30.000 deelnemers aan PEGIDA-kerstmanifestatie: “Merkel, treed af!” – “Grenzen dicht!”

Screenshot_11
PEGIDA-demonstranten op de oever van de Elbe in Dresden (21-12-2015).

(Vertaling: E.J. Bron)

30.000 deelnemers – De oprichter van PEGIDA, Lutz Bachmann, noemde dit aantal tegen het einde van de manifestatie voor het ministerie van Financiën van de deelstaat Sachsen aan de oever van de Elbe. Hij beriep zich daarbij op een bericht van n-tv. Het aantal anti-demonstranten werd geschat op tussen de 6.000 en 8.000.

Wegens gevreesde onlusten was de politie van Dresden in groten getale aanwezig. De antifa had tot rellen opgeroepen. Een groep probeerde uit te breken uit de hem toegewezen plaats bij het station Dresden-Neustadt, maar werd door de politie tegengehouden. Ook vonden er schermutselingen plaats tussen links- en rechtsgerichte demonstranten in de Königsbrücker Straße, waar de politie met meerdere wagens de situatie onder controle kreeg.

Op de Carola-Platz stonden twee auto´s in brand. Botsingen tussen links-radicalen en PEGIDA-demonstranten konden voorkomen worden.

Over vluchtelingencrisis en binnenlandse veiligheid

De toespraken van de PEGIDA-organisatoren waren kort. Steeds opnieuw vonden er korte toespraken van gasten plaats. Tussendoor werden kerstliederen gezongen.

Siegfried Daebritz sprak over het thema binnenlandse veiligheid en bedreiging door terroristen, die gebruik zouden maken van de migratiestromen en ontbrekende controles om Duitsland binnen te sijpelen, waarop de chef van Frontex en andere vertegenwoordigers van de politie wezen. Van slechts 10% van de illegalen zou volgens de politie de afgelopen maanden vingerafdrukken zijn genomen – van 90% niet. Ook vroeg Daebritz zich af waar de honderdduizenden verdwenen migranten zoude3n zijn gebleven, over wie de autoriteiten beweren dat ze al zouden zijn doorgereisd naar hier wonende familieleden of naar Scandinavië. Ook in andere Europese landen zou sprake zijn van grote aantallen ondergedoken mensen.

Tatjana Festerling sprak over vaderlandsverdediging, wat met het oog op de actuele situatie een onderwerp zou zijn dat iedereen zou aangaan. Ze las enkele actuele cijfers over het aantal Duitse soldaten voor:

“Strijdkrachten: 42.114 man. Het leger omvat 59.500 man. De luchtmacht omvat 28.500 en de marine 16.220 man. Dat betekent dat de marine en het leger gemakkelijk in het stadion van Borussia Dortmund passen met 81.000 zitplaatsen en de complete Duitse luchtmacht kan het zich in het stadion van Dynamo Dresden echt gemakkelijk maken. En de echte strijkrachten krijgen we met gemak in het stadion van Werder Bremen. Drie voetbalstadion vol soldaten – als ze allemaal in het land zouden zijn . . . Dat zou Duitsland op dit moment te bieden hebben om het land te verdedigen.

“Wat hebben we bereikt na één jaar PEGIDA?”, vroeg ze. “Ik denk dat we veel bereikt hebben! Het politieke, het partijensysteem is volledig handelingsonbekwaam gebleken.” De intellectuelen van het land zouden gefaald hebben. De kerken als laatste morele instantie zouden gefaald hebben. Net zoals in het Derde Rijk zouden ze zich in vooruitsnellende gehoorzaamheid ondergeschikt maken.

Nu zouden de systeemmedia in paniek raken wegens het opkomende rechts-populisme in Europa. Zelfs “Die Zeit” zou bezorgd over de Atlantische Oceaan kijken, omdat daar de “zeer populaire, aartsconservatieve kandidaat voor het presidentschap Donald Trump” zou komen opzetten, aldus Festerling.

