Polen: EU dreigt nieuwe regering met intrekking van stemrechten!

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

EU-voorzitter Luxemburg wijst de koers van de nieuwe Poolse regering af – en dreigt Warschau met de intrekking van de stemrechten. Bovendien verwelkomt Luxemburg nadrukkelijk de demonstraties tegen de regering. Dat zijn toch behoorlijk merkwaardige geluiden tegen een democratisch gekozen regering.

De minister van Buitenlandse Zaken van Luxemburg, Jean Asselborn, heeft het optreden van de nieuwe regering in Polen “angstaanjagend” genoemd en een scherpe reactie van de Europese Unie geëist. De regering van de nationaal-conservatieve Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS) van Jarosław Kaczyński zou fundamentele Europese principes “met voeten treden” en er rekening mee moeten houden dat de EU “veel scherper” dan tot nu toe zou reageren, zei Asselborn, wiens land tot het eind van dit jaar voorzitter is van de Europese Raad, maandag tegenover de “Südwestrundfunk” (SWR).

Als deze “heimelijke acties” zouden blijven voortduren dat de pers niet meer vrij zou kunnen werken en “Justitie niet meer onafhankelijk” zou zijn, zou het stemrecht van Polen in de EU moeten worden ingetrokken, zei Asselborn. Door de aanvallen op Justitie en de media zou hij zich herinnerd voelen “aan de Sovjet-Unie”. De minister van Buitenlandse Zaken beschouwde het echter als positief dat de bevolking in Polen, anders dan in Hongarije, waar de regering van Viktor Orbán sinds jaren een dergelijke politiek uitvoert, “het hoofd biedt” aan de machtenscheiding.

De PiS was tijdens de parlementsverkiezingen in oktober met 38% van de stemmen de grootste partij geworden en had een absolute meerderheid van de zetels gewonnen. Sinds haar ambtsaanvaarding zou de regering van minister-president Beata Szydlo proberen om kritische media en het constitutioneel gerechtshof onder haar controle te brengen. Afgelopen zaterdag gingen voor het tweede achtereenvolgende weekend duizenden demonstranten tegen de nieuwe regering de straat op.

Enkele dagen geleden al had de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz” van een “staatsgreep” in Polen gesproken.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Brussel, Censuur, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, EU-critici, Eurofielen, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op Polen: EU dreigt nieuwe regering met intrekking van stemrechten!

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  het beest laat z’n tanden zien… !!!

  Like

 3. EU dreigt democratisch gekozen rechtse regering Polen stemrecht te ontnemen
  ongaarse premier Orban: EU vertoont zelfmoordneigingen met toelaten migrantenstroom – Door Orban genoemde ‘linkse complot (nieuwe kiezers binnenhalen)’ realiteit in Oostenrijk, waar linkse partijen stemrecht eisen voor 350.000 migranten

  De Hongaarse premier Viktor Orban slaagde er in korte tijd in om met groot succes de grenzen van zijn land volledig af te sluiten voor de migrantentsunami.

  Luxemburg, tot eind van dit jaar voorzitter van de Europese Raad, dreigt dat de EU de nieuwe conservatieve regering in Polen het stemrecht kan ontnemen. De rechtse PiS partij, die in het parlement de absolute meerderheid behaalde, zou namelijk de Europese ‘waarden met voeten treden’. De onbeschaamde chantage van Oost Europa door Brussel onderstreept dat die ‘waarden’ enkel ‘goed’ en politiek-correct worden geacht zolang ze maar links en progressief –dus pro-EU, pro-immigratie, pro-islam- zijn; alles wat rechts en conservatief is –dat wil vasthouden aan nationale identiteit, soevereiniteit en zelfbeschikkingsrecht-, wil de EU desnoods onder dwang van het toneel laten verdwijnen, omdat die de creatie van een Europese Superstaat in de weg staan. Lees verder >>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/12/EU-dreigt-democratisch-gekozen-rechtse-regering-Polen-stemrecht-te-ontnemen

