Ieder jaar opnieuw als kerstgedachte: de schreeuw om herverdeling van boven naar beneden

Screenshot_3

(Door: Udo Ulfkotte – Vertaling: E.J. Bron)

In de afgelopen maanden heeft de politiek beweerd dat de vele “asielzoekers” ertoe zullen bijdragen onze welvaart veilig te stellen. Heel langzaam bereidt de burger zich nu op het tegenovergestelde voor, de herverdeling van boven naar beneden.

Op de met gedwongen bijdragen gefinancierde publiekrechtelijke zender “Deutschlandfunk” verklaarde de armoedeonderzoeker Christoph Butterwegge precies in de ingetogen kerstperiode dat met de migratiestromen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika de armoede in Duitsland groter zou worden.

Er zou sprake zijn van het gevaar van een “etnische onderlaag van onze samenleving” en gettovorming. Men zou veel geld nodig hebben voor de integratie van de vele “asielzoekers”. De toverformule daarvoor zou “herverdeling” van boven naar onderen luiden.

Diegenen die gespaard en voor de toekomst solide maatregelen hebben getroffen, moeten nu, als het aan de politiek ligt, blijkbaar stap voor stap onteigend worden. Bijvoorbeeld met een vermogensbelasting, die het Duitse constitutioneel gerechtshof immers al in 1995 ongrondwettig had verklaard, omdat er tot nu toe geen gelijkmatige beoordeling van zakelijke vermogens (bijvoorbeeld onroerende goederen, voertuigen en kunstwerken), geldvermogens (aandelen, contant geld, edelmetalen) plaatsvindt. En op onroerend goed bestaat immers als vermogensbelasting al de onroerend goed belasting.

De Duitse deelstaten Niedersachsen en Thüringen hebben al aan de bondskanselarij voorgelegd om van alle burgers 5% van hun vermogen af te pakken om zo de integratiekosten voor de asiel-tsunami ook maar in beginsel binnen te halen. Men verwacht zodoende extra inkomsten van ongeveer 10 miljard euro – bij geschatte kosten voor de “vluchtelingen” van jaarlijks tot 55 miljard euro.

Terugblik: Het waren de politici van onze blokfluitpartijen en de met hen verbonden “vooraanstaande media” die de mensen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika met de “Arabische Lente” democratie en welvaart beloofd hebben. Onze vooraanstaande media en blokfluitpartijen konden maar niet genoeg krijgen van de “Arabische Lente”.

Net als bij het afscheid van de D-Mark, de EU-uitbreiding naar het oosten en vele andere door hen bejubelde thema´s hebben ze met hun waanzinnige prognoses volledig gefaald. En nu moeten wij burgers voor hun mislukte ideeën betalen.

Misschien zou men tegen onze vooraanstaande media en vele krankzinnige politici gewoon eens moeten zeggen dat het niet volstaat om vijandbeelden te creëren: bijvoorbeeld boze rechts-populisten, die zogenaamd overal de schuld van zijn. Op zeker moment zullen we erachter komen dat vijandbeelden niet productief zijn, ook de asielindustrie produceert per slot van rekening niets, behalve constant nieuwe kosten.

In Duitsland klinkt de roep naar “herverdeling” nu steeds luider. Laten we voor het gemak even vergeten dat kapitaal vluchtig is en de echt rijken hun vermogens nog snel in veiligheid zouden kunnen brengen. Een onderzoek van het financiële persbureau Bloomberg trekt de aandacht.

Zelfs als men van alle “rijken” alles zou afpakken en het onder de “armen” zou verdelen, dan zouden die op z´n hoogst enkele weken een beter leven hebben. Maar dan zou alles herverdeeld zijn. Willen we in Duitsland ten gunste van “asielzoekers” en een onproductieve asielindustrie de sterke schouders nog meer belasten?

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Udo Ulfkotte

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ieder jaar opnieuw als kerstgedachte: de schreeuw om herverdeling van boven naar beneden

 1. gielah zegt:

  Wat mensen zelf bij elkaar gewerkt en gespaard hebben is NIET van de staat.
  Komt de staat er toch aan… dan is er voor 100% sprake van diefstal.

  Je kunt niet het bezit van een ander gaan herverdelen.

