De propaganda functioneert niet meer: meerderheid van de Duitse burgers wantrouwt de media

Screenshot_8

(Door: Peter Orzechowski – Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan de helft van de Duitse burgers is ontevreden met de verslaggeving in de mainstream media over de “vluchtelingen”crisis. Dat blijkt uit een nieuwe peiling. En ze krijgt ondersteuning van onverwachte zijde: van de conservatieve “Neue Zürcher Zeitung”.

Volgens de nieuwste peiling van het Instituut voor opinieonderzoek Allensbach in opdracht van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” wordt de verslaggeving van de afgelopen maanden over de “vluchtelingen”situatie overwegend kritisch beoordeeld: 51% van de burgers is daarmee deels of geheel ontevreden. Bovengemiddeld kritisch waren hier de politiek geïnteresseerde bevolkingskringen, waarvan 58% kritiek hebben.

Velen hebben de indruk dat de berichten te eenzijdig zouden zijn. Zo is 53% er van overtuigd dat de samenstelling van de “vluchtelingen” een andere is dan op grond van vooral beelden doet vermoeden. Slechts 25% van de bevolking denkt dat er een realistisch beeld wordt geschetst van het aandeel gezinnen en jonge mannen of van de kwalificatie van de “vluchtelingen”. Bijna één op de twee bekritiseert ook dat er te weinig zou worden bericht over de risico´s van de “vluchtelingen”toestroom. Bijna één op de twee geeft aan dat belangrijke feiten tekort zouden komen; 41% heeft de indruk dat kritische geluiden grotendeels worden weggelaten.

Deze twijfel van de meerderheid aan de waarheidsgetrouwe verslaggeving komen ook tot uiting in de beoordeling van de beschuldiging van “Lügenpresse” (“leugenpers”). Van diegenen die zich verkeerd geïnformeerd voelen, beschouwen 53% deze beschuldiging als terecht.

Een ander belangrijk resultaat van deze nieuwste peiling van Allensbach: de twijfels van de burgers aan de mainstream media leiden er eveneens toe dat persoonlijke informatie van mensen die ter plaatse in aanraking komen met het “vluchtelingen”thema op dit moment meer vertrouwen genieten dan de mediaverslaggeving. In totaal is 41% van de bevolking er van overtuigd dat vooral personen, die ter plaatse met het “vluchtelingen”thema te maken hebben, een betrouwbare bron van informatie zijn.

Een ander belangrijk aspect was bij de peiling een maand geleden bekend geworden: 43% van de volwassen bevolking denkt “dat men in Duitsland zijn mening over de ´vluchtelingen´situatie niet vrij mag uiten en heel voorzichtig moet zijn wat men zegt.”

Destijds beschouwde overigens 47% van de burgers (nu dus 51%) de verslaggeving van de media over de migrantencrisis als eenzijdig.

Scherpe kritiek op de Duitse media vanuit Zürich

De resultaten van de Allensbach-peiling passen bij de observaties van de “Neue Zürcher Zeitung”. Het normaal gesproken als bijzonder zakelijk bekend staande blad verweet de Duitse pers in juni al een “mediapraktijk van het wegkijken en van camouflerende verslaggeving” evenals van regelrechte “propaganda voor de welkomstcultuur”, “die de autochtonen wil opvoeden tot een hartelijke ontvangst voor de vreemdelingen”.

Midden september werd de “Neue Zürcher Zeitung” onder de titel “Verslaggevers als stemmingmakers” nog duidelijker: “Met het oog op de ´vluchtelingen´golf hebben de media, vooral in Duitsland, de kritische afstand verloren. De verslaggeving werd een campagne.”

Kijkend naar de Duitse media – pers zowel als televisie – in de “vluchtelingen” crisis schrijft de Zwitserse kwaliteitskrant van “overmeesteringsjournalistiek” en van “morele en emotionele extases”: “Eenzijdigheid was troef”.