Dresden motiveert Nordrhein-Westfalen (NRW)

Tilo, een vertegenwoordiger van PEGIDA-NRW, zei dat er in Nordrhein-Westfalen inmiddels 42 PEGIDA-wandeltochten en manifestaties waren gehouden. Het zou begonnen zijn met 50 mensen, nu zouden dit 800 tot 900 personen zijn. “Jullie uitstralingskracht, jullie licht, straalt vanuit Dresden tot aan Duisburg en geeft ons kracht en motivatie om steeds maar door te gaan”, zei hij tegen de Sachsen.

PEGIDA zal geld aan daklozen schenken

Lutz Bachmann kondigde aan dat PEGIDA met Kerstmis geld zou schenken aan zes personen, van wie in de afgelopen weken hun auto´s in brand werden gestoken – een ook aan de vanavond gedupeerde autobezitters. Ook een gewond geraakte deelnemer, die naar het ziekenhuis moest, zou een schenking krijgen. Eveneens zou er € 3000,- aan een hulporganisatie voor daklozen worden geschonken.

De politie geeft al maandenlang geen informatie betreffende het aantal deelnemers aan de PEGIDA-manifestaties in Dresden. Bij het eenjarig bestaan van de burgerbeweging op 19 oktober werd hun aantal door de media op 30.000 geschat. Ook daarna vonden er manifestaties plaats waarbij volgens ooggetuigen ongeveer 25.000 deelnemers aanwezig waren.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland. Bookmark de permalink .

14 reacties op 30.000 deelnemers aan PEGIDA-kerstmanifestatie: “Merkel, treed af!” – “Grenzen dicht!”

 1. Henk.V zegt:

  Prachtige opkomst.Duidelijk signaal.
  Misschien wordt Duitsland toch nog op tijd wakker..

  Like

 2. Realist zegt:

  Hier gaat dat nooit gebeuren. Pegida is Duits en Nederlandse burgers sluiten zich nu eenmaal niet bij een Duitse beweging aan. Nederland heeft Wilders, Duitsland ontbeert een dergelijke politicus. Misschien is dat één van de redenen waarom Pegida daar massa’s mensen op de been brengt en hier niet.

  Like

  • Helena zegt:

   Goede avond realist, ik wil u vriendelijk vragen het verslag op E J bron van Theresa Geissler te lezen over de Pegida Nederland demo van afgelopen zaterdag 19 december in Rotterdam, onder het kopje: ‘laat ze wel lopen’. De mensen die bij deze Pegida demo aanwezig waren zijn helden! Dit zijn mensen die zich niet laten afschrikken door de intimidaties en beledigingen die ze over zich heen krijgen! Ze staan namelijk op voor hun volk en vaderland en staan ver boven die demonisering en dat is on- Nederlands. Dit is het land van de ‘weg met onsers’ de ‘opgevers’ en ‘slappe happers’, die het land onder hun ogen laat kapen door de, door de overheid geregisseerde asiel invasie. U geeft Pegida op voorhand al geen kans maar ik kan u vertellen dat de kracht waarmee deze groep overeind blijft bewonderenswaardig te noemen is en dat de motivatie erg groot is, men geeft niet op!!! Ik kan het weten want ik was er zelf bij, en even ter info ik ben een geboren en getogen Nederlandse! Ik zou u graag willen uitnodigen om zelf eens mee te doen met een Pegida Nederland demo, dan kunt u pas een oordeel vormen, dat is namelijk beter dan dat gezucht op internet want een ding is zeker: daar los je niets mee op!! Ik wens u een fijne avond, gezellige feestdagen en wellicht tot ziens in januari u bent van harte welkom.

