Collaboratie met de islam: Michael Mannheimer over de kerk als hernieuwde vijand van het Duitse volk

Screenshot_17

Bisschop Müller brengt de Hitlergroet (in het Derde Rijk).

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

Net als bij de Boerenoorlogen (1525) en in het Derde Rijk keren zich ook nu weer grote delen van de kerken tegen hun eigen volk.

Michael Mannheimer is bekennend atheïst. Desondanks is hij bevriend met talloze diepgelovige christenen – en beschouwt het christendom (niet te verwarren met de kerk) als een van de belangrijkste pacifistische ideologieën uit de wereldgeschiedenis. Als nauwelijks een andere journalist bericht Mannheimer over en waarschuwt hij voor de grootste christenvervolging in de historie, die niet ten tijde van Nero, maar in het heden plaatsvindt. De belangrijkste vervolger is de islam, gevolgd door meestal linkse totalitaire staten. Mannheimer hekelt de collaboratie van veel kerkkringen met de islam, die zich niet schamen om met het oog op de meer dan 100.000 in naam van Allah per jaar vermoorde christenen dit hoofdstuk te verzwijgen – en zich zodoende tot handlangers maken van de moordenaars van hun geloofsbroeders. De onderstaande tekst is een gedeelte uit de toespraak van Mannheimer in Karlsruhe bij de “Kargida”-bijeenkomst. (PEGIDA-Karlsruhe).

Michael Mannheimer over de kerk als vernieuwde vijand van het Duitse volk

[Michael Mannheimer verwijst naar het gebruik van enkele predikanten om de kerkklokken te laten luiden tijdens protestdemonstraties tegen de islamisering van Duitsland]

De kerkklokken luiden verbazingwekkend genoeg bij manifestaties die uit het midden van het volk komen, die expliciet voor de vervolgde christenen in de hele wereld gaan staan, die door moslims worden afgeslacht. Dan luiden de kerkklokken. De kerken laten de klokken luiden tegen demonstranten zoals wij, die wijzen op de wrede, moorddadige religie islam. (…)

Het signaal dat de kerken willen afgeven, is het volgende: “Wij, de kerken, zijn de goeden, en jullie, jullie zijn de kwaden”. Mijn antwoord daarop luidt, beste vrienden:

Jullie, de kerken, proberen met klokgelui jullie hernieuwde totale falen wat betreft christenvervolging, ongelooflijke schendingen van mensenrechten door de islam en jullie totale falen in het Derde rijk te overstemmen. Schande over de hogere kerkvorsten, die hun eigen religie verraden hebben. (…)

En ik zeg tegen de kerken, de kerkoversten . . . let wel, ik maak altijd het onderscheid tussen de kerken, de kerkvorsten, de eigenlijke farizeeërs – want dat zijn de nieuwe farizeeërs en de oude farizeeërs, dezelfde farizeeërs die ook in het Derde Rijk bestonden.

 • Jullie schamen je niet om zij aan zij met vertegenwoordigers van de na de NSDAP ergste partij van Duitsland, de opvolger van de SED, namelijk Die Linke, te marcheren.
 • Jullie schamen je niet om zij aan zij met een partij tegen ons te marcheren, die honderden Duitsers aan hun grenzen liet doodschieten en van hun land een van de grootste gevangenissen van de menselijke geschiedenis heeft gemaakt.
 • Jullie schamen je niet om zij aan zij met de opvolgers van de SED te marcheren, die bij verschillende gelegenheden haar tanks heet ingezet tegen haar eigen volk en op 17 juni 1953 honderden van de eigen mensen overhoop heeft laten schieten. (…)

Hoe diep valt de kerk na het Derde Rijk weer, beste vrienden?

 • Jullie schamen je er niet eens voor om met de ergste vijanden van de vrijheid van meningsuiting en de civilisatie, met de SA-bende, de door de Groenen opgevoede Antifa, zij aan zij te demonstreren.
 • Dus met diegenen, die ieder jaar opnieuw oproepen om kerken in brand te steken.
 • Met diegenen, die ons Duitsers collectief als dadervolk bestempelen.
 • Met diegenen, die hebben opgeroepen om dijken op te blazen.
 • Met diegenen, die ertoe oproepen om Dresden opnieuw te bombarderen.

