Servië wijst VN-toetreding van Kosovo af

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

Servië zal de opname van de zelfbenoemde Republiek Kosovo in internationale bondgenootschappen zoals de Verenigde Naties niet ondersteunen, want dat zou betekenen dat Servië de eigenmachtig uitgeroepen onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo zou erkennen. Dat zei de Servische vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Ivica Dačić vrijdag in Belgrado.

Daarvoor had de Amerikaanse ambassadeur in Servië, Michael Kirby, tegenover het Servische dagblad “Večernje novosti” gezegd dat Amerika een normalisering in de betrekkingen tussen Belgrado en Priština zou kunnen herkennen aan de opname van Kosovo in de Verenigde Naties.

Als antwoord op deze verklaring benadrukte Dačić dat de opvattingen van de EU en de VS op dit punt zouden verschillen. “Servië zal zijn principiële politiek niet veranderen”, aldus Dačić. Tegelijkertijd onderstreepte hij dat Belgrado de dialoog met Pristina zou blijven onderhouden, aangezien dit een manier zou zijn om bestaande kwesties te regelen.

“De dialoog verloopt neutraal en Servië zal de toetreding van Kosovo tot internationale bondgenootschappen, waaronder ook de Verenigde Naties, vanzelfsprekend niet ondersteunen, omdat dit de erkenning van de eigenmachtige onafhankelijkheidsverklaring zou betekenen”, aldus de officiële verklaring van het Servische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sinds 1 maart 2012 is Servië officieel ook EU-toetredingskandidaat. Het begin van de toetredingsonderhandelingen werd in het jaar 2014 aangekondigd. Sindsdien echter werd er geen enkel hoofdstuk van het onderhandelingsdossier opengeslagen. Servische analytici en deskundigen noemden als vermoedelijke toetredingsdatum het jaar 2020.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Kosovo, Servië, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

3 reacties op Servië wijst VN-toetreding van Kosovo af

 1. Roeland zegt:

  Ik geloof, dat de Orthodox Christelijke stroming , de enige is , die daadwerkelijk Europa nog kan redden van… Ik kom graag in de Orthodoxe Kerk. De onderstaande link is interessant. Soms klinken er ook gebeden in het Nederlands. De religieuze zender staat in Jekaterinenburg , het vroegere Sverdlovsk, de stad waar de Tsarenfamilie is vermoord.

  http://tv-soyuz.ru/

  Like

 2. janchik zegt:

  Als ze dit bij de VN toestaan en ook NL stemt voor toetreding, dan heb je als zelfstandig land geen stem meer indien er binnenkort de onafhankelijkheid van de islamitische republiek Rijnmond wordt uitgeroepen. Want dat gebeurt nu ook aangezien Kosovo nog steeds een provincie van Servië is. En zoals moslims eigen, vechten ze elkaar continu de tent uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s