We mogen best trots zijn op onze cultuur

Screenshot_37

(Door: Gale Boetticher)

Een gevaarlijk cultuurrelativisme schiet wortel in Europa. Miljoenen migranten uit het Midden-Oosten komen hierheen, en veel mensen hebben daar geen enkel probleem mee. Want wat maakt het uit dat zij een andere cultuur hebben? Alle culturen zijn toch gelijk? Nee, juist niet. Onze westerse cultuur en ons historisch erfgoed zijn uniek en het waard om voor te strijden.

Veel Europeanen vinden onze westerse geschiedenis verderfelijk, iets om ons voor te schamen. Dat is recent weer duidelijk geworden in het Zwarte Pietendebat, waarin door VN-gezant Verene Shepherd gezegd werd dat Nederlanders hun kinderfeest niet mogen verdedigen, maar zich juist schuldig moeten voelen voor het slavernijverleden. Zij kreeg voor die uitspraken veel steun van de media en opiniemakers.

Een ander, serieuzer voorbeeld is dat mensen die tegen de islamisering van Nederland zijn voor dom en racistisch worden uitgemaakt. Dat er in het Midden-Oosten verschrikkelijke schendingen van mensenrechten plaatsvinden, dat vrijheid er niet geliefd is, dat vrouwen minder rechten hebben, wordt afgewimpeld. Als westerling zijnde daartegen zijn, en dat niet naar je land willen halen, is volgens de cultuurrelativisten  niet respectvol.

Screenshot_39

Lees verder>>>
De Vrijspreker

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marxisme, socialisme, Westen. Bookmark de permalink .

9 reacties op We mogen best trots zijn op onze cultuur

 1. fransdewit zegt:

  We mogen zeker trots zijn op onze cultuur, toch ben ik blij dat mijn ouders deze tijd niet meer mee behoeven te maken. Over het koninklijkhuis is ook wel altijd wat te doen geweest. Ook waren mijn ouders het niet eens met oneerlijke verdeling van lasten, dat betrof dan nog mensen van de zelfde kom af. Nu is het ineens een oneerlijke verdeling van onze landen t.o. al die gasten die hier heen gekomen zijn.

  Like

 2. Koos zegt:

  Natuurlijk is de Westerse cultuur superieur. Maar zelfs al was ze dat niet, dan mag je die toch verdedigen?
  Het is inconsequent om “cultureel erfgoed” wel te willen beschermen, maar de cultuur als geheel niet.
  Toleranz wird zu einem Verbrechen, wenn sie dem Bösen gilt.“
  Thomas Mann

  Like

 3. Edjan zegt:

  Het cultuurrelativisme is dodelijk voor onze samenleving. De aanhangers ervan vinden zichzelf moreel hoogstaand, vooral hoger dan de anderen en daarvan geven ze dan ook luide kond.

  Cultuurrelativisme spruit voort uit de giftige postmoderne filosofie en slecht begrepen christendom. In het nieuwe testament en andere christelijke geschriften wordt eigenlijk maar weinig over schuld gesproken. Ook de hogere geestelijkheid en de kerkeljke filosofen spraken er niet veel over en de meesten wezen het zelfs af. Zij vonden gods wegen onbegrijpelijk voor ons mensen dus alles kon ons overkomen zonder dat wij daar persé zelfs schuld aan zijn. Lees vooral het boek Job. Maar voor de lagere geestelijkheid was dat schuldgevoel reuze handig want het hield de mensen in de kerk en in het gareel.

  Dat schuldgevoel, wat er eeuwenlang ingepompt is, breekt ons nu zuur op. Het wordt uitgebuit door de mensen die zich onze nieuwe geestelijke leiders wanen: de links kerk.

  Like

 4. geentvkijker zegt:

  W I J zouden racistisch zijn ? Pardon ? Die strontmossels komen HIER met hun bagger-boek onder de armen….wij vangen ze keurig netjes op ( proberen we…) en WAT krijgen we er voor terug ? 1 dikke soep-ellende ! Het is HUN boek waar dikke stront in staat niet dat van ons…..
  Maar nu zouden wij RACISTISCH zijn indien we er iets van zeggen ? ZIJ komen hier, om de zaak de vernielen en dan wel over te nemen….En nou hebben wij het gedaan, wanneer wij willen dat ZIJ zich gedragen ???……….De omgekeerde wereld, mijnsinziens ! Opdonderen ! En snel ook !
  nog meer nieuws las ik, TE ERG voor woorden, 2 4 . 0 0 0 vrouwen zijn inmiddels Zweden aan het ontvluchten, vanwege dit gore baggertuig, …zeeeer verdrietig dit !

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Als we hier in Nederland al trots mogen zijn op onze cultuur (die helaas al tijden door een stel westerling-hatende radicale moslims en linkse nestbevuilers wordt bedreigd) dan kun je haast al verwachten dat de islam niet eens meer een cultuur heeft en alles probeert weg te vagen wat hen niet bevalt.
  Het vernietigen van cultureel erfgoed en beelden in Irak wat anno 2015 en daarna gebeurde door de gehate IS is eigenlijk helemaal niet eens nieuw. In het Oude Testament moesten de joden, nadat zij door de opvolger van Mozes, Jozua, het Beloofde Land introkken de heidense volkeren verdrijven en hun tempels en afgodsbeelden en -altaren vernietigen om zich niet te bezondigen aan afgoderij.
  In de 16de eeuw woedde er in Europa en Nederland ook de beruchte Beeldenstorm waarbij talloze beelden in kerken en kathedralen werden verwoest omdat het in de Tien Geboden verboden was om beelden te vereren en omdat de Kerk te overheersend zou zijn.
  Onder het communisme in de USSR werden daar talloze kerken, kathedralen, moskeeën, tempels en standbeelden vernietigd daar de bolsjewisten overwegend atheïsten waren. De nazi’s zetten tijdens hun inval rond 1941 in Rusland deze verwoestingen van cultureel erfgoed doelbewust voort waarbij zij eveneens talloze orthodoxe kerken, kathedralen, moskeeën, tempels en standbeelden vernielden en ook paleizen en zelfs huizen van beroemde Russische dichters waarbij zij hun schriften als brandstof voor kampvuren gebruikten, schilderijen op de grond smeten, al de woonkamers als garages en de bovenverdiepingen als openbaar toilet gebruikten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s