Twee nieuwe vertalingen: 1. Biografie van Mohammed 2. De Hadith

Screenshot_15

(Door: Peter Frans Koops)

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met de website van Dr. Bill Warner met de interessante naam ‘The Center for the Study of Political Islam’. Zie www.cspipublishing.com en/of of www.politicalislam.com. Deze site geeft objectieve en wetenschappelijke voorlichting over de islam als politiek systeem. De basis van deze voorlichting is het weergeven van feiten, los van meningen over de islam. Er ging een wereld voor me open, omdat ik bevestigd werd in mijn opinie over het Mohammedanisme.

Screenshot_16Ik zocht contact met Bill Warner en besloot het boekje The Life of Mohammed – The Sira uit de serie a Taste of Islam Series te vertalen in het Nederlands. Dit vertaalwerk werd in het voorjaar van 2012 afgerond en kwam gratis ter beschikking op de website van Bill Warner. Ondertussen werd het gratis online boek hier en daar gelezen en ik kwam in contact met een enthousiaste lezeres die voorstelde om ook The Hadith uit diezelfde serie te vertalen in het Nederlands. Zo ontstond een fijn samenwerkingsverband en dit resulteerde er in dat we met een paar enthousiaste mensen aan het werk gingen. Uiteindelijk heeft het werk geresulteerd in een nieuwe versie van The Life of Mohammed met de titel De biografie van Mohammed en een geheel nieuwe vertaling van The Hadith met de titel De Hadith.

Deze boeken zijn in PDF versie GRATIS te downloaden via de links.

De biografie van Mohammed  —   De Hadith

Indien u een gedrukt exemplaar tegen kostprijs wilt hebben, dan kunt u dat bij mij bestellen via pkoops@hotmail.com

Screenshot_17Van groot belang is dat onze gezamenlijke drijfveer is dat we op zoek zijn gegaan naar de WAARHEID over de ISLAM. Er gaat geen dag voorbij of deze ´wereldgodsdienst´ is in het nieuws. Helaas is deze vaak negatief in het nieuws. De terreurdreiging is na 9/11 (Twin Towers) toegenomen. Het debat over de islam wordt moeizaam gevoerd. De getuigenis van ex-moslims wordt veel te weinig of vaak helemaal niet gehoord. Het is onze missie dat alle wereldburgers, inclusief moslims zelf, een goed en betrouwbaar beeld krijgen van het Mohammedanisme. Wij hebben het beste met alle burgers voor en streven een wereld na waar in vrede met elkaar wordt geleefd. Dit boek is slechts een kleine bijdrage om goed zicht te krijgen op de bronnen van de islam. Wat deze bronnen betekenen voor vandaag is ter beoordeling aan de lezer. Wij hoeven ons niet te verantwoorden voor een regering of politieke partij. Wij zijn wereldburgers en doen een beroep op het gezonde verstand van de mens. Wij roepen u dan ook op; LEES zelf de bronnen en verdiep u in de materie om tot een evenwichtig oordeel te komen.

Door:
Peter Frans Koops
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

12 reacties op Twee nieuwe vertalingen: 1. Biografie van Mohammed 2. De Hadith

 1. Jean zegt:

  Ik lees nooit van die islamsmeerlapperij, het enige waar ik op wacht is op het totaal verbod van die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij.
  Wanneer wordt er nu eens gestart met in heel het land en liefst in heel Europa met verbod op die barbaarse smeerlapperij? Moeten er eerst nog meer doden gaan vallen?

  Like

 2. Nou weet ik Uw waarheid over de Islam nog niet. Persoonlijk heb ik wel hier en daar wat gehoord, maar dat beloofde niet veel goeds voor ons, christenen en andersdenkenden. Gelukkig heb ik nog altijd mijn hoofd op mijn romp zitten…..

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Veel dank voor het beschikbaar stellen van deze boeken.!!!

  Like

 4. Driek zegt:

  Heer Koops schrijft: “Het is onze missie dat alle wereldburgers, inclusief moslims zelf, een goed en betrouwbaar beeld krijgen van het Mohammedanisme”.