De opiniejournalistiek had een gevolg, dat ook werd uitgelegd door de “Neue Zürcher Zeitung”: “De eenzijdigheid van de verslaggeving zet het publiek niet alleen moreel onder druk om een maatschappelijke verandering van aanzienlijke omvang te accepteren, zonder de eigen zorgen, voorbehouden en behoeftes op gepaste wijze te kunnen inbrengen in de openbare discussie. Het ontbreekt deze verslaggeving ook aan de zin voor nuchtere berekening, die de divergerende belangen van alle betrokkenen identificeert, erkent en in het kritische betoog uit balanceert.”

Kortom: De openbare discussie vond niet plaats. Het dringend noodzakelijke met feiten doorspekte debat over datgene wat er in het land en met het land gebeurde, bleef uit – in het openbaar en daarom ook in de politiek.

Waar de openlijke uitwisseling van argumenten en meningen niet kan plaatsvinden, zijn confrontatie en wantrouwen het gevolg. Het is veeleer onwaarschijnlijk dat de volgende Allensbach-peiling met wezenlijk meer plezier te lezen valt.

Want onze mainstream media hebben zich al lang laten omturnen tot het propaganda-apparaat van de regerenden. En de vrijheid van meningsuiting van de burger is al lang door stigmatisering (“wie tegen de vluchtelingen-toestroom is, is rechts gespuis!”) aan banden gelegd.

Screenshot_7

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Peter Orzechowski
Kopp-Online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Censuur, Desinformatie, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op De propaganda functioneert niet meer: meerderheid van de Duitse burgers wantrouwt de media

 1. Meer dan de helft van de Duitse burgers is ontevreden met de verslaggeving in de mainstream media over de “vluchtelingen”crisis. Tja dan blijft er net zoals in Nederland een hele grote groep mensen over die de verslaggeving wel acceptabel vinden, dat schiet dus niet zo snel op mijns inziens. Enfin na mij de zondvloed.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Dit is (voor mij) het beste nieuws uit Duitsland sinds lange tijd.

  – 51% van de burgers deels of geheel ontevreden over de verslaggeving over de “vluchtelingen”situatie, onder de politiek geïnteresseerden zelfs 58%

  – 53% is er van overtuigd dat de samenstelling van de “vluchtelingen” een andere is dan je op grond van (TV) beelden zou denken.

  – Slechts 25% van de bevolking denkt dat er een realistisch beeld wordt geschetst van het aandeel gezinnen en jonge mannen of van de kwalificatie van de “vluchtelingen”.

  – Bijna 50% vindt dat er te weinig wordt bericht over de risico´s van de “vluchtelingen”toestroom.

  – Bijna 50% vindt dat belangrijke feiten onder het tapijt worden geveegd.

  – 41% heeft de indruk dat kritische geluiden grotendeels worden weggelaten.

  Men vertrouwt de pers steeds minder en luistert liever naar ooggetuigenverslagen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Hier kunnen we toch eigenlijk niet meer spreken van: ‘dit is een begin’, maar een stevig aantal Duitsers heeft kennelijk de ogen geopend, en is ontevreden over de niet op waarheid berustende berichtgeving. Ik denk dat het percentage in de loop van de komende maanden wel zal toenemen, gezien het feit dat velen in het Midden-Oosten nog steeds plannen hebben om naar Duitsland te gaan, en dat kan niet onopgemerkt blijven. Nu al loopt het regelmatig uit de hand bij de AZC’s, en de politiek kan niet meer voorkomen dat de Duitse burgers hiervan onwetend blijven.

   Laten we het als hoopvol beschouwen.

   Like

   • Edjan zegt:

    Cathja, ik hoop zo dat je gelijk hebt, maar ik zal het pas geloven als de AfD in de peilingen eens gaat stijgen. Die staan nog steeds (gemiddeld voor Duitsland) op maar 10,5 %. Dus men kan van alles roepen en in de kranten schrijven, maar als puntje bij paaltje komt, steunen de Duitsers onverkort de CDU en de SPD en de Groenen en Linksen, blijft merkel aan de macht en verandert er niets.