Daartegen worden de klokken niet geluid, maar jullie staan zij aan zij met de grootste vijanden van het Duitse volk. Net zoals jullie ook in de nazitijd met de ergste vijand van Duitsland hebben gecollaboreerd. (…)

Per jaar worden er 150.000 christenen in de islamitische landen vermoord. Waar blijft jullie klokgelui gezien het feit dat er iedere drie minuten een van jullie broeders en zusters in de islamitische landen wordt vermoord, alleen voor de “misdaad” een niet-moslim te zijn?

De klokken zouden helemaal niet meer mogen ophouden te luiden. (…) Jullie gebruiken de nazi-knuppel tegen ons op dezelfde manier hoe jullie met de heksenhamer tegen jullie volk gezwaaid hebben. Net zoals jullie nu een nazi-hysterie aanwakkeren, hebben jullie destijds een duivels- en heksenhysterie aangewakkerd en hebben jullie duizenden onschuldige mensen vreselijk gefolterd en levend verbrand.

Jullie zijn er als kerk in getraind om de mensen schuld en zonde aan te praten en hen bang te maken voor de hel. Daarin zijn jullie de ware broeders van de islam. Beste vrienden, in het Derde Rijk bevond een groot deel van de Evangelische kerk zich op Hitler´s antisemitische koers. Nu zijn een groot deel van de Evangelische kerk en delen van de rooms-katholieke kerk op Hitler´s pro-islam koers. Er is niets veranderd. (…)

Mijn vraag aan de kerk: “Is het antisemitisme van Luther een van de redenen waarom de Evangelische kerk zich destijds zo openlijk tegen de Joden en nu zo duidelijk aan de kant van de islam, de ergste vijand van de Joden, staat en alle gruwelen tegen de eigen broeders en zusters zo schandelijk verzwijgt? Het is een schanddaad wat de kerk nu in naam van zijn religie honderdduizenden geschonden gelovigen van het christendom aandoet. (…)

Ik zal er met mijn toespraak van vandaag vast en zeker een nieuwe doodsvijand hebben bij gekregen. En wel de kerkoversten. Niet iedereen – we kennen predikanten die dit alles (misdaden van de huidige kerken) eveneens zien. En zoals jullie bij die ene moedige predikant tijdens een Pegida-manifestatie hebben gezien: zodra een predikant openlijk voor het christendom, niet voor de kerken, voor het christendom, het gebod van de naastenliefde, het verbod om te doden opkomt, krijgt hij een spreek- en preekverbod.

Screenshot_18

De Evangelisch-Lutherse Beierse bisschop (op de foto met leugen-imam Idriz uit München) annex Raadsvoorzitter van de Evangelische kerk in Duitsland, Bedford-Strohm.

Beste vrienden, de kerken raken terecht hun leden kwijt. In de jaren-30 was 97,8% van de Duitsers Evangelisch of rooms-katholiek. Nu zijn er nog maar een belachelijke 200.000 christenen die iedere zondag naar de kerk gaan.

Maar, er bestaat een grote christelijke tegenbeweging. Dat is de tegenbeweging van de Vrije Bekennende Christenen. En ik zeg dat, als atheïst, met genoegen: alleen al in Stuttgart bestaat zo´n grote gemeente dat er ieder zondag tweemaal een kerkdienst gehouden moet worden met iedere keer 4000 bezoekers. Dat is meer dan waarschijnlijk in het hele district Stuttgart in de normale Evangelische kerken samen. Dus: het volk heeft zich al lang afgekeerd van deze farizeeërs. (…)

Ik sluit af. Wie links of Groen stemt, wie nu nog op de oude partijen stemt, stemt op de perverse genderisering van onze samenleving. Hij stemt op de nog perversere vroege seksualisering van onze kinderen. Hij stemt op de islamisering van Duitsland. Hij stemt op de afschaffing van ons Duitsers als etniciteit en op de afschaffing van Duitsland als nationale staat. Echter hij stemt voor het creëren van een supranationale autoriteit, de EU, die alleen nog maar met de USSR, de voormalige centrale staat van de Sovjets, vergeleken kan worden. Hij stemt daarmee voor de feitelijke beëindiging van onze democratie en onze rechtstaat.

