‘Politieke correctheid doodt vrij debat’

Screenshot_11

Voorzichtig wordt Cecil Rhodes, of zijn door vandalen besmeurde standbeeld op de universiteitscampus van Kaapstad althans, van zijn sokkel gehesen

LONDEN – De Britse universiteiten zijn te politiek correct geworden, waardoor de vrijheid van meningsuiting in het geding komt. Dat schrijft een groep belangrijke wetenschappers zaterdag in The Telegraph.

De universiteiten schrappen steeds meer onderwerpen omdat iemand daar aanstoot aan zou kunnen nemen. Die zelfcensuur verandert de universiteiten in doorgeschoten “veilige havens”, waar studenten niet de “intellectuele uitdaging van een debat over tegenstrijdige ideeën” krijgen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", achterlijkheid, Groot-Brittannië, Hypocrisie, meningsdictatuur, Naïviteit, political correctness, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op ‘Politieke correctheid doodt vrij debat’

 1. leefbarbaar zegt:

  Ik las het reeds op de site van the Telegraph:
  http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/12059161/Politically-correct-universities-are-killing-free-speech.html
  Hier in Nederland zijn we nog dieper gezonken:
  studenten krijgen hogere punten indien ze linxe rommel inleveren,
  het verdedigen van gezonde standpunten kost je je stagekansen en voor later je baan.

  Like

  • Edjan zegt:

   @ leefbarbaar: intellectuele inteelt dus. De dood in de pot voor het academische denken.

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Yep,
    alleen al het feit dat 90%? van de linxen de islam omarmt en verdedigt, terwijl dezelfde islam haaks staat op iedere wetenschap.
    Een dosis kritisch nadenken over de islam zou de studenten goed doen en de maatschappij ook. Ik denk dus ik ben? Beter dan, ik denk niet en ben moslim? Of linx. Of beleidsmedewerker van de PvdA.

    Like

 2. Edjan zegt:

  De politiek correcten doden niet alleen het intellectuele debat op de universiteiten, ze doden de hele maatschappij. Het is een terreur.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Politieke correctheid slaat elke discussie dood.

  Like

 4. Edjan zegt:

  De boom Europa is ergens halverwege de 60er jaren omgewaaid zonder dat iemand dat merkte.

  Op een universiteit in Frankrijk werd toen het postmodernisme uitgevonden (waarheid bestaat niet meer of is minstens relatief) maar daar had eigenlijk haast niemand last van. Last kregen we pas van de laatste feministische golf ergens in halverwege de 70er jaren. Dit ging niet meer om gelijkberechtiging maar om suprematie van de vrouw. Vergelijkbaar met de suprematie-beweging Black Panthers van de negers in Amerika. Ongeveer in dezelfde tijd kwam de spiritualiteit op (niets is toeval, ietsisme, wedergeboorte, een mengsel van allerlei religies enz)

  Hier viel nog enigszins mee te leven door er geen aandacht aan te schenken en op tijd je bek te houden. Moeilijker werd dit met de politieke correctheid die in de 80er jaren op begon te komen en die geleid heeft tot het begin van onze zelfvernietiging in deze dagen.

  De boom is al lang omgewaaid. Maar hij zit nog met een paar wortels in de grond zodat heel lang nog elk voorjaar bloesem aan de boom verscheen en als men het hoofd goed schuin hield (zoals onze politiek correcte zitplassertjes op de TV) dan kon men menen dat de boom nog leefde. Maar elk jaar kwamen er meer parasieten, schimmels, paddestoelen en mossen op de boom. Nu is het al een dikke, bruingroene deken. Over een paar jaar is de boom Europa morsdood.

  Like

  • Edjan zegt:

   Ik vergat nog de verhuftering en verdomming die in de 80er jaren begonnen.
   Politieke correctheid is voornamelijk een vorm van verdomming. Als je echt niets meer te zeggen hebt, als je niet meer zelfstandig na kunt/wilt denken, als het enig dat er nog toe doet is: door de grootste groep geaccepteerd te worden: dan wordt je politiek correct.

   Like

 5. Realist zegt:

  Politieke correctheid = politieke lafheid = collectieve zelfmoord.

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Het weghalen van standbeelden is natuurlijk niet nieuw want ook de nazi’s wilden eigenlijk geen standbeelden van vooraanstaande joodse dichters, filosofen, kunstenaars etc. bezitten terwijl veel van De duitse joden voor de nazi-tijd veel bijdroegen aan cultuur en wetenschap in Duitsland en hiermee zo zelfs WO I lang volhielden. Toen in de jaren ’30 talloze joodse intellectuelen Duitsland werden uitgejaagd verzwakte het land zich daardoor omdat de verdreven joden al hun gaven en talenten schonken aan de geallieerden!
  Niettemin mogen ze, wat mij betreft in Engeland WEL standbeelden van de oorlogsleiders Douglas Haig (1861-1928) en Arthur Harris (1892-1984) weghalen en tot pulp slaan daar zij tijdens WO I en WO II honderdduizenden Britten, Duitsers e.v.a. de dood injoegen met hun loopgravenoorlog of luchtbombaderenten! Wie soldaten als dom kanonnenvlees inzet is beslist geen held maar een pure massamoordenaar!
  Schijnbaar zien ze bij de Britse universiteiten over het hoofd dat ze met hun politieke correctheid helemaal geen potentiële leraren, dokters, rechters, filosofen, ministers, regeringsleiders enz. kweken en mensen hiermee zo dom maken dat het land feitelijk niet eens meer te besturen valt!
  Dat men helaas allerlei zaken aan anderen wil opdringen uit goedbedoeldheid, liefde, bemoeizucht, eigenbelang, traditioneel, correctheid etc. zal vrijwel altijd de verkeerde uitwerking hebben. In strips en het dagelijks leven zijn het juist sommige opvoeders en machthebbers die huwelijken, banen, hobby’s, regelies, een luxe of rijk leven, gastvrijheid, verwennerij, lidmaatschappen enz. opdringen aan hun kroost of anderen en in de meeste gevallen wordt aan die anderen helemaal niets gevraagd of zelfs naar de mening van hen geluisterd.
  En mochten ze in Engeland ook nog plannen hebben om een standbeeld van de profeet Mohammed op te richten (sommige islamieten zien dit vast als afgoderij) dan mag hij wat mij betreft een roze tutu aanhebben en aan zijn voeten een hond en een varken! Politieke correctheid en machtslust vernietigen namelijk ook degenen die het promoten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s