Uit ORB-peiling in 14 Europese landen blijkt dat “vluchtelingen” beschouwd worden als een Europees probleem, dat slechts weinigen van ons willen

Screenshot_43

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een actueel onderzoek van ORB International in samenwerking met WiN/GALLUP International blijkt dat een meerderheid van de Europeanen denkt dat het continent meer zou moeten doen om te helpen, maar op individueel landenniveau kozen de meeste mensen ervoor om het probleem te negeren.

Meer dan de helft (57%) denkt dat Europa meer zou moeten doen als antwoord op de actuele “vluchtelingen”crisis. Vooral de Italianen (83%) en de Grieken (87%) vinden beduidend meer dan anderen dat we meer zouden moeten doen. De Belgen (41%) en de Fransen (37%) vinden juist dat we minder zouden moeten doen.

Maar als het op de verantwoordelijkheid van de individuele landen aankomt, ontstaat er een heel ander beeld. Een meerderheid (59%) van de 14 Europese landen waarin de peiling werd gehouden, denkt dat economische migranten een last voor hun land zijn, omdat zij banen, huizen, de gezondheidszorg enz. afpakken. Enkele van de landen die op dit moment behoren tot de primaire reisdoelen van migranten zijn eveneens die landen die het minst argumenteren dat ze “ons land versterken door hard te werken en hun talent” – GB (36%), Italië (32%), Duitsland (35%), Frankrijk (35%).

Toen zij de hypothetische vraag kregen voorgelegd of zij thuis een kamer over hadden en of ze bereid zouden zijn hierin een korte periode een “vluchteling” te huisvesten terwijl hun papierwerk wordt afgehandeld, zei één op de drie (35%) dit te willen, maar twee op de drie (65%) zou hen een kamer weigeren. De Bulgaren (14%), de Britten (20%) en de Nederlanders (27%) zijn diegenen die het minst genegen zijn om tijdelijk onderdak te verlenen. Dit tijdelijk onderdak kan het best verkregen worden in Spanje (62%), Griekenland (48%) en Duitsland (48%).

(Klik voor de resultaten van het Europees onderzoek de link hieronder aan naar het originele artikel onder “Bron” en klik daarna rechtsboven op “14 country data”)

Zie eveneens:
www.breitbart.com

Bron:
www.opinion.co.uk

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Europa, Immigratie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Uit ORB-peiling in 14 Europese landen blijkt dat “vluchtelingen” beschouwd worden als een Europees probleem, dat slechts weinigen van ons willen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Tja, duidelijker kan het niet gezegd worden. Twee op de drie, zouden weigeren een kamer beschikbaar te stellen, voor een vluchteling. Dat zegt meer dan genoeg, dunkt mij.

  Like

 2. Elena zegt:

  Ik zou nog liever verhongeren dan een moslim in huis hebben.
  Al biedt de roverheid paar duizend euro per maand….ik bedank daarvoor.
  In mijn huis geen moslims.

  Like

 3. Bas zegt:

  Het vluchtelingen probleem wordt in kwestie grotendeels veroorzaakt door de voorstanders van een geopolitiek marktconform economisch eenwordingsmodel. Bovendien een model met oorlogszuchtige veroverings-aspiraties. Dit concept werd reeds ingezet voor en na de tweede Wereldoorlog, toen de koek ook al n’s kapitalistisch werd versneden. Binnen dit verband kunnen de huidige vluchtelingenstromen gezien worden als de rente van het kapitalisme om thuisloze goedkopere arbeiders te exploreren. Alhoewel er nu ook een religieuze oorlog mee speelt. Kan zo evengoed een sociaal economisch systeem onder druk worden gezet, Zodat iedereen (o.a. alle oorspronkelijke EU ingezetenen) hun have en goed verliezen (behalve de (EU) elite zelf) Zo kan iedereen worden gelijkgeschakeld en voor een aalmoes als EU systeemslaaf aan het werk worden gezet… Het uitdelen van De Karel de Grote prijs (meestal aan de elite zelf) lijkt daar ook onderdeel van uit te maken…

  Like

 4. elisah zegt:

