“Arabieren eruit!”: rellen op Corsica

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

Op het Franse eiland Corsica is het tot onlusten tegen Arabieren en moslims gekomen. Demonstranten verwoestten een islamitische gebedsruimte.

Een groep radicale demonstranten heeft op Eerste Kerstdag in de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio een gebedsruimte voor moslims verwoest en geprobeerd korans te verbranden. Volgens informatie van de autoriteiten had de groep in de late vrijdagmiddag eerst aan een anti-islamitische protestmanifestatie in een wijk met sociale woningbouw deelgenomen, waarin de avond daarvoor een politieagent en twee brandweerlieden door “jonge aanvallers” (!) verwond werden.

Al tijdens de manifestatie waren de gemoederen behoorlijk verhit, zoals een correspondente van AFP berichtte. Steeds opnieuw werden er leuzen zoals “Arabieren eruit!” en “dit is ons thuis!” gescandeerd, veel bewoners durfden de straat niet meer op.

Kort daarna ging een kleine groep demonstranten door het lint, gooide de glazen toegangsdeur van het nabijgelegen islamitische gebedsruimte in en verwoestte deze. De demonstranten probeerden meerdere boeken in brand te steken, waaronder ook korans. In Ajaccio hadden daarvoor ongeveer 1.600 mensen vreedzaam voor het departementsgebouw tegen het geweld tegen de politie en de brandweer gedemonstreerd.

Minister-president Manuel Valls veroordeelde aanvallen van vrijdag en zaterdag. “Na de onacceptabele aanvallen op brandweerlieden een onacceptabele schending van een islamitisch gebedshuis”, schreef Valls op Twitter.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, sprak van “buitenlander-vijandige en racistische” onlusten die niet onbestraft zouden mogen blijven. De prefect van Corsica, Christophe Mirmand, kondigde aan de aanstichters van het geweld van donderdag en vrijdag op te speuren en ter verantwoording te roepen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Arabieren, Counterjihad, Cultuurstrijd, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nationalisme, Overheid, Patriottisme, politici, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

44 reacties op “Arabieren eruit!”: rellen op Corsica

 1. Muurbloempje zegt:

  Een mooie kerstgedachte! Wat een moedige mensen daar! Die opkomen voor hun belangen, waarden én normen.

  Like

 2. ildiko zegt:

  zo zo dus overal HEBBEN de Europeanen schoon genoeg van de islam en de moslims. Zeker weten dit is weer de schuld van de heer Wilders he ?

  Like

 3. Elena zegt:

  Bravo !!! burgers van Corsica.
  De avond ervoor zijn 3 mensen ( hulpverleners) aangevallen door Arabisch tuig.
  Eindelijk wordt men wakker. Nu naar de volgende opstanden, overal in Europa graag.
  Mijn dag kan niet meer stuk.

  Like

 4. An Nijenhuis zegt:

  onlusten tegen Arabieren en moslims
  zal moeten zijn: corsicanen en moslims/arabieren denk ik?

  Like

 5. Ook in Corsica, het geboorte-eiland van Napoleon, begint men zich te verzetten!

  Like

 6. GT zegt:

  Dit is nog maar het begin als het volk losgaat in Europa zal menig politiek kopstuk zich moeten afvragen, wat hebben wij aangericht,en zullen moeten vrezen voor hun leven!

  Like

 7. anna zegt:

  de mensen uit Geldermalsen kunnen nog veel van de Corsicanen leren, zeer nationalistisch ingestelde mensen die niet met zich laten sollen, zie hun symbool hierboven, die rammen er zonder meer op los ….Er zijn maar weinig moslims daar, die zullen daar gewoon “verdwijnen”…

  Like

 8. gielah zegt:

  Wij waren tijdens Wereldoorlog Twee óók behoorlijk buitenlander-vijandig.. hoewel niemand het in die dagen nog ‘racistisch’ noemde.
  Men sprak toen over ‘het Verzet’.