De waarheid is dat Duitse politici op dit moment met behulp van de islam en een dramatische immigratie-epidemie . . . en met actieve ondersteuning van bijna alle media en grote kringen van de kerk een volkerenmoord op ons Duitsers volgens paragraaf 6 van het Wetboek van Strafrecht uitvoert. Wij zullen alles in het werk stellen om deze volkerenmoord ongedaan te maken.

Beste vrienden, wij hebben geen geld en geen politieke macht. Het enige dat we hebben, is de waarheid. Moge deze de kiem zijn waaruit in de niet te verre toekomst het Duitse volk zijn kracht tot verzet tegen zijn vijand vindt. Lang leve de vrijheid.

Bron:
http://michael-mannheimer.net
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Censuur, christenhaat, ChristenUnie, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Religie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Collaboratie met de islam: Michael Mannheimer over de kerk als hernieuwde vijand van het Duitse volk

 1. Elena zegt:

  Ijzersterke toespraak.
  Zouden we hier ook moeten gebruiken.
  Ons koningshuis is ook niet vies van antisemitisme, Willem .A. had NOOIT de smeerlap en moordenaar verheerlijker Abbas mogen ontvangen.
  Soms vraag ik mij af, of W.A. wel het dagelijks nieuws leest.
  Fuck de koning!!!
  Moge allen stikken in hun antisemitisme.

  Like

 2. ildiko zegt:

  https://www.youtube.com/watch?v=3mot9ZamCpA hoop dat iemand kan deze vers van ADY ENDRE: KERST vertalen. Het mooiste Kerst vers van de hele wereld, Fantastisch mooi, tot huilen aan toe.

  Like

 3. Pingback: Collaboratie met de islam: Michael Mannheimer over de kerk als hernieuwde vijand van het Duitse volk | Rechtsaf doorzee

 4. Elena zegt:

  Dank Driek.
  Vaak ben ik oprecht erg fel in mijn bewoordingen,
  te weten..dat ik mij toch enigzins in houd…immers deze uitlatingen kunnen door velen gelezen worden.

  Like

 5. louis portugal zegt:

  Geweldig raak dit stuk.
  Mensen veranderen niks.
  Hooguit de omstandigheden.

  Like

  • fleckie zegt:

   De r.k.kerk wou toch opnieuw de ‘catechismus’ invoeren? Met het begin in dit gegeven’waartoe zijn wij op aarde’ antwoord’ om God te dienen ,en daardoor in de hemel te komen’ , ook een machtsmiddel , te beginnen bij de jeugd (vroeger,) en nu ? iedereen die er ‘anders ‘ over dacht, en zich niet naar voegde, werd immers genadeloos ‘neergeknuppeld’ door de clerus,( dat ‘GOD DIENEN’ maakten zij wel uit!!! ……(Achter de ‘macht aan- lopen’ bracht/ brengt immers ‘voordelen ‘met zich mee.)

   Like

 6. Pogo zegt:

  “Niet iedereen – we kennen predikanten die dit alles (misdaden van de huidige kerken) eveneens zien.”

  Gelukkig bij ons ook.
  Jaren geleden heb ik mij al losgemaakt van de PKN.
  Hun standpunten t.o.v. de Joodse Staat Israël kon ik niet delen.
  Maar er waren nog veel meer zaken waarbij ik mij niet lekker voelde.
  Later raakte ik in contact met leden van een andere gemeente.
  Niet dat ik daar altijd in de kerk zit maar ik ben er wel eens geweest.
  Wat je daar ziet is precies het tegenovergestelde wat je ziet bij de PKN.
  Natuurlijk zitten daar de oudjes ook wel in de banken maar het percentage jongeren is daar zo hoog. Jongeren maar ook jonge ouders met kroos. Ze hangen er met de benen uit. Geen plekje blijft er onbezet.

