Erdoğan: Geen samenwerking zolang Assad president is

Screenshot_23

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Turkije zal zich niet aansluiten bij de coalitie bestaande uit Rusland, Syrië, Iran en Irak om deel te nemen aan de strijd tegen de “Islamitische Staat” zolang Assad president is. Voor wat betreft de buitenlandse politiek geen spoor te bekennen van constructief denken.

“Syrië, Iran, Irak en Rusland hebben in Bagdad een bondgenootschap opgericht en Turkije verzocht zich hier bij aan te sluiten. Ik heb echter tegen Vladimir Poetin gezegd dat ik niet naast een president kan zitten wiens legitimiteit twijfels oproept”, zei Erdoğan met betrekking tot president Bashar al-Assad in een interview voor de tv-zender Al-Arabiya, zoals “SputnikNews” bericht.

De houding van de Turkse president, die droomt van het herstel van het Ottomaanse Rijk, is wat dit betreft niet veranderd. Erdoğan kan het blijkbaar niet verkroppen dat een Alawiet (een sjiiet dus) president is van een land, dat overwegend bevolkt wordt door soennieten. Anders is deze haat op zijn Syrische ambtscollega nauwelijks te verklaren.

Erdoğan verspeelt om persoonlijke en religieuze redenen alle troeven van Turkije om vaste voet te krijgen als regionale ordemacht. Terwijl het er enkele jaren geleden nog heel anders uitzag, toen de Turkse buitenlandse politiek nog duidelijk constructiever en opener was. Maar deze tijden zijn nu voorbij. In plaats daarvan worden radicaalislamitische groeperingen in Syrië, zoals het Al-Nusra Front en zelfs de “Islamitische Staat” ondersteund. Dit draagt echter niet bij aan de pacificatie van de crisisregio.

Screenshot_22

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Irak, Iran, ISIS, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Erdoğan: Geen samenwerking zolang Assad president is

 1. jungleelephant zegt:

  Al zou Assad er niet meer zijn ,dan nog zou Erdogan niks ondernemen tegen IS;hij ondersteunt ze liever!

  Like

 2. Feniks zegt:

  Erdogan zou toch aftreden als kon worden aangetoond dat er sprake was betrokkenheid bij illegale handel in Syrische olie?
  Welnu,,, zijn zoon en de gehele fam. Erdogan maakt zich hieraan schuldig.
  waarom zit deze man er nog, waarom steunt de NAVO hem nog?
  Dit klopt helemaal niet.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Nee Feniks….hij is niet zélf actief betrokken bij illegale oliehandel met ISIS. En hij is net zo’n leugenaar als al die andere westerse politici en regeringsleiders. De NAVO blijft ondertussen wel verdacht stil…..Erdogan schiet een Russisch vliegtuig uit de lucht, maar zit zelf met honderden militairen in Irak zonder toestemming van Irak. En laten we ook niet vergeten dat hij nog steeds een (ei)land voor de helft bezet en nog wel een EU-lid…..Noord-Cyprus. En toch en toch, kan en mag hij met alles door gaan…..krijgt zelfs nog hulp en versterking en geldt toe……

   Like

 3. paulzwueste zegt:

  Erdogan zal op de lange duur geen enkel respect meer krijgen van zijn buurlanden.
  Rusland en Iran zijn al zijn vijanden.
  Zelfs het westen en Amerika zullen zich t.z.t.(na interne oorlogen tegen de islam in het westen) tegenover Turkije opstellen.
  In Turkije zal een burgeroorlog uitbreken.
  Deze zal ondersteund worden door andere landen.
  Erdogan zal worden afgezet en gedood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s