Aartsbisschop De Kesel: “God is gekomen onder de vorm van een vreemdeling die niet ontvangen wordt”

Screenshot_29

De nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel, Jozef De Kesel.

“God is naar ons toegekomen. Dat is de echte betekenis van Kerstmis.” Dat heeft Jozef De Kesel, de nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel, kort na middernacht gezegd tijdens zijn homilie in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. “Hij heeft zich niet laten kennen door blijk te geven van macht en rijkdom. Hij heeft dat gedaan onder de vorm van een kind voor wie er geen plaats is. Onder de vorm van een vreemdeling die niet ontvangen wordt.”

In een verwijzing naar de huidige vluchtelingencrisis waarmee Europa worstelt, vroeg De Kesel “niet alleen hen die ons genegen zijn met liefde en eerbied te benaderen, maar ook hen voor wie geen plaats is, die we als vreemdelingen benaderen, van elders komen, anders zijn, er niet bij horen. Op de vlucht voor een geweld dat geen naam heeft.”

Lees verder>>>
(h/t “Prometheus”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, België, Brussel, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, verloedering, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

37 reacties op Aartsbisschop De Kesel: “God is gekomen onder de vorm van een vreemdeling die niet ontvangen wordt”

 1. E.J. Bron zegt:

  Quote: “Op de vlucht voor een geweld dat geen naam heeft.” WTF!!!??? 😦 😦

  Like

  • Drs.P. zegt:

   “Op de vlucht” voor gewoon een beter leven zonder er iets voor te doen en als een luiedonder parasietenleger op andermans werklust te gaan leven WTF oppleuren met die leipo’s

   Like

  • Pogo zegt:

   Hoe ik het lees maakt hij een tegenstelling.
   “niet alleen hen die ons genegen zijn met liefde en eerbied te benaderen, maar ook hen voor wie geen plaats is, die we als vreemdelingen benaderen, van elders komen, anders zijn, er niet bij horen. Op de vlucht voor een geweld dat geen naam heeft.”

   Mensen helpen die op de vlucht zijn voor geweld wat niet zo bekend is.
   Huiselijk geweld of kindermishandeling bijv. blijft vaak verborgen.
   Het is ook niet te vergelijken met bijv. een burgeroorlog ergens in de wereld.
   Dat heeft een naam en is bekend.

   Maar goed….waarom zit ik die man zijn teksten proberen uit te leggen?

   Like

 2. C.A.Barstow zegt:

  De beste man is zo blind als een mol, anders kan kan ik het niet omschrijven.

  Like

 3. Harry zegt:

  Leidt iedere religie nou tot volstrekte waanzin ?
  Wat een Mafketel !

  Like

 4. Cathja zegt:

  Als ik op dat moment in de kerk gezeten had, was ik opgestaan en had ik de kerkdeur achter me dicht gedaan! Ik vind het zeer verwerpelijk dat het Kerstgebeuren op déze misselijk makende manier misbruikt wordt! De geboorte van het Kindje Jezus destijds heeft volstrekt niets te maken met de vluchtelingen van nu. Er is geen enkele overeenkomst! Dit wordt de kerkmensen nu echter wél aangepraat door de bisschop.

  De vluchtelingen zijn overwegend moslims, en zij moeten NIETS hebben van het Kindje Jezus! Zij haten ons Kerstfeest en zouden niets liever doen dan het feest verstoren.
  De woorden van deze bisschop zie ik dan ook als een smet, een vieze veeg op het zo mooie Kerstgebeuren!

  Like

 5. Motorman zegt:

  Aartsbisschop De Ezel.

  Like

 6. anna zegt:

  onder welke steen zat de eerwaarde ????

  Like

 7. Johan zegt:

  Bisschop de Kesel is een grote kwezel. Vreselijk, wat voor een onzin die man rondkwaakt.

  Like

 8. Thom zegt:

  De grenzen niet beschermen en de deuren wagenwijd open voor vreemdelingen. Als de bisschop daar nou zelf eens mee begint nl. de deur open zetten, zijn portemonnee op tafel en die niet beschermen. Als hij dan zijn adres opgeeft wil ik en met mij andere voor hem die voor hem vreemdelingen best wel eens langs komen. Dat is toch waar deze huidige migranten voor komen, om hun zakken te vullen.