  Toen ik een keer met de predikant in gesprek raakte, legde hij mij uit wat het ‘geheim’ was dat zijn gemeente juist opbloeide i.p.v. aftakelde.
  Dat luidde; “Wij hebben maar één Autoriteit en dat is de Heer/Zijn Woord.”
  Die gemeente was onafhankelijk.
  Was niet aangesloten bij wat voor een clubje dan ook (o.a. de Raad van Kerken of de Wereldraad van Kerken).

  Wie onafhankelijk is hoeft zich niet aan allerlei regeltjes en richtlijnen te houden.
  Die kan zeggen wat ie wil maar nog belangrijker; zeggen waar het op staat, de zaken bij de naam noemen.
  Want; Als je je afvraagt hoe het komt dat er zoveel christenen zijn die openstaan voor de islam, is het antwoord niet zo moeilijk te vinden.
  In heel veel PKN gemeentes wordt verkondigd dat de God van Israël dezelfde is als de god van de mohammedanen. Christenen en mohammedanen aanbidden dezelfde god volgens hun leringen.
  Wie de Bijbel serieus neemt (mijn excuses, ik weet dat het een beetje vreemd klinkt hier op deze site) kan nooit tot zo’n conclusie komen.
  De Bijbel maakt juist het tegenovergestelde duidelijk.

  Als er dus leugens verkondigd worden in de kerk (Bijbels gezien dan/voor sommigen zijn het allemaal leugens/verzinsels) dan is het niet zo vreemd dat er banken leeg blijven.
  Al denken velen van wel, gelukkig zijn niet alle christenen zo dom.
  Zij zien ook wel in waar al die organisaties naartoe willen werken.
  Er moet één religie komen. Het Christendom en de islam moet samen gekneden worden.
  Waarbij het dus de bedoeling is dat de islam blijft zoals het is en het Christendom haar belangrijkste pijler loslaat.
  Jezus de Zoon van God, de Weg, moet afgezwakt worden tot een profeetje onder gezag van het profeetje mohammed.
  Rome, het vaticaan, de RKK heeft daar niet zoveel problemen mee. Zij hebben de moedergod Maria al naar voren geschoven. (Voor de islam maakt het allemaal niks uit als de Christus maar niet de Zoon van God is) Nu de andere christenen nog.
  De PKN, de wereldraad van Kerken helpen daar (bewust of onbewust) graag een handje bij.

  Die kerken lezen in het Woord over hun eigen rol/gedrag en vinden het nog raar ook dat de gebouwen leeg blijven.

  Like

 7. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 8. peter de koning zegt:

  Net als in WO 2 kijken de kerken weer de andere kant op en zijn zelf deelnemer aan de komende ramp die Europa zal treffen met deze demonische invasie van islam zijde. Wie zwijgt stemt toe. Erger: zij zijn deelgenoot, terwijl ze hadden moeten waarschuwen. Zij hebben hun zout verloren en staan dadelijk voor de allerhoogste Rechter en moeten rekenschap afleggen. Voor geen goud zou ik in hun schoenen willen staan.

  Like

 9. peter de koning zegt:

  Lees het boek van Eisenach naar Bethlehem over de ontjoodsing van de Bijbel door theologen in WO 2 van Ds. Kees Kant.

  Like

 10. peter de koning zegt:

  Wie links stemt, stemt islam.

  Like

 11. peter de koning zegt:

  Vrij links denken is dood en is vervangen door links politiek denken, een soort, dat in het straatje past van Hitler, Stalin en Mao.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Zou Michaël een goddelijke atheïst kunnen zijn, zo mooi geschreven?

