EEN ONBEZORGDE NEDERLANDER

Screenshot_2

Leve koning Willem!

(Door: “Driek”)

In deze donkergrijze dagen, waarin de geur van wildgebraad en gourmetstel de lucht bijkans bezwangert, genot zoekende burgers zich voegen bij de kasregisters der overdadig gevulde voedselpaleizen, islamitische gelukzoekers uit achterlijke woestijnlanden schaatsles krijgen en zwemles, hield onze koning Willem Alexander een kersttoespraak. Nu, spitse lezer van deze hoog aangeschreven site van E.J. Bron, ik heb den Koninklijke toespraak niet gelezen, dat gaat mij te ver. Doch ik heb de afbeelding in één onzer Nationale Leugen Couranten aanschouwd waarop onze koene medailledrager staat geportretteerd. Zijn onverschrokkenheid die spreekt uit zijner gans fiere houding schenkt den burger moed. En daar ontbreekt het mij de laatste tijd aan.

Want, let wel, lezer, het is niet een gekweld moedeloos gelaat dat ons aanblikt. Geen spoor van wanhoop of verdriet valt op zijn Koninklijk gelaat te bespeuren. Dat is bij veel onzer burgers wel anders. Die zijn in het gelaat getekend door den gesel der onmeedogende armoe. Doch daar, in een Koninklijke pose – en wie zoude dit niet willen beamen – staat een onversaagd wilskrachtig personage. Koning Willem.

Onze koning is niet iemand die des avonds na den dagelijkse arbeid achter zijn beeldscherm uit puzzelt wat de goedkoopste ziektekostenverzekering is. Of radeloos zoekend naar thuishulp voor zijn oude moeder of de beste witte school voor zijn kinderen. Niets van dat al. Gelukkig maar. Hij kan zijn tijd wel beter besteden.

Neen, lezer, al deze materiële perikelen blijven den koning bespaard. Thuishulp zoeken voor zijn oude moeke Beatrix hoeft koning Willem niet. Wij allen betalen er tenslotte voor om zijn oud moedertje een behaaglijke oude dag te bezorgen. Dat heeft zij na al die jaren zwoegen voor het Nederlandse volk eerlijk verdiend.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Koningshuis. Bookmark de permalink .

28 reacties op EEN ONBEZORGDE NEDERLANDER

 1. rs zegt:

  Ik heb het ook niet gezien, bewust niet , maar wel een flarden…………..staand………….waarom niet zittend ???? En dat schilderij dat achter hem hing…………………..wat was dat ? Een tekening van Amalia ????
  En ….ja, hij en zijn nazaten hoeven zich nergens zorgen om te maken……….maar het volk wat elk jaar weer met vlaggetjes staat te zwaaien , die maken zich WEL zorgen !!!!!

  Oh, wat zou ik het fijn vinden dat de graftombe in Delft open zou gaan………………….

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ rs 26 december 2015 om 13:21

   Ja, en dan? Er zijn er toch nog genoeg over om op ons te parasiteren?!

   Like

   • Het Praalgraf van Willem van Oranje mocht op zeer duidelijk verzoek van Beatrix niet geopend worden om de lichaamslengte van deze Oranje kwast te meten, het ging toentertijd om een onderzoek naar de kogel-inslagen welke door het moordwapen van de moordenaar Balthasar Gerards werden afgevuurd, daarbij was het de lengte van Willem van Oranje van belang. Maar Beatrix is als de dood zó bang dat er DNA van de stoffelijke resten werden geëxtraheerd welke de legitimiteit van het vorstenhuis te niet zouden doen. Immers Beatrix zou formeel deels moeten afstammen van het Russische tsarengeslacht, de Romanovs en dus Koning Willem Alexander zou ook met zijn DNA door de mand zijn gevallen en daarom zou het recht op de troon teniet worden gedaan.

    http://www.nu.nl/binnenland/2777163/kogelgaten-moord-van-oranje-authentiek-.html

    “De kogelgaten zijn wel in de loop der tijd groter geworden doordat mensen er met hun vingers in hebben zitten peuren” Tja dat kan ‘k bevestigen heb zelf er met mijn vinger in zo’n gat zitten wroeten tijdens een van de schoolreisjes van de lagerschool toentertijd.

