Rusland en India willen strategisch partnerschap aangaan

Screenshot_57

Minister-president Narendra Modi van India in het Kremlin bij de Russische president Vladimir Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland´s oriëntering in oostelijke richting gaat verder: bij een ontmoeting tussen minister-president Modi van India en de Russische president Poetin in Moskou zullen meerder economische verdragen worden gesloten.

Rusland en India willen vaart zetten achter hun “strategische partnerschap”. De betrekkingen zouden op politiek en economisch niveau verdiept moeten worden, zei de Russische president Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting donderdag met de Indiase regeringschef Narendra Modi in Moskou.

Tijdens de topontmoeting zouden volgens informatie van het Kremlin meerdere verdragen en deals gesloten worden. Volgens berichten is India vooral geïnteresseerd in Russische nucleaire technologie.

De handel tussen Rusland en India had in 2014 volgens Moskou een waarde van omgerekend 8,7 miljard euro. Daarmee staat India op plaats 19 van de meest belangrijke handelspartners van Rusland.

Modi betuigde Poetin zijn deelneming met de aanslag op een Russisch passagiersvliegtuig in Egypte en het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig door Turkije. “Dat was een enorme tragedie en het Indiase volk rouwt samen met Rusland”, zei Modi. De beide gebeurtenissen hadden in oktober en november plaatsgevonden.

Het bezoek van Modi was woensdagavond begonnen met een informeel diner in het Kremlin. De hoogste leiders van Rusland en India komen traditioneel aan het einde van het jaar voor gesprekken bij elkaar. Poetin had in december 2014 India bezocht.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in India, Rusland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Rusland en India willen strategisch partnerschap aangaan

 1. Kruisridder zegt:

  Goed dat de Russen hun uitwegen weten te vinden en de EU inruilen tegen landen in het Midden-en het Verre Oosten zoals Israel, India etc, landen die worden getroffen door een EU-boycot.

  Like

 2. Pingback: Rusland en India willen strategisch partnerschap aangaan | Rechtsaf doorzee

 3. Tistochwat zegt:

  Als je ook nog maar een heel klein beetje verstand hebt, doe je toch geen zaken meer met de EU die ‘bestuurd’ wordt door een stel imbeciele criminelen?
  WIJ zijn daar uiteraard weer de dupe van, hoewel het merendeel van de bevolking deze ellende verdient omdat ze er zélf voor blijven kiezen!

  Like

 4. Gelijk heeft hij…wij houden het òòk bij BRICS…Mart Brasil.

  Like

 5. janchik zegt:

  Een consumentenmarkt van 250 miljoen mensen weggegooid door Brussel i.o.v. de moslim Obama, allemaal voor het door en door corrupte en straatarme land Oekraïne o.l.v. van de fascistische maffiosi Poroschenko & Jatsjenjuk.
  Dan ben je toch gestoord? Niet dan??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s