  Like

 13. fleckie zegt:

  In het NW.ISR.WEEKBLAD van 16.12.1988!!.. schreef Beatrice Jongkind, ,’Ontmoeting Joden__ Christenen:’ JODEN moeten GEGRIP hebben voor …KERKELIJKE STEUN..aan Palestijnen,’.
  De laatste decennia is er een opmerkelijke verschuiving..te..constateren..geweest in de solidariteit van’de Nederlandse bevolking met Israel..en..het..Joodse volk. Israels..aanvankelijk grote populariteit is sinds 1967 sterk afgenomen, ten gunste van die van de palestijnen.Aan deze ontwikkeling hebben niet alleen de media ..een..steentje..bijgedragen..met…televisiebeelden…die toonden..hoe Israelische soldaten Palestijnse JONGEREN te lijf gingen. Ook de aandacht van…DE KERKEN..voor de Palestijnse zaak na 1967, vooral via ..hun…WETELDDIAKONATEN en via KERKELIJKE actiegroepen als ..PAX CHRITI, ..heeft daarin..een ..rol..gespeel, beaamt de voorzitter van de Raad van KERKEN in Nederland prof.Dr.D.C.Mulder. …………….De Raad van Kerken komt al jaren op voor de rechten van de Palestijnen en bezigt graag de term kritische solidariteit ,als het gaat over de verbondenheid met Israel. Prof.Mulder:”.. Onze steun aan Israel is anders dan die van de evangelische en reformatorische groepen, die door dik en dun ..achter ..Israels..daden staan. Nemend van de Raad van Kerken zal een goed woord spreken over de vreselijke TERREURDADEN die de PALESTIJNEN ..hebben gepleegd, maar ook Israels geweld in Libanon in 1982 en de wraakoefeningen op onschuldige burgers keuren we af”. ……………Eind november 1988 , kort na de uitroeping van een onafhankelijke staat door de PLO,riep Mulder in het IKON-programma De andere wereld van zondagmorgen ..Israel op een gebaar van toenadering te maken naar de Palestijnen.” Nu zou van Israel uit toch eens iets gezegd moeten worden”, zei hij voor de IKON-microfoon. ..Ik hoor nooit dat Israel de rechten van de Palestijnen op een zelfstandig staatkundig bestaan erkent”….. ……………DIPLOMATIEK………..Niet dat het een taak van de ..protestantse kerken is om. staten diplomatiek..te..erkennen….Voor de rooms-katholieke ..kerk, die..ISRAEL nog steeds niet officieel..heeft..erkend,ligt dat anders. ,daar VATICAANSTAD …..OOK…een…zelfstandige staat is. De protestantse en OOSTERS-orthodoxe kerken. Echter hebben in feite niets te maken met het al dan niet erkennen van staten. ………………
  VEILIGE ..GRENZEN……….Toch heeft de Raad van Kerken zich al in 1979 ferm uitgelaten op dit terrein. De Raad verklaarde toen namens..de..gezamenlijke ..protestantse kerken in Nederland, dat het recht van Israel op een staat,India bestaan en veilige grenzen..onverkort..erkend..dient..te..worden”. ..Maar, aldus de Raad van Kerken,hetzelfde gold voor de Palestijnen. Ook..zij..hadden recht op zelfbeschikking,op een staat,India bestaan en op veilige grenzen.” Er moet een vergelijk komen over de noodzaak dat de Palestijnen en Israel elkaars staatkundig bestaan en elkaars recht op veiligheid erkennen”, aldus de Raad van Kerkenin 1979. Deze erkenning hoefde niet per se voorwaarde te zijn voor onderhandelingen,..maar..zou..heel goed het resultaat daarvan kunnen zijn,meende de kerkleiding. ……….De Raad van Kerken hanteert dit stanunt nog steeds, zegt Mulder. ……..De proclamatie van de Palestijnse staat brengt geen fundamentele verandering..in de officiele opstelling van de leiding v.d.Nederlandse protestantse kerken met zIch mee”. Mulder vervolgt:” Nu de PLO in ALGIERS en in …ZWEDEN…de staat Israel heeft erkend,is de tijd rijp voor onderhandelingen. Israel kan niet voortdurend blijven vragen om krachtiger uitspraken van de Palestijnen omtrent de erkenning v.d. Joodse staat, als het nu niet ook zelf de rechten en problemen van de Palestijnen erkent. De