Gewone politieagenten willen betere bescherming tegen terroristen

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl er geld voorhanden is voor speciale eenheden hebben de gewone agenten niet voldoende bescherming. Overal zou gebrek zijn aan goede uitrusting zoals effectieve kogelvrije vesten.

De deze week voorgestelde nieuwe antiterreureenheid van de Duitse politie oogst kritiek bij gewone agenten. Terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken de elite-eenheid bewapent, wachten de meeste collega´s bij de patrouilledienst op kogelvrije vesten, die hen tegen vuurwapens zoals semiautomatische geweren beschermen, aldus de “Spiegel” in zijn gisteren verschenen editie. “Hier wordt de tweede stap voor de eerste gezet”, bekritiseert Bodo Pfalzgraf, voorzitter van de Duitse politievakbond.

Voor terroristen en amokmakers zou het principe gelden dat een snel ingrijpen van de politieagenten ter plaatse en niet alleen het wachten op een speciale eenheid mensenlevens zou kunnen redden. De gewone agenten ontbreekt het echter aan de desbetreffende uitrusting. Een leidraad voor politieagenten waarschuwt er al sinds 2002 voor dat de gebruikelijke vesten “niet voldoende bescherming bieden tegen semiautomatische wapens of explosieven.” Daarom eist Pfalzgraf vesten, die met speciale platen verstevigd kunnen worden tegen bijvoorbeeld de munitie van Kalasjnikov´s. Gewone politieagenten zouden zulke vesten in hun patrouilleauto´s voor de greep moeten hebben.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Duitsland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Gewone politieagenten willen betere bescherming tegen terroristen

 1. koddebeier zegt:

  En de gewone burgers zouden ook wel een betere bescherming tegen terroristen willen hebben !!!

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Aanvallen tegen de politie met Kalasjnikov’s komt altijd vanuit de bekende hoek. Alleen maar kogelwerende vesten heeft weinig zin. Massavernietigingswapens inzetten om dit gevaar tot in de kiem te smoren zet meer zoden aan de dijk.

  Like

 3. oud-marinier zegt:

  Hmmm…betere kogelvrije vesten die beschermen tegen semi-automatische wapens , die gebruiksklaar moeten liggen in de patrouille auto ??? Zou het niet verstandiger zijn om die “krengen bij aanvang dienst VERPLICHT om/aan te hebben ? Als je die eerst nog om moet doen wanneer er op je wordt gevuurd met semi-automatische wapens …heb je al een paar blauwe bonen te pakken.

  Like

 4. Hans zegt:

  Laatste woord van de titel moet natuurlijk “moslims” zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s