  Het ligt natuurlijk ook aan de persoonlijke situatie van de mensen of ze in staat zijn om iemand op te vangen. Veel mensen hebben een druk leven met o.a. gezin, werk en mantelzorg, daar kan niet ook nog eens een vluchteling bij. Ook ligt het natuurlijk aan het soort vluchteling, een beschaafde en keurige christelijke vluchteling zal meer welkom zijn dan een, tegenover christenen, haatdragende passief-agressieve moslim.
  Er zitten natuurlijk ook genoeg nette moslims tussen, maar als je weet wat er in die landen gebeurd met christenen…..tsja.. dan ben je wel erg voorzichtig en neemt elk verstandig mens geen risico. Misschien ben je dan zelfs in je eigen huis niet meer veilig.
  Ook kan het zijn dat in sommige landen mensen positiever zijn over opvang bij hun thuis vanwege de eventuele financiele compensatie?

  Like

 5. Wijnand Stam zegt:

  Deze peiling zegt me niets. De hypothetische vraag of men bereid zou zijn
  een ” vluchteling ” voor een bepaalde tijd te huisvesten is een vraag die nogal
  gemakkelijk uit de “losse pols” met “ja” beantwoord zal worden daar er geen
  enkele consequentie aan deze vraag verbonden zit. Ander wordt het indien
  men zou vragen ; wat zou U doen als U opgedragen wordt iemand in huis op
  te nemen, dan zullen de “jazeggers” reageren als door een adder gebeten.
  Dat tijdelijk onderdak het gemakkelijkst verkregen kan worden in o.a. Griekenland,
  lijkt mij onmogelijk, daar het overgrote deel van de bevolking aan het infuus ligt.
  Zelfs aan voedselbanken is een chronisch tekort.

  Like

 6. geentvkijker zegt:

  A L die cijfers zijn gemanipuleerd en DIK GELOGEN !
  Ik ken niet 1 mens, die het eens is met die vluchtelingenstroom !
  Ik ken niet 1 mens die niet op Geert Wilders zou stemmen, dit was al zo bij de vorige verkiezingen LAAT STAAN NU….Je moet ze met een vergrootglas zoeken vermoed ik, maar ik ben ze nooit tegengekomen. Dus, …..1 op 4 mensen zou NU een vluchteling IN HUIS willen nemen ???? Misschien was dit zo, 2 maanden geleden, zou kunnen, maar NU, op dit moment ??? Na al dat kloooootenieuws ? Zeker wete van niet, dit is een GROOTE LEUGEN !!!
  Trap er niet in. Als er nu op DIT moment echt, echt, eerlijke verkiezingen gehouden zouden worden, ONDER MIJN SUPERVISIE….dan kon het complete kabinet MORGEN op de 1e kerstdag naar huis, MET CHAUFFEUR….en dan konden die LABBEKAK-ELITE-AUTO `s bij afdropping, METEEN de garage in ! En Geert Wilders kreeg van mij EEN PALEIS, mochtie zelf kiezen welke ! …..Vervolgens nam ik op de 2e kerstdag, ALLE VLIEGVELDEN van Europa in beslag. alle andere passagiersreizen werden 1 dag uitgesteld….Op 2e kerstdag kon alle TROEP Europa verlaten. En dan hadden we zondag een RUSTDAG.
  achhh we dromen verder….

  Like

 7. Republikein zegt:

  Orb, lijkt me wel wat, is dat een hondenfluitje?

  Like

 8. geentvkijker zegt:

  en weer een : het nieuws rolt hier binnen ( 15 berichten per uur ) dit is weer een belangrijke,
  artikel plus filmpje, over de LEUGENS die in die landen, de vluchtelingen op de mouw worden gespeld…………En ze weten NIET, Wie daar toch wel niet achter zit ???
  tja….ERGGG, wanneer je als mens zo ontzettend belogen wordt, al aan het begin van je vertrek daar, die mensen wordt van alles beloofd daar, en bij aankomst hier…..LEUGENS !! Met leugens zijn ze hier naar toe gehaald ( behalve die, die sowieso kwade bedoelingen hebben om hier
  te komen )
  http://www.golfbrekers.be/een-ammenmarchen-over-de-sprookjeswereld-der-vluchtelingen/

  Like

 9. Avidia zegt:

  Nooit zal ik een Z.g, vluchteling in huis halen, ik heb een groot huis, je denkt toch niet dat ik een of andere z,g, vluchteling in huis opneem??? Belachelijk!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s