Vicevoorzitter van de AFD, Alexander Gauland: “Wij willen dit Europa niet”

Screenshot _1

De vicevoorzitter van de Alternative für Deutschland (AfD), Alexander Gauland

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD wil een Europa van natiestaten en niet nog meer EU-integratie. Dit verkondigde de vicevoorzitter van de AfD, Alexander Gauland. Duitsland zou niet aan ander elanden kunnen voorschrijven hoe zij zich moeten laten regeren.

De AfD wijst de huidige koers van het Europese verenigingsproces principieel af. “Wij willen dit Europa niet”, zei de vicevoorzitter van de partij tegenover de “Welt”. De “veel bezworen waardegemeenschap” zou een “inmengingsgemeenschap” worden, zei de AfD-politicus. “en dat beschouw ik als volledig fout.” Daartegenover zou de AfD een bondgenootschap van natiestaten willen, zoals hier ooit naar gestreefd werd door de Franse president Charles de Gaulle. Voorwaarde daarvoor zou zijn dat ieder volk binnen zijn landsgrenzen zijn eigen politiek zou bepalen.

“En als de Hongaarse minister-president Viktor Orbán geen ´vluchtelingen´ wil opnemen en er geen verdragen bestaan die geschonden worden, dan is dat zijn goed recht”, aldus Gauland. Duitsland zou niet aan andere volkeren kunnen voorschrijven hoe zij zich zouden willen laten regeren: “Waar is eigenlijk de basis voor een gezamenlijke vluchtelingenpolitiek? Is de gemeenschappelijke markt die we hebben een basis voor een gemeenschappelijke vluchtelingenpolitiek? Die zie ik niet. Waar zijn dan verdragen die deze landen dwingen om ´vluchtelingen´ en in welke hoeveelheid op te nemen?” In principe zou alleen de economische gemeenschap contractueel zijn vastgelegd. “Daar moeten we ons aan houden. Al het andere zijn pogingen om constructies over zoiets als de waardegemeenschap te bereiken”, zei Gauland.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Europa. Bookmark de permalink .

10 reacties op Vicevoorzitter van de AFD, Alexander Gauland: “Wij willen dit Europa niet”

 1. Bob Fleumer zegt:

  Iets waar ik het volmondig mee eens ben, en als de bob’s in Brussel niet snel hun koers verleggen naar bovengenoemde situatie hebben ze straks helemaal niks meer.

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Zo,weten we dat dus ook weer:geen verplichtingen!Die kan Merkel in haar zak steken!En wij kunnen het onze regering dus zwaar aanrekenen dat zij ons laten uitwonen,op alle fronten, door een invasie van zogenaamde vluchtelingen

  Like

 3. carthago zegt:

  De waarheid van deze man spreekt wetboekdelen.De huidige feodale Eussr heeft ondanks het zgn verdrag van Lissabon geen legitimiteit om te bepalen wat soevereine staten zouden moeten willen of wensen. De Eussr grondwet is destijds door Frankrijk en Nederland afgeserveerd en dus zijn “we”nog souverein. De lafhartige politici zoals de mergeltjes, ruttetjes, hollandetjes c.s.zijn uit op de final breakdown van de souvereinen met behulp van de links extremisten. Alleen het stemhok zal de toekomst bepalen en dus zal bij Le pen en wilders de ommekeer beginnen. Les jeux sont fait.

  Like

 4. Pingback: Vicevoorzitter van de AFD, Alexander Gauland: “Wij willen dit Europa niet” | Rechtsaf doorzee

 5. ildiko zegt:

  Met onze PM die als een robot functioneert zullen we massaal in een diepe shit belanden, eigenlijk wij staan al aan de rand van.

  Like

 6. Elena zegt:

  Wijze woorden van deze man.

  Like

 7. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Meneer Gauland U heeft volkomen gelijk.

  Like

 9. Joshua zegt:

  En onze volksverraders (politici) willen deze waarheid niet horen,als zijnde extreem rechts en leugenachtig.

  Like

 10. Hendrik zegt:

  Voel me niet meer veilig in Duitsland denk er over na om naar Hongarije te verhuizen, hopenlijk keert het tij hier nog na de komende drie deelstaatverkiezingen in maart, doordat er heel veel Duitsers op de AFD gaan stemmen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s