  Like

 9. oud-marinier zegt:

  Een betje “verdraaing” van de betekenis van woorden cq interpretatie van wat er geschreven staat in de Bijbel. hij begint het TAQIYYA al aardig onder de knie te krijgen ..vies vuil addergebroed deze “bisschop”

  Like

 10. Breget zegt:

  Waar heeft deze inbesiel al die jaren geleefd dat hij moordenaars ,verkrachters als normale mensen ziet .Wie haald het in zijn hoofd dit tuig welkom te heten ? Laat hij maar beginnen zijn eigen kop op het islamitische offerblok te leggen dat soort helpt mee de islam oorlog te verspreiden.

  Like

 11. Joshua zegt:

  Deze zgn.kerkvaders raaskallen maar wat, het heeft alles te maken met wat hun leider hen voor houd,want ook deze hoer is een satan/islam aanbidder.
  http://www.jewsnews.co.il/2015/12/25/pope-francis-to-followers-koran-and-holy-bible-are-the-same-2/

  Like

 12. hans zegt:

  Die vent die geilt er gewoon op. Iets anders kan ik er niet van brouwen. Zo is dat ook in de hulpverlenersindustrie, ze gaan er mee plat! Pvda-pedo`s die water en rookvrij prediken, maar zelf ranzige zuip en coke-seksfeestjes houden. Vooral die vieze omhooggevallen maatschappelijke werksters en advocaten met zakenpakjes en geblondeerde tokkiesnollen. De eigentijdse moffenhoeren.
  Die vertonen de meeste haat tegen eigen volk. Die moslimgasten van zelfs 17 jaar scheppen er zelfs publiekelijk of onder elkaar over op en voelen zich een übermacho. Dat is hier een probleem aan het worden. Die immense overmoed en ego`s van die teringlui. Ze worden na strafbare feiten ontzien in ruil voor seks.
  Net alsof ze zo aantrekkelijk zouden zijn. Het wordt denk ik tijd om dat beeld eens goed bij te stellen en een flinke deuk te slaan in die ego`s. Ze zijn helemaal niet leuk en zelfs oerlelijk.
  Ransapen!

  Like

 13. Pingback: Aartsbisschop De Kesel: “God is gekomen onder de vorm van een vreemdeling die niet ontvangen wordt” | Rechtsaf doorzee

 14. gielah zegt:

  Gezwets.. gezwam.. zwakzinnig gereutel.
  Soms wil je… ook en juist als christen… eigenlijk NIETS meer horen uit de mond van de vertegenwoordigers van zo’n vermolmd en met schuld beladen( eeuwenlang antisemitisme, kindermisbruik, geldzucht, machtsgeilheid) kerkINSTITUUT.
  De protestantse kerkinstituten zijn trouwens vaak geen haar beter…. en geen céntje schuldbesef… en altijd maar weer dat heulen met werelds machten… met FOUTE werelds machten.
  Of God nog steeds naar zulke instituten toekomt ( ” Hij is naar óns toegekomen” sprak de Kwezel vroom)… is voor mij dan ook maar zéér de vraag.
  Waarschijnlijk wil hij zulke valse kerken nog met geen tang aanraken.

  Dat God in de vorm van miljoenen móslims naar ons zou toekomen, slaat al helemaal nergens op.
  Ze komen niet begerig naar het Evangelie naar het Westen.
  Ze komen om te plunderen en te heersen en te islamiseren.
  De foute christenen zullen als knipmessen voor hen gaan buigen en zich aanpassen, terwijl onze landen failliet raken en wij arm en onvrij en onveilig worden.

  Als er eens iemand wél naar Gods hart spreekt… zoals meneer Wilders…
  als God naar hen toekomt in ..en spreekt door.. bijvoorbeeld déze dappere man en door anderen als hij…
  dan schelden en sneren en demoniseren zij!

  Als iemand in Gods Licht staat… dan herkent hij de mensen, door wie God spreekt en naar hen toekomt.
  Dat hoeven dan zelf helemaal geen christenen te zijn.
  God werkt nogal eens door mensen, van wie velen dat helemaal niet verwachten….. zeker als zijn zogenaamde ‘eigen mensen’ Hem kotsmisselijk maken.
  Dat deed hij tijdens de ballingschap bijvoorbeeld door de Perzische koning Kores.. een heidense koning, maar een góeie…..die zich door God liet gebruiken om het Joodse volk te bevrijden en naar hun eigen land terug te laten gaan… zodat ze Jeruzalem en de tempel weer op konden bouwen.

  God werkt héél graag door en met mensen die van Israël houden en zich solidair met Israël verklaren!
  Van veel Roomse en protestantse kerken en prelaten kun je dat écht niet zeggen.