bal ligt bij de Israëli’s, het wachten is op een gebaar van begrip”. ……….Het standpunt van de Raad van Kerken uit 1979 heeft volgens Mulder een dialoog tussen Nederlandse JODEN en CHRISTENEN nooit in de weg gestaan. In 1984 ontstonden weliswaar problemen tussen de Raad en het in 1981 opgerichte OJEC, het overlegorgaan..tussen..Joden en Christenen,maar de oorzaak daarvan was procedureel van aard, zegt hij. Ondanks gemaakte afspraken lichtte de Raad het OJEC NIET IN over het gesprek dat op handen was tussen de Raad en de vertegenwoordiger van de…PLO…in Den Haag. Tijdens de enorme commotie die rond de zaak ontstond, bekende de kerkelijke ..leiding.. Fout te hebben gehandeld en sindsdien zijn de contacten ..tussen..Raad van Kerken ..en OJEC uitstekend,aldus MULDER. ……………PROTESTEN……….De Joodse partners in het OJEc zijn het lang niet altijd eens metalen wat de Raad doet. Zo protesteerden zij tegen het gesprek dat de Raad in .1988 had met de opvolger ban…KHOURY,Afif Safieh. Maar ondanks deze verschillen van mening blijft de dialoogtussen Joden en christenen nog steeds mogelijk en gaande. Ook de jongste gebeurtenissen hebben volgens de voorzitter v.d.Raad van Kerken geen directe invloed op de dialoog. Een onderwerp als…ZENDING ONDER. DE. JODEN. ..is volgens hem momenteel een veel heikeler aangelegenheid met grotere gevolgen voor de Joods – christelijke dialoog in Nederland dan de situatie in het Midden-Oosten. Ook binnen de Raad zelf ,net als binnen de Wereldraad van Kerken..trouwens , bestaan nog steeds grote meningsverschillen over de vraag op’het evangelie ..van..Jezus..Christus OOK..AAN de JODEN moet worden VERKONDIGD, of dat er in de relatie Joden en christenen voortaan alleen nog gesproken moet worden van Het gesprek met Israel. Deze problematiek..raakt..de fundamenten van de kerken.De hervormde engereformeerde..synodes..trachten monumentenlijst formules te vinden om..ook…hun…respectievelijke..kerkordes aan de nieuwe ontwikkelingen aan te passen. ……….Maar zelfs in het laatste geval,van het gesprek met Israel,zegt MULDER, moet er serieus rekening mee worden gehouden dat vele Joden een dergelijke dialoog helemaal niet wensen. Ze hebben helemaal geen behoefte aan gesprekken over praktisch- ethishe problemen en al helemaal niet aan discussies over de LEER.” Dat moet erkend en gerespecteerd worden”, vindt de voorItter v.d.Raad van Kerken. ” Christenen moeten rekening houden met de Joodse zelfdefinitie en niet denken dat zij beter dan Joden zelf weten wie en wat Joden zijn”. ……………
  Mulder vindt dat de beste oplossing in de vragen omtrent de zending is, dat christenen Joden niet lastigvallen met getuigenissen over Jezus, en zeker niet georganiseerd, tenzij Joden ZELF om uitleg van de christelijke visie vragen. Hij haalt de Israelische geleerde professor Falck aan die op een studiedagen het OJEC zei:”. Ik heb geen bezwaar tegen christelijke zending, ..maar ..houd..uw..handen..af..van..ons..en..onze..kinderen” Zet ons niet onder druk van georganiseerde zending waardoor wij in de war worden gebracht en onze kinderen ons worden afgetroggeld, vertaalt Mulder Falcks opmerking in eigen woorden. ………..De Raad van Kerken is nogal eens tweeslachtigheid verweren in de houding ten opzichte van Israel, mede n.a.v. de oproep in 1982 om de ??PLO..als onderhandelingspartner te erkennen. Mulder is het met de term niet eens, maar erkent wel dat de kerkleiding altijd heeft geprobeerd naar twee kanten te kijken.” Des te beter”, vindt hij . ” Er woont een belangrijke Christelijke minderheid in het Midden-Oosten ..en..onder de Palestijnen.Zo’n 10% van de Palestijnen is christen. Hun lot en dat van het hele volk moeten we ons ook aantrekken in een land als Nederland dat een zo sterke emotionele band heeft met Israel”. ……….BEZORGDHEID………Mulder schijnt overigens heel goed te begrijpen dat Israëli’s en Nederlandse Joden zich zorgen maken over de ..veranderende..publieke..opinie. Maar noch de Raad van Kerken, noch een orgaan als de Wereldraad van Kerken heeft ooit het bestaansrecht van de staat Israel ontkend,, zegt hij. Wel heeft het centraal Comite v.d.Wereldraad tijdens een vergadering in Hannover in augustus 1988