    DNA Koningin-bloedverwanten
    Koningin en nazaten GÉÉN Oranje en GÉÉN recht op de troon ?
    http://jacobusderoma.blogspot.nl/

    Like

   • @Adriaan Janssens: Nou, het gaat nergens om, maar één of hooguit twee generaties ná Peter de Grote hadden de Romanov-erfgenamen al geen drúppel Romanov-bloed meer in hun aderen…..
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

  • Republikein zegt:

   Van mij mag die tombe dichtblijven, waarom moet die worden geopend?
   Trouwens, het stinkt er enorm, daar in die kerk, hier komt ook het gezegde “rijke stinkerd”vandaan.
   Goed stukkie van Driek.

   Like

 2. Jade zegt:

  “Zo waarlijk helpe mij god almachtig” sprak Beatrix
  met een hete aardappel in haar mond.
  En moet je kijken wat ze er een rotzooi van heeft gemaakt.
  Ik heb het dus totaal gehad met de oranjes.

  Like

 3. GVD, Driek, wat raak je dáár even precies de gevoelige snaar!
  “Dat heeft zij na al die jaren zwoegen voor het Nederlandse volk eerlijk verdiend.”
  Het takkenwijf heeft het Nederlandse volk zelfs nooit willen kènnen! En die vlaggetjeszwaaiende hielenlikkers maar weer dagenlang in de Zevende Hemel verkeren als ze bijvoorbeeld bij de één of andere gelegenheid een hàndje van haar hadden gekregen!
  Walgelijk, walgelijk! Je reinste volksmennerij!
  Het was dan ook daarom, dat wijlen Hans van den Bergh van het RG en het NRG destijds zo treffende opmerkte: “Met sprookjes is niets mis, maar sprookjes horen hun plaats te kennen.”
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. C.A.Barstow zegt:

  Wij zijn nu eenmaal en blijven het plebs dat is al eeuwen zo en zal de komende eeuwen zo blijven, wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  [quote] Thuishulp zoeken voor zijn oude moeke Beatrix hoeft koning Willem niet. Wij allen betalen er tenslotte voor om zijn oud moedertje een behaaglijke oude dag te bezorgen. [/quote]

  Oh Driek, wat slaat u met dit artikel toch de spijker op de kop!
  Het kan die genotzuchtige, nutteloze, schandalig rijke profiteur totaal niets schelen hoe z’n ‘landgenoten’ piekeren, tobben en treuren!

  Meneers moedertje zit heerlijk in een kasteeltje in de bossen, omringd door een een legertje personeel.
  Die hoeft niet drie kwartier te wachten op hulp bij de toiletgang! Die hoeft niet de hele dag tegen een muur aan te kijken! Die hoeft geen gaarkeukenvoer te vreten!

  Bah, stel hebberige egoïsten! En nóg hebben ze niet genoeg!

  Like

 6. C.A.Barstow zegt:

  aanvulling, zoals gewoonlijk een volkomen ongeloofwaardig lulverhaal, vanuit de ivoren torens der rijken uitgestort over het plebs.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Beste Driek, koning Willem staat daar zo fier, omdat hij weet dat hij zijn schaapjes al lang op het droge heeft. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over zijn baan, want die zal hij wel behouden. Hij hoeft zich ook geen zorgen te maken over zijn pensioen in de toekomst, wat dat is ook prima geregeld. Bovendien stelt het duizelingwekkende bedrag wat de familie bezit, en waar hij ook in mag delen, hem in staat te leven zoals hij wil. Met alle luxe en comfort van dien.
  Hij reist gratis met zijn eigen vliegtuig, hoeft nergens te wachten, hoeft nooit samen te reizen met ‘het volk’ en alle deuren gaan voor hem open. Auto’s staan overal voor hem klaar en overal ter wereld krijgt hij zijn maaltijden aangereikt.
  Er is geen schijn van kans dat hij en zijn gezin/zijn familie overlast zullen ondervinden van asielzoekers, want reken er maar op dat die nergens in de buurt van villa Eikenhorst aangetroffen worden. Zélfs niet in tentjes….

