksverietigers!

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Mark, (onze quasi- tokohouder) ging parmantig diep door ’t stof…
  chapeau hoor en ga door…ga door….straks in de Hemel…oogst je lof
  (sorry… maagden uitverkocht) !
  .

  Jasterke
  .
  .

  Like

 8. Cathja zegt:

  Rutte heeft de aanval overleefd. Hij vindt dat hij nu ‘gewoon’ verder kan. Daarom zal er helemaal niets veranderen, en heeft de burger opnieuw het nakijken.

  Like

 9. Leo zegt:

  Van Geldermalsen naar Den Haag graag.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  ‘Door het stof gaan’ en ‘geschokt zijn’; meer kunnen ze niet.

  WHA HA HA HA HAAAAAAAAA!

  Like

 11. Republikein zegt:

  Paulzwueste Tistochwat en Cathja!
  Dank voor het medeleven.
  Ik wilde het verschil aangeven tussen de beschaafde en barbaarse samenleving, Martha is ook een dierenvriend.
  Hier nog een “leuk”bericht van Fubar!
  http://fubar.mobi/2015/12/18/husky-doodgeschopt/

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Republikein 19 december 2015 om 01:41

   Alleen barbaren huilen niet om dierenleed.
   Misschien vindt u het overdreven, maar nog steeds als ik denk aan een diertje dat ik jaren geleden heb moeten laten inslapen, lopen de tranen over mijn wangen; nu dus ook…

   Like

   • Cathja zegt:

    Het is niet overdreven Tistochwat! Gelukkig zijn er nog veel mensen met een heel warm hart voor dieren! Als je een dier verliest, verlies je een kameraadje, een gezinslid, een trouwe metgezel. Dat kan hard aankomen!
    Ik wens u sterkte in alle opzichten!

    Like

  • Cathja zegt:

   Ik heb dit bericht gelezen Republikein. Machteloze woede heb ik gevoeld! Je bent geen mens als je zulke onschuldige wezens doodknuppelt! De mensheid verhardt. Dieren zijn daarvan mede het slachtoffer!

   Like

 12. exmarineman zegt:

  Een zeer beschamende vertoning en dat zelfs Teeven en Van Miltenburg in de 2e kamer blijven zitten ook is nog veel beschamender. En uiteraard zeggen ze allemaal “als we het weer zouden moeten doen, doen we het gewoon weer en nog een keer”. Dan mis je toch echt wel elk gevoel voor wat ze noemen “democratie”. Géén enkel verantwoordelijkheidsgevoel …… Het toont ook aan hoe bang men is voor verkiezingen. En dan je bent vanaf 1 jan 2016 VZ van de EU en dat baantje moet je natuurlijk niet langs je neus laten gaan……levert weer een hoop aanzien en een baantje voor de toekomst op,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s