  De Duitse overheden hielden absoluut niet van het Verzet.
  Ze gaven daar nogal eens de doodsstraf voor.

  Hopelijk gaat de #EU niét zover om de Duitsers op termijn daarin te gaan volgen.

  Zeg alleen nooit ‘nooit’.
  We leven in tijden waarin de gekte hóóg op de troon zit en waarin iets goeds als vaderlandsliefde verdacht gemaakt wordt.

  Like

 9. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 11. Jean zegt:

  Komt in de loop van 2016 overal in Europa want wij Europeanen zijn die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam KOTSBEU op ons grondgebied, wij kunnen geen kopvodden meer voor onze ogen zien idem dito die baardapen met die hangende loopse ogen.
  Die smeerlapperij moet eruit.

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Het ging om een vals brandalarm. De brandweer werd in de val gelokt door ……………”jeugdigen” !
  waarna ze de auto wilden vernielen, ramen ingeslagen etc.
  De woede liep op en honderden mensen bestormden de moskeet.
  http://lesobservateurs.ch/wp-content/uploads/2015/12/Manifestation-de-soutien-aux-pompiers-agressés-à-Ajaccio.mp4?_=1

  Like

 13. frank bakker zegt:

  Oh wow, Europa slaapt toch niet. Hoewel ik geen voorstander ben van geweld gaan we uiteindelijk allemaal om! Je bent voor of je bent tegen. Of voor islam of tegen islam, er is simpelweg geen tussenweg, ben je tegen moslim-discriminatie dan ben je dus kamp moslim heel simpel. Bom gaat barsten ergens zomer of na-zomer 2016. Voorjaar 2016 gaat moslim-vluchtelingen-invasie uit midden-oosten en Afrika weer opgang komen met aantallen die 2015 ver en ver gaan overschrijden. Meeste Europesche landen komen in opstand mogelijk ook burgeroorlogen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, laten we hopen dat het niet te laat is. Ik slaap iig niet en ben er klaar voor!

  Like

 14. Sjaak zegt:

  Bij de regionaalverkiezingen 2015 speelde bij de landovergrijpende strijd
  van Frond National tegen de linkse Sozialisten (PS) en de Konservative (LR)
  een kleine rol . Voor de eerste keer werden de Seperatisten (Pe a Corsica)
  de sterkste partij !
  En nu beweist zich de werkelijkheid word ingehaald en de Seperatisten zijn
  goed beraden wanneer ze met Frond National koopereren !

  Like

 15. Pieter zegt:

  Trap ze maar van het eiland, net zoals Mallorca 500 jaar geleden.

  Like

 16. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/12/demonstranten_plunderen_moskee.html

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/35261_aanslag_op_moskee_in_corsica/

  +++

  Als je als krantenlezert gewoon wat duidings zoekt in zaken zoals deze, kom je zelfs in ‘De T’ een vermijd-taaltje tegen waar je tenen krom van gaan staan. Leest u nou toch even mee:

  “Die (de demonstranten dus) waren vrijdag de straat opgegaan na een incident eerder op de dag waarbij een politieman en twee brandweermannen gewond waren geraakt toen zij in actie kwamen in een wijk met overwegend sociale woningbouw.”

  O.

  Kennelijk ligt de oorzaak van dit oproer dus bij de… ehh… sociale woningbouw?…

  Dit soort op ridicule wijze omfloerste taal is dus gebruikelijk en symptomatisch zodra de islam – of zijn aanhang – ter sprake komt. Of eigenlijk: Zou móeten komen. Maar nee. dat mag niet gezegd worden van de zelf-censureerders. Dus weet je wat? We omschrijven het zódanig, dat een door de wol geverfde lezert zélf wel kan concluderen – aan de hand van de overbekende, niet meer te tellen incidenten in “wijken met sociale woningbouw” – hoe het gegaan moet zijn.