  Wat zouden dan ook reden voor zorgen moeten zijn, beste Driek? Als wij het zó goed hadden, zouden we ook met een glimlach op ons gezicht door het leven gaan. En mócht hier ooit de pleuris uitbreken, dan staat het regeringstoestel klaar om de hele familie te ‘verschepen’ naar Argentinië. Daar hebben ze een flink stuk land in hun bezit, en kunnen ze, vér weg van het overvolle Nederland, een fijn leven hebben……! Of het geweten van onze koning dan spreekt weet ik niet, maar wellicht is het “uit het oog, uit het hart”. Dat is namelijk vaker voorgekomen in deze vooraanstaande familie.

  Wij mogen het allemaal zelf uitzoeken, Driek. Wij zullen er voor elkáár moeten zijn. Van de overheid is niets meer te verwachten, behalve nog meer gegraai in onze portemonnee.
  Ik heb de toespraak gisteren wel gehoord, maar meer uit nieuwsgierigheid wat hij over het wereldgebeuren zou zeggen.

  En dat viel me heel erg tegen!

  We moeten ons niet laten leiden door angst. Dat is mooi gezegd door iemand wiens leven in een gouden wieg is begonnen, en wiens hele leven omgeven is met luxe en zorg!

  Driek, u ook een gezegende Tweede Kerstdag!

  Like

 8. Elena zegt:

  Zo zo..Willempie…bent u vergeten hoe bang u en uw familie waren tijdens de herdenking op de Dam?

  Like

  • Kan me nog vaag herinneren, dat de Tango trut bij die gelegenheid een kind van de sokken liep of zo……
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 26 december 2015 om 16:29

    Klopt; ik had er destijds nog een schitterend artikeltje over geschreven, maar dat is verloren gegaan. De titel ervan is: Prins Carnaval en Kapitein Iglo.

    “De wapperende kerstlametta nog wapperend aan z’n jasje.”
    “Onze dappere koning heeft zich tegenwoordig bekwaamd in het hardlopen.”
    “Ondanks z’n getrainde lijf, moest hij tóch nog worden geholpen bij het opstapje.”
    “Dat komt natuurlijk door dat vele goud dat hij moet meetorsen.”

    Nou ja, woorden van gelijke strekking staan erin.

    Heeft iemand dit misschien ooit ergens opgeslagen?

    Like

 9. Japio zegt:

  Wat een verschrikkelijke man is dat toch, zelde zo’n huigelaar meegemaakt. En die opgedirkte vrouw van hem met d’r nagemaakte zelfvoldane lach is geen haar beter. Hebben deze kwallen dan echt geen idee wat ze het volk aandoen? Nou ik weet wel zeker dat ze dat weten en het bewust doen gezien hun Bilderberg achtergrond.

  Like

 10. Aandachtstekort

  Onze Koning was groot fan van Herman Brood.
  Toen verscheen Màxima in zijn leven.
  Een Argentijnse schone.
  Toen ‘sprong’ Brood van het Hilton Hotel.
  Die moord werd nooit opgelost.
  Nu wel!!!

  Critici zullen zeggen dat Herman
  een afscheidsbriefje had geschreven.
  Vlak voordat bepaalde mensen een
  moordaanslag op mij pleegden
  vroegen zij ook aan mij of ik
  een zelfmoordbriefje wilde schrijven.
  Familieleden dwongen mij om op
  een cassetterecorder in te spreken
  dat ik uit vrije wil zelfmoord
  wilde plegen anders hadden ze
  mij op straat gegooid en had ik
  verder moeten leven als zwerver.
  Dus daar hecht ik geen waarde aan.
  Critici zullen zeggen dat bepaalde
  mensen Herman hebben zien springen.
  Nadat ik honderd dagen in coma was
  geslagen in een bos met een ploertendoder
  en boksbeugel zeiden bepaalde mensen dat
  ze hebben gezien dat ik ook een
  zelfmoordsprong voor een auto had genomen.
  Dus daar hecht ik geen waarde aan!
  In mijn geval was dat omdat ik altijd zei
  dat Albert Mol Adolf Hitler was.
  Daar kon Albert niet goed tegen en daarom
  schakelde hij wat mensen in
  om mij op te ruimen.

