Miljoenen naar zorg illegalen

Screenshot_4

(Door: Alexander Bakker)

Nederland trekt jaarlijks tientallen miljoenen uit voor medische zorg aan illegalen. Afgewezen asielzoekers en andere onverzekerbare vreemdelingen maken vooral hoge kosten bij ziekenhuizen, GGZ-instellingen en verblijf in AWBZ-instellingen.

Zorgverleners kunnen niet betaalde rekeningen door illegalen voor een groot deel declareren bij de overheid. Vorig jaar gebeurde dat in totaal voor 30,8 miljoen euro. Daarnaast moesten huisartsen, tandartsen en ziekenhuizen naar schatting nog eens 6,4 miljoen euro zelf ophoesten. Dit jaar gaat het om een vergelijkbaar bedrag.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Driek”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Miljoenen naar zorg illegalen

 1. C.A.Barstow zegt:

  Die 31 miljoen is natuurlijk peanuts in vergelijking met het bedrag wat jaarlijks aan de gehele gezondheidszorg wordt uitgegeven, maar dat neemt het feit niet weg dat het 31 miljoen teveel is.
  voor dat bedrag kun je ook enkele vliegtuigen afhuren om het hele zaakje terug naar het land van herkomst te sturen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Hier zijn geen woorden voor. Wat een oneerlijke situatie. Ontzettend veel Nederlanders staat het water tot aan de lippen, en daardoor hebben zij grote moeite met het betalen van hun verplichtingen, waaronder de torenhoge ziektekostenpremies, plus eigen risico!
  Kijk naar hoe onze ouderen en gehandicapten worden behandelt. Schandalig gewoon! Betalen we onze maandelijkse premie niet, dan staat ons een boete te wachten.
  Maar illegalen en uitgeprocedeerden maken massaal gebruik van onze peperdure zorg, zonder blikken of blozen!
  Kijk eens naar Denemarken. Daar pakken ze de zaken anders aan. Asielzoekers die veel geld en juwelen bij zich hebben, moeten een groot deel daarvan inleveren als bijdrage voor hun opvang. In Denemarken is er veel verzet, maar ik begrijp de regering wel. Als je mensensmokkelaars veel geld hebt betaald voor je overtocht, maar verder al je geld en juwelen voor jezelf houdt, en in het gastland voor andermans rekening denkt te kunnen leven, dan is er met je mentaliteit heel veel mis. Ze mogen trouwringen plus een geldbedrag tot 400 euro houden, maar de rest gaat naar de staat.

  Zo draag je toch bij aan je eigen onderhoud? In het thuisland moesten ze toch ook de kosten van levensonderhoud zelf betalen?
  Ik vind het Deense beleid een goed voorbeeld. Zouden ze hier ook moeten doen!

  Like

 3. Allemaal doekjes voor het bloeden. Ik ben ervoor om de ME allemaal aan de grens te zetten, dan kunnen ze alles wat binnenkomt het ziekenhuis in hun thuisland inslaan.

  Like

  • Edjan zegt:

   De ME immigranten op hun kop slaan? Nooit. De ME wordt ervoor betaald om iedereen die er anders over denkt dan “de parlementaire democratie” op zijn/haar kop te slaan!

   Like

   • @Edjan
    Die “de parlementaire democratie” staat terecht tussen aanhalingstekens. Het is een lachertje, een toneelstuk waardoor de schapen het beeld krijgen opgediend dat ze ook iets te vertellen hebben, dat het land van ons is, dat de politici, de ambtenaren en de ME er voor Het Volk zijn. Wij zijn slechts schapen die momenteel door een stelletje criminelen geslacht worden. Geef mij maar een goeie dictator die er voor Zijn Volk is en iedereen die er een sprietje van pikt of ook maar durft te wijzen tegen de muur zet. Dan mag ie van mij elke week het complete bedrag voor de zieligheids- en ontwikkelingshulpindustrie in de zak steken en dat van “onze” gasbel erbij.

    Like

 4. koddebeier zegt:

  Ja, en de rekening zal uiteindelijk bij de belasting betalende burgers terecht komen of had U anders gedacht ??

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Er wordt ons nog eens een EXTRA eigen bijdrage in rekening gebracht. Wij betalen voor nog meer mensen per gezin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s