  Dus eigenlijk had er moeten staan:

  “De demonstranten waren de straat opgegaan na een incident eerder op de dag waarbij een politieman en twee brandweermannen gewond waren geraakt toen zij in actie kwamen in een kudt-buurt waar overwegend kudt-moslims wonen die er (zoals overal elders in Europa) een gewoonte van maken om hulpverleners en politiemensen aan te vallen als die gewoon proberen hun werk te doen: hulp verlenen. De demonstratie ontstond vervolgens spontaan omdat steeds meer burgers dit zieke randdebielengedrag niet meer pikken”.

  Het wordt tijd dat alle journalisten werkzaam bij de mainstream media, een verplichte hersenspoeling ondergaan. Letterlijk: ‘spoeling’, om de ontkennende, wegkijkende, intens laffe, onder de tafel duikende, alles verstikkende politiek correcte bagger uit hun verstopte hersens weg te spoelen zodat ze weer in staat zijn gewoon op te schrijven wat er gebeurd is. Ook al zijn die gebeurtenissen extra onprettig voor blinde idealisten met een multi-culti-syndroom.

  Peter Emile | 26-12-15 | 11:17 |

  Like

  • Edjan zegt:

   Jan Wandelaar: yeah, right!

   Like

  • Edjan zegt:

   Het hoernaal gaat nog wel een stap verder. Woeste demonstranten en een aangevallen moskee. De bestuurders spreken beschaafd hun afschuw uit! Wat zijn die boze rechts-extremisten toch slecht! Helemaal op het einde nog even een ambulance met ingegooide ruiten. De arabieren krijgen hier de schuld van maar dat is echt nog niet uitgezocht.

   Daarna komt men nog even vol blijdschap vertellen dat Wilders heel erg slecht is, althans: volgens de een of andere kruidenier in de asielzoekerij die zijn eigen handel verdedigt.

   De staatspropaganda valt onder het ministerie van waarheid. En dat op eerste kerstdag. Meteen de propaganda vol open. Om te kotsen. 😦

   Like

  • Realist zegt:

   Volgens mij worden ze onder druk gezet want je maakt mij niet wijs dat die gasten bij Powned vrijwillig politiek correct de bocht uit vliegen. GeenStijl heeft er helemaal niets over gepost, hoe opvallend weer, ze zijn ze daar al een poosje aan het duiken voor de islam. Ik vraag me af wie daar achter zitten en wat voor druk ze uitoefenen.

   Like

 17. leefbarbaar zegt:

  Dus op een Frans eiland, zonder PVV en zonder meneer Wilders zijn er mensen die de islam beu zijn.Zou het dan toch kunnen dat de islam het probleem is?

  Like

 18. Er kwam hier maar één gedachte bij me op:
  Ik wou, dat ik erbij geweest was!
  Bravo, Corsica! En laat Valls en Cazeneuve héél gauw de kolere krijgen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 19. Bob Fleumer zegt:

  Wanneer leert men nou eens dat veroordeling van welke religie dan ook GEEN racisme is, het is gewoon afkeer van een religie, de mensen van de islam zijn geen ras het is een veelheid van groepen.

  Like

  • Driek zegt:

   Bob Fleumer zegt: Wanneer leert men nou eens dat veroordeling van welke religie dan ook GEEN racisme is, het is gewoon afkeer van een religie,

   Ja, beste meneer Fleumer, en dat probeer ik de mensen steeds. maar. weer. uit te leggen, dat het een afkeer is van een afschuwwekkende religie. En dat heeft niks met racisme te maken. Nederlanders zijn niet racistisch, dat wordt ze aangepraat.

   Like

 20. Hans zegt:

  Ik voorzie een trend richting “moskeefakkeldag”
  Cosmisch gezien is dat logisch.
  Omdat alles in evenwicht komt, zal de Kristalnacht worden gecompenseerd.

  Like

  • Muurbloempje zegt:

   Het is prima dat er ‘moskee-fakkeldag’ in het leven wordt geroepen. Al deze haathutten dienen tot de grond afgebrand te worden, waar ook ter wereld.

   Like

 21. Henk zegt:

  I like them, well done.

