De Poolse president ziet de democratie niet in gevaar

Screenshot_56

De nieuwe, nationaal-conservatieve, Poolse president Andrzej Duda.

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegen de bewering van de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, in dat de Poolse leiding ermee bezig zou zijn de democratie enorm af te bouwen, nam de Poolse president Duda eveneens het woord. Er zou geen staatsgreep plaatsvinden, Schulz zou zwaar overdrijven. Er zou sprake zijn van een politieke strijd, maar de democratie zou niet in gevaar zijn, aldus Duda.

De nationaal-conservatieve Poolse president Andrzej Duda heeft zich verweerd tegen beschuldigingen dat hij de democratie in zijn land zou afbouwen. In Polen zou geen “staatsgreep” plaatsvinden, zoals de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, gesuggereerd zou hebben: “niet alleen ik, maar ook veel Polen beschouwen hetgeen de heer Schulz heeft gezegd als een zware overdrijving, ja, zelfs als beledigend”, zei Duda tegenover de “Spiegel”. “In Polen is sprake van een politieke strijd, maar in geen geval is de democratie in gevaar.”

Na het “Spiegel”-interview met Duda heeft zich een ruzie om het constitutioneel hof in Warschau toegespitst: de nationaal-conservatieve meerderheid in de Sejm, het parlement, nam een nieuwe wet aan over het constitutioneel hof. Deze legt nieuwe procesregels voor het hof vast. Nu vreest de oppositie dat het constitutioneel hof in het vervolg veel langzamer zou werken endat de door de nationaal-conservatieven gekozen rechters besluiten zouden kunnen blokkeren. Na de presidents- en parlementsverkiezingen zou er een machtswisseling hebben plaatsgevonden, zei Duda: “Veel mensen bevalt dat niet, niet herkozen politici en journalisten uit het andere politieke kamp.” Deze zouden proberen om de nationaal-conservatieve regering nu in een “mogelijk slecht licht te plaatsen”.

Terwijl het toch duidelijk zou zijn dat een nieuwe regering “de belangrijkste posten in het staatsbestel” met haar eigen mensen zou willen bezetten. Wat betreft de buitenlandse politiek zou de nieuwe regering een “vastberaden pro-Europese koers” varen. Duda verklaarde met betrekking tot de “vluchtelingen”crisis dat Polen bereid zou zijn om iedereen op te nemen “die bescherming nodig zou hebben”. Echter, dan zouden de “vluchtelingen” wel vrijwillig moeten komen. “hoe moeten die hier dan terechtkomen? Moeten we ze hier tegen hun wil vasthouden? In geen geval.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Brussel, democratie, demoniseren, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, Justitie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nationalisme, Patriottisme, Polen, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Poolse president ziet de democratie niet in gevaar

 1. Realist zegt:

  ‘Vluchtelingen’ willen niet naar Polen dat zich nimmer zal onderwerpen aan de islam. De islam is daar zwak en blijft dat, die 25.000 Poolse moslims gedragen zich nog netjes. Al het sharia-schorem komt hiernaartoe en wat hier niet meer past willen ze in Polen gaan stoppen maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. De ‘vluchtelingen’ hebben Europa uit elkaar gedreven en in een chaos gestort. Naar mijn mening is het moment niet ver dat de wapens wederom zullen kletteren.

  Like

 2. Kruisridder zegt:

  Het grootste gevaar voor de Poolse democratie is de EU-dictatuur aan hun grenzen.

  Like

 3. tjonge zegt:

  een ieder die tegen het brusselse 4e rijk is, is ondemocratisch…….hoe ironisch.

  Like

 4. Lemmens zegt:

  Voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, dat de Poolse leiding ermee bezig zou zijn de democratie enorm af te bouwen.
  HOE DURFT HIJ DIT TE ZEGGEN , DIT DOEN ZIJ N.L. ZELF IN EUROPA.

  Like

 5. Pingback: De Poolse president ziet de democratie niet in gevaar | Rechtsaf doorzee

 6. exmarineman zegt:

  Als er 1 iemand en 1 instantie in Europa bezig is met het afbouwen en afbreken van de democratie en de rechtsstaat in het algemeen en de vrijheid van meningsuiting wil inperken/afbreken dan zijn het wel de (ex)communisten en fascisten in Brussel, het EP EN de EC. En de communist Schultz is er duidelijk 1 van ook al is hij nu lid van de socialistische partij ……Noemden de communisten en de nazi’s zich niet ook “socialisten”????? Is het niet hetzelfde EP en de EC dat bezig is om ALLE niet politiek-correcte kritiek en kritiek op de islam binnen Europa per wet te verbieden????? Hoewel dat nu nog zeer in het geheim plaatsvindt is er toch al weer voldoende over uitgelekt……. En wie NIET doet wat Brussel vindt is gelijk ondemocratisch, racist, islamofoob nazi enz enz enz enz. Was het niet ook Timmerfrans die een wet had voorgesteld om al die “rechtse” kritiek op de islam (zgn islamofobie) te kunnen verbieden resp aanpakken en daarbij meenam om ook het anti-semitisme strafbaar te kunnen maken. Dat laatste moest wel anders valt het te zeer op wat de enige echte bedoeling is. Was het niet ook Saoedie-Arabië dat (westerse) landen op riep om de kritiek op de islam en het salafisme “in te dammen” en te bestraffen??????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s