“Christenen bedreigd in AZC”

Screenshot_44

De Syrisch-Orthodoxe priester Samoil Dogan.

(Door: Marie-Thérèse Roosendaal)

HENGELO – De Syrisch-Orthodoxe priester Samoil Dogan zet zijn kerkdeur deze dagen wagenwijd open voor christelijke vluchtelingen. „Ik verwacht veel extra kerkgangers bij onze kerstmissen. Afgelopen zondagen werden er al veel asielzoekers opgehaald door geloofsgenoten.”

Zijn parochie beslaat sinds een paar maanden honderden kilometers en honderden extra gelovigen. “Ik bezoek vluchtelingenkampen in Azelo, Nijmegen, Almelo, Amersfoort en Weert. Doe daar een mis, bid met mensen. In Nijmegen zitten tweehonderd christenen op drieduizend moslims. Ik pleit voor een aparte opvang. Gevlucht voor hun leven, voor vrijheid van godsdienst en meningsuiting, worden christelijke asielzoekers in het kamp geïntimideerd en bedreigd. Dan zeggen moslims: ‘In Syrië heb ik twee christenen vermoord’. Of: ‘Zal ik het hier even afmaken…’ Hun kerken in Syrië zijn platgebrand, al hun bezittingen zijn ze afgenomen. En hier in Nederland voelen ze zich nog onveilig, terwijl dit het veiligste land van heel Europa is. In de opvangkampen durven mensen niet eens een kruisje te slaan.”

Bron:
www.telegraaf.nl
h/t “Driek”
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Islamofobie", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Eurabië, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Nederland, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Christenen bedreigd in AZC”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Maar volgens de islamofielen, van VVD,CDA,PvdA,D66,GL,CU,SGP,PvdD,SP is dat natuurlijk helemaal niet waar!

  Like

  • Cathja zegt:

   Als ik het verhaal in het AD lees, denk ik dat het beter is als de man van deze vrouw haar in Roemenië bijstaat. Zij heeft zich laten registreren in Roemenië, dus daar is haar asiel verleend. Het is bijna niet te doen om voor velen uitzonderingen te maken. Als ze in Roemenië veilig is, is dat toch goed? Ze hoeft niet bang te zijn dat ze uitgezet wordt. Het belangrijkste is haar veiligheid.

   Like

 2. danny zegt:

  Heeft niets met islam te maken. zoals gewoonlijk.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24914781/__Aangifte_tegen_Van_Muiswinkel__.html

  ik hoor moe van het eeuwige geklaag en gejank over zwarte piet door een grote groep zwarte mensen.
  Bevalt het hier niet, ga toch terug naar waar je vandaan komt.
  Zwarte piet is niet racistisch of discriminerend, hij bestaat niet eens, het is een legende, allemaal verzonnen om de zwarte medemens te tarten, nou goed!

  Like

 3. elisah zegt:

  Gruwelijk, wat een waanzin. Waar halen dat soort moslims het lef vandaan om in een land dat ze als vluchteling ontvangt en goed behandeld, mede vluchtelingen die christelijk zijn (in een overwegend christelijk land) te terroriseren, te bedreigen en/of te mishandelen?
  Ik hoop toch dat dit soort gedrag wordt bijgehouden of geregistreerd en deze daders geen enkele kans maken op een verblijfsvergunning. Ik weet dat er ook fatsoenlijke moslims zijn en hoop dat er kritisch gekeken wordt naar de motieven en het gedrag van mensen met foute bedoelingen.
  Sommige mensen zijn gewoon niet geschikt om in een christelijk land te wonen, hoe zielig ze eventueel ook zouden zijn……

  Like

 4. tjonge zegt:

  “Ik pleit voor een aparte opvang”
  .
  ik ook ! doe die moslims per direct apart richting zandbak van afkomst….

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ik pleit voor dichte grenzen, iedereen kan zich anders voordoen, maar het zijn en blijven islamieten!!!

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik weet dat het erg is, maar ik zou willen dat er niet een moslim de grens oversteekt, Mag dat???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s