    Volgend jaar 2,5 miljoen migranten?

    Like

 3. Koos zegt:

  De grote vraag blijft natuurlijk WAAROM de media zo leugenachtig zijn. Er is geen eigenbelang, en er is ook ook geen algemeen belang, waardoor de leugenachtigheid zou kunnen worden verklaard.

  Like

 4. carthago zegt:

  Links deutschland uber alles. Het begint weer te rommelen in Duitsland maar nu door linksextremisten

  Like

  • janchik zegt:

   Door de jaren heen heeft het altijd gerommeld in Duitsland en dan veelal door ultra linksen zoals de Rote Armee Fraktion, alleen durfden de “gematigde linksen” nog niet zo hard te schreeuwen gezien de toestand in het arbeidersparadijs DDR.
   Ze zijn pas sinds het verdwijnen van de DDR grossmaulich geworden en die muil wordt jaar na jaar groter, helaas. Voorbeelden? o.a. Schulz en Gyssi. En natuurlijk Merkelschwein.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Er is sinds de eerste wereldoorlog nog een andere oorzaak dan links geweest voor het gerommel.
   Links heeft een van de grootste geschiedvervalsing van de laatste eeuw weliswaar heel consistent doorgevoerd, maar even zoeken en dan is men op de hoogte.
   Eigenlijk zijn zo ongeveer alle massamoordenaars links geweest. Behalve Pinochet maar dat was niet meer dan peanuts vergeleken met die andere grootmeesters in de dood.

   Like

 5. Asgard zegt:

  Koos zegt….De grote vraag blijft natuurlijk WAAROM de media zo leugenachtig zijn. Er is geen eigenbelang, en er is ook ook geen algemeen belang, waardoor de leugenachtigheid zou kunnen worden verklaard.

  Wat te denken dat het blanke/Europese ras vernietigd dient te worden, omdat wij nog een identiteit hebben met een land, zoals ook Europese landen hebben met hun land, het gaat de (Globalisten Elite) om de vernietiging van de grenzen en hun identiteit van de Europese burgers, door het Importvee massaal naar Europa te laten komen zullen er straks identiteiten ontstaan van mensen die geen binding hebben van een of ander land, dit past geheel in de plannen van deze (Elite), omdat ze geen identiteit hebben zijn ze sneller gereid om orders uit te voeren voor de (Elite, dus zeg maar gewoon het zijn slaven, verder worden op de it moment en ook nog daarvoor “De protocollen van Sion”punt voor punt uitgevoerd dat betekent dat de macht al heel lang in de handen is van deze groepje (Globalisten Elite),..dus waarom de media zo leugenachtig is is puur omdat de Elite dit zo wilt hebben, en wat dat betreft hebben ze op alle belangrijkste posities in de samenleving de juiste mensen kunnen plaatsen, Europa moet kapot gemaakt worden!!

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Fijn om te lezen dat de informatie die van mensen komt die direct met vluchtelingen te maken hebben, meer vertrouwen geniet.
  Dan zal ik nog maar eens vertellen dat zo ongeveer 75 tot 80% van de vluchtelingen bestaat uit alleen reizende mannen (hetzij vrijgezel, hetzij gehuwd [zeggen ze]) en ze komen overal vandaan. India, Bangladesh, Pakistan, Iran, Irak, Syrië, Turkije, Albanië, Marokko, Algerije, Egypte, Ghana, Nigeria, Guinee en ga zo maar door. Allemaal hooooog opgeleid, maar informatieformulieren invullen is vaak al een groot probleem. Dus dat loopt wel los, die opleiding.
  En nee, het grootste deel heeft uiteraard geen paspoort maar mag zelf invullen wie ze zijn en waar ze zijn geboren etc.
  Dus verhalen over dat de overheid controleert wie binnenkomt, is geklets. Die controle is absoluut onmogelijk. En nee, vingerafdrukken worden er in Duitsland in ieder geval niet afgenomen.

  Like

 7. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s