  Nee… God komt niét naar ons toe in de vorm van miljoenen moslims.
  Misschien wél in mensen als Pim Fortuyn, Hans Jansen, Afshin Ellian en Geert Wilders…. en hoe dié ontvangen worden… dat weten we zo onderhand wel.

  Juist omdát die opkomen voor de zaken, waarvoor God wil dat we opkomen, spugen de nep-christenen en de machtswellustelingen die met afkeer UIT.
  Ze vinden die mensen maar lastig.
  Ze vinden de God van recht en gerechtigheid maar lastig.
  Ze moeten hén niet en ze moeten Hém niet… ook al staan ze dan ook met een Sinterklaasmijter op of in een zwart pak een potje vrome prietpraat uit te slaan.

  Like

 15. Koos zegt:

  Deze aartsbisschop is een gevaarlijke fundamentalist, die de bijbel te letterlijk interpreteert.
  Overigens zou hij moeten weten dat het met Jezus niet zo goed is afgelopen. Denkt hij soms dat dat met de vluchtelingen ook het geval zal zijn?

  Like

 16. ildiko zegt:

  https://www.facebook.com/LoveHaifa/ Hier hoort de Heer thuis, zonder alle monsters van de HEL.

  Like

 17. fleckie zegt:

  Kan men hem NIET verplichten, vreemdelingen in zijn riante ‘woonstee’ op te nemen, om zo zijn medelijden,’ vorm te geven’?

  Like

  • fleckie zegt:

   Zelfs op de Duitse West Deutsche Riundfunk, werden DE…GELOVIGEN opgeroepen tot:’ KIRCHEN FORDERN MENSCHLICHKEIT EIN, : ” een menselijke omgang met VREEMDENis het centrale thema in de Kerstmis- godsdiensten geweest.! Etc. ( daar kan men dus uit opmaken:’ BEFEHL IST BEFEHL’ , …vanuit de ‘hoofdkantoren’ van de CHRISTELIJKE …instituten?!!!

   Like

 18. Realist zegt:

  Net zoals de Joden zich als makke schapen lieten vergassen laten Christenen zich nu zonder enig merkbaar verzet in de klauwen van de nieuwe nazi’s drijven.

  Like

  • Driek zegt:

   Realist zegt: Net zoals de Joden zich als makke schapen lieten vergassen laten Christenen zich nu zonder enig merkbaar verzet in de klauwen van de nieuwe nazi’s drijven.

   Nee, beste Realist, de Joden lieten zich niet als makke schapen vergassen, maar de overmacht was te groot, de Joden konden geen kant meer op. En onderduikadressen waren er onvoldoende. De Duitsers begonnen geleidelijk aan hun maatregelen voor Joden op te voeren, beetje bij beetje werd hun vrijheid ingeperkt. Ja, dat lijkt wel enigszins op wat die moslims nu doen, geleidelijk aan, beetje bij beetje de islam invoeren.
   Het begon met een kleine bescheiden gebedsruimte, toen een moskee, toen gescheiden zwemmen, islamitisch onderwijs, kortom, ze gaan steeds een stapje verder.

   Maar die christenen die laten zich nu volkomen vrijwillig, zonder enige tegenstand, naar de slachtbank leiden, terwijl er nu nog voldoende tegenstand geboden kan worden, door al die moslims terug te sturen naar het land van herkomst en de islam definitief te verbieden. Maar dat doen ze niet, liever gaan ze ten onder door het zwaard van Mohammed. Ik heb er geen greintje medelijden mee, want gezien mijn leeftijd, zal ik het ergste niet meer meemaken.

   Maar ik vind het jammer van ons eens zo mooie Nederland, waar ik vroeger toch heel gelukkig heb geleefd. Nu is de lol eraf. Geen dag gaat voorbij zonder narigheid aangericht door dat islamitische schorem. En toch blijven die Nederlanders stemmen op de partijen die daar schuldig aan zijn. Ze graven hun eigen graf, die Nederlanders. En dat kon je van de Joodse bevolking niet zeggen, die konden geen kant op. Het is maar dat u weet, dat die vergelijking van u mank gaat.

