Hamed Abdel-Samad antwoordt op propagandamachine Lamya Kaddor

Screenshot_3

Hamed Abdel-Samad en Lamya Kaddor

(Vertaling: E.J. Bron)

In het geïslamiseerde weekblad “Die Zeit” mag de voorbeeld-moslima Lamya Kaddor weer eens ophitsen tegen islamcritici:

“Deze strategieën van de ´islamcritici´ zijn tegenwoordig maar al te doorzichtig geworden en leiden er uiteindelijk steeds meer toe dat rechts-populistische of rechts-extreme ingehuurde toejuichers zichzelf bevestigd zien. Ralph Giordano werd na zijn uitlatingen door de partij “Pro Köln” ingepalmd (hoewel hij zich hiertegen verzette), Thilo Sarrazin werd de hoopgever voor al diegenen die de oprichting van een nieuwe rechtse partij wensten (ook al verzet hij zich tegen deze avances) en Hamed Abdel-Samad wordt nu vooral door de AfD en haar aanhang als zegsman gebruikt en graag uitgenodigd bij openbare bijeenkomsten.

Deze mensen spelen echter zo goed als geen rol in serieuze debatten. Waarom? Omdat er uit hun bijdrages gewoon niets constructiefs te halen valt. Hun uitlatingen zijn doorspekt met ideologische doelen en provocaties. Activisten, zoals de Somalische Ayaan Hirsi Ali, gaat het blijkbaar alleen maar om toespitsing, overdrijving, generalisering en belastering. En daarmee zijn zulke geschriften inhoudelijk overbodig en vooral één ding: nutteloos.

Als hun onderwerpen het doel al niet voorbijschieten, ze zijn alles andere dan nieuw. Zelfs Hamed Abdel-Samad´s verdedigers geven toe dat de kern van zijn “kritiek” heel oud is. Welnu, dat is het punt met zulke boeken: Leken of apologeten beschouwen ze als baanbrekend, terwijl veel dingen al lange tijd het onderwerp van controverses of zelfs al lang afgehandeld zijn. Omdat zakelijke discussies echter nuchter gevoerd worden, kennen zij alleen maar mensen, die zij ook willen kennen. . .

 (www.zeit.de)

Daarop post Samad op zijn Facebook-site:

Beste Lamya Kaddor, neem me niet kwalijk alsjeblieft!

Denk je nu echt serieus dat mijn islamkritiek het leven van miljoenen moslims in Duitsland ondraaglijk maakt? Hoe kun je dit empirisch bewijzen? Heeft een moslim je verteld dat zijn baas hem ontsloeg nadat hij mijn boek gelezen had, of werd er ergens een moslim onthoofd waarbij als legitimering passages uit mijn boek geciteerd werden? Overdrijf je mijn effect niet een beetje? Dus, volgens jouw artikel ben ik, en zijn andere islamcritici het belangrijkste probleem, niet de terreur in naam van Allah; niet het onvermogen om kritiek te krijgen van veel moslims, niet de islamverenigingen, die moslims willen bevoogden, niet de ouders, die hun kinderen in naam van de religie eraan hinderen een door henzelf bepaald leven te leiden en niet die antimoderne islamitische theologie die in veel moskeeën wordt gepredikt? Wat was er het eerst? Dat allemaal of mijn islamkritiek? Waarom bega je dezelfde fout als zoveel moslims door de oorzaak en het gevolg om te draaien? Denk je dat wanneer ik stop met het schrijven van islamkritische boeken het moslims dan beter zou gaan en op minder afwijzing in Duitsland zouden stuiten?

Islamkritiek wordt in de islamitische wereld met gevangenisstraf, zweepslagen en in het ergste geval met de dood bestraft. Daar vechten liberale moslims tegen de fundamentalisten opdat dit niet meer het geval zal zijn, en riskeren daarbij vaak hun eigen leven. In het Westen wordt islamkritiek met het beschuldigen van “Islamofobie” afgeweerd. Het treurige is dat ook enkele liberale moslims hieraan deelnemen in plaats van te pleiten voor meer openheid en meer interne islamitische zelfkritiek. Geen wonder dat juist in het Westen het islamdebat vaak verzandt, omdat veel moslims, ook veel liberale moslims, bezig zijn met het oppoetsen van het islamimago en met het afweren van islamkritiek in plaats van zich bezig te houden met de door de islam zelf veroorzaakte problemen!

Beste Lamya, je beweert in je artikel dat ik “inmiddels de weg van de islamkritiek verlaten zou hebben” en “overwegend alleen nog maar met stemmingmakerij tegen moslims” bezig zou zijn. Kun je dat bewijzen? Waarom kun jij geen onderscheid maken tussen islam en moslims? Men kan mensen respecteren zonder alles waarin ze geloven als pakket mee te respecteren. De islam is een bundel dogma´s, ideeën en normen. Deze kan men bekritiseren, satirisch behandelen en zelfs haten, vooral delen van de islam die zelf democratie-vijandig zijn en haat tegen anders gelovigen en niet-gelovigen aanwakkeren!

Beste Lamya, wat jou betreft is islamkritiek alleen maar welkom als deze door moslims ter harte zouden worden genomen. Wat is dat voor aanmatiging? Hoe zit het met de Jezidi´s en de Oriëntaalse christenen? Hoe zit het met ex-moslims? Hoe zit het met mensen, die in naam van de islam dagelijks sterven of hun bestaan kwijtraken? Hebben zij deze islamkritiek niet nodig? Mogen zij deze islamkritiek niet uitoefenen?

Beste Lamya, je ziet dat ik, in tegenstelling tot jou, op de inhoud van je artikel inga in plaats van algemeen te beweren dat niemand liberale moslims nodig zou hebben, gewoon omdat ik niet alle mensen ken, om maar te zwijgen van hetgeen ze nodig hebben!

In die zin, gefeliciteerd met de geboortedag van de profeet en vrolijk kerstfeest!

(www.facebook.com)

Bron:
http://journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

2 reacties op Hamed Abdel-Samad antwoordt op propagandamachine Lamya Kaddor

 1. Sjaak zegt:

  Beste Lamya ?
  Hoezo zo vriendelijk tegen zo een achterbakse oproerturkin ?
  Ik zou zeggen oproer-Kaddar, trek je kopvod aan en vertrek
  omgaand naar de turkse rifbergen waar jij vandaan komt en
  neem je hele tapijtvreterfamilie meteen mee !

  Like

  • Driek zegt:

   Sjaak zegt: Ik zou zeggen oproer-Kaddar, trek je kopvod aan en vertrek omgaand naar de turkse rifbergen waar jij vandaan komt en neem je hele tapijtvreterfamilie meteen mee !

   Nu, beste Sjaak, met of zonder kopvod, ze mogen van mij allemaal vertrekken, want als ik alleen al het soort namen lees als ‘Hamed Abdel-Samad en Lamya Kaddor’, heb ik weer genoeg. Dat oeverloos gelul over een religie, over een zogenaamde profeet, die de wereld alleen maar onheil heeft gebracht en nog steeds brengt, waar halen die mensen de euvele moed vandaan. Flikker toch een keer op met dat achterlijke gedoe waar we alleen maar ellende van ondervinden. Islam moet worden verboden en heeft geen enkel bestaansrecht. Het brengt ons alleen maar achterlijkheid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s