Migranten zijn geen migranten: Nieuwe spraakregels bij de Zweedse televisie

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse tv-zender STV heeft voor zijn medewerkers nieuwe spraakregels voor het vergroten van zijn politieke correctheid met betrekking tot “vluchtelingen” en “migranten” ingevoerd, meldt de Zweedse krant “Fria Tider”.

Zo gaat de tv-zender er van uit dat alle migranten die een Zweeds paspoort hebben gekregen alleen nog maar “Zweden” genoemd dienen te worden. Het “vervaagde en absoluut foutieve begrip ´migrant´ (in het Zweeds invandrare)”dient vermeden te worden.

In plaats van het woord “migrant” moet de uitdrukking “in het buitenland geborene” gebruikt te worden. Daarbij zou niet mogen worden vergeten dat “een in het buitenland geborene ook een Zweed kan zijn, waarbij het een het ander niet tegenspreekt”.

Radicaalislamitische terroristen . . . Zweden

Het woord “vluchteling” (in het Zweeds flyktingar) mag nog gebruikt worden, waarbij het echter beter zou zijn om ter afwisseling ook de uitdrukking “zich reddend persoon” (in het Zweeds människor på flykt) te gebruiken.

Bovendien adviseert de tv-zender zijn medewerkers om het woord “Zweed” voor iedereen te gebruiken die een Zweeds paspoort bezit. Daarmee worden de radicaalislamitische terroristen, die burgers van Zweden konden worden, nadrukkelijk alleen maar Zweden genoemd.

Het zou beter zijn om altijd het woord “Zweed” en niet “Zweeds burger” te gebruiken om geen onderscheid te maken tussen deze begrippen. Mocht er een detaillering noodzakelijk zijn, als het bijvoorbeeld zou gaan om terrorisme, dan zou men het volgende tot uitdrukking kunnen brengen: “Een Zweed, die met bewapende radicale islamieten te maken had”.

De leiding van de tv-zender zou ook geïrriteerd raken door de woorden “met een donkere huidskleur”, hoewel ze niets tegen “met een lichte huidskleur” had.

Bovendien mag men de woorden van migranten, die autochtonen van racisme beschuldigen, niet meer betwijfelen. Het standpunt van de beschuldigde mag daarbij überhaupt niet belicht worden.

Als iemand beweert dat hij gediscrimineerd zou zijn, betekent dit dat hij zich zo voelt. Daarvan zou men moeten uitgaan, staat er in de nieuwe regels voor de Zweedse journalisten.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

20 reacties op Migranten zijn geen migranten: Nieuwe spraakregels bij de Zweedse televisie

 1. kruisridder zegt:

  De pers kan vinden wat ze willen, maar je maakt van een hond ook geen kat.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Ach ja, nieuwspraak hoort bij de nieuwe orde, niet waar? Zo denk ik ook dat, na de overname van het land door verrijkende elementen, voor de categorie ”politiek correcte Zweden” de term ”svenska idiotiska” ingeburgerd gaat worden.
  Met deze term worden immers allen die dit ooit zo vernuftige land succesvol de das omdoen, wel voldoende omschreven.
  Samen onder één noemer gebracht worden , het is toch GEWELDIG!

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Hoe laag kun je zinken?Niet meer te redden!

  Like

 4. Elena zegt:

  Heel fijn voor de échte Zweedse mannen, die nu wereldwijd de naam krijgen van vrouwen verkrachters.
  Politiekcorrect zijn gaat boven alles in het verrotte Zweden.

  Like

 5. Caesar11 zegt:

  wat zou het Zweedse woord voor mierenneuker zijn?

  Like

 6. Pieter zegt:

  Walgelijke heilstaat.
  Iemand die nog niets gepresteerd heeft is meteen Zweed en heeft meer rechten, moet zelfs worden geloofd als hij een oerinwoner van Zweden van racisme beticht.
  Hoe zullen de bewoners van Zweden zich wel niet voelen nu. Toch zeker een derderangs burger in eigen land, een ongewenste vreemdeling.
  Buitenlander gaan voor. Ook in Nederland. Het is dus waar.

  Like

 7. Taljaard zegt:

  De natte droom van Groen Links!
  Wanneer er hier geen Fortuyn en Wilders zouden zijn geweest zaten wij in het zelfde schuitje.

  Like

 8. Jade zegt:

  Uiteindelijk zal het zo elk euroland vergaan, het ene land iets sneller dan het andere…

  Like

 9. Hendrik M. zegt:

  Tja mensen, de tijd nadert/is er dat we ons moeten ontdoen van de islam parasieten.
  Stemt allen op Geert!

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Nederland hobbelt vlak achter Zweden aan; helaas…

  Like

 11. Cathja zegt:

  Dat ze dit van hogerhand opgelegde beleid pikken…; absurd gewoon! Er wordt je ingeprent dat je de waarheid niet mag spreken of moet verdraaien. Dat is voor mijn gevoel hetzelfde als liegen.
  Wat kunnen ‘goedmensen’ in- en inslecht zijn!

  Like

 12. Avidia zegt:

  Dit heeft te maken met een plan, we zijn te mondig, we hebben olie nodig, we moeten onder de knoet, nou, dan hebben ze aan mij een verkeerde, ik verdedig me voor zo een knoet.
  Cathja, mensen zijn echt IN EN IN slecht. Zodra mensen aan macht ruiken ken je ze niet meer terug. Politici op de eerste plaats en straks die onmensen, die zich gesteund voelen en denken ieder recht te hebben om ons te vernederen, te bedreigen en te verkrachten, ze doen niets liever. En alles onder het z.g wakende oog van onze z.g. politici. Ik wist dat er veel mensen zijn die niet verder kijken als hun neus lang is, maar zoveel????? En dat er zoveel corrupte politici zijn???? Geef mij maar meneer Wilders, als ik een man was, zou ik willen horen tot een van zijn beschermers. Want waarom wordt iedereen zo kwaad op zijn eerlijkheid???? Omdat ze daardoor zichzelf in de spiegel zien. En donders goed weten waarmee ze bezig zijn. Geert is de enige eerlijke politici. En daar lijdt hij onder de rest van zijn leven.

  Like

 13. C.A.Barstow zegt:

  Zweden, Zweden, hoe diep ben je gezonken, werkelijk onvoorstelbaar, het levensgrote gevaar dat dit land de uitvalsbasis gaat worden van een verachtelijke ideologie genaamd islam die Europa zal overspoelen is zeer groot aanwezig.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Zweden is een verloren land, de links correcte achterlijkheid heeft zich daar zo diep in de maatschappij ingevreten, dat er geen zinnig woord/standpunt meer uit komt !!

  Like

 15. falla zegt:

  Vele zweden zijn dus nu ook terroristen. Ook die moeten dus nu in de gaten gehouden worden.
  Je kunt verwachten dat meer Breivinks of nog erger zullen opstaan! Tolerantie op allerlei is het grootste gevaar van het Westen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s