Tsjechen zijn verlegen met de EU

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Peiling: Minder dan 20% van de Tsjechen zou een uiteenvallen van de EU betreuren.

Minder dan een vijfde deel van de Tsjechen zou het jammer vinden wanneer de EU uiteen zou vallen. Dat blijkt uit een actuele peiling waartoe het Sociologische Instituut van de Tsjechische Academie van Wetenschappen opdracht had gegeven. Volgens de peiling zou het de helft van de Tsjechen “helemaal niets uitmaken” wanneer de EU zou verdwijnen. 22% zou zo´n gebeurtenis met “opluchting” opnemen, 6% zelfs begroeten.

Onder de voorstanders van de EU zijn vooral veel jonge, ontwikkelde stadsbewoners te vinden. Het grootste deel van de mensen dat de EU afwijst wordt gevormd door pensioengerechtigden, aanhangers van de Communistische Partij, evenals personen dat aangeeft niet geïnteresseerd te zijn in politiek.

In z´n geheel zijn de Tsjechen verdeeld over de EU: 56% denkt dat het EU-lidmaatschap voordelig zou zijn, 44% vindt van niet.

Bron:
www.pragerzeitung.cz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, gezond realisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tsjechen zijn verlegen met de EU

 1. leefbarbaar zegt:

  Als landen, die alleen maar ontvangen van het Vierde Rijk, dit monsterverbond niet willen. Hoe achterlijk zij wij, die alleen maar betalen aan het Vierde Rijk, dan wel niet??

  Like

 2. Peiling: Minder dan 20% van de Tsjechen zou een uiteenvallen van de EU betreuren, tja of dit percentage óók voor Nederland geldt staat nog te bezien. De feiten liegen er niet om, het merendeel van Europese autochtone bevolkingen zijn er fel op tegen de opgedrongen ‘immigratie’ politiek en asielbeleid van de EU.

  De morele plicht welke de EU-leiders elk EU-lidstaat opdringt begint steeds meer tegenwerking te veroorzaken. Er wordt niet meer geluisterd naar de wil van het volk en er is geen sprake van enig referendum. Vindt men het raar dat er een brede maatschappelijke onvrede ontstaat tegen deze moreel verplichte vorm van immigratie, zelfs nu wordt door de gemeenteraad van Geldermalsen besloten om 1500 asieleisers op te nemen om uit hun begrotingstekort te geraken.

  Na het VVD-maffia debat j.l. gaat men gewoon weer verder met de orde van de dag of er niets is gebeurt. Het kabinet en de oppositie zitten op hun handen en voeren als eerste het EU-beleid uit en spelen de rentemeesters van het wingewest Nederland perfect uit zonder enig vorm van echte oppositie, zij kunnen immers in de toekomst gevraagt worden om mee te regeren of constructief hun bijdrage aan de nieuwe regering te leveren.

  Zo draait de politieke carrousel rond sinds 1848 en men vergeet dan dat de ideologische verschillen tussen de grote partijen inmiddels zo gering zijn geworden dat zij nauwelijks veel meer zijn dan aan alle kanten platgereden varianten zijn het thema politieke-ideologie. Het grootste gedeelte van het volk leeft in de waan dat ze wat te kiezen heeft, dat is wel het toppunt van het volkse achterlijkheid om zo te denken en wéér op dezelfde partijen te stemmen en betere resultaten te wachten…

  Like

 3. Bas zegt:

  De Tsjechen zijn in feite door hun regering via de handschoen met de EU getrouwd. Zoals zo vele Oostblok landen dachten ze met een EU bruidsschat goed af te zijn. Kennelijk wil men toch liefst een scheiding, maar hoe kom je van de EU af, zonder meteen al je geld kwijt te raken. Dit vergt staatkundig maatwerk.

  Like

 4. Pingback: Tsjechen zijn verlegen met de EU | Rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s