Politiek correcte universiteiten helpen de vrijheid om zeep

Screenshot_41

(Door: Joep Schrijvers voor “OpinieZ.com”)

Linkse sociale wetenschappers en hun studenten gaan er vaak prat op aan de goede kant van de moraal te staan. Zij doen immers wél aan rechtvaardigheid en komen wél op voor de onderdrukten! Zij schermen dan met het inclusieve denken. Dat zij reactionair zijn, komt totaal niet bij hen op.

Hun denken is vrij simpel en luidt als volgt. Iedereen moet meedoen: teef, poot, nikker, moor en mongool. Geen kwetsbare groep mag worden uitgesloten: vooral niet met woorden. Het is de taal die in- en uitsluit. Linkse wetenschappers noemen dat met een deftig woord: discours.

Lees verder>>>
OpinieZ.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Politiek correcte universiteiten helpen de vrijheid om zeep

 1. fleckie zegt:

  Zo gauw als de ‘subsidiepot’ leegraakt, zullen de ‘opvattingen’ wel anders ‘ingevuld’worden!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Bijzonder scherp gezien. Die subsidieslurpers die alles van buiten leren en niks van binnen, volledig buiten de samenleving staan en geen enkele levenservaring hebben, moeten hoognodig met de keiharde werkelijk geconfronteerd worden!

   Like

 2. Edjan zegt:

  In het artikel is sprake van de filosofe Nussbaum. Als het niet zo erg was, zou ik erom lachen. Er bestaat al bijna 100 jaar geen filosofie meer in Europa. Filosofen waren ooit mensen die vanuit hun leven een theorie opstelden. Hun theorieën waren dus werkelijk doorleefd.

  Sindsdien moeten we het doen met een slap aftreksel: de vakfilosoof die ingewikkelde en geleerde, voor de leek niet te volgen, redeneringen ophangt over zaken waar hij of zij verder buiten staat.

  Sinds de uitvinding van het postmodernisme is het nog erger geworden. Er bestaat helemaal geen waarheid meer, noch originaliteit. Alles is al gedaan en wordt nu verder op geleerde wijze geciteerd en van commentaar voorzien. En dat commentaar wordt vervolgens wederom geciteerd en van commentaar voorzien tot in de oneindigheid.

  En dat hele zinloze circus gaat nu politiek correcte prietpraat uitslaan. Daarmee helpen ze inderdaad de vrijheid van spreken en denken om zeep. Filosofie helpt tegenwoordig de vrijheid van spreken en denken om zeep! Dit is geen filosofie meer. Deze infame lieden zijn aanhangers van het linkse geloof en willen alleen nog maar laten zien hoe moreel verheven en geleerd ze zijn. Filosofen zijn narcisten geworden.

  U denkt nu misschien: filosofie, my ass! Maar ik ben bang dat u ongelijk hebt. Filosofie geldt als de eerste “thermometer” van de maatschappij.

  Like

 3. geentvkijker zegt:

  ik weet niet waar ik deze link anders moet plaatsen, dus zet ik `m maar hier neer.
  hebben jullie het nieuws gezien afgelopen avond, men had het daar over DATADRIFT
  na 1 januari schijnen de wetten betreffende aftappen soepeler te worden voor de ( steeds meer controlerende ) overheid. Ik zet `m hier onder :
  http://nos.nl/op3/artikel/2076791-datadrift-leest-de-overheid-straks-mee-met-jouw-appjes.html

  Like

 4. kraftavilqa zegt:

  Ach ja die linkse bastions van het uniforme correcte denken alwaar het censuurvogeltje lustig in z’n kooitje kwettert. En het mooie is dat deze in inclusiviteit gestaalde habbezakkers stekeblind zijn voor het feit dat juist zij iedereen die niet van hun club is buitensluiten. Ook zo’nautomaische reflex bij van die linksers alles wat iemand van buiten de club zegt is inherent fout, verdacht, afkeurenswaardig etc. en misschien moet er wel gedemoniseerd worden want iem. van buiten de club is niet ons soort mensen ergo de duivel in den vleze.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Dit krijg je inderdaad met het marxistisch cultuurrelativisme. Overal waar de RODEN/SOCIALISTEN macht of invloed hebben, gebeurt dit. Het is een grote schande, de vrijheid van meningsuiting kapot maken, om de linkse absurditeit door “de strot”, te duwen. Voltaire draait zich om in zijn graf!

  Like

 6. Edjan zegt:

  Ik ben een niet-zwarte, geen-baarmoeder-hebbende, niet jeugdige, niet-de-islam-aanhangende mens.

  Gelieve de fouten aan te strepen. Feitelijk is dit een en al discriminatie want eigenlijk staat hier dat ik maar beter zwart en vrouw en moslim was geweest. Alleen een windmolen zijn is nóg hoger. Universiteiten zijn broeinesten van het linkse gelijk geworden. Helaas.

  Like

 7. Pingback: Politiek correcte universiteiten helpen de vrijheid om zeep | Rechtsaf doorzee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s