  Nu, geachte heer Koops, het zij verre van mij om een oordeel te geven over een boek dat ik niet heb gelezen. Dat is alleen maar dom. Doch na het lezen der koran wist ik genoeg. Het is en blijft een naargeestige domme ideologie die ons geen stap verder brengt naar een hogere levenssfeer. Integendeel. Geen enkele spirituele gedachte heb ik erin gevonden. Die teksten raken kant noch wal en zijn verbasterde teksten uit het Oude testament.

  Trouwens ik vind dat we al genoeg geteisterd worden met die helse islam. En nu moet ik mij ook nog eens gaan verdiepen in deze materie om tot een evenwichtig oordeel te komen? Neen. Ik zoude zeggen: meneer Koops, genoeg is genoeg. U bekijkt het maar met uw boekje over Mohammed.
  Iemand zoude eens een boekje moeten schrijven waarin staat dat de islam voorgoed verboden dient te worden. En dat die zogenaamde profeet Mohammed niet deugde. Voor geen cent. Daar valt geen mooi verhaal van te maken. Desalniettemin wens ik u succes met uw geschrift.

  Ik las deze reactie op de site van Geen Stijl een zeer passende reactie.

  De multiculturele samenleving is geen winst, was geen winst en zal nooit winst opleveren ook. Haar netto uitkomst is verlies, ongeacht op welk vlak je wenst te kijken.
  .
  Laat 2016 dan ook niet in het teken van discussie staan, maar in het teken van het einde van een discussie. Veertig jaar discussie heeft NIETS opgeleverd. Pas je aan of wees weg. Accepteer alle Nederlandse normen en waarden of be gone. Laat 2016 in het teken staan van het superieur verklaren van onze waarden en NUL bereidheid om hier ook maar enige concessie aan te doen. Laat 2016 in het teken staan van trots en beschaving.
  .
  Laat 2016 het jaar van Nederland worden. Een jaar van licht, dat geen enkele duisternis meer accepteert.
  Randiaan | 26-12-15 | 15:55

  Like

 5. Pogo zegt:

  Het klinkt goed maar ook hier weer wordt ervan uitgegaan dat alles op één lijn geplaatst kan worden.
  En dat is hier niet de zaak.
  Religieuze stromingen kunnen van elkaar verschillen maar nog steeds in hetzelfde vakje gestopt worden.
  Een andere ideologie met een ander religieus karakter, kan hier niet zomaar tussen geplaatst worden alsof zij gelijk aan elkaar zijn.

  Deze ideologie, dit onderwerp, moet heel anders benadert worden omdat zij zichzelf al heeft buitengesloten d.m.v. haar indoctrinaties en leerstellingen.
  De islam moet weer teruggebracht worden tot de staat van een sekte.
  Niet die van een monotheïstische geloofsbelijdenis uit de oudheid.
  Die sekte, de islam, kan dan ook veel beter bestreden worden.

  Ja….want over een sekte hebben we het dan.
  De sekteleider van die bende was zo gek dat hij 3 x heeft geprobeerd zichzelf van het leven te beroven.
  Hij was van mening dat hij bezeten was van de duivel.
  Dat was hij blijkbaar ook maar zijn kindbruid Aisha heeft hem kunnen ompraten dat het allemaal heel anders zat (vergelijk dit eens met Adam en Eva in de tuinen van Eden….? Wie overtuigde Adam dat hij niks zondigs deed door te eten van de verboden vrucht…?)

  In alles staat de islam haaks op alle religieuze stromingen van welke monotheïstische religie dan ook.
  Hoe kan zij daar dan ook maar één onderdeel vanuit maken?