  Jack Terrible

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Het is hun koning, niet de mijne:
  http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/rtv/24917964/__1_6_mln_kijkers_kersttoespraak__.html
  Hier werd ik al misselijk van: “Nederland is een land om je thuis te voelen”.
  Nederland wordt weggegeven aan de nieuwe bezetters, daar is niks geweldigs aan. Daar kan ik me niet meer thuis voelen. En om dan van een van de schuldige aan deze ellende te moeten horen dat het hier zo geweldig is, is een brug te ver.
  Nepkoning.
  Ik was gisteren kerst vieren en trof zowel hier als bij mijn familie grote matrixborden aan, die waarschuwen voor inbrekers. Zo geweldig is Nederland. Zo goed voelen allochtonen zich hier thuis. Zo ver is het gekomen. Jouw huis is hun huis geworden. Ons feest in hun kapitaal en de koning kwekt net als z’n moeder.
  Ik wil een nieuwe regering, een regering zonder wereldvreemde miljardairs, zonder koningshuis.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  En dát moeten WIJ onderhouden:

  *zucht*

  Like

 13. Harry zegt:

  Zag hem onlangs in zijn militaire uniform , zijn borst hing barstensvol medailles !
  Waar heeft ie dat aan verdiend ?
  Hij heeft nooit ergens meegevochten toch ?
  Krijgt ie ze soms al als ie een fotoboek van veldslagen bekijkt ?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Harry 26 december 2015 om 17:40

   Mwoah, je moet het zien als een opgetuigde kerstboom, al is een kerstboom natuurlijk veel aangenamer om te zien en was deze een stuk nuttiger toen hij nog in de grond stond; hij produceerde zuurstof.

   Enne, die ‘oranje’ gasten krijgen toch ALLES onverdiend in hun schoot geworpen?
   Schitterend vinden hun kwijlende aanbidders dat.

   Like

  • Edjan zegt:

   Wij konden vroeger een medaille uitknippen uit de deksel van een pot pindakaas.

   Like

 14. Bas zegt:

  En dan te bedenken dat deze monarch vlinder met zijn afstandsbediening, nota bene een democratie leidt, Even nadenken moet men toch tot het besef komen dat het Monarchistisch staats model nooit een vorm van ware volks democratie kan zijn, en dit ook nooit zal worden.

  Like

 15. alidas1 zegt:

  Hoeveel asielzoekers heeft hij al in zijn paleis opgenomen
  Ik denk geen een.
  Hij zal er ook geen pilsje minder om drinken.
  Ik heb het niet gezien en gelezen..
  Maar dat hij niet voor zijn eigen volk opkomt is een ding dat zeker is.
  Laten ze die praatjes maar afschaffen.

  Like

 16. HOOGHARTIGE LAFAARDS – WEG ERMEE!
  Kerst is achter de rug en het schijnt dat 1,6 miljoen Nederlanders amechtig naar een preekje van een veurleeskeuning hebben zitten kijken?

  Het is ons volledig ontgaan.

  De inhoud zal wel niet veel anders zijn geweest dan het nietszeggende schijnheilige pauselijke belerende kerstpreekje.

  Wij moeten volgens deze onwettige protserige parasiet waarschijnlijk meer met elkander bezig zijn, zodat de boven ons gestelden hun gang kunnen gaan. De veurleeskeuning rekent zichzelf ook tot die uitverkoren elite, welke in het belang van het volk zo weinig mogelijk doet. Zolang het geld omhoog stroomt en de ellende over onze hoofden wordt uitgestort is er geen vuiltje aan de lucht. Lees verder >>> https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/12/27/hooghartige-lafaards-weg-ermee/#more-47185

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Besef dat hij niet alleen is in Nederland mijn Vaderland, er lopen heel wat van deze zelfgenoegzame figuren rond die het land zogenaamd leiden maar laten “lijden”…………..bestuurders, ondernemers, multinationals, omhoog gevallen elite, elite, adel, machtige fraudeurs, rijke nietsnutten, profiteurs.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s