  Like

 22. Tistochwat zegt:

  BRAVO! Geweldig!
  Het is toch inmiddels allang bewezen dat vreedzaam en overgereguleerd demonstreren niet helpt?!
  Ik heb een grote aversie tegen demonstreren volgens de ‘van hogerhand’ opgelegde regels.
  Wat heeft dat dan immers voor zin?
  Meelopen in een getemde kudde en alleen maar roepen wat mag van de dictators?
  Of helemáál niet lopen natuurlijk, en niets zeggen.

  Daarom vind ik Pegida eigenlijk nog veel te lief.
  Heel dapper en getuigend van engelengeduld als je daaraan deelneemt, maar ik zou hiervoor veel te ‘dwars’ zijn.
  Ik heb geen geduld meer met de regeltjes-opleggers.

  Like

 23. Astrid zegt:

  Logisch dat de Corsicanen in opstand zijn gekomen tegen de zoveelste irritaties veroorzaakt door het totaal onaangepaste islamitische inteelttuig. Geweld is de enige taal die die lieden verstaan, dus zullen we onszelf moeten verlagen tot hun niveau, waar ik niet bepaald naar uitkijk. Ik vind dat tokkie-moslims vooral elkaar verdienen ergens in een ver Verweggistan, het zijn immers vooral zwijnen die slechts onze parels komen stelen of kapotmaken. Dat sektarische en patriarchale ‘geloof’ van ze is slechts een dekmantel om onze democratie mee om zeep te helpen.

  Democratisch verzet tegen de islam gaat helaas te traag, vooral vanwege het opzettelijk frustreren daarvan door onze elitaire pseudo-volksvertegenwoordigers en de EU-dictators die overal hun posities hebben ingenomen. Maar ook gezien het feit dat de moslim zich als een konijn reproduceert en de boel t.z.t. in getale gaat overnemen, daarbij steeds zwakker begaafde, maar gemenere schepsels op de wereld zettend, die ideaal zijn om in zetten bij zelfmoordacties tegen het vrije denken….

  Achter de façade van arrogantie en hautaine verhevenheid die de gelovige moslim zo eigen is, blijken het vooral angstige egotrippers te zijn, die verkiezen om in hun eigen miserabele parallelwereld te leven. Ze leven dan ook niet echt, want ze zitten vast aan een gewelddadig en door de tijden heen door en voor bange baardmannetjes gemanipuleerd boekwerkje dat met alles dat maar enigszins spontaan is, korte metten maakt. Alles wijzen ze af en moet kapot. Wat een kneus dan van die allah om in hun wereld ook zo veel [bijna-]verlichte ‘infidels’ te stoppen. En daarin spelen die onderdanige gelovigen die maar een god dienen, toch een vreemde dubbelrol, zij gaan namelijk steeds zelf op de troon van allah zitten met hun alles veroordelende mentaliteit.

  Het geduld met deze ernstig gedeformeerde islamolifant die door onze wereld heen stampt, raakt een keer op. Zoals de immer kritische Frank Zappa al in de Zestiger Jaren zong: It’s Them or Us. Toen gingen in Amerika de discussies ook al over ‘woorden’ en mensen die er teveel aan hechten [qua verbieden], want niet alleen moslims lijden aan een bekrompen denkraam, de ware Bible Belt-gristo’s, socialisten, milieuactivisten etc. kunnen er ook wat van.
  Het wordt tijd dat alle heilig verklaarde boeken op de brandstapel gaan, ze hebben geen enkele waarde meer, de ontelbare leugens en het vele bloed dat aan de handen van de reclamebureau’s Kerker & Moskeet kleeft, zijn immers al breed aangetoond.

