Hongarije: Oostenrijkse kanselier Faymann ziet geen verschil tussen solidariteit en domheid

Screenshot_12

De Oostenrijkse kanselier Werner Faymann (SPÖ)

(Vertaling: E.J. Bron)

Harde kritiek uit Hongarije op de Oostenrijkse bondskanselier – en zo duidelijk heeft nog niemand het gezegd: met het oog op de migratie zou Werner Faymann “geen verschil tussen solidariteit en domheid zien”. Dat zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Sziijarto zondag tegenover het Hongaarse persbureau MTI. Daarmee is de toon tussen Wenen en Boedapest nogmaals scherper geworden.

Faymann onbeschaafd en onbeleefd

De Hongaarse regeringswoordvoerder Zoltán Kovács heeft al in september duidelijke woorden voor de SPÖ-kanselier gevonden. Faymann zou onbeschaafd grof en onrechtvaardig zijn, zeer onbeleefd en op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis, toen duizenden mensen op de autosnelweg richting Wenen marcheerden, meer dan zes uur lang niet bereikbaar zijn geweest voor de Hongaarse minister-president. De Hongaarse regeringswoordvoerder las de Oostenrijkse bondskanselier behoorlijk de levieten:

“Jullie Oostenrijkers laten 4.500 mensen binnen zonder ze te identificeren. Ik heb dat gisternacht aan de grens gezien. Jullie weten überhaupt niet wie jullie je land hebben binnengelaten. Niemand vroeg naar documenten. En er was een 20 kilometer lange file aan de grens; Europese burgers zaten vier uur lang in hun auto´s vast. Het is tijd voor Oostenrijk en Duitsland om na te denken over hun inconsistentie.”

Op het hoogtepunt van deze ruzie maakte Faymann toen in een interview met de “Spiegel” de ongehoorde Holocaust-vergelijking. De kanselier ging volledig door het lint en sprak de vernietigende zin:

“Om vluchtelingen in treinen te stoppen in het geloof dat ze heel ergens anders naartoe zouden rijden, roept herinneringen op aan de meest duistere tijden van ons continent.”

Daarover was niet alleen de Hongaarse minister-president Viktor Orbán hevig verontwaardigd, die de Oostenrijkse ambassadeur op het ministerie van Buitenlandse Zaken ontbood, maar ook de minister-president van de Oostenrijkse deelstaat Erwin Pröll (ÖVP), die tegenover het dagblad “Österreich” zei: “Niet nuttig en een staatsman onwaardig”.

Minder EU-geld voor vluchtelingenweigeraars  

De woordenstrijd tussen Oostenrijk en het buurland Hongarije gaat nu verder met de vaststelling dat Faymann in de vluchtelingenkwestie geen verschil zou zien tussen solidariteit en domheid. Achtergrond zijn volgens het Hongaarse persbureau MTI uitspraken van Faymann in Oostenrijkse media, waarin hij de betekenis van de solidariteit in de vluchtelingenkwestie benadrukte en voorstander zou zijn van een vermindering van EU-geld voor die landen die een EU-verdeling van vluchtelingen weigeren.

Volgens de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Sziijarto zou het solidariteit zijn wanneer mensen erbij geholpen zouden worden dat ze in de buurt van hun vaderland, onder menswaardige omstandigheden, leven en na beëindiging van de conflicten naar dat vaderland zouden kunnen terugkeren, schreef MTI. Domheid zou zijn wanneer “iemand honderdduizenden, miljoenen mensen ongecontroleerd naar Europa wil halen.”

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Holocaust, Hongarije, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Oostenrijk, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hongarije: Oostenrijkse kanselier Faymann ziet geen verschil tussen solidariteit en domheid

 1. Cathja zegt:

  Ik ben het roerend eens met de woorden van de Hongaarse Minister van Buitenlandse Zaken! Schandalig hoe Oostenrijk de Hongaren beoordeelt en hoe ze valselijk worden beschuldigd!
  Ik voel me in dit verband meer aangetrokken tot de Hongaren dan tot de Oostenrijkers. Ik heb de Oostenrijkers altijd gewaardeerd om wie ze waren (en velen hebben uiteraard niets te maken met de uitspraken van de Oostenrijkse kanselier), maar het geeft geen prettig gevoel dat Oostenrijk min of meer op de hand van Duitsland is.
  De Oostenrijkers hadden keihard op moeten treden tegen de massa-immigratie en ze hadden Frau Merkel stevig aan de tand moeten voelen vanwege haar onverantwoordelijke gedrag.
  Maar Oostenrijk blies wel wat en sputterde, maar wat hebben ze concreet gedaan? Ze lieten duizenden immigranten ongecontroleerd de grens passeren.

  De kritiek uit Hongarije is dus volledig terecht!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 14.02. uur. U zegt: “de kritiek uit Hongarije is volledig terecht! ” En dat ben ik helemaal met U eens Cathja. Ik walg van allen die het socialisme aanhangen, dat zijn de ergste wegbereiders der moslims!

   Like

 2. tjonge zegt:

  “Volgens de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Sziijarto zou het solidariteit zijn wanneer mensen erbij geholpen zouden worden dat ze in de buurt van hun vaderland, onder menswaardige omstandigheden, leven en na beëindiging van de conflicten naar dat vaderland zouden kunnen terugkeren, schreef MTI. Domheid zou zijn wanneer “iemand honderdduizenden, miljoenen mensen ongecontroleerd naar Europa wil halen”
  .
  deze opmerking zou 24/7 op alle tv omroepen/scholen/kerken/brussel om de vijf minuten herhaalt moeten worden !!!!

  Like

 3. Elena zegt:

  Eens met de Hongaarse Minister.
  Die alieluhguh-eisers zijn een groot gevaar voor de Westerse volksgezondheid.
  Bovendien zou men bij al die bezetters/parasieten wat wangslijm afgenomen moeten, om een DNA profiel vast te stellen.
  Het meeste gespuis komt zonder of met een vals paspoort binnen.
  Nóg beter is hen per omgaande terug te sturen naar Turkije of Jordanië.
  In zo’n geval waren er tientallen AZC onderkomens overbodig geweest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s