Succes voor Poetin: “Islamisten” vertrekken uit delen van Damascus

Screenshot_27

De Syrische president Bashar al-Assad en de Russische president Vladimir Poetin in oktober in het Kremlin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De militaire interventie van Rusland in Syrië schijnt tot een eerste succes voor de Syrische regering geleid te hebben. Zij kwam met duizenden radicaalislamitische strijders hun aftocht uit wijken in Damascus overeen. Tot de strijders behoren leden van ISIS en het Al-Nusra Front.

De Russische militaire acties schijnen de terreurbewegingen ISIS en Al-Nusra beslissend verzwakt te hebben: ongeveer 4.000 personen, waaronder talrijke strijders van de Jihadisten-militie “Islamitische Staat” (IS/ISIS), mogen vandaag meerdere belegerde wijken in de Syrische hoofdstad damascus verlaten. Dit zou het resultaat zijn van meer dan twee maanden durende onderhandelingen tussen de Syrische regering en vertegenwoordigers van drie wijken in het zuiden van de hoofdstad, zoals vrjdag volgens AFP uit onderhandelingskringen werd verkondigd. Het tot nu toe unieke akkoord geldt voor het Palestijnse kamp Jarmuk en de naburige wijken Kadam en Hadzjar al-Aswad. Vrijdag zouden er al talrijke bussen zijn aangekomen in de wijken, die de mensen vandaag o.a. naar het ISIS-bolwerk Raqqa en naar Marea, een bolwerk van het radicaalislamitische Al-Nusra Front moeten brengen.

Onder de bijna 4.000 mensen bevinden zich volgens informatie uit Syrische veiligheidskringen 2.000 “islamisten”, de meesten van hen ISIS-strijders, maar ook strijders van het Al-Nusra Front. Iedere strijder zou zijn gezin, een koffer en een wapen mogen meenemen, zei een deelnemer aan de onderhandelingen uit de wijk Kadam.

Volgens regeringen waren er al vier eerdere pogingen om de belegerde stadsdelen te evacueren mislukt. Vooral in Jarmuk is de verzorgingssituatie catastrofaal. Het Palestijnse kamp wordt sinds midden 2013 door het Syrische leger belegerd. Begin april namen strijders van ISIS en Al-Nusra grote delen van de wijk over en leverden hevige gevechten met Palestijnse milities, die de rest van de wijk controleren. Van de ooit 160.000 inwoners van Jarmuk zouden er op dat moment nog 18.000 mensen in Jarmuk gewoond hebben. Inmiddels is het gelukt om duizenden bewoners uit de wijk in veiligheid te brengen. Op dit moment zouden daar nog bijna 7.000 Palestijnse en Syrische burgers wonen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Poetin, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Succes voor Poetin: “Islamisten” vertrekken uit delen van Damascus

 1. Joga zegt:

  Opgeruimd staat netjes en WEER met behulp van Poetin en niet van onze landverraders Obama en de EU, die alleen het terroristen-tuig blijven ondersteunen met directe hulp van de gek Erdogan.

  Like

  • derick zegt:

   die kunnen vanaf oktober vrij door de e.u. reizen dus binnen een jaar 20 miljoen mensen in ons kleine landje en allemaal islam waar zal dit toch heen gaan naar een lang durende vrede ? hahahahaha.wat een zooitje

   Like

 2. frank bakker zegt:

  Hulde aan Poetin. 100% respect.
  Hij durft dubbele agenda’s te benoemen en aan te pakken.

  Schaam je USA, schaam je Turkije, schaam je NAVO en ook schaam je Nederland.
  Allemaal dubbele agenda’s en pro-islam en maar op 1 ding uit, “wereld-orde” dmv “total-chaos”.

  Laten we hopen dat Poetin doordrukt.

  Like

 3. Oud-hoogleraar: “Monsterverbond tussen media en elites, Nederlanders papegaaien Amerikaanse propaganda kritiekloos na”

  Oud-hoogleraar Karel van Wolferen werpt zich sinds 9/11 en de Irakoolog in 2003 op als analist van het Amerikaanse buitenlandbeleid en de Europese vazalstaten van Washington.