  Ineens moet ik aan het lied ‘Penguins in Bondage’ van Zappa denken en ik leg een link naar de in het zwart gehulde burka-moslima die weliswaar in het vrije Westen leeft, maar die toch verkiest om in het vrouwenonderdrukkende keurslijf van de islam te blijven zitten. Natuurlijk doet zo’n vrouwtje dat, omdat ze zich inmiddels verheven voelt door wat haar in de koran en moskee door de bange baardmannen met de kleine pikkies maar grote ballen jarenlang aangepraat is, dit vooral om haar nog enige schijnwaardigheid te geven om haar mee in het gareel te kunnen houden. Dat ze uiteindelijk gewoon een uithuwbare broedhoer of zelfmoordterroriste in spé is, die sowieso in het bezit van haar familie is en altijd zal blijven, negeert ze verder volledig. En maar verheven met je vormloze tafelkleed over je lijf en je gutmensch-koranschriftje onder de arm geklemd door de Westerse straten bewegend, totaal onbewust van de trieste situatie van haar zelf verkozen onvrijheid. Nou meid, ontdek het vooral zelf, al doe je er nog honderden levens over, de kosmos is geheel genadig, want tijdloos.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Astrid 26 december 2015 om 14:36

   [quote] Democratisch verzet tegen de islam gaat helaas te traag, vooral vanwege het opzettelijk frustreren daarvan door onze elitaire pseudo-volksvertegenwoordigers en de EU-dictators die overal hun posities hebben ingenomen. [/quote]

   Precies! Je kunt dan nog wel zó fel zijn en aan alle vreedzame demo’s deelnemen, maar het zet geen zoden aan de dijk! Je tegenstanders, de ‘Gutmenschen’ werken te hard tegen en de ‘socialistische’ dictators lachen je smakelijk uit vanuit hun veilige vestingen!
   Want ze hebben tóch niets van je te duchten met je vreedzame gewandel (vooropgesteld dat je mág wandelen).

   De beuk en de botte bijl erin; er zijn toch nog genoeg (vrij) jonge kerels die van wanten weten? Althans, dat hoop ik!

   Like

 24. carthago zegt:

  De kruik gaat net zolang te water totdat ie barst. En de corsicanen weten daar genoeg van.

  Like

 25. Jade zegt:

  Gefeliciteerd Corsica, met de hele acceptabele schending
  van een islamitische haathut.

  Like

 26. Hendrik M. zegt:

  Nog niemand geroepen dat het de schuld van Geert Wilders is en dat hij afstand moet nemen van dit geweld?
  Bravo Corsicanen; nu wij nog!

  Like

 27. Rein van der Veen zegt:

  Ajaccio heeft een serieus probleem met de islam. In deze vrij kleine stad (66.000 inwoners) zijn de moslims in maar liefst vijf wijken de baas, Saint Jean, Les Cannes, Les Salines, Pietralba en Les Jardins de l’Empereur. In de laatstgenoemde vonden de ‘incidenten’ plaats.
  Dat de ‘jonge aanvallers’ vermoedelijk Algerijnen waren (net zo erg als de Marokkanen) werd door de media uiteraard politiek correct verzwegen….

  Like

 28. louis-portugal zegt:

  In Duitsland zijn ook steeds meer aanslagen op toekomstige asylcentra.
  Het gaat de goede kant op-
  Net als in WW 2 waar verzetstrijders de duitsers saboteerden.
  Alleen is het nu de door ons gekozen regering die we moeten bestrijden.

  Like

 29. Edjan zegt:

  Respect voor deze mensen! Zal steeds vaker gaan gebeuren.

  Like

 30. Rein van der Veen zegt:

  De glasjihad! Het laffe moslimtuig verwondde de agent en de brandweerlieden door met glasscherven te gooien. In Engeland wordt dat ‘glassbombing’ genoemd. Wat zijn moslims toch creatief als het op geweld aan komt!

  Like

 31. Perfide Albion zegt:

  Uitstekend! Onze Franse bondgenoten geven het goede voorbeeld! Geen jihad in onze staat.

  Like

 32. Joannes den Hollander zegt:

  En wederom poogde de media ons op een dwaalspoor te brengen. De agressie kwam duidelijk van de zijde der arabieren.
  http://newobserveronline.com/arabs-attack-corsicans-defend/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s