   Like

   • Bravo, Helena! Overigens: Je hebt misschien wel meegekregen, dat ik intussen met een paar mensen, die mijn verslag wèl hebben gelezen, óók al een robbertje heb moeten vechten!
    Ze vinden, geloof ik, dat Pegida Nederland te veel concessies doet, met de bussen en zo, en dan is het maar één stap verder, dat ze beginnen te kankeren, dat Nederland een rotland is en waarom Pegida in Duitsland wèl gewoon de straat op kan en wij hier niet…..En voor mijn argumenten, dat dat nu eenmaal zo is, maar dat we dat stap voor stap proberen te veranderen, zijn ze dan niet ontvankelijk: Dan ben je je zg. aan het ïnlikken” bij de kit en je mag ook niet positief zijn over de houding van de kit enzovoort enzovoort, maar dat pik ik dan niet, omdat dat weer wel nèt de mensen zijn, die zelf nog geen aanstalten gemaakt hebben om eens méé te gaan naar Pegida, begrijp je?
    Met andere woorden: De beste stuurlui staan aan wal. En je moet bij mij trouwens ook niet aankomen met het volledig afkraken van Nederland:
    Ik sta op het standpunt: Nederland is inderdaad ziek, doodziek. Maar een ziek kind zou je ook niet laten afkraken of het afwijzen: Dat probeer je te genezen. Maar tóch blijf je er intussen van houden!
    En mijn besluit staat nu helemáál vast: Waar de volgende Pegida ook gehouden mag worden, nu sommigen -de stuurlui- er zo over lopen te gr….pardon, zeuren (Dat andere woord schijnt kwaad bloed te zetten, ha ha) zal ik alles op alles zetten om er de eerstvolgende keer wéér bij te zijn!
    Dus: See you there!
    Pakkerd, Theresa!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • Realist zegt:

    Beste Helena, ik ben het volledig met u eens, begrijp me niet verkeerd. Doch, ik moet u teleurstellen, voorlopig zal ik niet komen en ik zal u vertellen waarom. Op mijn tijdlijn komen regelmatig ‘welkom vluchtelingen’ berichten en plaatjes voorbij. Deze kwam vandaag voorbij bijvoorbeeld. http://imgur.com/HGPOBjx

    Ik ken redelijk wat (extreem) linkse mensen en sommige werken in de asielindustrie. Daar zitten óók dit soort types tussen. https://afanl.wordpress.com/2015/12/11/13-12-2015-internationale-pegida-demonstratie-in-aken-stoppen/

    Nu heb ik er een gewoonte van gemaakt een tegenbericht te sturen wanneer mijn tijdlijn zich weer vult met ‘vluchtelingen’-moslim-kul. Ik confronteer hen dan bijvoorbeeld met de daden van mohammed (de zwarte pis zij met hem) zodat ze gaan begrijpen wáárom het een verkrachters-volk is. Naar mijn mening gaan er ogen open, wat wil zeggen dat mijn anti-islam berichten minimaal stemmen tot ZELF nadenken. Uit eigen ervaring weet ik dat linksen, zeker die extreme, dat collectief verleerd zijn. Met regelmaat ontstaan er dan openbare discussies op Facebook en hetgeen ik dan te melden heb liegt er écht niet om. Tot zover is iedere discussie ‘gewonnen’ en hebben linkse lieden zich minimaal 10x omgedraaid voordat ze verder gingen dromen over vredige vluchtelingen- sprookjeskastelen.

    Zij HATEN Pegida en ik ben dus veel moeite aan het doen het tot hun linkse botte hersens te laten doordringen dat niet Pegida maar islam dé VIJAND is. Als zij mijn snuit in de pers zouden zien is alle moeite voor niets geweest. Dan zullen ze zeggen: “Zie je wel, je bent een stiekeme nazi”. En geef ze daarin eens ongelijk. Bachmann heeft zich lelijk in de vingers gesneden met zijn Hitler imitatie. Dat Duitsland desondanks massaal de straat op gaat zegt daarom vooral iets over de wanhoop van de Duitsers.
    Zo wanhopig zijn Nederlanders (nog) niet, daarbij is de islam-aversie van de gemiddelde Nederlander niet groot genoeg om de straat op te gaan.
    Althans, zo denk ik erover.