  De status die ze de islam ooit hebben gegeven moet weer teruggedraaid worden.
  Het moet weer een sekte worden.
  Pas dan kan men het effectief aanpakken.
  Om te beginnen kunnen we de volgers van die sekte wijzen op de kronkels die hun leider had.
  De duivelsverzen is iets waar de mohammedaan het niet graag heeft.
  Toch is het iets wat hoort bij de islam—–>gebruik of misbruik dat dan ook.
  Mohammed laat in de koran zien dat hij eigenlijk de god is die bepaald——> Al had hijzelf 9 vrouwen-=—>hij kreeg en ingeving dat zijn dienaren er maar 4 mochten hebben.
  Hij deed iets—>de mensen vroegen zich af—->hij bepaalde (omdat hij plotseling een ingeving kreeg) dat mensen zich in het vervolg moesten houden aan die wet.
  -Jaja….zo lusten we er nog wel meer. Mensen die voor eigen god spelen.-

  Aan alle voorwaarden voldoet mohammed.
  Het is een sekte leider die miljarden volgers een verkeerde leer leren.
  Hoe gestoord hij was (vraag een islamiet maar eens hoevaak mohammed zelfmoord had willen plegen) weten ze niet eens.
  Alles is ondergebracht in de shahada, de geloofsbelijdenis van de moslim; Er is maar één god en dat is allah en hij had maar één profeet mohammed.
  In die leer (islam) is mohammed ‘de perfecte mens wat in woord en daad navolging verdient’.
  Maar die man was ziek in zijn hoofd.
  Wilde 3 x zelfmoord plegen.
  Werd omgepraat door een meisje (Aisha) en begon daarna op papaverbladeren te kauwen.
  Wat men daarvan weet is dat het je niet bepaald nuchter laat kijken naar de realiteit.
  Het vervelende is dat hij een aantal volgers heeft die voor hem door het vuur gaan en andere volgers heeft die dat pas doen als het er echt op aankomt.

  Een echte sekteleider pur sang.
  Maar wij (onze regering) verheffen hem als een god.

  Hier nog een filmpje voor de moslims.
  David Wood laat nog maar eens zien hoe krankjorum mohammed was en hoe debiel zijn volgers zijn.

  Like

 6. Ik heb Peter-Frans Koops net een emailtje gestuurd met de boodschap dat ik die twee vertalingen wil kopen via hem. Ik ben altijd geïnteresseerd in de waarheid. Als ik ergens een mening over heb of geef moet mijn mening wel gefundeerd zijn. Ik ben altijd aan het leren om zodoende kennis te vergaren. Jullie weten als geen ander hoe het is om een artikel van iemand te lezen die geen kennis van zaken heeft maar gewoon dom uit zijn nek kletst. Zo’n figuur wil ik nimmer zijn. Daarom heb ik die twee vertalingen besteld bij Peter. Het kan nooit kwaad om mij te verdiepen in de islam om zo de Duivel beter te leren kennen en om hem zo in het hart te treffen. De Duivel heeft momenteel al 1,5 miljard mensen in zijn greep. En dan spreek ik nog geen eens over al zijn vriendjes (de Linkse kerk)..Leer eerst uw vijand kennen!!!

  Like

  • Driek zegt:

   Jack Terrible zegt: Het kan nooit kwaad om mij te verdiepen in de islam om zo de Duivel beter te leren kennen en om hem zo in het hart te treffen.

   Maar, beste meneer Terrible, heeft u dan nog steeds de koran niet gelezen? Want daar staat het allemaal in. Dan leert u de duivel beter kennen.

   Like

 7. reageerbuis zegt:

  Een lofwaardig werk. Het zal heel wat tijd en moeite gekost hebben om deze vertalingen te maken. Hulde!

  Like

 8. fransg53 zegt:

  Bedankt Peter Frans en vrienden!

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Helaas is deze (de islam) vaak negatief in het nieuws?
  Dat zou ik veranderen in “De islam is alleen maar negatief in het nieuws”.
  Als overtuigd heiden heb ik de Sunna, Hadith, Koran, Sharia al vaak tegen het licht gehouden. De wanreligie islam is een plaag voor de mensheid en het is een teken aan de wand dat zoveel mohammedanen zelf geen last hebben van islamofobie.
  Zolang de “beminde gelovigen” zelf hun verstand niet gebruiken en op eigen kracht hun geloofsleer onderzoeken is er weinig hoop op verbetering. Zelfs onze basismoraal wordt niet onderschreven door de islam. Gij zult niet doden? Gij zult geen onwaarheid spreken? Hebt elkander lief? Onderzoekt alles en behoud het goede?
  Bevorder de islamofobie, vooral bij de mohammedanen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s