   Geliked door 1 persoon

   • “door al die moslims terug te sturen naar het land van herkomst en de islam definitief te verbieden.” Hoe wil je aan deze operatie richting geven Driek? Het gaat om meer dan 50.000.000 moslims welke in Europa een plaats hebben veroverd en hele enclaves in de grote steden beheersen. De Europese jihad komt er gewoon mijns inziens er is geen terugkeer mogelijk naar de tijd zoals deze bestond kort na WO2…

    Like

  • fleckie zegt:

   Realist, probeert U op z’n minst eens ‘ HET BOEK DER KAMPEN’ te lezen, uitg.Kritak, of ‘ DER SS- STAAT” , van HEYNE VERLAG , , dan kunt U … LEZEN???hoe de JODEN als makke schapen gedwongen, werden, met de mitrailleurs in de aanslag, , ( veelal ‘uitgesorteerd , als ze na GEDWONGEN ..UUURENLANGE reis, in propvolle BEESTEN- vervoer-wagons uitgestapt, NA ‘ontkleding’ in zogenaamde douchekamers, ( begluurd door nazi- toeschouwers ) werden. VERGAST.

   Like

  • Edjan zegt:

   Nou, Realist, de joden konden ook echt geen kant op. Heel Europa was anti-joods. Ook in Nederland werd behoorlijk goed meegewerkt aan het “opruimen” van de joden. Vluchtende joden werden aan de grens teruggestuurd. De joden zijn niet opgehaald door Duitse militairen maar door Nederlandse politie-agenten. Ze zijn door Nederlands spoorwegpersoneel op transport gezet naar de kampen. De weinigen die terugkeerden zijn slecht behandeld en hun huizen en spullen waren weg. Dat was de grote lijn. Het onderduiken bij Nederlandse gezinnen heeft zeker plaatsgevonden maar was toch eerder uitzondering dan regel.

   Als iedereen vijandig is, als je geen kant op kunt, dan ligt alleen de weg naar de slachtbank nog open.

   Like

 19. Benesha zegt:

  Als Christen zijnde vind ik dat deze naïeve ziel het helemaal bij het verkeerde eind heeft. En ons als makke schapen naar de slachtbank laten leiden? No way. Vechten zullen we. Op alle manieren. Figuurlijk … en letterlijk indien nodig.

  Like

 20. elisah zegt:

  Er bestaat een soort mensen die zichzelf zooooo geweldig vindt en zoooooo goed dat ze menen zelfs beter te zijn dan Jezus, maar eigenlijk alleen maar bezig zijn met het strelen van hun eigen ego. Ze vinden zichzelf zoooooo belangrijk dat ze vooraan op de eerste rij in de hemel menen te mogen zitten. Als ze hun mond open doen zijn ze alleen maar verbaal aan het masturberen.
  Ze misbruiken de godsdienst alleen maar.

  Like

 21. Jean zegt:

  Laat die rukker maar lullen, die de kezel is een echte steenezel, kijk naar die smoel wedden dat je dergelijk ongedierte nooit bij je kinderen durft achterlaten…
  Man man man en zeggen dat er nog idioten rondlopen die naar dergelijke lul gaan luisteren???
  een schande dat zoiets op Vlaams grondgebied ‘mag’ rondlopen!!! Eerst was het die achterbakse Daneels daarna die onbetrouwbare waal en nu dat, “hopelijk de laatste van dat soort”.
  Heel die religie bullshit moet aan de ketting want het is een grote oplichterij en geldklopperij.
  In Rome werd er zelfs ene opgesloten omdat hij had “gelekt” wat er allemaal gebeurde met het binnengerijfde geld…
  religie is veel erger dan opium voor het volk.

  Like

 22. Pogo zegt:

  Typisch ‘Rome’ weer.

  “God is gekomen onder de vorm van een vreemdeling die niet ontvangen wordt”

  God/Jezus is ook gekomen in alle nederigheid en leefde een sober leven.
  De macht, praal en pracht of de weelde van het vaticaan laten iets heel anders zien.

  Wat deze aartsbisschop ook niet vertelt is hoe de eerste christenen/gemeentes leefden in de jaren na Christus.
  -Voor ‘Rome’ is dat een beetje een ‘moeilijke tijd’ uit de geschiedenis.-
  De geloofsgemeenschappen werden toen nog opgesteld zoals zij bedoeld waren.
  Klein, goed te besturen en zelfvoorzienend.
  Het Evangelie/de Heilige Geest was wat hen met elkaar verbond.
  Niet één of andere oppermacht zoals een keizer of paus die ‘met een ijzeren hand’ regeerde.
  Er was toen nog geen sprake van een ‘eerste paus’ (Petrus) of een ‘plaatsvervanger van Christus op aarde’ (de paus).