  aangedrongen op een internationale vredesconferentie ..en..op. .de terugtrekking van Israel uit de sinds 1967 bezette gebieden. En ook verleent de Werelraad al gedurende lange tijd diagonale bijstand aan …PALESTIJNSE…..vluchtelingenkampen…BUITEN….ISRAEL .Maar onlangs heeft de Wereldraad..in…ZWEDEN..een ontwerpverklaring..opgesteld, waarin de blijvende..THEOLOGISCHE..betekenis van het Joodse ..volk..wordt..onderstreept.” In de visie van vele. ..westerse..christenen blijft het Joodse volk..een .bijzonder..volk,waaraan GD ..altijd trouw zal blijven”, zegt Mulder. ……….” Wij proberen ..als..Nederlandse kerken vrienden te zijn van de Joden en zij doen, als ze in nood verkeren, terecht een beroep op ons,. Zo hebben veel kerkleden altijdmeegelopen in de demonstraties voor de Russische Joden. Maar Israel is een gewone staat als elke andere staat en van een vriend moet je ook kritiek kunnen verdragen”., benadrukt de voorzitter.” Ik hoor Joden nogal eens zeggen dat de kerken het recht niet hebben om kritiek op Israeluit te oefenen.immers,vinden zij,de kerken hebben de Joden niet altijd even goed behandeld in de ..loop..der..tijden en moeten nu hun mond maar eens houden. Maar met name de Nederlandse kerken hebben de afgelopen jaren een grote solidariteit met Israel getoond en daarom moeten Joden toch ook begrijpen dat we eveneens opkomen voor de rechten van de Palestijnen en luisteren naar de mede-christenen..in..het..Mi-Oosten. Joden hebben daarvoor niet altijd evenveel begrip”, aldus Mulder. ………..OP ..VERZOEK……….Op verzoek v.d.Raad van Kerken in het Mi-Oosten brengt een delegatie v.d.Ned.Raad binnenkort een bezoek aan Israel. Gesproken zal worden met Palestijnse christenen op de Westbank en met onder meer Joodse vredesbewegingen. Ook zal zo mogelijk. Een bezoek worden gebracht aan de 3 predikanten die de Nederlandse kerken in Israel vertegenwoordigen, dr.G.H.Coen Stuart( hervormde kerk), ds.S.Haagsma( christelijke nederzetting Nes Ammim) en ds. H.M. Van der Veft( christelijk gereformeerde kerken). De reis is volgens Mulder bedoeld als “teken van bewogenheid en bemoediging”. Mulder:” Wij willen met eigen ogen zien hoe de situatie is. Ook willen we kontakten leggen met moslimsen horen wat er waar is van de geruchten over een groeiend …ISLAMITISCH FUNDAMENTALISME….ONDER… De…PALESTIJNEN”. ………..Mulder benadrukt dat uitspraken v.d.Nederlandse kerken bijna altijd het gevolg zijn van een uitgesproken verzoek van mede-christenen in nood,zich hun lot aan te trekken” Belangrijk is dat we gaan op uitdrukkelijk verzoek van de Raad van Kerken in het Midden-Oosten. We hebben er dan ook langover nagedacht,want er komen al zoveel mensen een kijkje nemen in de bezette gebieden. En je moet ook niet alleen handelen vanuit emoties van verontwaardiging en medeleven. Maar de kerk komt op voor kerken en christenen in andere landen en protesteert tegen wantoestanden die zij daar moeten ondergaan. Wij hebben dan ook een verantwoordelijkheid voor Palestijnen die onze steun vragen. Een van hen zei eens tegen mij:” Om wille van’de toekomst van de Joden: leer ze toch om de Palestijnen te zien”.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s