  Hij zoemt daarbij in op de rol van de Amerikaanse neoconservatieven – de ‘neocons’ – die na de aanslagen in New York hun kans schoon zagen. In september 2000 formuleerde de rechtse denktank PNAC (Project for the New American Century) een aantal plannen waarin de Verenigde Staten een unieke rol hebben in de wereld en Amerika die dominante status moet afdwingen door middel van regimeveranderingen en de inzet van militaire middelen.

  Deze plannen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de chaos waar de wereld tegenwoordig in verkeert, stelt de oud-correspondent voor NRC Handelsblad. Terwijl het Midden-Oosten implodeert, een tweede Koude Oorlog met Rusland op gang is gebracht en de betrekkingen tussen Amerika en een groot deel van de rest van de wereld verslechteren, is voor de Europese bondgenoten nog slechts een slaafse bijrol weggelegd. nLees verder >>> http://www.ninefornews.nl/oud-hoogleraar-monsterverbond-tussen-media-en-elites-nederlanders-papegaaien-amerikaanse-propaganda-kritiekloos-na/

  Like

 4. Pieter zegt:

  Da’s toch prachtig geregeld. Geeft Assad weer meer lucht en de vijand gaat in het kalifaat wonen.
  Ook handig voor de Russische bommenwerpers.

  Like

 5. Astrid zegt:

  Waarom zo netjes afgehandeld? Andersom was er weer een groot bloedbad gekomen. Die IS-lieden zijn onze vijand en men laat ze nu weer lekker doorreizen met de bus, gezin en wapens? Wat voor lot stuur je die kinderen dan naartoe? Waar zijn nu al die gutmensch-organisaties, het blijft zo oorverdovend stil, want je moet de subsidiepot natuurlijk nimmer in de waagschaal leggen, al kost het duizenden nieuwe levens van de gehersenspoelde kindsoldaatjes. Nee, de zwartepietendiscussie, dat is pas belangrijk. Lekker de aandacht op onbenulligheden richten.

  Mis ik iets, of is dit de nieuwe oorlogvoering? Er komt niets zinnigs uit die booslims, ze laten diepe sporen van ellende achter, maar men geeft ze weer fijn een eigen plekje bij hun eigen moordcommando’s, zodat ze zich nog beter samen kunnen voorbereiden op nieuwe aanslagen op Westerse doelen. Man, man, hoeveel wangen denkt men dat ik heb, mijn hele kop is al vanaf 1980 moslim-beurs gemept. Minder, minder, minder!

  Like

 6. Harry zegt:

  En eerst maar een groot kruis op het dak van iedere bus schilderen , en dan Putin daarvan op de hoogte stellen .

  Blijkbaar KAN een leger heel effectief zijn , als de WIL er maar is .
  Héb je dat , Obama ?
  EU ?

  Like

 7. Hans zegt:

  Ze mogen een “wapen meenemen”?
  Dat tegen alle regels van zowel de antieke als moderne oorlogsvoering in.
  Zoiets kunnen alleen politici verzinnen.

  Like

 8. Fred zegt:

  Misschien geen mooie maar wel de beste oplossing.
  Assad krijgt weer de controle over die wijken in Damascus en de strijders vertrekken naar hun heilstaat zodat ze makkelijker “uitgeschakeld” kunnen worden.
  Als ze op een kluitje verzamelen is bijna elke bom bingo.
  Laat dat maar aan de Russen over.
  Nu Aleppo nog bevrijden van de islamitische huurmoordenaars.

  Like

 9. carthago zegt:

  Die is monsters kunnen dus met wapens en al verder gaan moorden. Dit “akkoord “is met grote zekerheid door de Eussr golftasdragers afgedwongen en vooral door de links extremisten in de Eussr onder bedreiging voorgekauwd. In feite gaan de usa met hun staart tussen de benen het veld ruimen en is Syrië weer geheel onder controle van putin c.s.
  Voordeel is dat erdogans kalifaat ook de benen neemt. Nu maar hopen dat de Koerden het karwei samen met puin gaan afmaken in raqqa en mosul.

  Like

 10. Marlies zegt:

  Te vroeg gejuicht: Bussen leeg terug. Actie afgeblazen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s