  De geloofsgemeenschappen waren toen zelfvoorzienend.
  -De eerste christenen werden gelijk al vervolgd en onderdrukt. Zij moesten zichzelf staande zien te houden onder erbarmelijke toestanden.-
  Iedereen zorgde voor elkaar.
  Alle eerste levensbehoeften werden met elkaar gedeeld zodat iedereen kreeg wat ie nodig had.
  -Niemand zat zijn/haar buik vol te vreten terwijl een ander honger moest lijden.-
  Pas als er overvloed was werd het uitgedeeld aan anderen.
  -Begrijp goed dat de buitenwereld erg agressief was t.o.v. de eerste christenen (zij zagen het als een bedreiging) en toch deelden zij het overvloedige aan hen uit.-

  Om kort te gaan (?);
  De christenen zorgden dus eerst voor zichzelf en als er wat over was kon een ander er ook van meegenieten.
  (Vertaald naar onze tijd/samenleving.)
  Eigen volk eerst.
  Wat overblijft kunnen we verdelen.
  Wij kunnen dus niet al beginnen met verdelen als onze ouderen 4 dagen rond moeten lopen in dezelfde luier. 1 x per week 2 minuten onder de douche mogen staan.
  Alleenstaande moeders met 3 kinderen op straat gezet worden, omdat zij de huur niet meer kan betalen, en plaats moet maken voor wat illegalen die de huur ook niet kunnen betalen.

  Eigen volk eerst!
  Wat er overblijft, de weelde, die zouden we kunnen gaan verdelen onder de minderbedeelden.
  Maar helaas…..veel van die weelde verdwijnt in de zakken van de multinationals, de elite, NGO’s maar ook bij het vaticaan.
  Ik zeg daarom ook; Vaticaan…..zet zelf eerst maar eens wat stappen. Misschien volgt het gepeupel je goede daden wel. Maar ga het gepeupel niet hypocriet oproepen tot daden waarin jezelf een hele grote factor kan spelen.

  Like

 23. Wèèr een Goedmens met een wellicht natte droom….HEBT UW VIJANDEN LIEF.

  Like

 24. Anonybot zegt:

  KERST MIS = 2 lange dagen vol ellende en pech, er gaat nml van alles op kerst MIS

  Like

 25. Jules Vismale zegt:

  “God is in de gedaante van een vluchteling naar ons toegekomen. Dat is de echte betekenis van Kerstmis.” Dat heeft Jozef De Kesel, de nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel vermeld. Dan heeft hij blijkbaar jammer genoeg niet verder gelezen in het Nieuwe Testament dat Jezus Christus constant waarschuwde voor valse profeten, geloofsmisbruik, oorlogen, besmettelijke ziektes, hongersnoden, vervolingen van christenen, vrienden en familieleden die elkaar ten tijde van revoluties en oorlogen elkaar gingen verloochenen, vervolgen en zelfs doden!
  Jozef De Kesel weet zelfs niet eens dat zijn Duitse tegenhanger Martin Niemöller (1892-1984), toen deze aanvankelijk de opkomst van de “beschaafde” nazi’s verwelkomde, tijdens de vervolgingen van alle mensen die de nazi’s onwaardig en vijandig vonden al aangaf dat Niemöller daar aanvankelijk niet tegen protesteerde omdat hij geen communist, sociaal-democraat, syndicalist (vakbondman), katholiek, jood enz. was maar toch door hen werd opgepakt en jarenlang in de concentratiekampen Dachau en Sacherhausen werd opgesloten! Overigens heeft Martin Niemöller sarcastisch genoeg tijdens WO I, toen hij commandant op een Duitse duikboot was, tientallen geallieerde vracht- en oorlogsschepen tot zinken gebracht en de bemanningen daarvan bewust laten verdrinken!
  De Kesel zou zelfs in WO II, als hij toen had geleefd en door de Gestapo was gearresteerd en zijn barmhartige predikelen had uitgedragen bij een proces voor het Volksgerichtshof door de president daarvan, Roland Freisler, een scheldkanonage van hier tot Tokio over zich heen hebben gekregen daar Freisler ten eerste al een bloedhekel had aan soortgelijke priesters, predikanten en geloofuitdragers en ten tweede had De Kesel ook commentaar kunnen geleverd over het feit dat tussen de periode 1944-1945 bijna 14 miljoen Duitsers en Volksduitsers op de vlucht waren voor de gehate Russen waarbij 2 miljoen van hen jammerlijk omkwamen!
  Laat De Kesel anders maar in Brussel gaan verkondigen dat ze in deze verpauperde stad bijna 25 levengsgevaarlijke autotunnels bezitten die door achterstallig onderhoud van ellende uit elkaar vallen en Brusselaren kunnen verwonden of doden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s