  Wil Merkel miljoenen Verweggistaners … van wie velen onder het etiket mohammedaan vallen…. Duitsland binnenlaten….
  ( en koranvolgers hebben in dat boek de verzekering aangetroffen, dat niet-moslims verplicht zijn hun bezittingen geheel of gedeeltelijk aan hen over te dragen)
  dan mag dit NIET bekostigd worden uit de privébezittingen van degenen, die daar niet eens voor of tegen hebben mógen kiezen.
  Wij zijn géén moslims!

  Het lijkt erop of de hele EU… en zeker Frau Merkel… of ze nu in de koran gelóven of niet… tóch de bevelen van de koran volgen.
  Wat een geestelijke blindheid.
  Wat een onbarmhartigheid naar de eigen volken toe.
  Wat een schrijnend machtsmisbruik.

  Zet men dit soort ‘leiders’ alleen maar áf… dan is dat eigenlijk véél te mild.
  De in de eigen Grondwetten opgenomen maatregelen tegen landverraders zouden onverkort op hen toegepast moeten worden.

  Ze mogen nergens aanspraak op maken… niet op begrip van hun burgers, niet op een vriendelijke, beleefde tóón van hun ( terecht kritische) burgers en al helemaal niet op médewerking van hun burgers.

  Ze hebben alleen maar recht op 100% NEE én op die landverraders-aanpak in hun Grondwet.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Eindelijk een omkeer in 2016 ??

  Like

 3. D. G. Neree zegt:

  Geen gekarm, iedereen arm

  Like

 4. Benesha zegt:

  Toch niet helemaal juist wat Ulfkotte zegt over de herverdeling. Indien men van de superrijken (de 1%) alles zou afpakken, had iedereen voldoende om zijn toekomst veilig te stellen. Eigen huis, een zaak…

  Like

  • Edjan zegt:

   1% van de bevolking bezit 30% en stijgende.

   Like

  • Ad de Koning zegt:

   Dit slaat nergens op, ik ben beslist niet rijk maar kan me goed redden omdat ik voor mijn oude dag heb gespaard en wil geen cent bijdragen aan een herverdeling waar asielzoekers van mee zouden profiteren die zelf nog geen dag ook maar iets uitgevoerd hebben en dat in veel gevallen ook helemaal niet van plan zijn maar hier denken een luizelven te gaan leiden op kosten van de oorspronkelijke bewoners. Grenzen dicht en geen uitkeringen voor buitenlanders.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Benesha; ik heb niet eens een luciferdoosje nodig om uit te rekenen dat je fout zit.
   De “rijkste” man van de wereld Bill Gates?? bezit ongeveer 70 miljard dollar waarvan het meeste in de vorm van aandelen en andere investeringen.
   De duitse vluchtelingen kosten nu ongeveer 55 miljard per jaar, dus dat zou Bill Gates alleen maar kunnen betalen als hij zijn investeringen te gelde zou maken.
   Reken er overigens maar op dat als hij al zijn aandeln op de markt zou gooien er een enorme crash ontstaat.
   Dat geldt uiteraard voor al die zogenaamde rijken.

   Like

 5. Feniks zegt:

  Neem in deze berekening dan ook het vermogen van De Rotschilds , De Rockefellers, het Britse en Nederlandse koningshuis op.
  dan komen we een heeeel eind.

  Like

  • geentvkijker zegt:

   ongeveer 130 mensen ( rothschilds, rockefellers, warburgs en nog wa lui ) bezitten MINIMAAL 675 TRILJOEN ( was 2012 ) dit is RUIM 2 0 x zoveel als de REST van de AARDBOL…..de rest : WIJ dus met zn allen, bezitten in de buurt van de 35 a 40 TRILJOEN……dus het is nog veel ERGER als hierboven in de reacties geschreven wordt.
   Als je je dit echt realiseert, dan is het nog verschrikkelijker dan verschrikkelijk !
   Er bestaat een lijst ( een LANGE ) van al hun bedrijven en instellingen, waar zij eigenaar van zijn ( als je bij de TOP komt, dan…) , als je die lijst ziet : EYEOPENER
   want is BIJNA alle bedrijven, je kan het zo gek niet verzinnen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s