  Like

 4. Dicksy zegt:

  Heb het al op meerdere site’s geschreven en blijf het verkondigen dat we evolueren naar een Europa waar er niet meer zal gestemd worden door de bevolking maar waar de vazallen per land zullen aangeduid worden door de graaiers in Brussel en Straatsburg.
  De mensen moeten bij de verkiezingen ( stemrecht of stemplicht) massaal gaan stemmen, nationaal een stem uitbrengen op rechts ( PVV, Vlaams Belang, FN…….. enz. ) en voor de EU een blanco stem uitbrengen. Misschien, en ik zeg misschien zal het dan iets uithalen maar het zal ijdele hoop zijn denk ik ! Er moet iets tegen dit EU gebeuren want de afgrond ( 2016 ) is niet ver meer af.

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  De eu doet niet eens meer moeite z’n fascistische dictatoriale aard te verbloemen, over met voeten treden van fundamentele Europese principes en zich herinnerd voelen “aan de Sovjet-Unie” gesproken. En de habbezakker heeft z’n projectie waarschijnlijk zelf niet eens in de gaten eurostumper.

  Like

 6. Jean zegt:

  Die EU misdaadorganisatie is een pure ordinaire dictatuur en het wordt hoogtijd dat wij Europeanen die lafaards verjagen aan dat stuur. De EU is een echte Titanic.

  Like

 7. Edjan zegt:

  Het gedreig en gescheld vanuit (Brussel) Berlijn begint wel steeds scheller te worden. Eerst geen geld meer voor wie geen migranten opneemt, en dan geen stemrecht meer? Dan zou Polen toch eigenlijk geen EU-lid meer zijn?

  En gaat het hier om terechte zorgen van de totaal ondemocratische EU over de democratie in Polen? Of gaat het nog steeds om de weigering van Polen om mohammedanen op te nemen?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Edjan, ik denk eerlijk gezegd het laatste. Het zint Brussel niet dat er onderscheid wordt gemaakt tussen moslims en niet-moslims. Ook Hongarije heeft al eens aangegeven alleen christenen te willen opnemen, omdat Hongarije moslims niets te bieden heeft.

   Like

 8. Pieter zegt:

  staatsgreep noemen ze waar ik vandaan kom exact dat wat jullie in oekraine geflikt hebben, huichelachtige eu-fascisten!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  O…..wacht eens even, de DICTATUUR EUSSR verwijt Polen, juist datgene wat de RODEN in BRUSSEL, juist iedere dag doen! Iedereen die kritiek heeft op de rode fascisten, te Brussel MONDDOOD maken. Het is om van te kotsen, stelletje vuile huichelaars van de rode dictatuur EU!

  Like

 10. willz zegt:

  De euzi’s, zoek de verschillen?

  Like

 11. Anna. zegt:

  Europa meet mer meerdere maten.
  Turkije krijgt 3 miljard euro en schiet volop Koerden dood……. DAAR WORDT NIETS OVER GEZEGD………
  Wat een onbetrouwbaar on democratisch bevooroordeeld instituut is europa toch zo snel mogelijk weg ermee…. EN WAGELIJK DUBIEUS INSTITUUT…..

  Misschien komt het einde van Europa uit een andere hoek dan we denken……
  Nu in Spanje ook de protest partijen winnen….. En dit in Nederland ook zo zal worden… En mogelijk in de Scandinavische landen…. Denemarken die ook al geld eist van de binnen komenden ( ook tegen de zin van Europa)
  Misschien komt Europa van binnen uit zonder steun te staan zodat ze zichzelf wel moeten opheffen……
  De totale chaos wordt al zichtbaar en komt er waarschijnlijk snel aan……

  Like

 12. Jan zegt:

  Polen verbranden nazi-vlag in Wrocław (Breslau) tijdens anti-islamdemo

  minuut 12:40

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s