    Voorlopig blijf ik dus islam-bashen met multikullers en ik kan u melden dat we het niet hebben over maar een handjevol idioten. Als Nederland zover is de straat op te gaan zou het zomaar kunnen dat u zich vergezeld weet van bekeerde linksen.

    De artikelen van Theresa Geissler lees ik overigens altijd met veel genoegen.
    Rest mij nog u te bedanken voor de uitnodiging, ik maak er graag nog eens gebruik van.
    Prettige dagen gewenst!

    Like

   • @Realist, 23.36u.: Ik spreek uiteraard niet voor Helena, maar toch veroorloof ik me even in het midden te brengen, Realist, dat ik uw overwegingen wel begrijp, maar dat het anderzijds toch wel diep triest is -géén verwijt-dat bepaalde linkse elementen U klaarblijkelijk dusdanig hebben weten te intimideren, dat U bang bent, om in verband gebracht te worden met zoiets als Pegida.
    Dat is precies wat ook de AFA met haar tegenacties wil: Intimideren, zodat men het een volgende keer uit zijn hoofd zal laten, om naar een Pegida-demonstratie te gaan. (Niet dat hun ‘speldenprikken’ tot nu toe dat effect teweeg hebben gebracht; ze zijn zelf te gering in aantal en te zwak.) Maar dat linkse elementen in de eigen omgeving deze schroom weten te bewerkstelligen……Dat is nog veel ernstiger!
    Weest U gerust: Niemand zal er verder bij U op aandringen, maar het zou wellicht nuttig zijn, de ernst van dit effect te overdenken en opnieuw uw afwegingen te maken.Niet om op stel en sprong te besluiten, tóch te gaan, maar om wellicht tot de conclusie te komen, in hoeverre het het beste zou zijn om dergelijke overwegingen in de toekomst te ontstijgen en U daarmee aan een knellende greep te ontworstelen. Want zich in een knellende greep door de eigen omgeving bevinden….dat is zo ongeveer het meest fnuikende, dat er bestaat.
    Maar dat is aan Uzelf, natuurlijk.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • Peter Deelen zegt:

    Ik zeg maar drie woordjes ( Zo is dat )!!!!!!!!!

    Like

   • Realist zegt:

    @Theresa Geissler 08:54
    Beste Theresa, om te beginnen wil ik niet onvermeld laten dat ik veel bewondering heb voor uw moed, lef en voortrekkersrol. Alle hulde en respect! Uw verbetenheid kan ik ook waarderen alhoewel ik niet zo goed begrijp waarom u meent dat linksen mij intimideren, zelfs zodanig dat ik mij moet ontworstelen aan hun knellende greep.

    Als u dat opmaakt uit mijn woorden dan ben ik misschien niet duidelijk genoeg geweest, het is namelijk precies andersom, ik ‘intimideer’ die linksen juist! Dat doe ik met mokerslagen van rechtgeaard realisme en ik kan u verzekeren dat deze doel treffen!
    Ik ben nog niet zover dat ze gaan beseffen dat niet Pegida maar juist de islam fascistisch en racistisch is. Dat gaat nog komen naar ik hoop en ik heb er alle vertrouwen in dat óók linkse vrijdenkers op het juiste spoor kunnen worden gezet. Vindt u dat dan geen winst voor onze goede zaak?

    Like

  • maar er zijn ook nederlandse ploegen zo als B.Z.T.V

   Like

 3. kruisridder zegt:

  Hartverwarmend dat Pegida bestaat en wat ze allemaal doen. Er is hoop…..

  Like

 4. Jade zegt:

  Het plein is mij nog veel te leeg…
  5 januari, volgende betoging…
  PEGIDA, kom op, make my day!!!

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Jazeker beste mensen…er is hoop…
  maar méér dan ooit nu werk te verzetten
  laat je het protesteren niet beletten
  sluit je aan bij Pegida en LOOP !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s